Kaliper boyası diye aratın gg veya sahibindende çıkıyor zaten.
Motip marka, ben kırmızısını aldım uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum, ne atma var ne de bozulma.
kaliper boyası arama sonuçları 1/1, GittiGidiyor
esas önemli olan tek kat atarak boyamaya çalışmamak. jant söküldükten sonra kaliperlerin üzerini herhangi bir fırça ile temizle. sprey boyayı 3 yada 4 seferde kademeli olarak atarsan akma gibi sorun yaşamazsın.. daha sonra üzerine yine sprey olarak yarı mat vernik at ( vernik atarken boyanan yüzey beyazlamaya başlayacaktır, panik yok kuruyunca gerçek rengi ortaya çıkar) bittiğinde kusursuz olacaktır..![]()
fırın statik toz boya yapan yok mu hiç? hem parlak hem prüzsüz hem de canlı renk kalıyor.???
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
en güzeli elektrostatik hem ucuz hemde yıllarca sorunsuz kullanabileceğiniz tek yontem bence
ben kaliperler 2 yıl önce bildiğimiz pas üstüne fırçayla uygulanan demir boyasıyla boyadım, helan daha sorun yok il günkü gibiler![]()
Mercedesi aldığım sene jantları söktüm kaliperleri ne sildim ne tinerle temizledim ne zımparaladım 1 kat Presto 250 dereceye dayanıklı sprey boya attım taktım jantları.kaç sene oldu hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.Kesinlikle macera aramayın sanayide heryerde var.
ıns dokulmezler bakalım denıcezıns bende derım 2 senedir hıcbıse olmadı dıye
casati boya ıle boyamaya karar vermedım.yaptıktan sonra resımlerını paylaşıcam sızlerle
Elektrostatik boya -fırına gireceği için- komple sökmek lazım tertibatı.. Ayrıca oda atabilir belli olmaz Kabuk kabuk dökülebiliyor bazen..
motip stayla boyadım 4-5 senedir dökülmedi çıkmadı gayet iyi duruyor valla sizinkiler nasıl çıkıyor anlamadım![]()
Evet kumlama yapılınca sağlıklı olur boyanın tutunabilmesi için..
Demek istediğim Spey boya kadar kolay olmayacaktır işlem süreci..
Biz bu tarz işlenleri benzin havuzuna batırıyorduk -havuz dediğime bakmayın 10-15 cm bir şey- daha sonra talaşlama yapıp temizliyorduk.. Çok daha Zahmetli olur yani Sprey den..
kumlama yapılırken ince kumlatmak lazım ve sonra elektrostatikle ömürlük olur darbe gelsede kalkmaz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)