greencard a başvurup çıkınca amerikaya yerleşmekle başlanabilir![]()
bılmemek ayıp degıl, ogrenmemek ayıpmıs))))
1-2 alıswerıs yap neyın ne oldugunu anlarsın kardesbende new buyer oldugumda 2-3 kez dolandırıldım. ne mal ne para geri geldı
![]()
Aslında bir kaç konu var yabancı ortaklı şirketin varsa o ülkedeki arabayi getirtebiliyorsun şirket üstüne modeli yaşı yılı fark etmiyor belli bir süre var![]()
sana tavsiyem aklına bir soru geldiği zaman önce google da bir araştır gümrük forumlarında veya başka yerlerde bu sorulara binlerce kez cevap verilmiş olacağını göreceksin herneyse ben yine bilgim dahilinde sorularına cevap vermeye çalışayım
öncelikle yaş sınırlaması var araçlarda 3 yaş diye biliyorum 2 ye düşmüş olabilir daha eski araç ithal edemezsin buna ek olarak klasik araç ithal edebilirsin 25 yaş aşşağısı fakat aracın bedeli 10 dolar dahil olsa ithal etmek için öncelikle 25K dolar para yatırman gerekiyor örnek araç bedeli 10k+25k devlet +5 k transport +15 k vergi yine devlet diyelim bu şekilde
e ozaman yeni araç alırım faturasını düşük kestirirm diyorsan uzatmadan sence yerlermi diyorum bunu eskiden aracın kolay değişecek parçalarına zarar vererek yapıyolardı örnek kaput kapı vs gibi hasarlı olduğunu idda edip düşük fatura ile sokuyolardı bide pick up olarak sokulan kamyonlar var neyse
parça işine gelirse adetli olmadığı şekilde sporcu besinleri vitamin minareller dışında (içki sigara telefon vs hiç söylemiyorum ) hemen hemen herşeyi ithal edebilirsin vergisini ödeyererk veya ödemeden kutu büyüklüğü ve gümrükteki vatandaşın keyfine göre ticari olduğunu düşünürse malın biraz uğraştırır vergi üsütne gtip vs eklerler vs diyorum ama Türkiyedeki üretici korumak amaçlı bir yoldur bu Türkiyede coilover üretilmiyor fakat bu gtip te amortisör olarak geçer bunun üretimi Tr de olduğu için 100 tlye alırsan 98 tl de vergi ödersin gibi gibi yanlış anlatım veya yanlış bilgi varsa kusura bakmayın yanlış olduğum konuları düzeltirseniz sevinirim
Tanıdık varsa almadan bi servise soksunlar bari.
Yiğit ÇEVİKER-Samsun
16 JDM 76 Civic SiR Knight Rider
55 DM 620 İncredible Civic
55 SP 688 Bmw E36 3.20Ci
55 LB 949 206 Rc Diesel
06 CBS 65 206 Rc Diesel
55 AAY 95 Corsa 1.7 Dti Project...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)