New Type-R in Sultanbeyli. Mission Completed.
Honda boyle bi organizasyon yapacak. Tüm gozleri ustunde olacak. Stock arabayi piste cikarip sure olcecekler. Pilot sadece 3 tur atacak. Bu 3 tur icindede rekor sure yapacak.
Su senaryoya inanan kisinin aklindan suphe ederim ben.
O sureyi gecemeseydi ne olurdu söyle bi dusunun bakalim. Eşegi saglam kaziga baglamadan kimse o piste o organizasyonda araba cikartmaz.
Yillardir drag da bile , (duz 400 metre yol ya ne kadar oynayabilir sure) kimse diyemezki yaptim arabayi ilk yarişta rekor sure yaptim geldim. Bu is bu kafar basit degil.
Kesinlikle biraz yol yapması gerekiyor hatta fabrikanın müdahele etmesi gereken şeyler de olacaktır o zaman daha da iyi olacak şimdiki haline göre. Honda fanatikliğinden çok gereksiz eleştiriye döndü konu. Beklenenin altında çıkmış olabilir bakışa göre ama honda zaten rollinge dümdüz yolda gider deniyordu şimdi bu değişti eski vtec sahibiyim bende hiçbir zaman şikayet etmemiştim aracım yol tutmuyo durmuyo diye ruhunu seviyordum ben arabamın o yüzden en merak ettiğim şeyde zaten aynı hissiyatta olacak mı acaba. Orçunla bir diyaloğumuz geçmişti bu konu ile ilgili olarak bu araçların hızlanma dışındaki limitlerini zaten pist dışında yakalak zor ve gereksiz risk demek. O yüzden şu anki sürüş dinamikleri ve görselliği bi type r tutkunu için ğayet yeterli sanırım. Acceleretion olarak bende hayal kırıklığındayım ama o konuda da aftermarket parçalar ve uygulamalarla işler değişir gibi geliyor.
Ama bu sınıf otomobiller için gelişime katkıda bulunacak bir otomobil olması sevindirici.
Yorumlarina bakiyorumda bu camiada aktif olarak 10 yildan fazla tecruben var, deli gibi pist kasip araba suruyosun izlenimi var. Neye dayandirdin 25 alti olamaz diye ? Gayet olur bi iki rotcu ayari ve lastikle ,arabayi daha iyi cozmus bir pilotla vs. Cok fazla biliyorsun yorumlarinda...
Evet M3 sahibi oldum 5 tanede Typer bindim hiç bir alakasi yok m3'le ep3'ün fn2'nin acura'nın tabiykide daha küçük sayilabilecek bir araba.Ben burda genellemede yapmıyorum insarın dilinde bir Honda muhabbetidir gidiyor.Ben bundan haz etmiyorum kimseye bir şey dediğim yok.
Savaş MotorSports
Abi ben şimdi sana yazsam sen diceksin ki bende turbo typer varken sende ehliyet yoktuDeli gibi pist tecrübem yok ama istanbul parka çıktım eylülde tekrar çıkacağım inşallah.25 altı çıkmaz diye fabrika çıkışı haliyle söylüyorum.Bunu söylemek için 10 yıllık pist tecrübesine gerek yok.İlerde tekrar denenir 24 lü süreler yapılır bende yanılmışım derim.
Jason'un rekor denemesi yaptığı aracın bizim 3 gün taksi yaptığımız araç olduğunu, dolayısıyla zannettiğiniz kadar deneme vakti olmadığını,
Tek takım yedek diski hem rekor denemesi hem de 3 gün sabah akşam pist temposu gazlamaya paylaştırdığımızı,
Type-R'ın Continental'e özel ürettirdiği oem lastiği Conti 6'dan sadece 1 takım geldiğini, isteseniz de 3-4 turdan fazla deneyemeyeceğinizi
vs. vs. biliyor muydunuz?
Honda, yeni type-R lansman ve teslimatı için güzel bir organizasyon düzenlendi. Biz de elimizden geldiğince destek olduk.
Asıl amaçları rekor kırmak değildi. Rekor cabası oldu.
Bir dahakine özellikle rekora gelirlerse; muhtemelen 2 set lastik ve ekstra disk&balata ile gelirler. O zaman 2.23'ler gelir.![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Niye peki bu kadar tepki ?
Zaten Honda geri dönüşüm tenekelerden araba üreten üstüne de sadece devir çeviren bir işe yaramayan, saçma sapan fanatiklerin sesiyle uçuyoruz sanıp avundukları azcık paralı apaçi arabası üreten marka değil miydi ?
2.25 değil 2.20 de dönse kapısından LOKKKK diye ses gelmez desenize, niye bu hararet![]()
Fabrikasyon lastiği ile geldi 2.25 döndü değil mi ? Adamlar limit değil diyor ama şu an için süre 2.25 tamam. Limitini bu kabul edin, gizli gizli 3 aydır test ediyordu sayalım pilotu.
Eeee var mı stock hali ile lastik bile değişmeden çıkıp 2.25 dönen , 2.27 dönen bir rakibi şuan ? 2.0 tfsi larda böyle bir süre görmedik henüz.
E madem bu Honda yine yetersiz bir araç üretti , çıkarın yeni Cupra'ları Golf leri oem lastikleri ile ; dönsünler 2.24 evet Honda'dan hızlıymış desin herkes ?
Honda süreyi kırınca şimdi malzemesi kalitesi oldu![]()
Süre gelene kadar abi bu konu Hothatch konusu her şeyden önce süre yapacak , yemişiz keyfini demiyor muydu birileri ? En azından fikir buydu.
-Fırat
Organizasyonun resimleri var mi herhangi bir yerde , cok guzel dusunulmus bisey, tebrikler emegi gecenlere
Honda nın yaptığı çok önemli bir Hadise var. Araçlar geldiği gibi pistte ciddi bir şekilde denendi. Honda markası altında yapıldığından Aracın stock olmadığı gibi bir ihtimal yok. Açık net bir şekilde stock araç yaptı diyebiliriz. Pistte bu işi organize edenler de şahidi işin.
Diğer markaların da bu işi aynı ciddiyetle yapması Lazım yapacaklarsa. Çünkü en basit örnekle deneme yapıldığı gün Murat Engin slick taktığını söylemeseydi rekor belki kırılmayacaktı( gerçi stock araba değildi yazılım vs vardı)
Yani demem şu ki halk Gününe gelen Araçların içerisinde ne Olduğunu kullanıcısı söylemeden bilmek mümkün değil. Bu sebepten ben yarın bayiden sıfır cupra Alıp pistte dönsem rekor kırsam bile bunun bir esprisi olmaz.
Bu iş yapılacaksa Honda'nın yaptığı gibi marka ciddiyeti ile yapılmalı.
Umarım yeni 290 lık cupra ile Doğuş grubu bir deneme yapar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)