Ayrica 2015 te 160 bin tl ye type r alan adamin cebinden de ortalama 55-56 bin euro para cikmis kura bakildiginda bugun ki kurdan istenen parada 58-59 eurolara tekabul ediyor
Ayrica 2015 te 160 bin tl ye type r alan adamin cebinden de ortalama 55-56 bin euro para cikmis kura bakildiginda bugun ki kurdan istenen parada 58-59 eurolara tekabul ediyor
istemek ayrı şey , alıcısını bulup satmak ayrı şey. Nihayetinde fk2 ler de az sayıda gelmesine rağmen uzun süre bayilerde kalmıştı. Hatta yıl döndükten uzun süre sonra bile 2015 model sıfır araçlar vardı diye hatırlıyorum. Kaldı ki sıfır arabada kredi olanakları , bayi takas destekleri gibi avantajlar var.
Onun için fk8 ile fk2 makasının açık olmasına ben çok şaşırmıyorum. Tabii ki ilana koyup 3 saat sonra arabasını satan da vardır. Fakat %40 mtv zammının konuşulduğu, ortamda benzinli 2.0 litre bir araçtan bahsediyoruz. Burada bu tip araçlara meraklı azınlığız biz. Sokakta alım gücü elverdiği halde asla satın almayacak, dönüp ilgilenmeyecek büyük bir çoğunluk var. Zaten dikkat ederseniz satış rakamlarında da rakipleri birer birer anca satıyor. Son kur artışlarından sonra daha da düşeceğini tahmin etmek zor değil.
Fk2 az sayıda geldı uzerıne kurulan post malesef yanlıs barıs...
Fk2 tam tersı cokkkk fazla geldı,buyuzden kaldı. Once gelmeyecek dendı,delı gıbı satıcak sendı kı sattıda. 165 yada 168'e aldılar. Sonra 161 sonra 158-155 ve en son 152...(2015 model ıcın)
2 ayda 2 partı geldı,ilk partıden sonra hemde.
Sımdı araba cıdden yok.
Kasım da sadece "3" adet gelıcek. Ve nısana kadar 15 adet gelıcek.
Bu aldıklarımızın gırısı kuru 4 idi ıdı,sımdı gelse kur 4.3... Sız kurun ne kadar ınıcegını yada cıkıcagını tahmın edıyorsanız,dıyat tahmınını oyle yapın.
Ve vergı artısları...
Tekrar edıyorum,honda sever yada meraklısı ısenız fıyatlar yukselmeden fk2 alırdım. Er yada gec yukselıcek.
Suan s3'de 402.000 tl ıstıyorlar,şaka gıbı ama kur ve otv acı gercek.(ındırımle 345'e verıyorlar ama eskı gırıs)
Güzel paylaşım teşekkürler. Yalnız yağ sıcaklığında ben bir sorun göremiyorum. Yağ basıncı yeterli olduğu müddetçe 120-130 dereceler problem yaratmaz. Bir de fabrikadan 0w20 ile geliyor 5w30 ya da 10w30 ile daha iyi sonuçlar alınabilir coolerdan önce. Bence IAT ve ECT'ye odaklanmak lazım sorunu çözmek için.
Anladım. Aslında anlattığınıza göre senaryoda bir değişiklik yok gibi. İlk gelişte çok az sayıda geleceği deklare ediliyor , sonrasında adet artıyor demek ki. Kur konusunda , ilk gelen Fk2 168 e satıldığındaki kur ile 1 yıl sonra ( belki daha fazla ) son satılan 152 ye verilen aracın kuruna bakmak lazım.
Bir de s3 fiyatını yanlış hatırlıyorsun sanırım hocam. 400 listesi olan sedan aracı 295 e bırakıyorlar yazmıştı ömer.
İstanbul park Stock fk8 typeR 2:21:550
91' E34 M50B30 Avus blue
98' E36Cp Cosmosschwarz
05' E46Touring Titan silver
08' E90 335D Sapphire black
02' E46 M3 Individual Cabriolet
anlamadığım bişey war dostlar, cidden biri açıklayabilirse sevinirim.
subarular evolar normal şartlarda (viraj-duzlük) tayyarı geçmesi lazım süre olarak (stock) ancak her seferinde,tayyar-cupra-golw ws gibi araçlar görünmekte süre olarak.
ama bırakın geçmeyi yanına bile yaklaşamıyorlar.
klasman (4wd-rwd-awd gibi) farkı mı war?
bunun sebebi nedir?
Tşk
Rıdvan![]()
Gıren typeR şarın kurları aynı,zaten yuksek adetlı gırdı. Satılamayınca ındırımler geldı zaten.
Yanı 2015 model sonradan gıren yok. Hepsı kasım aralık 2015 de geldı ve 2017 ye kadar bıtmedı satısı.
295'e verılen arac ayrı,onu gruptan bılıyorum. Suan dogusta farklı gırıs araçlar var. Onlar bıtınce ne olucak...
Jason bu sureyı cok onceden yaptı. 2 farklı gunde cıktı pıste,2.cıkısta yaptı. Bugun basın lansmanı oldugu ıcın deklere ettıler. Vıdeoda bugun yayınlanıcak...
sti 4 çeker bi araç, virajlarda bunu hissettirebilir. düzlüklerde de bu avantajını kullanabilir. (ama bu şu demek değil, düzlüklerde aça aça gidecek)
R daha güçlü evet hemde daha hafif (60-70 kg fark wardı sanırsam)
tüm bunları birleştirsek en azından kafa kafaya süreler çıkması gerekmez mi?
bi yerde 2.21 yapan b stock araba, yanında bi subi evo yok. ((süre olarak))
klasman farkı (4wd-rwd-awd) warsa ok, ama bu tip bi fark yoksa problem nerde, onu çözümlemeye çalışmaktayım
Rıdvan
Sti ve Evo tamamen pist odaklı araçlar degilki. Ayrıca düzlükte avantaj demissiniz ama 4 çeker hız arttikca avantaj olmaktan çıkıyor. Pist zaten kaliteli asfalt ve yüksek hız var 0 dan da kalkmadiklari icin tutunma sıkıntısı yok o yüzden pist odaklı type r avantajli. Hem daha güçlü hem daha hafif.
Pist asfaltını kazıyacak kadar güçlü 4 çekerler avantaja döner ancak. Pist rekoru sanırım 4 çeker bir araçtayıdı.
STİ veya EVO gibi araçların kalın amortisör yapısı ve 17-18 gibi jant ölçülerine bakarsanız. Birde yerden yüksek yapılarınıda göz önünde bulundurursanız aslında pist için yapılmış araçlar değil, daha ziyade bozuk zemin veya ralli konsepti yollara ait araçlar olduğunu göreceksiniz
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Eski subaru sever olarak yazayım;
Malesef kendılerını gelıstıremedıler. Bakın ben bug eye stı ve 1.5 senede makyajlandıgı 2003 stı aldım. O zamanlar cıddı ıyılerdı. Motorları saglam,frenlerı vs sı ıyı ıdı. Sonra dıferansıyel teknolojısı cıktı. Ama sonra ılermedı. Ha yenı kasa fena degıl ama o kadar. Fark cok acıldı,satıslara bakın,baya musterı kaybettı.
Hothatch ler ıse 3-4 yıldır her sene acayıp gelısıyor ve yakaladılar... Belkıde belkıde degıl,gectıler...
Pıst tekoru porsche turbo da yanlıs ıst park ozelınde bırsey cunku guc seven bır pıst. Yoksa arkadan ıter daıma gecıcektır. Ve cıkan pılot gaby,harıka bırı...
Murat Abi fk8 i ne zaman teslim alacaksın bilmiyorum ancak cidden yapacağın süreyi merak ediyorum parkta. Bugün basın lansmanında kullanma fırsatım oldu gerçekten çok keyif aldım. Araç içi video kaydettim ancak dediğim gibi ortam itibari ile ve Jason ın grup temposunu belirlemesiyle oldukça yavaş 4 tur atmış olsak da tadı damağımda kaldı diyebilirim. Fk2 deki ısınma probleminin de ortadan kalktığı söylendi. İncelemelerin ve yorumlarını bekliyorum dört gözle... Fk2 yolda kullanma fırsatı bulmuştum 8 i parkta olunca çok ta belirgin birşeyler söylemek mümkün olmuyor kendi adıma araçların farkı ile ilgili, ama comfort modu gayet yumuşak gelditaş düşürme derdine son sanırım artık
bir de koltukları inanılmaz rahat
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)