User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
105 sonuçtan 96 ile 105 arası

Konu: PUG 406 Turbolama Yardım..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kere herşeyden önce beyin lazım araca birde wideband. Bunlara 2000 desek.
    Stok aracı turbolayacağım deseniz motor içine girmeseniz bile 100k yı geçmiş motorun bütün yataklarını değiştirmeniz gerekir. Hadi çelik conta ile sıkıştırma düşürdünüz 10.8 olan sıkıştırmayı 9 hatta 8.5 yaptınız. Yükselen kapağa göre senteyide ayarladınız diyelim. Bunlarada 1500 harcansa (ucuz yatak kullanılmaz dimi)
    Her iki basmada bir çatlamasın istiyorsanız iyi bir egzoz manifoldu gerekiyor. Onuda yaptırmaya bile kalksanız 1500 den aşağı kimse yapmaz herhalde.
    Intercooler ve boost borularını ve downpipe ve egzoz borularını felanda 1500 rahat harcarsınız.
    Revizyonlu turbo ile olmaz o iş 1500 tl de turbo diyin.

Atmosferik aracı turboya çevirirken inanılmaz adette yağlama vakum cart curt boruları alıcaksınız. Bir çok delik körlenicek bir çoğuda tornacıda yeniden açılıp klavuz ile diş çekilecek. Silikon borular dirsekler bunlarada çok rahat 1500-2000 gidecek. Size bu son kısım çok gelmiş olsada fazlası var eksiği yok. Tornacıyı babanızdan çok görüceksiniz. Eğer tornacı babanız değilse.

9500 tl yaptı. Hadi sanayide çok tanıdığınız var daha yukarıda yazmadığım enjektör gibi şeyleri hediye olarka ikinci el buldunuz. Sizi seven kaynakçı bir abiniz var bi çok işçiliği vermesiniz bile krom borunun dirseğin fiyatı belli. En fazla 1500 tl ucuza yaptırabilirsiniz oda ucuza kaçtıkça olucak şeylerin farkındasınız. Daha BOV gibi şeyleri yazmadım ve unuttuğum şeyler de çok. Ve stok motor ile rahat 250 hp alırsınız. 300 hp de alınır ama şu anki motor kondisyonunuz çok önemli. Motor içine giricem derseniz bir 4000 de orası yer.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

UmutRıza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben zaten bir önceki postumda da belirtmiştim, arkadaşa fiyat veren yerler sadece turboyu motora takılıp çıkma yada ucuz yollu intercoolerı vs monte edip verirler, egzos içinde en fazla elindeki susturucuları kullanarak boruları değiştirirler. yazılıma ayarlara vs karışmazlar. bu şartlarda zaten yapacakları işcilik ve malzemelerde 1500-2000 arasında tutar. işcilik ve malzeme kalitesi olarak vasat şekilde yapılır ve yaptıranı üzer, zaten adam akıllı en düşük bütçe için 4 bin liranın gözden çıkarılması gerekli diye belirtmiştim.
    kısaca en yakın zamanda kırılacak bir araç ortaya çıkar diyelim biz şuna
    Gs 206 GTI, SE ALFA 159,HZK 206 GTİ, KF OUTLANDER

MagicPerformance

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz anlattık vaktinde çokca, ucuza yırtamazsın diye.. Kısaca, bu iş şimdilik yaş

ERY98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir kere herşeyden önce beyin lazım araca birde wideband. Bunlara 2000 desek.
    Stok aracı turbolayacağım deseniz motor içine girmeseniz bile 100k yı geçmiş motorun bütün yataklarını değiştirmeniz gerekir. Hadi çelik conta ile sıkıştırma düşürdünüz 10.8 olan sıkıştırmayı 9 hatta 8.5 yaptınız. Yükselen kapağa göre senteyide ayarladınız diyelim. Bunlarada 1500 harcansa (ucuz yatak kullanılmaz dimi)
    Her iki basmada bir çatlamasın istiyorsanız iyi bir egzoz manifoldu gerekiyor. Onuda yaptırmaya bile kalksanız 1500 den aşağı kimse yapmaz herhalde.
    Intercooler ve boost borularını ve downpipe ve egzoz borularını felanda 1500 rahat harcarsınız.
    Revizyonlu turbo ile olmaz o iş 1500 tl de turbo diyin.

Atmosferik aracı turboya çevirirken inanılmaz adette yağlama vakum cart curt boruları alıcaksınız. Bir çok delik körlenicek bir çoğuda tornacıda yeniden açılıp klavuz ile diş çekilecek. Silikon borular dirsekler bunlarada çok rahat 1500-2000 gidecek. Size bu son kısım çok gelmiş olsada fazlası var eksiği yok. Tornacıyı babanızdan çok görüceksiniz. Eğer tornacı babanız değilse.

9500 tl yaptı. Hadi sanayide çok tanıdığınız var daha yukarıda yazmadığım enjektör gibi şeyleri hediye olarka ikinci el buldunuz. Sizi seven kaynakçı bir abiniz var bi çok işçiliği vermesiniz bile krom borunun dirseğin fiyatı belli. En fazla 1500 tl ucuza yaptırabilirsiniz oda ucuza kaçtıkça olucak şeylerin farkındasınız. Daha BOV gibi şeyleri yazmadım ve unuttuğum şeyler de çok. Ve stok motor ile rahat 250 hp alırsınız. 300 hp de alınır ama şu anki motor kondisyonunuz çok önemli. Motor içine giricem derseniz bir 4000 de orası yer.
    Naaptın abi beni soğutmayı başardın turbo projesinden tamam.. Atmosferik yüklicem Umut abi saolsun, aracı ve kendisi iyi bir örnek benim için
    ig: erayender

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ERY98 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Naaptın abi beni soğutmayı başardın turbo projesinden tamam.. Atmosferik yüklicem Umut abi saolsun, aracı ve kendisi iyi bir örnek benim için
    En mantıklısı Ateş edeninden olsun ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dodoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz anlattık vaktinde çokca, ucuza yırtamazsın diye.. Kısaca, bu iş şimdilik yaş
    Aynen sadece şimdilik kanka.. Specials cars in TR de kapak erkeği olucak arabam muhtemelen Fransa Peugeot a mail atıp turbolusunu istetmek daha ucuza maal olur hee

UmutRıza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ERY98 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru yolu buldun
    Gs 206 GTI, SE ALFA 159,HZK 206 GTİ, KF OUTLANDER

MagicPerformance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UmutRıza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru yolu buldun
    Sayenizde abi saolun sonuçta bu işe emek verip artısını eksisini zevkle yada üzüntüyle görmüş geçirmişsiniz.. Canlı örnekleri duruyokende herkes gider mersine ben giderim tersine dersem bana yazık olur hemde bahsedilen rakamlara göre epey bi yazık olur

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk etapta 10 bin sonradan toplamda 15 bine çıkarım diyorsan turbo yap. Ben dahil forumda yardımcı olucak çokca kişi var. Ama 10 un altını düşünüyorsan kesinlikle başlama bu işe.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk etapta 10 bin sonradan toplamda 15 bine çıkarım diyorsan turbo yap. Ben dahil forumda yardımcı olucak çokca kişi var. Ama 10 un altını düşünüyorsan kesinlikle başlama bu işe.
    Anladım.. saolasın atmosferik takılalım ozaman zengin oluncaya kadar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)