User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Radar ceza ile ilgili

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanunda %10-%30 arası tolerans diye geçiyor. kademe kademe artan bir şey değil.
    Memur bakar radara hangi dilime giriyorsan oradan keser cezasını neyi tartışıyoruz ki
    Kitapta var ki kesmiş memur kendi ceza uydurmadı herhelde.

Ama biz ne desek sen itiraz edeceksin. Hadi iyi geceler.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak simdi. Yukarda allah var tr bu konuda iyi avrupaya gore

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volkan_gs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    60-66 arasi %10 tolerans varken %30 hesaplamasinda neden bu hata payı gözönünde bulundurulmuyor sorusuna mantıklı bir cevabı olan yok herhalde ki konu alakasız yerlere çekiliyor kaç saattir

Aynen aynen ülke sınırları dışına kadar çıktı olay
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehliyet ceza puanlarına dikkat..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Turner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen aynen ülke sınırları dışına kadar çıktı olay
    simdi aciklamasini ben kendimce yapayim, cunku bana mantikli gelen bu, ki ondan sonra buradaki durumu biraz daha acarim. Radarlar gayet hassas cihazlar, onlarin olcum hata payi zaten soylendigi gibi dusuk. Oradaki esnekligin amaci bir- soylendigi gibi sana sollama vs payi birakmak, iki- senin kadranindan olusabilecek yada dalginligindan olusabilecek hatalari onlemek, (misal daldin gittin ufaktan hizlandin ama farkinda degilsin - sonucta cruise control e cok alisik degiliz millet olarak).

hakli olarak biri demiski ben o yolda gozum kapali 150 yapiyorum. Dogrudur ama hiz limitleri ozel durumlar olmadigi surece tek tek belirlenmez. Sehirin icinde belli kriterlere uyan yollar -sehir ici bulvar hizi diyelim- (ornek verioyurm kesin bildigimden degil) 80 olsun. O yolun otoban gibi olmasi oranin sehir ici yolu oldugunu degistirmez. Keza 120 km olmasi da (en son 120 dendi otobanlara di mi ?) o yolun 60 lik sokaktan iyi oldugunu gostermez.

simdi buradaki sistemi anlatayim cok kisa. 100 dedim di mi? ilk ceza 120 de. demek ki 120 ye kadar aslinda kimse iplemiyor. Zaten bu yuzden otoyol trafigi 120 de akiyor. AMA 119 u gectin mi ak yusuf kara yusuf belli oluyor. Kaldi ki 120 ile yakalansan bile 118 diyemezsin cunku zaten 100 le gitmen lazim. Trafik cok mu *****i ? Evet, direkt uykusu geliyor insanin.

Son olarak gece gece arastirmadim ama bizden daha hizli ulke yok diye biliyorum, 120 km otoyol olarak (alman sinirsizini saymiyorum elbet).

Bir de kosullar demissiniz ama butun bu harcamalari cikardiginiz zaman, asgari ucretteki birinin elinde kalan para cok farkli olmuyor (ha belki arabaya binebiliyor ama zaten arabaya binemeyen biri icin ceza miktarinin bir oneminin olmamasi lazim)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla sanki burası şikayet çözüm merkezi olmuş. Kimse burada sana istese de yardımcı olamaz arkadaşım. Keza senle aynı fikirde olan da var, olmayan da var. Sıkıntın varsa, aç dava...............
    Okumadan imzalamam.....

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla sanki burası şikayet çözüm merkezi olmuş. Kimse burada sana istese de yardımcı olamaz arkadaşım. Keza senle aynı fikirde olan da var, olmayan da var. Sıkıntın varsa, aç dava...............
    Kimseden yardim beklemiyorum zaten, ortada tutarsizlik var bugun benim basima gelir yarin baskasinin basina gelir, boyle durumlari paylasmak hem fikir alisverisi hem de baska arkadaslarin basina gelmemesi icin onemlidir zaten daha onceden de soyledigim gibi burasi aglama duvari degil ben de aglamiyorum 319 TL degil mi hepi topu, saf saf gider oderiz 6 ay sonra af cikar olan odeyene olur

Neyse bu konu cok uzadi benim anlatmak istedigim matematiksel basit bir hesapti sadece.

Dino® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence %10 tolerans yanılma payı değildir. Sadece TR kanunlarında olan bir toleranstır. Avrupa Birliği ülkelerinde hız sınırı 100 ise 100'dür. 101 de cezayı yersiniz. Radarda yanılma payı olsa bile okunan hız arabanın gösterdiğinden her zaman düşüktür. Bazı yollardaki hız limitleri gerçekten çok düşük günümüz teknolojisindeki araçlar için. Bence bu dengenin iyi kurulması lazım

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla yaklaşık 11 senedir araç kullanıyorum hiç ceza yemedim. ama 319 tl lik bir ceza yersem arabanın koltuğuna otururken iki kere düşünürüm. cezalar kimine göre az kimine göre yüksek olabilir gayet normal. ceza sadece maddi olarak ölçülmemeli, alkolde olduğu gibi ehliyete el koy, aracını trafikten çek.

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EvO 86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .....
    Son olarak gece gece arastirmadim ama bizden daha hizli ulke yok diye biliyorum, 120 km otoyol olarak (alman sinirsizini saymiyorum elbet).
    .....
    dediklerinize harfiyen katılıyorum. bu dediğinize bir ekleme yapayım. Almanya, Avusturya, İsviçre vs otoyol hız sınırı 130 kmdir.

Almanya'da saat 10.00-06.00 arası 30km ile gitmeniz gereken yolları görseniz çıldırırsınız

twstr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar aynı olay benımde basıma geldı 70 lık yerde 149 ıle gırdım bende..yapıstırdı 319 u..15 gunude gecırdık ındırımlı yapamadık sımdı ben bu cezayı uzun sure odemezsem ne olur pekı ? nekadar faız ısler nekadar odememe hakkım var bılen varmı?? o parayı oraya vermeye kıyamıyorum cebımde duruyor vedalasamıyorum

MTNVTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuncay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asgari ücret 600 küsür 300 tl ceza gelirse adam neyapsın onu anlatmak istedim
    İhtiyar yine döktürmüşsün... bu arada 319 tl lik cezayı ben yedim memur bana cezayı yazarken arkamızdan hızla araçlar geçiyordu..memura sordum bunlara neden yazmıyorsunuz? biz 4 araca ceza yazarken radar kapatılıyor dedi...o ara hızlı giden yırttı dedi...yani o kadar arabaların içinden tompala bana çıktı bir cenabetlik varmış demekki
    Lanet olsun içimdeki vtec sevgisine

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KDVTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İhtiyar yine döktürmüşsün... bu arada 319 tl lik cezayı ben yedim memur bana cezayı yazarken arkamızdan hızla araçlar geçiyordu..memura sordum bunlara neden yazmıyorsunuz? biz 4 araca ceza yazarken radar kapatılıyor dedi...o ara hızlı giden yırttı dedi...yani o kadar arabaların içinden tompala bana çıktı bir cenabetlik varmış demekki
    Ya efsaneyiz diyoruz anlamıyorlar
    Bende yedim 319 merak etme banada çıktı o piyango

İmzana al başkan şu lafi

Yani kısaca asgari ücretli gariban gazlayamaz 319 tl için yarım ay çalışır
    .

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EvO 86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi aciklamasini ben kendimce yapayim, cunku bana mantikli gelen bu, ki ondan sonra buradaki durumu biraz daha acarim. Radarlar gayet hassas cihazlar, onlarin olcum hata payi zaten soylendigi gibi dusuk. Oradaki esnekligin amaci bir- soylendigi gibi sana sollama vs payi birakmak, iki- senin kadranindan olusabilecek yada dalginligindan olusabilecek hatalari onlemek, (misal daldin gittin ufaktan hizlandin ama farkinda degilsin - sonucta cruise control e cok alisik degiliz millet olarak).

hakli olarak biri demiski ben o yolda gozum kapali 150 yapiyorum. Dogrudur ama hiz limitleri ozel durumlar olmadigi surece tek tek belirlenmez. Sehirin icinde belli kriterlere uyan yollar -sehir ici bulvar hizi diyelim- (ornek verioyurm kesin bildigimden degil) 80 olsun. O yolun otoban gibi olmasi oranin sehir ici yolu oldugunu degistirmez. Keza 120 km olmasi da (en son 120 dendi otobanlara di mi ?) o yolun 60 lik sokaktan iyi oldugunu gostermez.

simdi buradaki sistemi anlatayim cok kisa. 100 dedim di mi? ilk ceza 120 de. demek ki 120 ye kadar aslinda kimse iplemiyor. Zaten bu yuzden otoyol trafigi 120 de akiyor. AMA 119 u gectin mi ak yusuf kara yusuf belli oluyor. Kaldi ki 120 ile yakalansan bile 118 diyemezsin cunku zaten 100 le gitmen lazim. Trafik cok mu *****i ? Evet, direkt uykusu geliyor insanin.

Bir de kosullar demissiniz ama butun bu harcamalari cikardiginiz zaman, asgari ucretteki birinin elinde kalan para cok farkli olmuyor (ha belki arabaya binebiliyor ama zaten arabaya binemeyen biri icin ceza miktarinin bir oneminin olmamasi lazim)

Yanlış alıntı yaptınız sanırım, ben sadece olayın tansiyonun gereksiz yükseldiğini belirtmeye çalıştım.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya efsaneyiz diyoruz anlamıyorlar
    Bende yedim 319 merak etme banada çıktı o piyango

İmzana al başkan şu lafi

Yani kısaca asgari ücretli gariban gazlayamaz 319 tl için yarım ay çalışır
    aynen başkanım dedim memurum ne kadar girdi bana memur gülmekten zor yazdı cezayı

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KDVTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen başkanım dedim memurum ne kadar girdi bana memur gülmekten zor yazdı cezayı
    Bu ülkede memur vtec e biniyorsa demedimi hhahahahhaaa
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede memur vtec e biniyorsa demedimi hhahahahhaaa
    vtecle giderken ceza yemedim dizel araç kullanırken...ALLAH tan VTI yoktu yoksa 195 le girerdim herhalde radar a

hasan genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ceza kesilen arkadaşıma geçmiş olsun demekten başka birsey gelmiyor yazık günah hazır konusu varken birde bu radarların nerde olduğunu bilen herkes yazsa buraya da bilgilensek en azından bile bile yemeyiz cezayı . Radar yerlerini bilen herkes yazsın .Mesela izmit yönünden kartal a gelirken fenerbahçe tesisleri cıkışını bilenler vardır tam gecitin altında var radar ! geçmiş olsun tekrar .
    beyaz 99 1.6 ies

hasan genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu! arkadaşlar radar yerlerini bilen ? yazacak istanbul anadolu ,avrupa yakası
    beyaz 99 1.6 ies

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)