Yorum Yapan Herkese Teşşekür Ederim , Ben Tekrar Yazıyorum Bilgisayar Üzerie 3-4 Tane Sertifikam Var Ve Beni Gönderen Şubede Çok Sağlam Torpilim Var Sabah Saat 9Da Gittim Saat 3'de Çağırdılar Ne Kadar Köfte Rahat İş İstersem Verirler Köpek Bakıcılığı Filan Dediler Ben Yalnız ( Komando Olmak İstiyorum Dedim Tamam Gel Saat 3 'de Dedi ) Neresi Gelirse Paspasda Yapsam Çatışmayada Girsem Rezillikte Çeksem Kabul Benim İçimden Geliyor Gidipte Yan Gelip Yatmak İstemiyorum Kendime Yakıştıramıyorum Vatanıma Milletime En İyi Hizmeti Yapmak İçin Mücadele Vericem ( Süpermen Değilim Gaza Filanda Gelmedim ) Bu Benim Düşüncem Herkese Teşşekür Ederim Büyüklerime Saygılar
Komando olmak istemeni takdir ediyorum.askere gideceklerin geneli doğu ve komando olmayı istemez.benimde gönlümden komando olmak gecıyodu ve de oldum.Komando asteğmendim.acemi ısparta eğirdir dağ komando okuluydu 3 ay.Görev yüksekova-şemdinli geziyoduk.komando erlerden farklıydı eğitimlerimiz.cunku doğuda kol komutanlığı yaptık.eğitimler ve sonrasında doğudaki görevler zor gerçekten.Allah gönlüne göre versin..
TeKS@S
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
Bu dusuncenden dolayi tebrik ederim
Bu isler birazda sansa bagli ben askeri hastanede gorev yaptim hic saglik ile alakam olmamasina ragmen.
komanda refizelerine egirdire falan gidiyorduk genelde saglik dovme oy kilo vs lee bakiliyor sen bu konularda rahatsin sertifikalarida vermeyecegine gore komando olma ihtimalin yuksek Allah gonlune gore versin
Tüm postları nerdeyse tek tek okudum,bazı yerlerde üzüldüm. Herkesin kendi düşüncesidir,saygı duymak gerekir. Ama bu ülkede milletin egosu için askerlik yapanda var, dağda adam gibi askerlik yapanda.
Allah gönlüne göre versin kardeşim. Şimdiden hayırlı teskereler.
feel is everything
Hadi hayırlı olsun bakalım![]()
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
Komando olmak istiyorum desen de bu kısmet tamamen...
Ben de seçmiştim, sonra bir baktım izmir bornova 10. alaydayım.
Orası genelde turizm jandarması cıkarıyordu, turizm isletme diplomam olmasına ragmen ben ehliyet verdim land soförü oldum.
Kader tamamen degisti, Hakkaride yaptım askerligi
Allah hayırlısı neyse onu çıkarsın karşına, hayırlı teskereler simdiden...
Davranışını da takdir ettim, bunca askerden kaçma meraklısı genç varken sen isteklisin alnından öpesim geldi.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Paralı askerlik çıksada gitsek, bu memleket için kendimi tehlikeye atmaya değer mi ? diyenler siz tatlı canınızı üzmeyin her zaman Rıdvan kardeşim gibi adamlar olacak bu memlekette.
Sen üzerine düşeni yapmışsın bundan sonrası kader kısmet, kendini çok şartlama komando çıkmama olasılığı daha fazla.
1976/1 dönem Manisa kırkaçağ'ta komando eğitimi aldım.
Sonra dağıtımım Siirt Eruh'a çıktı.. 15 ayımı da oralarda geçirdim.
Herşey burada yazılamıyor malesef. oturup uzun uzun konuşulacak çok şeyler, hatıralar var tabi. şimdiki dönemle bir farkının olduğunu düşünmüyorum. o zaman da terör en az bugünkü kadar vardı.
Böyle durumlarda sadece kendini düşünmemelisin. aileni sevdiklerini de hesaba katmalısın.
Zira aylarca telefonda konuşamayacak, izine gelemeyecek, yerine göre 10-15 kişi dışında bir insan bile göremeyeceksin. yiyecek içecek, giyim kuşam, kar-kış şartlarını yazmak bile istemiyorum. birçok şeye psikolojik olarak kendini hazır hissediyorsan komandoluk bambaşka birşey.
Rabbim gönlüne göre versin...
Ben öyle bi soru geleceğini bilmiyordum. O anda komando olmak istiyormusunuz sorusuna hayır dedim. Sonra doktora muayene oldum geldim. Memura dedimki komandoluğa hayır demiştim pişman oldum keşke evet deseydim dedim. Bana verdiği cevap' boy ve kilo orantın zaten uygun değil olamazsın dedi( boy:1.87 kilo:86)
Ama belli olmuyormuş dediğiniz gibi inşallah oluruz bizde![]()
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
Teşşekür Ederim Abi Şubatta Şubeye Gel Dedi İnşallah Sana Haber Edicem Duruma Göre
Teşşekür Ederim Abi Sağol
Allah Razı Olsun Abi Çok Teşşekür Ederim Aslında Ben Kendimi Bildiğimden Beni Komando Olmak İstiyorum Gazeteciyiz Geçenler Antepte Şehidimiz Vardı En Son Onu Gördüm Ordaki Şehidin Annesinin Gözyaşları Bana Kurşun Olarak Geldi Birnebzede Onların Yüreklerine Soğutmak İçin Elimden Geleni Yapıcam Olsamda Olmasamda...
Allah Razı Olsun Abi Teşşekür Ederim. Aynen Abi Çıkarım Çıkmam Benim Kafam Gönlüm Vizdanım Rahat Kısmet Teşşekür Ederim.
Sağolasın Abicim Aynen Yazdıkların Doğru.
İnşallah İnşallah Oluruz Olmazsakta Ben Hepsine Tamam Yazdım Sporcu Yazdım Sertifikalarımı Götürmedim Vicdanım Rahat Ama Çokşükür Hakkımı Hayırlısı Olsun.
şimdi 4 yılını tunceli de komando olarak çalışmış profesyonel bir asker olarak komandoluğu şiddetle tavsiye ederim öncelikle kurbağa yılan yemessin 5700 kalorilik kumanya yersin rezillik belli zamanlarda çekersin ( özellikle eğitimde ) ama askerlik bittiğinde ben komandoydum dersin ayrıca eğitimin zor olması senin aile tam ve sağlam geri dönebilmen içindir.bende izin konusunda sıkıntılar yaşadım ama birçok vatan evladının burnu bile kanamadan evlerine gönderdik.
ayrıca komandoluğun ilk sözü şudur
vatandaşın evinde sıcakta rahat rahat uyuması için birilerinin rahatından feragat etmesi gerekir işte buda komando dur. saygılarımla
askerliği en rahat yapandır aslında komando. ankarada veya batıda elini hiç düşürmemektense komando olup komutanınla arkadaş gibi olmak en iyisidirdoğu da olsa her yer aynı değil tabii ama kalktığında yatağını toplamadın diye disipline gitmeyeceğin yerler var. bende siirt kurtalandaydım. 12 ay boyunca ne izinli günüm oldu ne bir gün çarşıya çıktım ( 2 sefer özel durum hariç ). ama hiç bir gün şikayet etmedim. 12 ay kantin bile görmedik
istediğimiz bir şey olduğunda komutanlarımız getirirdi gelirken. maaşımızı alırdıkta çekemezdik
harcıcak yerde yoktu zaten
ama şunu öğrendim. askerlik tahmin ettiğim gibi değilmiş. hayal kırıklığına uğradım. hani evet vatan için can feda ama şuan ülkemizde durum o değil. askerliği kime yapıyoruz niçin yapıyoruz belli değil. ne olaylar dönüyorama burası anlatmanın yeri değil...
neyse son durum ne pek anlamadım ama hakkında hayırlısı olsun . hayırlı tezkereler![]()
Askerliğini etimesgut zırhlı birliklerde ''şanlı ordu !!!'' ya hizmetle geçirmiş biri olarak :
Harfiyen katılıyorum. kesinlikle komando olup, şartlar nolursa olsun adam gibi asker olmayı yeğlerdim. Şafak atlatmak için muvazzaflar dahil herkesin birbirini yaladıgı bir yerde olmak daha zor..
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Evet muayenede öyle bir kutucuk vardı benim zamanımda, ben istiyorum diye işaretledim ama topçu olarak Şırnak'ta yaptım, yani sanırım kafalarına göre yapıyorlar bende anlamadım![]()
bbm pin :2B244451
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)