ahanda baktım isparkın sıtesıne 26 lıra borcum varmıs hberım yok:S
Teorik olarak evinin önü de olsa APARTMAN PLANINDA OTOPARK olarak görünmediği için orası evinin önü değil, belediyeye ait bir alan oluyor. Orayı da ücretlendirebiliyor.
Gelgelelim işin diğer boyutu, apartmandaki daire sayısı kadar bile otoparkı olmayan binalara ruhsatı veren de belediye....
Kesinlikle saçmalık bu ücretlendirme işi ama maalesef isterseler bunu yapmayı, yaparlar.
Etlik Aşağı Eğlence de GİRESUN CADDESİ var ki etlik'in en işlek en büyük caddesi, orada caddeyi ücretlendirdiler, cadde de kim varsa belediyeye şikayet ettiler, en işlek caddedeki ücretli otopark uygulamasını kaldırdı belediye...
Sokakta kim var kim yoksa şikayet etsinler, bizzat başkan ile görüşmeye çalışsınlar, umarım sizde de kalkar bu şekilde bu saçma uygulama
M.Resat Simsek
55 lira borcum var..Hep plakaya yazdırıyorum nasıl olsa alamayacaklar o parayı..Geçenlerde Fatihte plakaya yaz dedim yok öyle bir uygulama dedi bende param yok deyince park etme o zaman cevabı üstüne kahvedeki ahali isparkçıyı elimden zor aldı..
5 tl borcum varmışHayır nerede isparka park ettim ben?
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
[QUOTE=cem;6311972]3 senedir varmış Bursa'da zaten.
BURSA'YA SPARK MODEL - Bursa Bykehir Belediyesi Haberleri
Büyükşehir Otopark Fiyatını Yüksek Tutunca Caddeler Boş Kaldı - Bursa[/QUOT
evet doğru ama sokak arasına kadar girmemişlerdi daha önce.ben cadde üstünde oturmuyorum.bildiğin sokak. ama işte adliye arkası olduğundan çok yoğun bir şekilde gelen giden , park eden oluyo..
az önce eve geldim..çevredeki esnaf ( %90ı avukat ) imza toplamışlar..bakalım ne olcak..zaten şuan sadece çizgileri çizdiler. faaliyete geçmedi. koca sokakta tek ev bizimki..bizim haricimizdekilerin hepsi dükkan esnafı , üst katlarındakilerde avukatlar..
Bağdat caddesine gezme amaçlı park ettiğimde görevliye sormuştum burada oturanlar da mı para verecek diye. .Muhtarlıktan kağıt mı ne bişi dedi, onlardan almıyoruz demişti..
Bence vergiler cenneti güzel ülkemde arabanı park edememe sıkıntısı sinir bozucu.. Sakaryaya gittiğimde ara sokakları bile kapamıştı devlet, bende gittim özel otoparka bıraktım.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
gene orası iyi.en azından yasal.izmir alsancak semtinde her sokakta bi değnekçi.her sokağın sahibi var.kimse bişey demiyo.parayı sıkıyosa verme![]()
308 T9 1.6 e-Hdi Denon+Skypack+Navigasyon+ACC+Etc..
Aynı problem, yaz tatilinde Alanya da başıma geldi. Arkadaşım cadde önünde oturuyordu. Her saat başı ücret. En ücra sokaklara saldırmışlar.
Yarın itibariyle ücretlendirme başlıyo. geçen hafta gelip fiyat tabelasını koydular. bikaç gün öncede birisi gelip beklemeye başladı ama ücret talep etmedi..kendisiyle konuştum. evim burda , ücret ödemek istemiyorum dedim. vallahi yapacak bişey yok , istediğin yere git sonuç alamazsın dedi.. aylık abonmanlık 60 lira. en mantıklısı aylık abonman olman dedi ama ben kapımın önüne ayda 60 tl ödemek istemiyorum. yarın bidaha konuşup duruma göre belediyeye gidip bilgi alcam. kapı önündeki kaldırım kenarına 60 tl ödemek yerine ( hiçbir şekilde verdiğin paranın karşılığını da alamıyosun.sorumluluk almıyolar. ) , kapalı otoparkla anlaşırım daha iyi.
belli daire sayısını geçince kapalı ya da açık otopark zorunluluğu var, yoksa ruhsat alamazsınız... haa bu kadar apartman ne yapıyor o zaman derseniz, ruhsat almak için 'otopark yok' cezasını yatırıp ruhsat alıyorlar... kanunu çıkartan da devletimiz, parasını öde ama kanunu uygulama diyen de devletimiz...
aksi belirtilmedikçe hiç bir kaldırım ya da sokak kenarı şahsın apartmanın ya da sitenin değil, ama ana cadde haricinde otopark uygulamasına karşıyım, sokaklara bile paralı park yapmak soygunculuk deli dumrulluktur...
Amcamların evin önünde de yazıyorlar yaklaşık 1,5-2 senedir.2 Araba toplam 2-3 milyar borçları var.Ancak 1 hafta önce arabalarından birini sattılar.Hiç ödeme yapmadıkları halde Borç felan çıkmadı.
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
Nereye gitsem para veriyoruz her gittiğim yerde 5 dakika boyunca sövüyorum , bankadan 2dk para almaya gidiyorum direk yapışıyorlar , bankayı geçtim şu ara sokak muhabbeti de yuhh artık be haram zıkkım olsun o paralar yazıklar olsun .
34 TE 3516
Para için değil , mutluluk için çalış
sokak arasına niye girdiler diyoduk , sonradan öğrendik. bizim alt caddemizde ( uluyolda ) tramvay için yol çalışması var. haliyle oraya park eden araç olmadığı için para toplayamıyolar. tabi parada tatlı geldi. hemen ara sokakları çizelim , park halindeki araçlardan para toplamaya devam edelim dediler..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)