User Tag List

Sayfa 10/21 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
385 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Ebay' dan ürün alma

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ebaydan pedal plastigi aldim. İngiltredeki saticiya mesaj attim. Adam gonderdim diyor ve tracking yok diyor, cunku ucuz posta ile gonderdi. 20 eylulde aldim. Hala gelen giden yok. Postahaneye gitsem takip no isticekler. Oda yok. Ne yapamam lazim? Detayli yazacak varmi
    Satıcı eğer yüksek reputation'lı bir üye ise ( ki böyle üyelerden alışveriş yapmak çok önemli ) olumsuz yorum yapmaman adına ücretini iade bile edebilir.

Samsung şarj kablosu için şu an aynı sorunu yaşıyorum, satıcıya durumu aktardım ve satıcı "rica etsem 5 gün daha bekler misin, eğer gelmezse ücreti iade ederim" şeklinde bir yorumda bulundu.. Şu an 3. gündeyim, muhtemelen 2 gün sonra iade prosedürü başlar

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    ingiltereden ben parça aldığımda 2 haftada gelmişti royal mail ile.

çinden en kısa süre 12 gunde geldı en uzunu 2 aya yakın

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satıcı eğer yüksek reputation'lı bir üye ise ( ki böyle üyelerden alışveriş yapmak çok önemli ) olumsuz yorum yapmaman adına ücretini iade bile edebilir.

Samsung şarj kablosu için şu an aynı sorunu yaşıyorum, satıcıya durumu aktardım ve satıcı "rica etsem 5 gün daha bekler misin, eğer gelmezse ücreti iade ederim" şeklinde bir yorumda bulundu.. Şu an 3. gündeyim, muhtemelen 2 gün sonra iade prosedürü başlar
    Evet saticinin guven oyu yuksek. Hangi bolumden urunum gelmedigini ebay e bildiririm? Paypalla odedim
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Evet saticinin guven oyu yuksek. Hangi bolumden urunum gelmedigini ebay e bildiririm? Paypalla odedim
    İlk etapta contact with seller seçeneği ile ( my summary altında ürünü gördüğün satırda sağ tarafta ) satıcı ile iletişime geçmeni öneririm. Postaneye gittiğini, adına ürün olmadığını, parasını ödediğin malı halen alamadığını belirt. Bakalım ne diyecek.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk etapta contact with seller seçeneği ile ( my summary altında ürünü gördüğün satırda sağ tarafta ) satıcı ile iletişime geçmeni öneririm. Postaneye gittiğini, adına ürün olmadığını, parasını ödediğin malı halen alamadığını belirt. Bakalım ne diyecek.
    Tesekkur ettim, buna benzer yazmistim. Tracking yok bekle birazdaha yazmisti. Tekrar yazayim
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar ebaydan pedal plastigi aldim. İngiltredeki saticiya mesaj attim. Adam gonderdim diyor ve tracking yok diyor, cunku ucuz posta ile gonderdi. 20 eylulde aldim. Hala gelen giden yok. Postahaneye gitsem takip no isticekler. Oda yok. Ne yapamam lazim? Detayli yazacak varmi
    amca ; 30-35 gün bulabiliyor. ah o ucuz kargolar yok mu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tesekkur ettim, buna benzer yazmistim. Tracking yok bekle birazdaha yazmisti. Tekrar yazayim
    Kaç gün beklemeni istediğini sor, 5 gün 1 hafta 2 hafta ne derse ( boku çıkmadığı sürece ) okey de. Eğer bu süre içinde de gelmezse ürünün hala gelmediğini, durumu ebay'e belirtip ürünün gelmediğine dair yorum yazacağını belirt. Böyle dene derim bi..

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Ebaydan almadım Nutellayı başka kanallar vasıtası ile avusturyadan 27 günde geldi sadece 3.5TL kargo ödedim
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu arada,

Vergisiz Mal alım sınırı 100 USD sanırım. Mesela 220 USD'lik bir saat alsam, markası kodu belli ve Türkiye de de bulunan ( Armani xyz ), gümrükte bana ödetilecek ücret nedir?

220 USD üzerinden bir vergi mi? Malın Türkiye fiyatı üzerinden vergi mi?

Ayrıca ürünün gümrüğe geldiğini ben nerden biliyorum? Gümrük beni arayıp haber mi veriyor? Nedir bu işin prosedürü?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    220 dolar + kargo parası üzerinden %20 vergi hesaplanır

edit ; bu konu 9. ayın 10unda dx den aldığım 2 kargomu hatırlattı. elemana sordum 2 hafta daha bekle diyor

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada,

Vergisiz Mal alım sınırı 100 USD sanırım. Mesela 220 USD'lik bir saat alsam, markası kodu belli ve Türkiye de de bulunan ( Armani xyz ), gümrükte bana ödetilecek ücret nedir?

Ayrıca ürünün gümrüğe geldiğini ben nerden biliyorum? Gümrük beni arayıp haber mi veriyor? Nedir bu işin prosedürü?
    tracking number veriyorlar. usps ve ptt sitesinden takip ediyorsun. tracking olan kargo istemek en doğrusu alışveriş yapmadan önce.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tracking number veriyorlar. usps ve ptt sitesinden takip ediyorsun. tracking olan kargo istemek en doğrusu alışveriş yapmadan önce.
    5-6 dolarlık mallar için tracking olan kargoyu kullanmıyorlar abi. sorun orada

25 doların üzeri olursa tracking veriyorlar

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda366 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5-6 dolarlık mallar için tracking olan kargoyu kullanmıyorlar abi. sorun orada

25 doların üzeri olursa tracking veriyorlar
    5-6 dolar olan mal içinde kaybolsa üzülmem doğrusu.

5 dolarlık tripodlardan 20 tane sipariş ettim. mal gelmedi. üzülmedim sayılmaz adetliden dolayı rakam yükseldi ama 4 ay sonra mal direk eve geldi

gümrüğede takılmamasına şaşırdım ama çaktırma pampa fotosu aklıma geldi sustum
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5-6 dolar olan mal içinde kaybolsa üzülmem doğrusu.

5 dolarlık tripodlardan 20 tane sipariş ettim. mal gelmedi. üzülmedim sayılmaz adetliden dolayı rakam yükseldi ama 4 ay sonra mal direk eve geldi

gümrüğede takılmamasına şaşırdım ama çaktırma pampa fotosu aklıma geldi sustum
    bende 2,36 dolara kız arkadaşıma s4 kılıfı aldım bir kere de ağzımdan kaçırdım. bir an önce gelmesi lazım durum acil

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gumruk ile paket posta gumrugunu ayiralim. Paket postada kargonuzu gider alirsiniz, uc kurus bir vergi cikarirlar hepsi bu.

Ama havalimani yani esas gumruk denilen yerde isler cok daha karisik ve bir girerseniz kolayina cikamazsiniz ama sanmiyorum kimse buyuk capli urunler getirmeye kalksin burada o yuzden bunu gectik.

Sorun yasamamak icin benimde birkac onerim var.

1. 30 kg uzerine cikma, bu en onemli kural. 30kg gecildigi anda isler gumrukcu olmadan cozulmez bir hal aliyor. USPS 30kg uzerini tasimaz ki diyenleri duyar gibiyim, tasir. USPS'in limiti 70lbs bu da 31.75 kg yapar. Dikkat edin, USPS ile gonderiyorum nasil olsa 30'u gecmez demeyin, buyuk gonderilerinizin agirligini mutlaka teyit edin, 1 kilo icin mevzu cikabilir. Paket posta'da olsa oradaki memurun elinde hersey. Tutar 30kg uzeri ithalat yapmaniz lazim sozlu beyanla olmaz der, baslarsiniz tirnaklarinizi kemirmeye oracikta

2. Mumkun oldugunca Amerika icin USPS'i, Ingiltere icin Royal Mail'i kullanin. Bu gonderinizin paket posta gumrugune gelmesini garanti eder ve paket postada gumruk isleri gercekten cok basittir.

3. Asla takip numarasi olmayan gonderi sekillerini kullanmayin. Gonderinizin basina bir is geldiginde, muhatap bulamazsiniz. Keza takip edilemeyen posta ile gonderen gondericide zaten reputation kasan gonderici degildir, her turlu tuhaflik cikabilir altindan, gereksiz risk.

4. Eger satici USPS ile yollamam ille ozel sirket diyorsa o zaman mumkun oldugunca UPS'i secmeyin. Kimi secerseniz secin, UPS'i secmeyin. Gumruk islerini Unsped yapiyor ve Unsped gercekten gumrukculer arasinda "black sheep" olanidir. Zenci diyebiliriz ya da, keza herhangi bir musavirin yapabilecegi gumrukleme islerini bile yapamazlar. Ornegin ikinci el bir urunu gumrukten cekemezler ama bu urunu cekmenin kanuni bir takim yontemleri var aslinda.

5. Asla boyut olarak buyuk ve agir urunlere sacma kucuk fiyatlar yazdirmayin. Gumrukte agirlik ve boyut en onemli iki unsur, fiyat sonra geliyor. Eger boyut ve agirlik fazla ise "kusat" yapar bakarlar urune. Siz 4 tane coilover'a $90 yazdirirsaniz en iyi ihtimalle kafalarindan bir fiyat belirlerler $200-$250 gibi buna gore gumrugunu odersiniz, en kotu ihtimalle aldiginiz yeri kontrol edip normal fiyatini gorup onu yazarlar. Ama $1500 ve 30 Kg altinda iseniz ve urun sifir ise bilin ki o urunu mutlaka alirsiniz, bunu engelleyemezler. Tabi bunlar hep paket posta icin gecerli. Normal gumrukte yani havalimani gumrugunde isler cok daha karisik ve musavirsiz halledilebilecek cinsten degil.

6. Yasakli urunleri getirmeye calismayin, fiyat agirlik desi ya da herhangi baska bir olcu bu urunler icin gecerli degildir, yasak yasaktir, sansinizi zorlamayin basiniza is alirsiniz.

7. Her zaman durust olun, bu kural zaten cozumlerin en iyisidir. Ha belki uc kurus fazla odersiniz ama urunleriniz kapiniza kadar gelir ve istediginiz kargo sirketi ile de calisabilirsiniz. Ben UPS'i severim mesela, $1000 urun getirtirim, adamlar urunu ayagima kadar getirir ~$200 bir masraf cikartirlar verirsin giderler. Ne gumrukle ugrasirsin, ne aptal adamlarla muhatap olursun, kafan rahat alirsin urunu devam edersin. Fakirlik yaptikca isler karisiyor. Dusuk fatura yazdirayim, gumruge taktirmayayim filan diye siz devleti kertmeye calistikca sistemde sizi kerter unutmayin.

Ugrastiginiza degecekse ugrasin ama $150 - $200 fiyatli urunler icin incelmeyin. 150 dolarin gumrugu 30 dolar. Ugrasacaginiz zamana, gidip gelirken harcayacaginiz benzine yazik...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek + oranlı bi üyeden, önceki bb telefonum için kapak almıştım. Birinin arka kapağında ufak bir çizik vardı. Bunu belirttim. Elinde ayrı renk yok diye, telefonun orjinal kapağının renginde extradan bi arka kapak gönderdiydi.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada,

Yok abi sadece urunun bedelının %20 sını alıyo ptt gumrugu kargo ucretı ayrı yazılmıssa onu karıstırmazlar.Kayıtsız postada 30 40 gunde geldıgı oluyor 35 gun kadar bekleyın sonra paypala bildirince %90 para iadesi yapıyolar kayıtsız posta için.Gumruge gırdıkten 1 hafta sonra kagıt gelıyor eve bildiri gumruge cagırıyolar ama siteden takip edersen daha erken haberin olur , daha erken alabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yahu madem öyle, neden aynı malı 200 USD'ye almak varken burada 1200 TL veriyoruzki :=)

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi buluştuğumuzda ben mailleşirim adamla bana niye sormadın
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)