digerlerini bilmiyorum ama ortalaman duserse cankayada bursun kesilmiyor. bide cankayada egitim dili ing.
Printable View
digerlerini bilmiyorum ama ortalaman duserse cankayada bursun kesilmiyor. bide cankayada egitim dili ing.
Özel üni olarak hiç atılımı öven birisini duymadım :( Bende bagzı bölümlere burslu gidebiliyorum ve tercihlere sadece özel olarak çankaya yazdım
Mühendislikte atılıma gerek yok cihan onun yerine bilkente git daha iyi
özel okulda okumak dışarda girişte güzel gelse de öyle olmuyor. ben başkente girmeden önce sarışın kızlar shake it yapıcaklar kırmızı plastik bardaklarla partiler vericez sanıyordum... şuan 4 teyim bu sene biticek öyle şerefsiz bir ticari yapı ki biz shake it yapıyoruz neredeyse...
para sorunun yoksa, babandan hergün laf işitmiceksen özel üniye git. aksi halde asla !!!
gelelim soruna. bizim okuldan başkentten birkaç arkadaşım var makina okuyan. genel olarak bölümlerinden memnunlar. özel okullar şuan daha okunası oldular. zorunlu bütünleme çıkardı yök bu yaz başı. sene içinde kalsanda geçebilme şansın var sene sonunda. hazırlıkta kalma yok, 5 sene içinde sınavını verebilme şansın var. başkentten mezun olursan iş hemen bulursun diye birşey yok. bencehiçbir özel üni için bu geçerli değil. koç-sabancı gibi üniler hariç. kısmetin olucak bira. yksa hepsi aynı b.kun farklı versionları.
kendim için şuanki aklım 5 sene önce olsaydı özel üniye gitmezdim. sana da tavsiyem devlet tutyorsa devlete git. istiyorsan 7 sne oku ama özelde olmuyor o...
dip not: başkenttense çankaya ;) hem yaz okulları ucuz, dhaa çok imkanı var. kampüusu yeni. servis sorunu hiç yaşamazsın. bursunu kaybetmezsin. çankaya doğru seçim.
Evet eğer ben ineklerim çalışırım dersen çankayada çalırsın bursunu alırsın ama başkentte öğrencilere özellikle burs vermemek için eften püften derslerden dayıyorlar c leri d leri.
atılım hep inşaat halinde sürekli kendini yeniliyo ekstra binalar yapıyo falan öyle düşünmemek lazım.
artık bütün ünilerde öyle abi ,
bilkentin burssuz puanları bile çok yüksek. bide bilkenti pek sevmiyorum
abi devlette tutuyor ama hepsi türkçe , dayımda ingilizce okumamı istediği için finansman dayım olcak :)
çankayanın kampüsü nerde onat abi bi bilgin varmı
kanka ben atılım ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim sana.ben çankaya-başkent diye sıralama yapardım.çankaya iyidir,giden arkadaşlarımda gayet memnunlar.
2 kampüs var cihan bi eski kampüs diğeride yeni kampüs. başkenti geçince 15km sonra falan. bence değer. madem ingilizce şartı varsa çankaya net şekilde çankaya
yanlış anlamazsan sana başka bir fikir vermek isterim, ODTU mezunuyum, kendi iş yerim var bir sürü kişi işe aldım bir sürü danışmanlık yaptım projelere kadro kurduk vs... emin ol saydıkların okulların hepsi kafadan elendi...
eğer makine mühendisliği istiyorsan, Ankara için ODTU-Gazi'den ötesi yalandır... gerekirse 1 seneni yak ama buralara girmeye çalış, herkes diploma diploma diyor da o diplomayı alıp da açıkta kalmak daha fazla koyar...
Atılım, Başkent, Çankaya içinde en 'üniversiteye benzeyen' Başkenttir...
ben 8 yıldır atılımdayım , 3 sene öncesine kadar hakkaten cok zayıf bir üniv.di , suan sürekli büyüyor hızlı bir şekilde.tahminimce 4-5 yıl içerisinde tr de hatırı sayılır okullardan biri olacak.insaat deseydin düsünmeden gel oku derdim gayet saglam fakat makina henüz yeni bölüm ,biraz vakti var.yinede gelip görebilirsin okulu , laboratuarlar olsun , mükemmeliyet merkezi olsun , müh fakültesi olsun (en büyük 3. fakülteydi sanırsam) gezip görmen fikir verir.
Kardeşim ben TOBB'da okuyorum. Ben böyle bi *** yedim, böyle bi salaklık yaptım, sakın ha sen yapma. Uzak dur. Daha bu sene klima taktılar okula, sıcaklarda alnımızdan damlayan terden sınav kağıdı deliniyordu. Senede toplam 1 buçuk ay tatil var, 3 dönem eğitim veriyor. Detaylı sorun olursa yanıtlarım okul hakkında.
Ayrıca Çankaya Üni merkeze 35 km falan, okuması çok sıkıntı. Bunu bilerek tercih yap.
Eryamanda oturuyorum ben de. 45 km civarı olur, bi de dönüşü var. Günlük 90 km yazar :D
bende TOBB mezunuyum yeni mezun oldum sayilir hic is sıkıntısı cekmeden cok guzel bir isim oldu okuldayken ayne seyleri bende soyledim. cok sızlandim tatil yok v.s yok diye suan geriye baktigimda cektigimiz sızlandıgımız seyler aklima gelince gulumsuyorum sadece
dip not: amfide hava 50 derece ben cok sinava girdim :D bu mevsim kirmizi ve mavi amfinin anahtarlari hala veriyolarsa onlari almaya calis finallere calismak icin en iyi yer orasi :D
Abi en üniversiteye benzeyen baskent bile cok hoş degil aslinda, nasıl bir kampüs anlamadım gitti. Tüm bölümler yanyana..
Bu arada arkadasım baskent makinede.. Hic memnun degil, hatta gitti çince falan öğrendi.. Şimdiki aklım olsa okumazdim diyo..
ODTÜ makinede mezun olan bir arkadasim var, o da öve öve bitiremiyor bölümünü, kampüs icin ise konuşmaya gerek yok zaten. :)
Çankaya universtesi hakkında vaska bilgi sahibi olan varmi