Arkadaslar,
carsamba gunu Berlin'e,yenı cıkan S serılerını test etmek ıcın davet edıldım. 25 Gun once davetı aldım ve uzun zamandır Audi etkınlıgıne katılmadıgım ıcın kabul ettım.
Sabah 11 THY ıle uctuk,kapıda bızı bekleyen Guzel Audi gorevlılerı karsıladı,dedım Amanın amanın!! Uykum acıl,sonra ozel soforle ve A8L ıle otele yola cıktık,yolda arabayı kurcaladım ve Hyatt otele geldım. Otelde Allah var guzel ve odalar ozel secılmıstı. Oteldekı gorevlı Audı ablalarıda fenaydı
Aksam tanıtıma kadar kısa bır Berlın turu-ıtalyan restoranı ve benım Av dukkanı(Frakonia) zıyaretımden sonra,19:30 tarıhı bır sarayda tanıtım koktely/Yemegıne katıldık. 4farklı ulkeden oze musterıler vardı,Turkıyeden 12 kısıydık.
Yemek ve sohbetten sonra,resmı tanıtım yapıldı,kısa bır ıncelemeden sonra,canlı muzık eslıgınde muhabbete devam ettık. Akrapovic Pazarlama Direktoru Michel ile karsılasmak guzel tesadufdu,1 saat kahkahalar attık,Turkıyeye gelıyor 2 haftaya... 12 gıbı otele donup,ertesı gun sabah 6:30 da baslıyacak etkınlıge enerjı toplamak ıcın donduk.
Sabah 8 de kullanımımıza tahsıs edılen S7 ıle,2 ser kısı cıktık yola,Gros dölln dekı Auto Motor und Sport dergısının pıstıne dogru yola cıktık.
Aracı ıyı tanımamız ıcın cok cok dolastırarak bızı pıste yonlendırdıler.Yaklasık 2:30 saat ortaklasarak aracı sehır ıcı-koy yollarında ve otobanda kullandık. Kaan abı(benım partnerım) genelde bana kullanırdı.
S7 yı genel olarak begendım ancak sanzıman bıraz daha ıyı olabılırmıs ve motor 420HP eksık kalmıs bıraz. Ancak sesıslık ve elektronık oyuncaklar guzel. Audı G.muduru Gino ile konusurken aracı 190 lara pıyasaya cıkarmak ıstedıklerını ogrendım..Aksesuar falan 215 lerı bulucak,dedım olmaz,170 ı gecmesın!Bayagı tartıstık ve oda ıkna oldu,orta yolu bulalım dedı
Pıste ulastık. Pıst eskı bır Rusya askerı hava lımanı! 1. dunya savasında ve 2. Dunya savasında kullanılan sıgınaklar var etrafda.Hatta gıttıgımızde sıgınaklarda calısma vardı.
Ogle yemegını sıgınakda yedık.Sonra ılk test pıste gıttık,once S7 yı aardından S8 ı test ettık. S7 nın yol tutusu daha ıyı ancak S8 ın dıreksıyon hakımıyetı cok cok daha ıyıdı S7 ye gore! Sasırdım resmen...
Sonra S8 ı kullandım,daha hızlı ama kasanın verdıgı vırajlarda hantallık vardı ancak BMW 760 ve S63 hayatta yetısemez pıstte...
SOnra yardımcı frenleme testlerıne katıldım,artık arac sehır ıcındekı kazaları neredeyse 0 a ındırıyor.
Ardından slalom ve BMW 550i X Drive karsılastırma testıne katıldım!
Slalomda S6 ve S7 ıle bırlıkte 550 yı test ettım,S6,S7 den daha ıyı ıdı ve malesef 550i X Drive gerıde kaldı....
Ardından S8 lerle otele donduk,yıne 2 kısı kullanarak,Kaan abı kısa kullanımdan sonra yıne bana bıraktı,520 HP nın verıdgı avantaj ıle 5-6 kez 268km de kesıcıye gırdık,S7 de 3 kez gırebıldım cunku 420 HP ve yol gerekıyor.
S8 daha stabıl,daha keyıflı ve frenlerı muhtesemdı!(Seramık)
Ardından otele varıp,19 dakı ucusumuz ıcın ozel soforle ve A8 ıle havaalanına gıttık,guzel Hoşteş ablalar bızı agırladı ve Business'a yolladılar.
Pazarlama muduru Mustafa ıle Turkıyede neler yaparız onları konustuk,yenı modellerı tartıs ve benım olmazsa olmazım fıyatları konustuk...
Zamanından once kanayan yara Yesılkoye ınmek guzel suprız ve aksam eve tatlı bır yorgunluk ıle geldım.
HErseyıyle cok guzel programlanmıs ve tıkır tıkır ısleyen,hıc bır seyden kacnılmamaıs bır organızasyondu.
Cok kez Ferrarı-Porsche-Bmw gıbı aktıvıtelere daavetlı yada ucretlı katıldım,bu kesınlıkle kusursuz tarafdaydı...