atılım cidden üni okudum demek için gidenlerin üni si hiç tavsiye etmem
çankaya veya başkent tercihin olsun
Printable View
atılım cidden üni okudum demek için gidenlerin üni si hiç tavsiye etmem
çankaya veya başkent tercihin olsun
Tobb'u tercih edecek insanın şöyle bir durup 2 kere , yok yok 20 kere düşünmesi gerekir. Nedenlerini sıralayım :
1- en dandirik bölümleri ( işletme-iktisat vs ) bile en kasıntısındandır. ben elektrik elektronik müh okuyorum. ***** okul burslu yuvası, herkesin doğuştan bir yeteneği var, adamların da ders çalışma yeteneği var. Türkiyede ilk 100'e giren adama Tobb bedava, yurdu bedava üstüne aylık 2000 lira para veriyor ve bu burs kesilmiyor okul bitene kadar. E adam banane diyor odtü boğaziçi yerine tobb'a gelirim diyor. bu yüzden burslu sayısı çok, çan eğrileri aşırı yüksek, ne kadar çalışırsan çalış adam gibi not alamıyorsun. aynı dersin ortalaması odtü'de 20-30 çıkarken tobb'da 60-70 çıkar. böyle anormal bir durum var.
2- İngilizceden yana sıkıntısı olanlar için çok zor bir okul .Toefl var bir kere. Oxford'da eğitim görmek için 600 küsür puan üzerinden 550 gerekirken , bizde tüm ingilizce derslerinden muaf olman için 550 puan alman lazım. Bir ton insan okuldan mezun olacak ama bu ingilizce yüzünden olamıyorlar. Yalnız dersler türkçe, çok nadir dersler ingilizce, böyle de bir enstantanesi var.
3- Hobisi çalışmak çalışmak çok çalışmak olanların mekanı diyebilirim. sabahın köründe gelirsin bu okula, akşam geç saatlerde çıkarsın. haftanın 6 günü ders var. cumartesileri insanlar eğlenirken derse gelmek koyar. pazar günleri sınavların olur. hafta içi akşam 6.30 da sınavlara girersin. tüm sene boyunca 3 tane 3.5 aylık dönemin var. 1 sene içinde 1 ay tatilin ya var ya yok. haline şükret oruç tut zamanı o da. millet kıyılarda yüzerken, wat yaparken sen bu sıcaklarda finallere girmek zorunda kalırsın, aynen şu an benim girmek zorunda olduğum gibi. ayrıca 3 tane 3.5'şar aylık zorunlu staj olayın var. millet naylon staj yapar 20-30 günlük sen fabrikalarda işçi gibi çalışırsın 11 ay boyunca.
4- okulun teknik eksiklikleri ve sistematik yanlışları vardır. kurulduğu günden beri sürekli değişim ve gelişim içinde. o yüzden diğer üniversiteler gibi herşeyi kurulu, çalışır, işler halinde bekleyemezsin.
5- çok kral hocalar da var çok gereksiz hak yiyen hocalar da var. gerçi bu tüm üniversiteler için geçerli. klasik birşey.
6- Hiç de sağdan soldan duyulduğu gibi mezun olunca işin hazır olayı yok. Zaten okul gelenlerin yarısı babadan burslu, okul olsa ne olur olmasa ne olur durumunda, mezun olunca baba yanında işe devam durumundalar. Diğer yarısı da burslu ve normal öğrencileri kapsıyor. Burslu öğrenciler kendilerini göstermede daha önde olduklarından biraz daha avantajlılar. normal öğrenciler de artık daha az olan şansla yollarına devam edecekler. okul hiç bir şekilde bir yere yerleştirmiyor seni bunu söz vermiyor.
yani sana diyeceğim, tobb'un önünden yolun geçmesin bile. okuyan kimse memnun değil. daha kolay okulları yaz derim. hatta istanbuldan çok duyuyorum, paranı zamanında yatırdığın sürece yatarak diploma sahibi eden okullar bile var. onlardan da yazabilirsin :)
ben TOBB un elektrik elektronik muhendisliginden mezunum. simdi burslu cok olmasi dedigin gibi curve un yuksek olma sebebi eyw ama soyle bir durum var benim gozumde 10 20 puan toplayarak dersi gecmek o ders adina bisey bilmemektir bunda hocaninda sucu var surekli daya babam daya yapmasa boyle olmaz. ama ogrencininde sucu var. (bu arada senin bahsettigin gibi hobby olarak ders calisan biri degilim :) 2.45 le mezun oldum ) rekabet durumunun zorlayici olmasi ogrencinin gelisimi icin daha iyidir kac girislisin ben elektronigin en basarili bulundugu donemle okudum bizde bile agir dersler 60 70 gelmezdi.
ingilizce olayina gelince cok kasiyolar ingilizce egitimide kotu ona katiliyorum. ben ibt den 94 aldim hos simdi iice oyuncak ettilersiniri 500e cekmisler diye duydum. ama ingilizce muhendis icin olmazsa olmaz. hele bizim bolumler icin
tatilin az olmasi egitim suresinin 12 hafta olmasindan dolayi :D 6 gun okula bende okurken agir sovdugum durum hatta yaz doneminin final donemi agustosun ilk haftasi olmasida sinir bozucu ama sunu diim okulun en ise yarar yeri stajlari. hakkaten goruosun ozel sektoru hos ortak egitimde 2 onemli insanin vefatindan sonra kaliteli sirket sayisi azaldi ortak egitimde
is kisminda babasinin sirketinin basina gecen de var ben stajdan sonra devam ettim ve yeni baslayan muhendise gore cok cok ii sartlarda calistım(askere gitmek icin istifa ettim)yani is garantisi konusu senin stajda gosterdigin basari insanların seni sevmesi begenmesidir. 3.5 ay az sure degil gittigim her yerde kalip calismami istediler. son stajdada firma ii oldugu icin kalip calismaya basladim.
okurken emin ol senden daha cok tepki gosterdim :D sovdum ama mezun olunca bazi seyleri anliyorsun emin ol bu arada bizim bolumde onemli adamlar gitti gidenler genelde kaprisliydi ama akademik olarak basarili insanlardi.
09 girişliyim, hazırlık okumadan itp'den 567 alıp kurtuldum ing'den. ben seviyorum yalnız, keşke tüm dersler ing olsa, mühendis adam tabiki de ing bilmesi lazım :)
60-70 olayını sadece elektronik dersleri için söylemedim, misal diferansiyel denklemler almıştım ortalama 60-70 civarı birşey çıkmıştı. çok var böyle şu an hatırlayamadım. kasıyor adamlar :) ing barajını sürekli çekiyorlar, biraz daha inecek diye biliyorum birkaç aya kadar.
staj eğlenceli ama kaliteli yerlerde staj yapmak lazım. ben evime yakın olsun, servislerde ömrüm çürümesin diye ostimdeki yerleri tercih ettim. biraz ağır şartlar altında çalıştım ama her anlamda yaradı tabi bana. Büyük şirketlerdede torpiller dönüyor. 0.7 ortalama ile TAI'ye giren insanlar tanıyorum. yazık yani başarılı insanların emeklerine...
Evet aslında senin dediğini yazacaktım da unuttum. biz normal öğrencilere göre 3.5 ay staj yaptığımız için her gittiğimiz yerde, daha fazla tanınıyoruz, daha fazla iş öğrenip işe yarıyorsun. bu yüzden başarılıysan staj biterken sana kal çalış diyorlar. Ben 2 stajımı tamamladım ikisinde de söylediler istediler ben dinlenmek istedim gitmedim. Bir arkadaşım staj yaptığı yerde hem çalışıyor hemde okula devam ediyor, burslu. yani iş bulma olayı kendine bağlı işte :)
Belki aynı hatta ben daha fazla tepki gösterebilirim ama forum ortamında banlanma durumu var, o yüzden açıklayamıyoruz gerçek duygularımızı :D giden hocalardan önder efe hoca iyiydi de kahraman başımıza belaydı kurtulduk. Valla 1 sene kaldı bakalım. umarım kazasız belasız bitiririz de biz de senin gibi arkamızı dönüp baktığımızda yaşadıklarımıza tebessüm edebiliriz, şu an çok sıkıcı çok nefret ettirici çooooook :)
kahraman hoca :D her donem ilk ders ezerdi :D hey gidi gunler hey ama sifresini cozmustuk dalgada firtina gibi esmistim sinavda :D benim danismanimdi ayni zamanda :D
tai olayi kesinlikle oyle :D pasa tanidik varsa gerisi teferruat :D tai bu durumun onune gecmek icin ozel okullarda burslu olmayan ogrencilere kadro vermiyor. ins kazasiz bir sekilde biter son seneye sampiyonlar ligi birakmadiysan rahat olur :D
Bende ayrı konu açmıyım soriyim bilgisayar bölümünde bi yer seçicem ama hangi üniversiteyi önerirsiniz ?
Açıkcası pek ders çalışan ve çalışabilen bi insan değilim yani şuanlık hedef diploma peki öneriler nereler ?
Beyler rahmetli Arif te mi TOBB daydi?
başkent mezunuyum ben zaten elemişsin ama birilerine bi faydamız olur belki.. bi kere ingilizce için devletten vazgeçen insan başkente gitmesin.. ingilizce öğretmiyolar çünkü.. Bilkentte hazırlığı geçemeyen başkente transfer olurdu.. o adamlar sınıfın en iyi ingilizce bileni olup bize kopya verirdi hatta düşün seviyeyi.. Bilkentte seve seve öğretiyolar ingilizceyi bizde öyle değil işleyiş mi farklıdır nedir bilmem..
2. tercih etmeme sebebi de şudur.. kendi bölümümde haberal zamanında çok çok iyi hocalar vardı.. iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümüm, yukardan tutmaya gerek kalmadan akan serumu tasarlamış adam hocamdı mesela haberal varken.. karbon kask tasarlamış amerikan askerleri hala kullanıyo diyodu.. sonra haberal gitti okul çöküşe geçti resmen bütün kadro demiyim ama %90ı değişti hocaların. seviye farkına inanamazsın.. bize ayakkabı tasarlayın ama ayakkabı diye bişey olmasın bişekilde yerle bağlantıyı kesin diye 1 ay düşündüren adamlar gitti şuraya da az çiçek koyaydın ya diyen adamlar geldi..
başkent hastanesinde de durum aynı yıllardır gittiğimiz hastaneye gitmiyoruz artık..
şahsi fikrim, haberal okulunun başına dönene kadar kimse hayır beklemesin oradan..
Ben çankaya mekatronikteyim bölüm başkanımız odtü makinanın eski bölüm başkanı sanırım,makina müh. Bölüm başkanıysa gazi üniversitesinin eski bölüm başkanı nevzat hoca onun haricinde diğer hocalar alman falan.Bu yıo hazırlıktaydım 900 kişilik hazırlıkta 847 kişi yaz okuluna kaldı ama bölümler yeni açılmasına rağmen gerçekten iddaalı.Tanıtım kokteyllerinde elektrikli hyundai accent falan getirdiler :D Neyse benim tavsiyem git okulları gez,kadroları kontrol et,eğitim kalitesi ve sosyal olanaklar(kızlar cafeler falan) açısından kafanda bi taslak oluştur.Zaten okullarda tanıtım yapan insanlar falan oluyor onlarlada iletişime geçebilirsin
Bende gitcem bugun eray abi :D gorusuruz orda illaki :D
Yeni kampuste okumak derttir. (Çankaya için konusuyorum). Sen mezun oluncaya kadar tüm derdini çekersin okulun hep deneyler senin üzerinde yapılır ama ekmeğini sen mezun olduktan sonra gelenler yer. Ben Atılım mezunuyum. Dediklerimi Atılımda ben yaşadım. Lakin su an gayet güzel olmuş. İngilizce için Ankara'da özel üniversite okuman gerekiyorsa sadece Bilkentte okuyabilirsin. Diğerleri tamamen yalan dolan. Onun yerine devlette oku her yaz İngiltere'ye git, Amerikaya git. 3 ay hem tatil yap hem dilini gelistir.
aynen nokta olmuş. sen özele gidince herşey süper olucak sanıyorsan veya dayın öyle sanıyorsa yaılıyorsunuz.
arkadaş çok doğru söylemiş. devlet okulunda oku. sonra her yaz özel okula vermediğin 17-18 bin tl nin 2-3 bini ile usa git ingiltereye git gez toz dil öğren wat'a git dil okuluna git. zaten özelde dil öğrenemezsin bilkent hariç !!!
Sevmediğim bir okulu savunmam ama olaya mantikli yaklasirsak arkadaslarim disaridan kursa gidip ingilizceyi orada ogrenip gecmeyi arastirdilar , hepside tobb icin kurs acmadiklarini, sistemin cok farkli oldugunu, kurs verilse bile okulun istedigi basari oranini yakalayamadiklarini ve normal turk ogrencisine oxford seviyesinde ing ogretilmeye calistigi soylendi ve geri cevrildiler. Hala da boyle bir kurs yok. Toefl'dan bahsediyoruz ehliyet sinavina girip cikmaya benzemiyor bu durum :) ben hazirlik okumadan cok iyi bir puanla gectim ama yillardir zorlanan tonla insan var. Bilkentteki durumun cok asiri bir farki yok bizden. Bilkentin yada odtunun yabanci dildeki tek avantaji derslerininde ingilizce olmasi ve oradan mezun olan kisilerin 5 sene boyunca surekli ing egitim almis olmasidir. Bizde 2. Yabanci dil de var zorunlu olarak. 2.siniftan itibaren onu da aliyoruz. Yani yabanci diller konusunda hic de yaban atilacak bir durumu yok tobb'un. Bu herkesce bilinen bir gercektir :)
Ayni sekilde su an hic bir sekilde 3 bin liraya wat'a gidilmiyor. Sadece sirket parasi o kadar. Ucak bileti pasaport vize diger islemler ve harcliginla beraber amerikaya ayak basman 6 bin liradan baslar. Benim 2011 yazinda sadece burdaki masrafim 5000 tl idi.