edemirbas Nickli Üyeden Alıntı
Karbon fiber kullanmıyorum ama Alüminyum kadro/karbon fiber maşa olan bisikletler 9-9,5 kg civarında. Arada 1-2 kiloluk fark var. Konfor farkı var tabi arada, karbon kadro titreşimleri daha iyi emiyor. Bütçe oluşturabilirseniz eğer, karbon bisiklete bakacak kasap olmayan, tork anahtarı nedir bilen bir bisikletçiniz de varsa (ya da bakımını ben yapacağım derseniz) karbon kadro mantıklı. Ama yoksa Alüminyum kadro/karbon maşa bir bisiklet ile de dönüp arkaya bakmazsınız. Performans işi bizde bitiyor yani :)
Ağrı konusunda barend bakabilirsiniz, çok fark edebiliyor düzgün bir barend el ağrılarında. Onun dışında kelebek gidona geçiş yapabilirsiniz (Görüntüsü yüzünden sevmeyenler oluyor hak veriyorum fakatutuş pozisyonu olarak en fazla çeşit onda ve bu yüzden genelde turcular tarafından tercih ediliyor) Ayrıca hybrid bisikletin gidonunu ve frenlerini yol bisikletininkine de çevirebilirsiniz. Eğer buna karar verirseniz şu çalışmayı da referans alabilirsiniz. Bir yol bisikleti olmayacaktır ama. Kadro geometrisi farklı olduğu için değişik duruyor tabii.
Benim tavsiyem tabii yol bisikleti olur, hybrid bisikleti de şehir içinde, kısa mesafelerde kullanırsınız. Düzgün donanımlı bir bisiklet tatmin edecektir sizi. Ağırlığa çok takılmamak lazım :) (Yukarıda yazdığım gibi konfor konusunda birşey diyemem ama size uygun bir seleyle bu farkın kapanacağından eminim. Benim alet konforlu sayılmayacak derecede ama 100 km'yi sorunsuz çıkartabiliyorum. Pedli taytın etkisi de büyük tabii :D )