ispark sorgusundan 3TL borcum çıktı tee 1 sene önceden ödemek lazım mı şimdi bunu faiz binip 32242523tl çıkarmasınlar karşımıza![]()
ispark sorgusundan 3TL borcum çıktı tee 1 sene önceden ödemek lazım mı şimdi bunu faiz binip 32242523tl çıkarmasınlar karşımıza![]()
Çıkartabilirler , belli olmaz...Dükkan komşumuz bu işparkın ilk başladığı zamanlarda , sallamamış görevliyi , 5 dakika durdum kardeşim , her zaman durduğumuz yer , ne parası deyip basmış gitmiş...4-5 saat sonra ayıktırmışlar bunu , koş git öde , o para katlanarak devam ediyor diye...Gitmiş 25 liramı ne ödemiş , kurtulmuş...Yani o parayı her türlü ödeyeceksiniz , kaçarınız yok...
Artık sokakta yavaş yavaş her işyerini abonman yaptılar sayılır..adım adım , alıştıra alıştıra yoluyolar milleti..evimin önü olduğu için idare edeceğini söyleyen görevli , bugün yanıma gelip , sanada haftada bir yazacam ha haberin olsun dedi..bu nasıl iştir ben anlamadım.bu görevliler kafalarına göremi hareket ediyor? keyfi gelince tamam idare ederim deyip , canı isteyince haftada 1 gün , 3 gün , 5 gün yazarım şeklinde konuşabilirmi? ben 50-100 tl değil , senede 1 lira bile vermek istemiyorum.. zoruma gidiyo çünkü. 4 katlı apartmanda sadece 1 adet araç var. neyin , hangi hizmetin parasını istiyolar anlamıyorum. ayrıca aylık para ödesem , kapımın önünü satın almışmı olcam acaba? eve geldiğimde boş yer yoksa ne olcak? resmen saçmalıyolar.
İnternetten araştırıyorum günlerdir. belediyeden doğru düzgün bir cevap alabilen yok. ödeme yapmamamın yolu yoksa , Allahın kaldırımına para ödeyeceğime gider özel kapalı otoparka bırakırım aracımı.
yanlış bilgilendirmeyelim. şuanlık kesinlikle tahsil edemezler. haciz haklarıda yok öyle sandığınız gibi faiz maizde bindiremezler. hatta dava açsan kazanırsın ödemezsin. yasalarda olmayan bir kanunu belediye yaptığında yada yerel tüzük zart zurtla yapılan ne varsa bu güne kadar itiraz ettiğimiz dava açtığımız herşeyi kazandık. kaybetme ihtimali çok düşük.
icra getiremez bişi yapamaz. kaçarı yok diye bişi yok. aracımın eski sahibinin yıllar yıllar öncesinden bir sürü ispark cezası vardı 1 kere bile ödememiş. araç 2.5 sene bendeydi her sene isparka yolum düştüğünde kontrol ettirdim ceza filan katlanmadı. hatta arayıp ödemezsem nolur dediğimde beyfendi ödemeniz gerekiyor bu sizin borcunuz diyip durdular. naparsınız icramı getirirsiniz diyorum. ama beyfendi bu sizin borcunuz diye cevap veriyorlar. yani tahsil etme yolları yok şuan. anca badem bıyıklılar toplanıcakta, isparkın alacağı çok kanun çıkaralımda şunları tahsil edebilelim diceklerde v.s v.s ohoo uzun iş![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
oraya parasını ödeseniz. ve sonra bir kaza olsa aracınıza çarpsalar. yada allah korusun aracınız çalınsa! şuna emin olunki 1 kuruş bile alamazsınız isparktan. hem para vericem hemde aracım çalınınca hiç bir hak idda edemicem. ispark için böyle şerefsizce bir istisna var.
ama ticari olan otoparklarda aracınızın başınıza birşey gelirse herşeyi üstlenmek zorunda kalıyorlar.
yani ödeme yapmayın. icrada yapamazlar hiç bişeyde yapamazlar. ilerde kanun çıkarabilirlerse ispark borçları icra yoluyla tahsil edilebilir gibisinden o zamanda dava açar evinizin önü olduğunu ispatlar kazanırsınız zaten.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bizim sokağa bakan adam çok acayip biri. geçen gün bağırışları duyup camdan baktım. aracın önüne geçmiş gitmesini engelliyodu. adam ödemicem deyip gitmeye kalkınca , önüne atladı ve parayı almadan bırakmadı.rahat 10 dakka ağır tartıştılar. kavgaya döncekti ki adam parayı ödeyip gitti..normalde ödeme yapılmadı yazıp işleniyomuş makineye ama bizimkinin elinde kalın bi koçan makbuz yada ona benzer bişey var. makine falan yok. arkadan yazamıyo galiba.vallahi ne bileyim ne yapacağımı şaşırdım iyice. dediğin gibi özel otoparkı tercih ederim , 5 kuruş vermem Allahın yoluna.
yetmez ama evet herşeye evet içinizde hissedene kadar evet.. evimizde otururken bile vergi almaya başlıcaklar yemin ederim.
otoparklı apartman candır bunu anladım allaha şükür anadolu yakasında çoğu apartman otoparklı bahçeli vs
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Bende otoparklı bir evde oturmak isterdim aslında ama malesef otoparkımız yok. ama sadece bu sebepten de taşınmayız. şöylede bişey var , sokakta ikamet edilen tek apartman bizimkisi. diğerleri iş hanı ve avukatların olduğu işyerleri. bizim apartmandada tek araç bende var. yani koca sokakta tek ev ve tek araç bende..hane sakini olup para ödemesi gereken bir ben varım..
allah belasını versin bu hükümetin eeee normal butce acıgı cok tabi yapıcak birşey yok nerden yapıştırsak diye bakılıyor daha onceki postlardada bahsedilmiş fatihte ıspark fılan diye gecen gittim normalde trafık cekıyoru yol ustunden aracları artık orayada ıspark yapmıslar cıft taraflı ne zaman gorucez su tayyibin devrilişini merak ediyorum kim baskaldırmayı baslatıcak onuda cok merak edıyorum
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Bugün baya bi koşturdum bu otopark işini. bizim bölgeye bakan yetkili kişinin telefon numarasını aldım ve az önce aradım. durumu izah ettim. kısacası evimin önüne ödeme yapmak istemiyorum dedim.günlük 3 lira gibi bi fiyatı var dedi. ben ödemek zorundamıyım deyince , yani ödemek zorunda değilsin tabi ama kem küm gibi bişeyler söyledi.. sanırım tam olarak bir yaptırımı yok.ya da vardır ama insiyatifini kullanmıştır bilemiyorum.yaklaşımı iyidi yalan yok , hakkını yemeyeyim.. plakanı söyle ben çözeyim senin işini , görevliyle konuşurum ödeme yapmazsın , telefonumu da kaydet dedi..
Başına bu şekilde bir durum gelenlere söylüyorum.hakkınızı arayın. eğer yardımcı olan kişidende ödemek zorundasınız cevabını alsaydım , avukata danışıp dava açmayı düşünüyodum. otopark mafyalarını bitirdi , güzel bi uygulama şekline konuşanlarla karşılaştım nette. onlara gülüyorum sadece.
Bi gün o elemanlardan bitanesini ezicem arabayla ama ne zaman
Anlamıyorum ya?
Kardeşim burası evimin önü, ödemiyorum lan!... dediğinizde ne yapacaklar ki?
Okuduğum kadarı ile yapabilecekleri hiçbirşey yok... Aracınıza da zarar veremezler, sözde ticari otopark..
Bir kuruş vermeyin derim..
İspark yasal değil. Hiç bir şekilde hak talep edemiyorlar. İsparka para ödemeyin, plakaya yazdırın. Plakasında 5.000 TL borç olan adam gördüm. Gelen tebligatı yırtıp attı.
Ayrıca aklınızda bulunsun, dörtlüleriniz açık şekilde 15 dakika bekleme hakkınız var yasal olarak.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)