Yesilkoyde bisiklet festivali varmis bilen giden ?
Printable View
Yesilkoyde bisiklet festivali varmis bilen giden ?
Zinciri kac km/saatte bir temizliyorsunuz?
120 km oldu ve uzerinde bir kac partikul var kirli camurlu olmasa da, temizlemek ve yaglamak gerekir mi?
Aynısı bugün bana oldu. Umuttepe'den iniyordum hızlı bir şekilde, karşı şeritten bir araç hemen viraj sonundaki servise girmek istedi. Hamle yapmadan önce bir kere bakmış sonra komple önüne kitlenmiş yavaş yavaş içeri giriyordu davar. "Hop hop hop hop" diye bağırdım ucu ucuna kurtardım. Mazgalların üstünden geçtim iyi ki teker girmedi mazgala yoksa gözü hastanede açabilirdim :D
Abilerim, rica ediyorum lütfen dönüş yaparken iki kere bakın. Hele hele viraj olan yerde bir dönüş yapıyorsanız bir daha bakın. Çok kaza oluyor bu şekilde, sadece bisikletliler açısından demiyorum bir aracın da durması zor böyle bir durumda. İki tarafta canından olabilir dikkatli olmak lazım
arkadaşlar Mosso mu Salcano'mu daha iyi bir bisiklettir...
Gerçi modelden modele elbet birbirlerine göre üstünlükleri vardır ancak marka imajı/kalite olarak sizce hangisi neden daha iyi ?
120 km normal, ondan bir şey olmaz. Arkadaşlarından dediği gibi arka zincir çok kararmış ise - wd40 sıkarak kullanabilirsin. Etrafında varsa bisikletçi yağ da dökebilirsin. Zaten vites de sıkıntı çıkınca yağı vs sürdükten sonra farkı anlayacaksın ama 120 km de bir şey yapmana gerek yok en fazla parça parça wd40 sıksan yeter de ona da gerek yok.
Tabi ki Mosso. Arakdaş geçenlerde 2013 modelini 2k ya aldı yol bisikleti , bisiklet gayet akıyor. Senin keseyi sarmayacak ise kesinlikle Mosso derim. Salcanonun da piyasaya göre fiyatları ideal makinaları mevcut. Ama sıkıntım yok dersen kesinlikle Mosso
Bir ellyin zinciri, yağsızsa hemen yağlayın. WD40 olabilir, balata spreyi de iyi çözüyor yağı. Bisikletiniz v fren mi yoksa disk frenmi bilmiyorum ama frenlerle alakalı ihçbir yere bulaşırmayın bu ikisini, frenler tutmuyor sonra. kolay kolay da çıkmıyor :D
F/P olarak aynı ayarda markalar. Hangisi gözünüze hoş geliyorsa, hangisinin servisi varsa yakınlarda o markayı seçebilirsiniz :)
BMW logosu var diye ederinin çok üstünde satıyorlar bisikleti. Gereksiz pahalılar benim gözümde. Aynı paralara çok daha iyi donanımlı bisiklet almak mümkün. ( Bu bir öğrenci görüşüdür :D )
WD-40 yağlayıcı değil temizleyicidir. İlk zamanlarda yağlı olarak gözükse de zincir, kısa zamanda kuruyor. WD-40'ı temizleyici olarak kullanmak, ondan sonra yağlamak lazım. 1 milyoncularda satılan makina yağları bile iş görür zinciri yağlamak için, benim gibi ince bir boya fırçasına yağı döküp zinciri yağlayabilirsiniz :D
Ayrıca yol bisikletleri genel olarak akıyor, en dandiğinde bile MTB ile arasında akıcılık farkı var. Dediğim gibi mosso ile salcano aynı ayarda markalar, hangisinin servisi iyi ise, aynı fiyatta hangisinin donanımı daha iyi ise onu almak daha mantıklı olur :)
Bisiklet temizliği için şu videoyu referans alabilirsiniz. Ayrıca kanalda yararlı bilgiler de var, takip etmenizi öneririm.
https://www.youtube.com/watch?v=q3e-GKC1nP4
Zinciri ellediğimde yağ var evet fark ettim.
WD40 ile temizleyecem önce, sonra aşağıdakini kullanıcam. Aslında tüm vitesleri 10 vites deore'ye geçireceğim üzerindekiler aşındıktan sonra, çokta titiz olmaya gerek yok sanırım. :D
http://shop.advanceautoparts.com/wcs...1_pri_larg.jpg
O zaman çok titiz olmaya gerek yok madem sistemi değiştireceksiniz. Değiştirdikten sonra titiz olunmalı ama :D Bende 105'e geçmeyi istiyorum Triban'ımı. Ya da parçalar ölene kadar bunlarla devam edip hafifletmeye çalışıcam biraz aleti. Kararsızım. Hem daha iş bulmam lazım :D
Hafiflik demişken, bisikleti aldığımda tarttırdım 11 kg çıkmıştı askı tartıda, şimdi banyo tartısıyla denedim burda da 11 kg çıktı tüm aksesuarlarıyla. 10 kg nin altına düşürebilmek için ne yapmak lazım karbon maşa haricinde?
Aluminyum gövde ve maşa var şu an üzerinde. Acaba hafif lastik fark eder mi?
Lastik ne kullanıyorsunuz? Fark eder lastikler de. Onun dışında jant seti, gidon, sele sele borusu fark ettirir. Mesela ben şu an alüminyüm gidondan karbon gidona geçersem yanlış hatırlamıyorsam 150-200 gram civarı hafifleyeceğim. Çok gözükmüyor ama yokuşlarda yarım dolu suluk bile ciddi fark ettiriyor. Ha tabii o masrafa değer mi orası tartışılır, 250-300 lira civarı karbon gidonlar :D
Sanırım dağ bisikleti kullanıyorsunuz, eğer araziye girmiyorsanız düz maşaya geçebilirsiniz. Alüminyüm bir düz maşaya geçseniz bile rahat 1-1,5 kg atabilirsiniz.
Selam, lastikler bisikletin üzerinde standart gelen Giant marka lastikler. Continental-Schwalbe tarzı iyi markalara göre biraz daha ağır olduğunu duydum. Üzerindeki lastikler aşınınca olabilecek en hafifine geçiş yapacağım.
Aynı şekilde dişli/vites grubunu da daha üst versiyonuna geçireceğim aşınınca.
Bu arada bendeki bu, 170 km de
http://i57.tinypic.com/bdwaao.jpg
http://i62.tinypic.com/259aie1.jpg
Bunu biraz eskitip seneye Trek FX7.4 ya da Specialized Sirrus Elite'ye geçiş yapacağım. Bunlarda zaten halihazırda karbon maşa var. O yüzden bisiklette büyük modifikasyon ile uğraşmayacağım. Ancak eskirse / aşınırsa daha iyisi ile yenileyeceğim parçalar olur lastik / vitesler gibi.
Hatta bütçeyi ayarlayabilirsem esas hedefim Specialized Sirrus Carbon Elite ya da Giant Fastroad düşünüyorum.
Anladım, o zaman karbon parçalara geçmekte masraflı olur, aşağı yukarı aynı paralara satılıyorlar çünkü. Güzel, hafif ama akıcı bir lastik işinizi görecektir o halde. Ben de bisikleti satıp daha hafif bir kadroya geçmeyi düşünüyorum ama harcamalara da bir yandan devam ediyorum . Bisikleti 900'e almıştım, 450-500 liraya yakın masraf yapmışım şu ana kadar her şey dahil