iyi güzel hayırlısı olsun kısmet neyse odur da işte bu iş ramboculuk oynamaya benzemez bence bir kez daha düşün. çatışma çıktığı zaman filmdeki gibi olmuyor herşey bir hayal edin. Bu kadar çok tutkunuz ve isteğiniz vardıysa neden harp okuluna gitmediniz ?
Konuyu tek seferde en başından beri okudum, rahat uyumamızı sağlamış çok abim varmış Allah razı olsun onlardan..
Yalnız bazı yorumlar çok hoş gelmedi, nasıl gönüllüsü varsa olmayanı da var.. Mesela ben askeri liseyi kazanıp denizci olmak istemiştim hep ama olmadı, belki askerliğimde olur.. Ben doğuya gitmek için can atmıyorum çünkü gerçekten bazı arkadaşların dediği gibi, ben terörist görünce cumhurbaşkanına kadar izin bekleyemem arkadaş, bana vereceksin tam yetki o zaman ilk gitmek isterim doğuya.. Belki vücut yapımdan gönderebilirler hiç sorun değil seve seve yaparım.. Ben kendimi hiç düşünmem bu konuda emir-itaat konusunda hiç sorunum yoktur, psikolojimden emin değilim çabuk etkilenir uzun sürede atlatamam, her denileni yaparım ama şehit olsam anneme haberi gelse kesin bir şey olur anneme, ve ceplerini doldurmak isteyenlerden daha önemlidir benim annem o yüzden düşünmem komandoluğu vs. hoş kısa dönemde var mı bilmiyorum.. Tekrar söylüyorum gönderilirsem elimden gelenin en iyisini yaparım ülkem için..
Yusuf abi için de söylüyorum uzatmak istememiş ama zaten askerliğini yapmış bedelli değil yani, adam orada hayatını kurmuş güzel bir işi güzel bir evi güzel bir ilişkisi var Allah daha güzel günlerini nasip etsin, kolay kolay gelmek istemez.. İşi ne bilmiyorum ama ülke sadece silahı alıp dağa çıkınca kurtulmuyor, işini doğru yapan her insan çöpçüsünden iş adamına gazetecisinden bakkalına bu ülke için güzel şeyler yapıyor demektir..
Ozellikle yazdigin son cumle cok yerinde olmus . Beni daga gonderirsen nasil korurum kurtaririm bu memleketi ? Birak silah ile ates etmeyi hayatimda silah gormedim ben . Kim icin ne icin gidecegim oraya ? Askerligimi yaptim yaklasik 10 sene once ki hayatimdan calinan uzunca bir sure oldugunu dusunuyorum . Askere gitmeden onceki psikoloji, gittiginde yasadiklarim ve geldikten sonra yeni bir hayat kurmaya calisma . Toplamda 3 seneme mal oldu benim . Niye bunlari yasiyorum askerligi bir meslek haline getirsinler saglasinlar tum imkanlari ve terorle mucadeleye profesyonel bir sekilde devam edilsin . Ne benim hayatim calinsin, ne analar babalar aglasin, 20 yasinda hayatinda silah tutmamis cocuk tum omrunu daglarda gecirmis teroristlere av olmasin . Birakin beni calisayim, vergimi odeyeyim, durust vatandas olayim . Beni 15 ay esir alip bosuna besleme .
PS
En son yazdiklarimdan sonra baya tepki aldim muhtemelen bu mesajdan sonra daha fazlasi olacak..Sunu bunu yaptim demekten nefret ediyorum ama bazi insanlarin anlamasi icin uzerine basa basa soylemek sart galiba.
Evet 6 senedir buradayim Tr de cogu kisiye kiyasla belkide iyi bir hayatim var. Sanmayin buraya kapagi attim Tr den banane. Okudugum her sehit haberinden sonra isyan ediyorum hatta bazen agliyorum bu kadar acizmiyiz diye. Ben Ataturkcuyum ( bknz Arabamdaki imza ), Turkum ve Turklugum ve dilim icin elimden gelen herseyi fazlasiyla yapmaya her zaman calisirim . Bunlardan birkacimi?
* Yillar once calistigim Marriott oteller zincirinden birinde tum dunya dillerinde sacma sapan seyler yazilipta Turkcem de yazilmadigini gorunce bu zincirin sahibine milyar dolarlik adam ve dunyanin sayili oteller zinciri olan sirketin yoneticileri ile uzun sure maillestim isten atilma risklerini goze ala ala. Sonucta ben kazandim Turkcem o diller arasina eklendi !
* Sirf gecen sene 4 tane TR hakkinda zerre bilgisi olmayan Amerikali arkadasimi TR ye tatile gonderdim memleketimi tanisin diye. Sonucmu ? Inanilmaz memnun kaldilar ve onlardan sonra farkli arkadaslarida gitti .
* Yasadigim sehrin en buyuk hastanesine her ne kadar forumdan yeterince destek bulamasamda Turkcemi kabullendirmeye calistim / calisiyorum . Detaylari asagida.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...yacim-var.html
Arti gunluk hayatta yasadigim tonla sey ...
Eger vatanseverliginiz sadece klavye basinda ahlam kesmek ise lutfen bana sallayipta vatanseverligimi, Turklugumu sorgulamaya calismayin. Cok doluyum, kirici olurum.
Her iki yazıyada katılıyorum. Önce kendimi yazayım; Askerliği seven, askeri tarihi seven, askeri ekipmanları takip eden, oynadığım airsoft oyunu için (askeri similasyon) ekipmanları olan. Bu vatan için şehit olmaktan korkmayan (o an gelir altıma sıçarım ama şuan hiç korkum yok). 2 sene önce askerlik şubesinde komanda olmak istermisin sorusuna evet cevabı verdim.
Fakat gelelim diğer yoruma, Böyle pisi pisine böyle adice pusularda kendi vatan topragında sürgün yemek, kışla dışına adım atamamak, zırhlı araçlarla dahi mayınlanan yollarda açık kasa kamyonla gezmek. siyasilerin ve küresel güçlerin (bunu herkez amerika israil olarak alıyor ama aslında yahudi israilli ailerin sahip olduğu büyük şirketlerin oyunları: rotlshied ailesi gibi) oyuncağı olmak. kötü idare edilen operasyonlar, abd nin sözde istihbarat paylaşımı v.b. bir sürü şerefsizliği görünce asker olmak istemiyorum.
Başımda Osman Paşa mantığında bir komutan olsun, değil bedelli, değil 5,5 ay değil 15 ay, 24 ay yaparım o askerliği. Bu terörü bitirmek için elime kore savaşından kalma G3 değil. HK 416-417 verecek. Üstümden apachiler bomba yağdıracak. Terörü ve teröristi kazıyacak adamla varım. Otobüs üstünde, davul zurnayla terörist getirenlerle hiç işim olmaz.
Genç kardeşim sana tavsiyem. O naciz canını ülkeni yükseltmek ve Atatürk Ilkelerine ada, bunun için politakacı ol, bunun için iş adamı ol, öğretmen ol. Bu doğrultuda çalışırsan, elinde torunların yüreğinde İŞE YARAMIŞLIK olur
Hakkıma Hayırlısı Neyse O Olsun , 25.11.2012 Tarihinde Muane Girdiğimde Yazıcam Ordaki Herşeyi Ama İşte Komanduluğu İşaretlicem
Güzel kardeşim, Profesyonel askerlik olayında aynı düşünüyoruz, bu işi yapacak olan kişi kesinlikle PROFESYONEL PERSONEL olmalı, ama Profesyonel askerlik başlayana kadar gitmesin mi kimse o bölgeye diyorum?
Ayrıldığımız noktayı anlayamadın sen, Olması gereken Profesyonel Askerlik kesinlikle ama bir de şu an ki durum var, biz profesyonel askerliği bekliyoruz diye Sen oraya Gitmezsen Ben gitmezsem Kimse gitmesin dersek eee?
Ben bu şekilde biteceğini sanıyormuşum, o kanıya nereden vardığını da anlamadım ama neyse, Bu şerefsizler kendileri tek başına zaten 3 ay varlıklarını devam ettiremezler, arkalarında dış ülkelerin karanlık güçleri var, Ortada Öyle bir Para var ki: Kaçakçılık, insan ticareti, uyuşturucu ticareti vs... Kürtlerin Hakkı, Bağımsızlık bunlar hikaye. Türkiye Öyle bir Konumdaki, PKK bitse başka bir şey çıkar, Bırakmaz bu diğer şerefsiz ülkeler bizim yakamızı, Güçlü Türkiye'nin ne demek olduğunu tarihlerinden biliyorlar. Maksatları Bizi Bize kırdırmak, zira başka bir gücün Türk'ü kırabildiğine tarihte şahit olan yoktur. 10 adam masaya oturup "tamam hadi bitsin" diyebilirler mi sence? Hangi devlet çıkıp da Biz PKK konusunda Muhattabınızız, gelin konuşalım der örnek verebilir misin?
Sözün Özü, Kesinlikle Olması gereken Profesyonel Askerliktir, ancak o aşamaya gelemediğimiz için de BEN ORAYA GİTMEM, SİZ DKE GİTMEYİN DEMEK, Biz Profesyonel Askerliği hayata geçirene kadar o bölgelerde ER VE ERBAŞ BULUNMASIN demek doğru mudur?
kurtuluş savaşında Sopalarla Sabanlarla taşlarla düşmana sarıldır şehit düşen ninelerimize de ayıptır. Onlar da PROFESYONEL değillerdi ama VATAN İÇİN SAVAŞTIlar...
Keşke O zaman da imkan olsaydı da PROFESYONEL BİRLİKLERİMİZ haricinde savaşta Şehit düşen dedelerimiz ninelerimiz olmasaydı ama durum buyken yapılacak tek şey Vatan Borcunu yerine getirmektir.
PKK terörü 30 senedir sürerken neden hala Profesyonel Askerler orada değil, o da devletin 30 senelik ayıbıdır, ama Hükümetlerle Kızıp da "banane ben gitmem oraya, kimse degitmesin" demek yakışmaz böyle bir ecdadın torunlarına... Hükümetler Saltanatlar gelir geçer, Aslolan Vatandır.
Umarım bu sefer anlaşılmışımdır...
M.Resat Simsek
Eyvallah Abicim Yazıklarını Noktasına Kadar Okudum Ekliyorum Faceden ''Rıdvan SABAH'' İnşallah Muane Günüm 25.11.2012 Olurum veya Olmam Olmayı Ama Gerçekten Olmayı İstiyorum İnşallah Tabi Orda Nakış İşlemeye Gitmiyoruz Bunu Biliyodum Bu Konuyu Açmam ve Sizin Gibi Abilerimin Bilgisi Çok İşime Yaradı Artık Herşeye Öğrendim Anladım İnşallah Olduğumda veya Olmazsam Zaten Bu Konuya Yazarım.
Belki çok mesaj yazılmıştır ama ben bu mesajı cevaplamak istiyorum. Sadece ölmek mi düşünceniz ? Askerlik her açıdan bir insana gereklidir. Zengini fakiri solcusu sağcısı akıllısı akılsızı aynı anda yemek yer aynı anda uyur aynı anda kalkar herkes aynı hakka sahiptir. Kibiri ve gururu alır herkes eşittir bu kavramları öğretir adama .Yapmak yada yapmama meselesi değildir askerlik ne katıyor ki lan bana da değildir olay.... Herkesin gidip yapması görmesi gerek en sevmeyen adam bile terhis olduğun da bi burukluk yaşar ne kadar küfür etse de bunları gidenler bilir. Diyeceğim şudur ki ölenler bizim için öldü ise bizim kaçmak gibi bir lüksümüz yok ben paralıya karşıyım herkes gitmeli görmeli sevse de sevmese de o manevi havayı yaşamak zorunda, yaşamalı.ASKER DE EN BOŞ ADAMDAN BİLE BİR ŞEY ÖĞRENİYORSUN bunu da unutma selamet ile.
Gökteki Melekler Bizim Şehitler
Aynen Katılıyorum Zaten Ecel Ölüm Geldikten Sonra Sen Evde Yatarken Seni Yine Bulur Yapanların Canı Can Değil Yapmayanların Kaçanlarınkimi Can Tek ? Herkes Eşittir Bu Askerliği İster Komando İster Er İster Şöför Ne Olursa Olsun ''BENCE'' Herkes Yapmalı... Tabi Okuyanlara , Hastalığı , Rahatsızlığı Kilo Sorunu Olanlara Eyvallah.
ok sende beni yanlış anlamışsın ben kimse gitmesin demiyorum e tabiki bende gittim yaw.. seve seve gittim koşa koşa gittim bak vefat etmiş babam ustune yemin ederim komando olmak istiyorum'u işaretledim ! (üsküdar askerlik şubesinde alt katta ufak masalı koltuklar var orda doldurmuştum kagıtları çok iyi hatırlıyorum) ama askere gidince "bu ne la" dedim... bu nasıl gereksiz bir olaydır hayal ettiğimle hiç alakası yok.. (kısa dönemler için..) o ayrı bir mevzu.. o ayrı tartısılır.. Benim dediğim bir an önce prof. askerlik getirilmesi. Bir an önce ölümleri durması gördüğün gibi sadece teroristler öldürmüyor.. kendi kendimizide öldürüyoruz (cephanelikteki patlama...) Allah korusun bu ülke 90 senedir ciddi bir savaşa girişmedi 40 senedir de cok büyük operasyona girişmedi sonuçları belkide muazzam kayıp olur...
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Şöyle olmalıdır, böyle olmalıdır, bence mantıksız..
Mevcut duruma göre konuşmaka daha doğru olur yoksa bende katılıyorum size profesyonellik hususunda kesinlikle.. Benden 5 yaş asteğmenin egosunu bizde tatmin ettik.. Bunlar tartışılır..
Lakin bende uzun dönem askerlik işaretlemiştim, yer mekan gözetmedim.. Eğitim fakültesi mezunuyum belki vatanıma daha iyi hizmet edecektim, ama depo temizlemekten gına gelmişti.. Bu da askerliğin bir parçası dedik, ağlayasım geldi hep tuttum mecburen kendimi.. Lanet ettim..
Ama yapacak bir şey yok.. Değişmesi gereken çok şey var, askerliği, savaşı, kahramanlık öykülerini sevmiyorum, hümanizm yanlısıyım, savaşa hayır diyenim..
Ama! vatanım tehlike altındaysa düşüneceğim bir şey yok verin G3 ümü tekrar 1 sn. düşünürsem namerdim.. İnşallah her şey istediğin gibi olur ama muhtemelen olmayacaktır sonuçta komando olmaktan bahsediyorsun ben yine de denerdim..
konuyu acan arkadasım bu senın ınsfiyatınde ıcınden ne geliyorsa onu yap. hepımız ulkemızı sevıyoruz ama oyle boktan bır noktaya geldıkkı hergun sehıt haberı geliyor. koca TURK ulusunun karsısında acız capulcular askerlerımızı sehıt edıyorlar. sebebi bizim birlik olmamız yerımızın sabıt olması onların ıse sureklı hareket halınde olmaları. aslında bu ıs sadece abd ve israil cıkarları ugruna oluyor tavsana kac tazıya tut hesabı. bu ıs komando ısı degıl sadece buyuk ortadogu projesı ıcın oluyor. baskanınıda arastır
imhotep(özgür)
Fiat's Are Faster Than You Think!
bende doğu illeri hariç her bölge askerliğin sahtelikleriyle dolu,ben edirnede piyade olarak askerlik yaptım rezaletti,denetleme davasına sürekli mıntıka temizliği sürekli hiç kullanılmamış çarşaflar serme,nebilim aptal saptal şeyler..komando olayı şans bende çok itsedim komando olmayı,hatta 1996 gençler türkiye 2 .liğim var vücut geliştirmede,bu belgeleride götürmüştüm,ama kimse sallamıyor.şans işşallah istediğin bir şekilde yaparsın askerliği
genellikle askere gidecek kişiler komando olmak istemiştir işte teskere aldıgında arkadaşlarına anlatacak maceraları olsun,,,bende istemiştim ama uzman çavuşum hiç bulaşma dedi,,,evdeki psikolojiyle askerdeki psikoloji tamamen farklı,,,,,,,komandolukta tam teçhizat koşarak atış yapma ,,sıcakta ,,sürünme ,,şınav ,,mekik el bombası atma,,25 ..200 atış,,gibi vs lerde başarılı olman lazım...farklı konumda oldugumdan operasyon görmedik hiç,,,ancak doguda,baskın yeme agır silahlarla etrafın çevrilmiş ve arkadaşların yanında şehit düşmüş o tabloyu düşünemiyorum bile,,,,kolay işler degil,,,,
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)