banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı
Sevmediğim bir okulu savunmam ama olaya mantikli yaklasirsak arkadaslarim disaridan kursa gidip ingilizceyi orada ogrenip gecmeyi arastirdilar , hepside tobb icin kurs acmadiklarini, sistemin cok farkli oldugunu, kurs verilse bile okulun istedigi basari oranini yakalayamadiklarini ve normal turk ogrencisine oxford seviyesinde ing ogretilmeye calistigi soylendi ve geri cevrildiler. Hala da boyle bir kurs yok. Toefl'dan bahsediyoruz ehliyet sinavina girip cikmaya benzemiyor bu durum :) ben hazirlik okumadan cok iyi bir puanla gectim ama yillardir zorlanan tonla insan var. Bilkentteki durumun cok asiri bir farki yok bizden. Bilkentin yada odtunun yabanci dildeki tek avantaji derslerininde ingilizce olmasi ve oradan mezun olan kisilerin 5 sene boyunca surekli ing egitim almis olmasidir. Bizde 2. Yabanci dil de var zorunlu olarak. 2.siniftan itibaren onu da aliyoruz. Yani yabanci diller konusunda hic de yaban atilacak bir durumu yok tobb'un. Bu herkesce bilinen bir gercektir :)
Ayni sekilde su an hic bir sekilde 3 bin liraya wat'a gidilmiyor. Sadece sirket parasi o kadar. Ucak bileti pasaport vize diger islemler ve harcliginla beraber amerikaya ayak basman 6 bin liradan baslar. Benim 2011 yazinda sadece burdaki masrafim 5000 tl idi.