Bu sefer ekleyebilirim inş. :D
http://i.hizliresim.com/OR5vz5.jpg
Printable View
Bu sefer ekleyebilirim inş. :D
http://i.hizliresim.com/OR5vz5.jpg
Vallahi, dün bir anda karar verdim.. Açıkçası çok fazla deli gibi uzun yol yapmam max yapacağım yol git gel 40-50 falandır. Daha fazlasını yaparsam da ceremesine katlanırım diye düşünüyorum. Şehir bisikleti alsaydım tek tarafa bağlı kalmak istedim, bununla kafam estiğinde direk belgrada gidicem ormanda sürücem ondan dolayı seçtim açıkçası. Bugün ilk sürüşü yaptım, bacaklar hamladığından pek keyif alamadım ama gidişi falan iyi gayet bir şey hissetmedim henüz. Kaldırıma inip çıkmam falan aşırı kolay ve rahat :) Diskli olması ve hidrolik fren olması istediğim bir şeydi , fiyatta makul olunca kaçırmak istemedim :) H.Sonu ufak çaplı yol yapıcaz inş o zaman yazarım işte iyi kötü olarak.. Ya da bir iki ay aktif kullandıktan sonra :) Dediklerinde haklısın katılıyorum ama , tek tarafa bağlı kalmak istemedim . Ayrıca lastikleri değiştirip denicem ince lastik takıcam , görücez bakalım ne kadar fark oluyor :)
Yol bisikletiyle araziye gireni de gördüm ben, dikkatli olmak yetiyor :D Bisiklet kötü değil, ama bence yapacağın ilk yatırım kilitlenebilir bir orta süspansiyon olmalı. Özellikle yokuşlarda farkını göreceksin. Tekrardan hayırlı olsun bisikletin, kullandıkça atarsın buraya yorumlarını :)
Evet bugün, İstanbulda yağmur çamur olmasına rağmen denemyi yaptım.. Mköy den taksim ordan aşşa karaköy ordan bebek ordan etiler üstünde. Mköy.. Bence keyifli makina sevdim, ön amortisörleri kapayınca cidden fark oluşuyor. Şu an orta pek rahatsı etmedi. Bisklette araç gibi , derli vites attırmak gerekiyormuş onu da çözdüm.. Bundan sonra ki marşıma çıkacak zorluklara bakıcam artık.. İstanbulda olan varsa çıkıyor ise paslaşabiliriz isterseniz..
bende beylikdüzüne taşındıktan sonra salcano city fun 70 alarak aranıza katıldım,henüz yeniyim bakalım zamanla yükseltirmiyiz geliştirirmiyiz görücez :)
Vallahi herkes ondan şikayetçi ama inan yormadı yolda.. Üzerinde mtb lastikler var inan amortisör den daha fazla yoruyor :) Yol lastiği alacağım önümüzde ki hafta sonu, onları takıp gidicem bakalım fark çok olacak mı.. Ama inan orta hiç yormadı beni. Lastikleri yağmurlu havalar da , düzü de kuru havada kullanıcam
bende sedona 345 kullanıyorum. gecen yaz 350 km kadar kullanabildim bu sene içinde işe gidip gelme planım var gidiş geliş 20 km kadar. yalnız daha henüz cesaret edip açılışı yapamadım :)
Gidiş geliş 20 km çok bir mesafe değil aslında, takım elbise vs. giymeniz gereken bir işte çalışıyorsanız pazartesinnden kıyafetleri işyerinize bırakabilirsiniz. Şu konuya bir göz atın isterseniz :)
ebay değil de chainreactioncycles, merlincycles gibi sitelere bakabilirsin, ama kur yüzünden çok pahalıya geliyor. Yerli olarak Doğa bisiklet, Çınar bisiklet gibi siteler var, ama onlarda da 300 tl gibi bir rakama geliyor çifti. Bir de önceki mesajı yazarken unutmuşum, yedek teker alınırsa arkaya ruble de alınması lazım. Çok pahalıya geliyor sıfır alınırsa, şu an farkettim. Facebook'ta ki ikinci el bisiklet parçaları satan gruplara bakabilirsin ama, ucuza güzel ürünler düşüyor.
Km sayacı olarak ben decathlonda satılan kablosuz km sayaçlarından kullanıyorum. İç lastiğim de ordan alınma :D Ben mahalledeki bisikletçiden CST Traveller marka lastik aldım, Doğa bisiklet'te şu an teki 30 tl. İlk 2000 km'de 2 kere patladı, son 4000 km dir bende, havasını biraz indirip bozuk dağ yollarına da daldım ama hala patlatamadım.
bugün açılışı yaptım 20 km civarı pedalladım güzel havayı kaçırmayın