User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
90 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: İşyerinden tazminat alarak ayrılmak.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış yonlendirmek istemiyorum ama

bu konuda nekadar çok dava duyduysam hepsi kazanıldı

tazminatını toplam maaşının burutu uzerinden hesaplamak zorundalar eğer sigortanı düşük yatırdılarsa kesinlikle alırsın hakkını diye duşunuyorum

bu konuda uzman avukatlara danışmak lazım

bu arada iki maaşta banka aracılığı ile mı yatıyordu ?
    aynen asgari olan tutarı şirketin hesabından geri kalan kısmıda firma sahibinin şahsi hesabından direk havale ile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    firma paranın kalanını banka kanalıyla yapması çok aptalca olmuş.
    hem sen ikramiyelerini tam alırsın hemde firmaya şimdiye kadarki farkı ödettirir devlet.

geçen gün bnm firmam denetlemeye girdiğinde tek tek maaşların kaçtan yattığını kontrol etti müfettişler

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu tam okumadım ama;

15 Yıl önce sigortalanmış,3600 günden fazla prim günü olanların SGK'ya gidip işten ayrılmak için dilekçe veripte,SGK'nın iş yerine yollamasıyla tazminatını alıp çıkabildiğini öğrendim. Daha önce çalıştığım yerden 2 kişi ayrıldı.Gittim sordum,ilgilenen kişi 1 ay sonra benimde yararlanabileceğimi söyledi (1999 temmuz giriş). Dilekçeyi yolladığında şirket kabul ederse alınabiliyormuş ama genelde daha kurumsal büyük şirketlerde oluyormuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alıntı HkN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu tam okumadım ama;

15 Yıl önce sigortalanmış,3600 günden fazla prim günü olanların SGK'ya gidip işten ayrılmak için dilekçe veripte,SGK'nın iş yerine yollamasıyla tazminatını alıp çıkabildiğini öğrendim. Daha önce çalıştığım yerden 2 kişi ayrıldı.Gittim sordum,ilgilenen kişi 1 ay sonra benimde yararlanabileceğimi söyledi (1999 temmuz giriş). Dilekçeyi yolladığında şirket kabul ederse alınabiliyormuş ama genelde daha kurumsal büyük şirketlerde oluyormuş.
    Baz yaş olarak 18 olmalı yani 18+15 yıl=33 yaş oluyor en erken.Ssk ya sormuştum ben.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi hayırlı olsun:

Bursa’da bir mahkeme tüm çalışanları ilgilendiren bir karar aldı. 3 bin 600 prim gününü dolduran bir çalışan iş yerinden ayrıldı. İzin günleri ve kıdem tazminatı konusunda işverenle mahkemelik oldu.

İşveren tarafı kişinin başka bir işte çalışmak için işi bıraktığını belirterek kıdem tazminatı ödemek istemedi. Yargıya taşınan uyuşmazlıkta, mahkemenin kısmen işçi lehine verdiği karar Yargıtay'da tamamen işçiden yana çıktı.

Yargıtay, kararında, "İşçi prim gün sayısın doldurmuşsa hangi sebeple olursa olsun ayrılması halinde kıdem tazminatı hakkı kazanır" dedi.

Yargıtay kararında şöyle denildi: Çalışmakta olduğu iş yerinde yıpranmış olan ve bu arada sigortalılık yılı ile prim ödeme süresine ilişkin yükümlülüklerin tamamlayan işçinin, kendisi için çalışma koşullarının daha olumlu olduğunu düşündüğü bir işyerinde çalışma amacı ile bu hakkını kullanması halinde Medeni Kanunu'nun 2. maddesinde öngörülen dürüstlük kuralına aykırı davrandığı kabul edilemez. Yasa ile tanınmış emeklilik nedeni ile fesih hakkının kullanması ile birlikte kıdem tazminatına hak kazanılacağının kabulü gerekir. İşçinin hangi amaçla bu hakkı kullandığı, kıdem tazminatına hak kazanması açısından önem arz etmemektedir. Bu nedenle kıdem tazminatı talebinin kabulü gerekirken reddine karar verilmesi isabetsizdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni bir şey değil.
    Bu 5510 sayılı kanunda yer alan bir konu ve 31/5/2006 tarihinde çıktı.
    Bizim gazeteler daha yeni haber yapıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni bir şey değil.
    Bu 5510 sayılı kanunda yer alan bir konu ve 31/5/2006 tarihinde çıktı.
    Bizim gazeteler daha yeni haber yapıyorlar.
    O kanunda emekli olmak şartıyla ayrılıyordun ne diyordu ben emekli olacağım evde oturacağım işe girip çalışmayacağım bunu kullanıp işten çıkıp tazminat verdiğimiz personeller var hatta şu an birisi bir kaç iş yerinden sonra geri geldi çalışmıyordu bunun şu anlık bir sıkıntısı yoktu ileride ne olurdu bilinmez çünkü sen iş yerinde sgk dan aldığın kağıtla emekli olacağım çalışmayacağım diye çıktın.

attığım haber kanun değil yeni biten bir dava ve bundan sonra herkese emsal olacak bu sefer ben 15+3600 doldurdum tazminat alıp çıkıyorum diyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten çıkıyordun tazminatını alıp. Sonrasında da başka işte çalışabiliyorsun. Yargıtay kararlarını incelerseniz iki ayrı görüş vardır. Birincisi çalışmak bireyin en doğal hakkıdır. Tazminatını da almış olsa, başka bir kurumda çalışabilir der. İkinci görüş ise bunun tam tersi niteliğindedir.

Yani aslında değişen bir şey yok. 7500 günde getirsen, 3600 gün dilekçesi de getirsen, sonrasında istediğin gibi sigortalı olarak çalışabiliyorsun.

Bu konuda ağzımız çok yandı. Biraz doluyum bu konuda..

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım ıscım bende sıgortalıyken kafasına gore cıkıp baska yere ıse basladı sıgortadan cıkarttık mahkemedede bunu dile getirdi ben kendım cıktım baska yere gırdım dıye

iş mahkemeleri kural 1 : işçi her zaman haklıdır
    iş mahkemeleri kural 2: işverenın haklı oldugu durumlarda kural 1 gecerlıdır.

yukardakı sebepten kıdem tazmınatı ıhbar tazmınatı ne varsa ıstedı mahkeme

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten çıkıyordun tazminatını alıp. Sonrasında da başka işte çalışabiliyorsun. Yargıtay kararlarını incelerseniz iki ayrı görüş vardır. Birincisi çalışmak bireyin en doğal hakkıdır. Tazminatını da almış olsa, başka bir kurumda çalışabilir der. İkinci görüş ise bunun tam tersi niteliğindedir.

Yani aslında değişen bir şey yok. 7500 günde getirsen, 3600 gün dilekçesi de getirsen, sonrasında istediğin gibi sigortalı olarak çalışabiliyorsun.

Bu konuda ağzımız çok yandı. Biraz doluyum bu konuda..
    İşverene bağlı oluyor bu durum birazda vermeyen uğraşmak isteyen iş yeri çok

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir işveren olarak canım çok yandı bu mevzudan, siz siz olun hangi taraf olursanız olun verdiğiniz kuruşu bile belgeleyin iyi niyetle iş ancak öbür dünyada olur.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer SGK dan yazı getirirse zaten 7 gün içerisinde ödemek zorundayız. Yoksa SGK ya şikayet sözkonusu oluyor ve maliyeti İPC den dolayı yükseliyor.

Buradaki mantıksızlık şu ki madem adam emeklilik için yazı getirip emekli olmak için tazminat alıyor, nasıl oluyorda sonrasında tekrar çalışabiliyor.

Güzel ülkemin güzel işleri bunlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer SGK dan yazı getirirse zaten 7 gün içerisinde ödemek zorundayız. Yoksa SGK ya şikayet sözkonusu oluyor ve maliyeti İPC den dolayı yükseliyor.

Buradaki mantıksızlık şu ki madem adam emeklilik için yazı getirip emekli olmak için tazminat alıyor, nasıl oluyorda sonrasında tekrar çalışabiliyor.

Güzel ülkemin güzel işleri bunlar..
    Tamam işte bende onu diyorum bu adamı tekrar geri aldık alırkende ymm ye de sorduk ben bu adamı emekli olacak diye işten çıkardım tazminat verdi gitti başka bir yerde yapamadı tekrar geldi alırsam işe hangimizin başı ağrır dedim senden sonra başka yerde çalışıp sana geldiği için sorun olmaz diyor e bu konuda açık bir durum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin işe alman seni sorun çıkartmaz. Sadece ben olsam almam
    Neden şirketi bu kadar maddi külte altına soktun ozaman? Bu işe kötü niyet ararım açıkcası.

fussy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dersanede öğretmen olarak çalışıyodum. 31 temmuzda sözleşmem bitti. Tazminat yüzünden son maaşı vermemekle tehdit ediyorlar. İstifa edersem maaşı verirlermiş. Sigortaya gidip şikayette bulun diyenler oldu. Maaş asgarisi bankaya, geri kalanı elden şeklinde çalışıyorlardı. Ne yapabilirim bilenler ne der ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @fussy,

Maaşınızı alabilirsiniz. Varsa fazla mesai ücreti, yıllık izin alacağı gibi alacaklarınızı da dahil edebilirsiniz.
    Eğer elden para aldığınıza dair elinizde kanıt varsa onu da dahil edebilirsiniz.
    Direk çalışma bakanlığına gidip şikayette bulunabilirsiniz.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu maaslarinin bir kismini elden bir kismini bankadan alan arkadaslar, sirket bordro uzerinden maasimizi yatirmiyor diye sikayet ettiklerinde ve konu mahkemeye tasindiginda, hakim sormuyor mu "Tamam sirket usulsuzluk yapiyor ama sende bunu kabul ediyor ve biliyorsun, bile bile bugune kadar calismissin, hayiridir" diye? Sirkete usulsuzlukten ceza kesilebilir ama calisana herhangi bir ceza yok mu? Sonucta ortada olan seytanla anlasma yapmak sonra ahlaksizca su koymak gibi bir sey yani
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    08,09,1999 tarihinden önce işe giriş ve 3600 gunu tamamlamış olması gerekır.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu maaslarinin bir kismini elden bir kismini bankadan alan arkadaslar, sirket bordro uzerinden maasimizi yatirmiyor diye sikayet ettiklerinde ve konu mahkemeye tasindiginda, hakim sormuyor mu "Tamam sirket usulsuzluk yapiyor ama sende bunu kabul ediyor ve biliyorsun, bile bile bugune kadar calismissin, hayiridir" diye? Sirkete usulsuzlukten ceza kesilebilir ama calisana herhangi bir ceza yok mu? Sonucta ortada olan seytanla anlasma yapmak sonra ahlaksizca su koymak gibi bir sey yani
    kanundaki sakatlıklar say say bitmez, çalışana hiç bir ceza yok...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)