şırınganın içine biraz kıyma koyup versene
doğanada böcek yediklerine göre yemesi lazım kıymayı.
kaşıkla hayatta yemiyor, şırınga ile ağzına tıkıcan
Built to fall....
şöyle birşey yazmışlar
Benim var şu anda... ben ilk önce serçe sandım , yavru serçe nasıl beslenir falan yazdım mama tarifi verdi birisi onu yaptım .Kırlangıç olsada yedi.
tarif şöyle
1 petibör bisküvi eziceksin. Sonra süt koycaksın içine (çok sulu olmıycak mama gibi olcak)sonra yumurta sarısından da biraz koyacaksın . kürdanın ucuyla yedireceksin bu kadar ,benimki şimdi karnını doyurdu suyunu içti uyuyor bide suyu da içirmen gerekiyor kendin ben şişe kapağına koyuyorum ,uzatıyorum .bıraz gagasına değdiriyorum içiyo bidaha değdiriyorum içiyo .. sonra doğduğunu anlaarsın zaten
Built to fall....
Baykuş besliyorduk bi aralar, besleyemeyecek gibi olursan bizim bahçe müsait abi buyur gel
Yuva bile hazır, baykuşun yuvası duruyor..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Yarına kadar yaşatmaya çalışıyorum, yarın daha bilgili arkadaşlara teslim edicem, eğer durumlarda değişiklik olursa ararım seni.
Kırlangıçlar etçil değiller.Yalnız tarifteki yumurta hariç verilebilir.Eğer gerçekten yavruysa cımbız gibi bir şeyle hafif gagasına dokun.Ağzını açması gerekir.Ama bana sanki pek yavru değilmiş gibi göründü.Yarına kadar ölmez korkmaya gerek yok.Pipetle su içirebilirsin.Pipetin bir ucunu tıkarsın gagasını açıncada bırakırsın.Ama işin püf noktası yiyeceğide suyuda annesinin veriyor olmasını sağlamakta.Muhtemelen uçma dersleri esnasında düşmüştür.
Allah kolaylık versin.
Nadide şeyler değerlidir.
bu kırlangıç pek yavruya benzemiyor kanat açıklığına göre.. yaralı ya da hasta olabilir. bence hemen veterinere götürmek gerek..
Ben veteriner hekimim çekilin kenara
Hep yapmak istemiştim
Kuş yavrularına bakmak çok zordur yemek istemeyebilir gayet normal
kendi deneyimim zorla besleyebilirsin yani ağzını açacaksın yiyeceği ağzına tepeceksin küçük lokmalar halinde abartıp hayvanı boğmadan
Kırlangıçlar genelde böcek türleri ile beslenirler. Küçük parçalar halinde dalak vs verilebilir.
Yumurta yedirebilirsin sıkıntı olmaz.
Ne yaparsan yap başarılı olamayabilirsin bu gayet normal çünkü tüm kanatlı hayvanlar çok duyarlı hayvanlardır ölebilir. Hele de yavrular.
Sıcaklık çok önemli özellikle yavrular vucut ısılarını kendileri dengeleyemezler
Üşüdüğünü anlamak için ayaklarını yanağına değdir. soğuk hissedersen anlaki üşümüştür. Ayakları senin yanağınla aynı sıcaklıkta olmalıdır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)