çok geçmiş olsun, başka doktorlara gitmenizde bence de fayda var, bana da mesane kanseri demişlerdi, öyle bir şey olmadığını öğrenince doktorun boğazına sarılacaktım.
Printable View
çok geçmiş olsun, başka doktorlara gitmenizde bence de fayda var, bana da mesane kanseri demişlerdi, öyle bir şey olmadığını öğrenince doktorun boğazına sarılacaktım.
gerçi siz bir sürü test ve tahlil yaptırmış teşhisiniz konulmuş ama bizim de başımızdan buna benzer olay geçti. 4 yaşındaki oğlum sürekli boynunu kaşımaya başladı. sonra bir baktık boyunda ufak bir şişlik. götürdük doktora baktılar ultrason vs. dediler ki lenf bezi intihabı. tamam antbiyotik şutup vs kullandık ama 4 yaşındaki çocuğa rutin şekilde içirme şansımız olmadı. sonra o şişlik büyüdü ve yaklaşık bir elmanın yarısı boyuna geldi. tabi bu sürede başka doktorlar hastahaneler sürekli kontrol ve aşılar fayda etmedi. doktorlar senin hastalığından şüphelenmişlerdi. en sonunda ilaçlarla çare bulamayınca hastahanede cerrahi müdahalede bulundular. şu an çok şükür bir yaramazlık yok. sanırım hastalığın başlangış evreleri aynı.
kardesim normaldede terleme oluyormuydu yoksa sadece gecemi terleme yaşıyordun?
bide kaşıntı cok yoğun mu oluyor?
Dostum Allah acil şifa versin, eminim ki en kısa sürede krallar gibi atlatacaksın.
başta geçmiş olsun bundan 5 sene evvel kanserdım bende
dilimde ve lefnlerimde tümor tespit edildi benimkiler ameliyat ile alındı ve
ameliyattan 20 gun sora 43 sean radyo terapi 2 seans ta kemo terapi aldm
benım zor gunlerım cok oldu kımı zaman yemek zor yıor dum kımı zaman mıdem cok bulanıyordu ılacın yan etkısı ama bunlar
1,5 sene evde yatalak kaldım dısarı cıkmam yasak tı kan degerlerım dusuktu bundan dolayı dısarı cıkmam yasaktı
hiiiiiiç kafana takma tedavisi yüzde yüzlere yaklaşan hastalık artık grip gibi birşey günümüzde canını sıkacak bir durum yok ortada hayatına normal akışına bırak :) allah acil şifalar versin demiyorum çünkü gerek yok sağlığın yerinde :)
bizim kayınpederde aynı olmuştı boynunda şişlik parça alındı onda metaztaz çıktı lenfoma iyi tedavi süreci biraz sıkıntılı moralini yüksek tut iyileşirsin allahın izniyle
çok çok geçmiş olsun kardeşim...moralini sürekli yüksek tutmaya bak.evresi çok önemli eğer erken teşhis gibi bir durum varsa ve iyi bir kemoterapiyle sorunsuz atlatırsın.Allah acil şifalar versin...daha basacaz arabanı... :) sen her buluşmamıza katıl biz seni iyi ederiz....
yanlız kalma en sevdiğin adamlarla beraber ol sosyal faliyetlerini daha çok artır kardeşim. keyif aldığın şeyleri morelini hiç bozma hiç bişey senin canından önemli değil sevgili bile dahil buna. :)
gecmıs olsun allah sıfalar versın moralını ıyı tut gıt modıfıye bulusmalarına spor yap arabyla ugras hatrlamamaya calıs
Gecmis olsun... En yakin zamanda iyilesirsiniz insallah..
Abimin eşine geçen yol Lenfoma teşhisi konuldu, 8 aylık tedavi sonrası bu hafta başında "TAMAMEN" iyileştiği çıktı raporlarda çok şükür...
Lenfoma en hızlı yayılan kanser türlerinden birisi olsa da "TEDAVİSİNDE BAŞARI ORANI EN YÜKSEK" olan türü aynı zamanda.
Moralini yüksek tut, Allahın izni ile tez zamanda sağlığına kavuşursun, TIP Lenfoma konusunda oldukça ileride...
Bu arada tedavisinin tamamı devlet hastanesinde yapıldı, özel hastanelerde ciddi durumlarda ne kadar daha kâr edebilirz mantığı ile olmadık testler oluyor...
Kemoterapi esnasında dökülen saçlar "AÇIK" renk olarak çıkıyor, inşallah sarışın olarak atlatacaksın kardeşim :)
Benim küçük yenge esmer başladığı tedavide dökülen saçları yerine sarıya yakın kumral saçlarını tarıyor bugünlerde ;)
Allah acil şifalar versin. Moralini yüksek tut..
Geçmiş olsun bozmayın moralinizi artık herşeyin tedavisi var allahın izniyle sizde atlatırsınız tekrardan geçmiş olsun
çok geçmış olsun sosyal aktivitelerini çoğalt sıklaştır sevdiklerinle daha çok vakıt geçır bişeyın kalmaz Allahın izniyle
Allah acil şifa versin , hastalıkla ilgili pek bilgim yoktu. öğrenmiş oldum ve arkadaşlarda söylemiş tedaviye cevap almak kolaymış. İnşallah sağ salim bir an önce kurtulursun bu illetten
Öncelikle geçmiş olsun.
Ben bu hastalığa ilk defa 1988 yılında yakalandım. O zaman Cerrahpaşa Hastanesinde tedavi gördüm 6 seans Kemoterapi 23 Seans Radyoterapi sonucu iyileştim.
İkinci defa ise 2006 yılında yakalandım. Açık söylemek gerekirse bu sefer çok zordu ve herhalde gidiyorum dedim. Evime yakın olduğu için Marmara Üniversitesi Hastanesinde 12 seans Kemoterapi gördüm allahın izni ve yardımı ile iyileştim.
Tecrübeli biri olarak sana vereceğim tavsiyeler şunlardır:
*Öncelikle Üniversite hastanesinde tedavi görmen çünkü en yeni bilgi ve en çok tecrübe onlarda.
*Sonunda kazanacaksın ama Bir yaşam savaşı verdiğini unutma ve tedavini ciddiye al.
*Tedavi süresince herkesten uzak dur en ufak bir hastalık veya mikrop kapman büyük sorunlar yaratabilir.
*Çiğ sebze meyve yeme sadece pişmiş veya haşlanmış gıda tüket. Gazlı veya alkollü içecekler içme. Bol su iç. Mümkün olduğu kadar bol çeşitli ve sağlıklı beslen.
*Sigarayı Muhakkak Bırak Bu Hata Sonun Olabilir
*Ağzında ve miğdende yaralar çıkabilir bunun için ben ilaçlı bir su ile gargara yapıyordum. Doktoruna bunu danış.
*Kemoterapi aldığın ilk 3 gün hafif şeyler ye ve kesinlikle istirahat et.
*Saç Baş Gibi komik şeyleri kafana takma.
*Hiç çekinmeden En ufak bir sıkıntında bana özel mail atabilirsin. Telefon edebilirsin.
Allah yardımcın olsun. Tekrar geçmiş olsun. Saygılar.
Ayni anda 3 cesit kanser tedavisi ve bir dizi ameliyat gecirdim bir tanesi lenfoma idi hastalik degil tedavi biraz yorar zor ama dayanilamayacak gibi degil. İstahsizlik mide bulantisi sac dokulmesi ve halsizlik yasayacaksin sac dokulmesi 3. Hafta gibi baslar kafani kazitmani tavsiye ederim dokulmeye basladiginda moralinin bozulmamasi icin. Kemoterapi bittikten yaklasik 4 hafta sonra saclarin cikacak duz saclarin dalgali ya da siyah saclarin sari cikabiliyor. Benim oyle olmustu. Bunun disindakiler icin doktorun sana rahatlaticak ilaclar verecektir bol bol su içersen ilacin etkilerini daha az hissedeceksin. Moralini yuksek tut. Bu artik grip gibi bir sey. Zor oldugunu biliyorum ama kafana takma
geçmiş olsun hiç bir zaman kendinizi üzmeyin dert etmeyin en yakın sürede geçicektir eminim
Allah acil şifa versin kemoterapi ile iyileşme olasılığınız çok çok yüksek diye biliyorum.
Cok buyuk gecmis olsun..
Allahim izniyle atlatacaksin insallah..
Herkes soylemis ama moral oldukca onemli.
Gecicek insallah..
Allah acil şifalar versin sen moralini yüksek tut bak bu kadar arkadasın kardesin yanında öyle düşün.
Allah razı olsun takıldıgım bişe olursa sizi rahatsız ederim
tavsiyeleriniz dikkate alıcam teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim
İnşallah atlatıcam cok sağol
çok geşmiş olsun.ALLAH şifa bekleyen herkeze şifasını versin
Yasin daha genc :) moral yuksek oldumu bisiyin kalmaz :)
geçmiş olsun yaşın çok genç zaten birçok arkadaş yazmışlar tedavi oranı en yuksek kanser tipi
onemli olan moralini yüksek tutup gerçekten dikkat etmen ve kesinlikle hastayım moduna girmemen en doğrusu
geçen sene amcama akciger kanseri teşisi kondu 40 yıldır sigara içiyordu 1 günde sigarayı bıraktı ciddi bir tedavi rurecine girdi ve şuan çok şukur durumu çok iyi
Madem gönül rahatlığıyla yazmışsın rahatsızlığını öncelikle acil şifalar dilerim bol bol dua ve Allaha sığınmanı temenni ediyorum gerçekci olmak gerekirse bunların hepsi imtihan...
Ben yaklaşık 8 aydır hepatit C tedavisi görüyorum hani şu Angelina Jolie ölüyo diye ortalığı ayağa kaldırdıkları hastalık...
Bunları sana destek olmak amacıyla yazıyorum,Çok zor zamanlarım oldu saçlarım şuan 2 numara yazın en civcivli zamanında Bodruma gittim ailemle 1,5 ay kaldım orda ve Bİ BAYAN olarak KELTOŞ KELTOŞ gezdim...
Tedavim çok pahalıydı öncelikle onu belirteyim şükür ki SSK kanser ilaçlarının masrafını üstleniyor tabii hiçbir bedel sağlıktan önemli değil ama ben farklı açılardan yaklaşman adına bunları anlatıyorum...
4 ay hep yatmak zorunda kaldım çünkü dayanılmaz ağrılarım oluyodu hala daha ara arasıtma şeklinde geliyo ama çok az...
Ve benim hastalığımın ortaya çıkmasıda çok ilginçti...Nişanlıydım,nikah günü almak için kan testi vermiştim kanımda çıktı virüs...Zaten öğrenir öğrenmezde tedavime başladım çok şükür şuan hasta değilim KANIMDA HEPATIT C yok yani biri gelse bileklerimizi kessek kan kardeş olsak benden bulaşmaz kimseye...Ama ne oldu biliyomusun?
Nişanlım evleneceğim ADAM diye baktığım insan benden hastalık kapar korkusuyla uzaklaştı...Evlilik tarihi alma muhabbeti yalan oldu,kısacası korktu kaçtı...Bende dayanamadım ayrıldım...
Çok zor dönemler yaşadım hiçbir arkadaşım kalmadı çevremde bi kere bile ziyaretime gelen olmadı kimse doğru düzgün aramadı...Ben tek çocuk olduğum için bitek annem babam yanımda oldu...Daha acı şeyler söyleyeyim mi?Evimizden misafir eksik olmazdı insanlar ayağını kesti evimizden...
Oysaki Hepatit C bulaşması en zor virüs ve bende maalesef ki dövmeden kaptım ama insanların cehaleti öyle büyüktü ki yalnız kaldık...Psikolojim öyle bozuldu ki 26 yaşındayım geceleri annemlerle uyuyodum...Ölüm korkusu yüzünden...
Mayıstan beri çok şükür hastalık negatif her ay düzenli test oluyorum kan testi yani...Şimdi iyiyim kendimi toparladım kursuma başladım yeniden doğdum diyebilirim...Bunları neden anlattım biliyomusun?
Hepsi imtihan ben hep şükrettim bugünlerde geçecek dedim yeterki inan iyi olacağına inan...
Bu yazdıklarımda okuyan herkese ibret olsun eğer benim hastalığımla ilgili bilmek istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim
Ayrıca; Bunu hasta olan arkadaşa söylüyorum bi kutu ilacım 20.000 tl idi ve Türkiyede ilk ben kullandım o ilacı çünkü tedavide başarı oranını %30-%40 tan %80-90 lara çıkarıyordu.3 ay 3 kutu o ilacı kullandım 60.000 tl ve ssk karşılamadı...O ilac saçlarımın yarısını döktü bide omuz hizasındaydı saçlarım ve duşta avuc avuc dökülüyodu en sonunda dayanamadım ağlaya ağlaya makineye vurdurdum şimdi gören bayılıyo bu halıme herkes çok tarz olduğunu söylüyor onu dahi lehime çevirdim...Sendeen olumsuz koşullardan kendine olumlu sonuçlar çıkarmaya bak...
Benimde tedavim çok ağır senin yaşayabileceklerini biliyorum tahmin ediyorum hala her hafta karnımdan iğne oluyorum szin kemoterapınız gibi bişi benimde iğne olmam...Onu bile kendim yapıyorum güçlü ol güçlü ol ki hastalık seni değil sen onu yenesin...Her zaman her konuda destek olabilirim başka soracakların olursa dm atabilirsin
Çok geçmiş olsun kemoterapi sonrası bu hastalığı yenen hastalar çok.Moralinizi bozmayın.