Günümüzde kullanılan radarlar %1-3 arası "+" "-" sapmaya sahip.%10luk değer tolerans olarak adlandırılıyor ve asıl verilme sebebi sollama sırasında oluşan hız farkını tolere etmek.Yani size yazılan cezada bir hata yok.
Günümüzde kullanılan radarlar %1-3 arası "+" "-" sapmaya sahip.%10luk değer tolerans olarak adlandırılıyor ve asıl verilme sebebi sollama sırasında oluşan hız farkını tolere etmek.Yani size yazılan cezada bir hata yok.
İnsanlar kurallara uymuyor, radarsa radar! öder geçerim diyen basan eden bir sürü zihniyet var.. koymuyor diye de insan hayatı tehlikeye atılmaz. Yaşam şartlarına nazaran pahalıda gelse, kural kuraldır. Uyana kimse ceza yazmıyor zaten.
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
arkadaşların siteminin sebebi kuralların insanları engellemek yerine sömürmeye yönelik olması. Bende yakın zamanda 70 kmh ile 320 tl ceza yedim ki yediğim yolda refüjle ayrılmış 2 şerit sanayi bölgesine giden bir yol ki 140 150 ile virajlarına girebiliyorum normalde. Yolda limit 55 miş mercedes vito için neden ticari araçmış. Normal araçlarada 77 max limit ki o yolda 80-90 uygulanması gerekir. Bizde hız sınırıda düşük. Hız sınırlarının gözden geçirilmesi gerek bence. Ya da ingiltere gibi uygulamaya geçilsin göreyim savunduğun devleti? eds gibi sistem var fakat yol üzerinde başlangıç ve bitiş çizgileri mevcut o cizgiler içinde limiti aşarsan ceza yiyorsun ki max 200metre iki çizginin arası. Yaklaşırsan istersen 110kmh ile gel. Asıl bu uygulamayı yapan ülkenin amacı ceza yazmak değil. Kullanıcıda napıyor ulan zırt pırt yavaşlıyorum gazladığım süreyle arasında 5dk oynuo üstüne üstlük deli gibi dur kalktan yakıt yakıp balata vs harcıyorum diyip rutine giriyor.
Dalga mı geçiyorsunuz anlamıyorum yaşam koşullarıyla trafik cezasının alakası olmayacak da neyin olacak? Bangladeşte 5bin USD ceza yazsınlar bakalım kaç araba kalıyor trafikte. Ben hız sınırımı aştım ceza kesilmesin mi diyorum ? Kessinler cezayı ama eğer sen 66 ile geçen adama %10 tolere payi sebebiyle ceza yazmiyorsan kusura bakma ortada refuj olan 3 gidiş 3 gelişli yolda 80 üzerinden 2 km'yi tolere edeceksin, 6 KM tolere edilince normal, 2 km tolere edilmeyince "kurallara uy kardesim", alayı carpık bu devletin şu sizdeki mentaliteyi de anlamiyorum insanlar sussun oturduğu yerde otursun hiçbir şeye sesini çıkarmasın hiçkimse, oldu başka?
Senin o övdüğün ülkelerde 66 ile geçen adam %10 töleresinden faydalanıyorsa, benim durumumdaki biri dava açsa kazanır, çünkü o ülkelerde adalet var ama burada cezaya itiraz ettiğin an hakim incelemeden direkt olarak katibine RED bastırır ruhun bile duymaz.
başbakanların oğlu trafikte adam öldürsün polis itfaiye fren izlerini yalasın silsin, ondan sonra da devletim süper devletim mükemmel geçelim bunları.
sinirlenmeni anlıyorum ama haksızlık var diyorsan şöyle söyliyeyim evet haksızlık var.
ama cezaların yüksek olmasıyla değil düşük olmasıyla alakalı haksızlık var. cezalar gerçekten düşük. ben 2 bin liraya kadar limitim var aşamam diye düşünerek 10 kere ceza yedim. 1 ceza binlira olaydı 2 kere ceza yer daha kural ihlali yapmazdım. çünkü cezalar düşük olunca limitimiz neye yetiyorsa o kadar kuralları ihlal ediyoruz. ben hatalıyım yedim cezamı. ama insan oğlu işte acelemiz oluyor kuralları göz ardı ediyoruz. ancak cezalar yüksek olsa daha dikkatli oluruz.
ama tabiki 3 şerit yolda 50 km hız sınırını bende onaylamıyorum. haksızlık varsa asıl haksızlık adam gibi yollar yapılmaması adam gibi geçit sayılarının yüksek olmaması. adam oraya fazladan 3 üst geçit koymamak için hız sınırını 80den 60a indiriyor sonrada uysan geç kalıyorsun uymasan ceza yiyorsun.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
İsterse ceza 300 değil 3000 olsun sanırım siz anlamak istemiyorsunuz benim dediğimi, ben 2012 yılında hayatım boyu yemediğim kadar ceza yedim hiç birine sesimi çıkarmadım hepsi sınırdaydı 1 km 2 km farkla yedim, sarıda geçtim ceza yedim şanssız bir yıldı benim için ama hiç birinde foruma gelip konu açmadım.
son kez söylüyorum,
3 gidiş 3 gelişli refüjlü yolda, 66 KM/h ile geçen vatandaş ceza yemiyor (%10 töleransı var)
ben 80'le geçiyorum ceza yiyorum, tabi ki yiyeceğim onda sıkıntı yok, ama 78'i aştığım için 319 TL yiyorum, şimdi soruyorum devlet 150 TL ceza keserken tölerans var, 319 TL keserken tölerans yok, bu cihazın 60'la geçen araçlarda %10 gibi bir hata payı varsa (ki var) 80'le geçen araçta nasıl hata payı olmaz.
Ortadaki tutarsızlık bu kadar açık iken halen birileri çıkıp 100lerce dolar ceza yedim, yok hız yapıyorsan katlanacaksın vs. beynimiz var çok şükür bunları biz de biliyoruz![]()
drn hangi kanunda tutarsızlık yokkisalla takma bu kadar kafaya. ama kanuni olarak bişi yapılabiliyorsa yap tabi. yap ki örnek olsun başımıza gelirse bilelim. söylediğin mantıksız değil. ama keşke tek adaletsizlik bu olsa memleketteki. dediğim gibi yapılabilcek bişi varsa yap ama ben olduğunu pek düşünmüyorum.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
alacaksın eline bir sapan, tek tek kameraları kıracaksın![]()
![]()
Durumda bir gariplik yok.
Hız sınırı 60 ise ve%30 toleransı 78 ise normal bir şekilde ceza kesilmiş.
Kanunları kişiselleştirirsek yarın biri gelir 60 la gidilen yolda neden 110 km ye ceza kesiliyor der.
Senin mantığına göre bir şey söyleyemeyiz ama o hızla gelip bize çarptıklarında ortalığı birbirine katarız hız sınırını geçti diye.
Bunun sonu yok. Kanun koyulmuşsa uyulacak. Pedal bizim ayağımızın altında. Biraz daha az basarız olur biter.
Zaten o bölgede tehlike yaşanmamış olsaydı hız sınırı veya radar koymazlardı.
Ne adaleti abicim ben adliyede zabit katibiydim, mahkememin hakimi butun tafik ceza itirazlarini okumadan reddediyordu. Bir keresinde logar kapaginin uzerinden gecerken kapak döndü aracim cukura dustu suc duyurusunda bulundum belediye hakkinda, ben suclu ciktim neymis olay gunu yamimda ehliyet kimlik sigorta yokmus polis tutanaklarinda bu yaziyormus, polisi cagiran tutanak tutturan benim, okuyup imzalayan da benim, tum belgelerim de tamdi, ama mahkemeye ibraz edilen tutanakta devlet İn trafik polisi resmi belgede oymama yapiyor
Bu ulkede hak arama devri kapanmistir hakki zorla alma devri baslamistir bu konu da burada kapanmistir![]()
60-66 arasi %10 tolerans varken %30 hesaplamasinda neden bu hata payı gözönünde bulundurulmuyor sorusuna mantıklı bir cevabı olan yok herhalde ki konu alakasız yerlere çekiliyor kaç saattir![]()
%30 pay mi oluyor arkadas ne payi o %30 tam tersi cezanin agirlastirilmasi oluyor ben %10 luk teknik hata payindan bahsediyorum rica ediyorum neyin ne oldugunu bilmeyenler yorum yapmasin.
şükür olayi anlayan biri çıktıvolkan_gs 60-66 arasi %10 tolerans varken %30 hesaplamasinda neden bu hata payı gözönünde bulundurulmuyor sorusuna mantıklı bir cevabı olan yok herhalde ki konu alakasız yerlere çekiliyor kaç saattir![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)