Çoğu kişi beğenmemiş ama bence gayet hoş
Printable View
Çoğu kişi beğenmemiş ama bence gayet hoş
Honda'nın dizel motoru için övmeniz gereken yer gücü torku değil, hafifliğidir.
yeni hb civic lerde ki komple stop mevzusu bunda yok sanırım güzel,
4 kapı olsun artık kovalamaca araçları huzura erelim :D
hayır illa teknolojiden bahsediyorsak ki burası da techturkey forumu olduğuna göre, 120 hp ymiş kadranda bunu görüyormuş 5 vitesmiş 17 vitesmiş gibi sokak ağzıyla konuşmamıza gerek var mı? ki böyle güç çıkaran motor var mı dediniz daha fazlasını çıkaran motor var aynı hacimle. o zaman bir şey savunuyorsanız, doğru kısımdan savunun.
illa ki 1.6 kategorisinde dizelde hondadan daha iyi güç çıkaran motorlar var, stock güç ile mi karşılaştıracağız? motorun hafifliği ağırlık dengesine, yakıt tüketimine, yol tutuşuna bir çok şeye etki ediyor.
yanlış anlamayın size karşı olarak yazmıyorum, o kısım dışında yazdığınız herşeye katılıyorum. dizel tecrübesi var ama bu hacimde yoktu. başlangıç için bu güç ve torkun üzerine o motora o hafifliği vermesi bir çok motordan ayırır kendini. Umarım devamı da gelir..
tabiki vardır ben iddia etmedim daha iyisi yokturda demedim iyi güç almışlar en basitinden dedim çok yüzeysel yaklaştım en basitinden hp tork verdim, sizde ekleme olarak motor hafifliğini verebilirdiniz ama tork hp neymiş esas olan motor agırlığı yaklaşımı dikkatimi çekti sadece.
hayırlısı rabbim binmeyi nasip etsin :)
şöyle konuşan o kadar az adam varki forumda.. sevmek zorunda değil ama takdir etmek zorunda bu işi bilen herkes. honda konusu açılınca belli kişiler hep olumsuz yorum yapıyor. ondan sonra konuya hondacılar hücum edince de fanatiklikle suçluyorlar. adil yorumlar olduğunda honda fanatikleride illaki objektif bakarlar olaya.
ben honda hastası bir adam olarak bu araca ölmedim ama daha önce açılan konuda da yazdım. volk te 37 göbekten ofsetli bir jant ve güzel bi coilover kombinasyonu ile çokta keyifli binilir. çoğu insanında ağzı açık kalır.
şahi fikrim hondanın rekor peşinde olmadığı :) çünkü pazar olarak honda kullanıcıları hiç bir zaman pist rekoru viraj giriş çıkış hızına bakmadan otoban aracı peşinde olmalarıdır :)
sağlam mekanik yeterli yol tutuş sinirle ve şişmeyen bi makina genelde honda kullanıcılarının tercihi :)
emin olun aynı klasmanda olmalarına ramen honda tutup megane ı pistte geçicem endüşesine kapılır ve bu yola girerse
piyasaya ortalama donanımlı başka bi performanslı hb çıkarmak zorunda kalır :)
pistte rekor reno ve ford müşterisini çalmaksa amaç bnce crz yi geliştirsinler :)
type r sahipleri araçlarının garantisi bittikten sonra arabayı komple sökmeye meyilli insanlar çünkü :)
aynen hondacılarda onu dememeli. madem yeni kasa typer dan bu kadar eminsiniz, imkanınız varsa alır renoları geçer, yollarda konuşursunuz. olması gereken o.
yalnız kabul edilmesi gereken bir olay var. tr şartlarında ben şuan piyasada olan hondalar kadar sağlam yürüyen bir reno görmedim. ne hulku ne bazookayı nede tegrahawk ı geçebilen bi reno var mı ? veya fully built herhangi bir hondayı geçebilen ? herkes evet yok diyor şuan. e o zaman saygı duymakta yarar var.
olay nurburgring ise şunuda göz ardı etmemek lazım, eksik bilgim varsa uyarırsınız. reno senelerdir typer ile aynı klasmanda tuttuğu araçların hepsi beygir olarak daha güçlü. turbo motora sahip. mg rs 2 yanılmıyorsam 220 hp, yeni çıkan mg rs ise 250 sanırım. bu noktada bir avantajlarının olması çok mu abzürt ? veya 1.6 turbo 265 hp bir typer ın renoyu geçmesi bu kadar mı imkansız ?
2.0 turbo bence başarılı olcak ayrıca şuan yuruyen motor şanzıman denenmediği ne *****
on çamurluklar normalin dışında geniş bence güzel birşey geliyor
ayrıca jantları çok güzelmiş :D
Honda modifiye ve önü açıklık konusunda tartışılmaz zaten, amerikan pazarında bu kadar tutulmasa bu kadar aftermarket parçası olmazdı. Avrupa araçlarla uğraşan pek manyak çıkmıyor zaten gırtlak yüklücek kadar :D Uğraşılsa para harcansa yapılır elbet ama hazır örnekler varken zaten çok büyük bütçeler gerektiren işlerde kimse amerikayı yeniden keşfetmek istemiyor mantıklı olarak
Pist olayı girdi mi işin içine tamamen farklılaşıyor olaylar işte, rolling drag Honda belki her türlü geçer Renault'u ama pist dedimi yürüyeni şasesi ıvır zıvırı var oğlu var. İzleyip görücez.
r35 porsche'yi geçip rekorunu kırdığında yer yerinden oynamıştı, Honda'da geçerse yine aynı heyecan gelir.
eskiden auto bild dergisinde 2.2 dizel motorunun testini okumuştum honda accord'un oda hafif kompakt bir güç ünitesi olduğu yazıyordu.. bunu ince gömlek ve yine silindirler arası et mesafesnin az olması ile sağladığı yazıyordu VW 1.4 3 silindirli motorla aynı olduğu yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi merak ettiğim aynı teknik detaylar 1.6lt motorda bulunmaktamıdır?
2.0 turbo 300 hp civari bir typer
1200 kg civarida olsa on numara olurdu..
Markalar asla aracin standart disi uygulamalar ile birbirini gecmesini umursamaz ki.Ikiside hothatch sinifidir ve birbirlerinin muadil yillarinda cikan megane rs ler honda civic type r lardan hep standartta daha hizli,cok daha iyi yol tutan,cok daha iyi duran,cok daha donanimli araclar olmustur ve dunyanin kabul ettigi nurburgring pistinde rs ler her zaman daha basarili olmustur(standartta tabiki).Nurburgringde rekoru eline geciren trophy modeli 265 hp gucunde ve yine bu is icin uretilmis bir canavar olan focus rs in 2.5T 305beygirlik modeli bile onden ceker rekorunu trophyden kapamamistir.Bizde hersey aracin modifiyeye ne kadar karsilik verdigi ve beygirden ibaret dusunuldugu icin bir cok insan rs lerin type r dan standartta daha basarili oldugunu gormek istememektedir.Neyse konu nereden buraya geldi derseniz honda gibi bir dev bile artik bu rekor bize gececek demisse aslinda ne kadar onemli bir basari oldugu daha net anlasilir total basarinin bu sinifta.
Ek olarak alip yuklerim cok hizli olmak isterim deniyorsa bende dusunmeden type r i tercih ederim onu aciklik konusunda parca bulunmasi avantajida eklendiginde honda acik ara ondedir.
tamamda madem aynı klasmanda bu araçlar aralarındaki farkın hiç mi önemi yok ?
nurburgring pisti sadece yol tutuştan mı ibaret ? hiçmi motor gücünün önemi yok ? elbetteki var. mg rs trophy 265 hp turbo, honda ise 2.0 200 hp bir araç. aralarında dağlar kadar fark var. ne ile tatmin olunuyor onu anlamış değilim.
şu dense sadece, hiçbir şekilde honda kıyaslaması yapılmadan, porsche geçmiş bir araç bu pistte dense eyvallah. ama bahsedilen trophy yeni kasa sanırım bu kasa ile aralarında 65 hp ve turbo farkı var. aynı zamanda da teknoloji farkıda var.
yani demem o ki eyvallah başarı büyük ama deveden büyük fil var unutmamak lazım.