User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Ticari kullanımı hakkında...

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karistrdigimiz bir yer var. HUSUSİ BİNEK OLARAK KAYİT Yaptiramazsiniz caddyi. ister ticari ister hususi KAMYONET olarak gececktir. Bu da yukarda yazdigimiz dezavantajlari getirecektir. Eskiden ticari olarak fiyat listesinde cikan araclari HUSUSİ olarak almak istediginizde aradaki ÖTV ve MTV farkini oduyordunuz. Benim mantigim BİNEK olarak kayitli olmayan (caddy,doblo TİCARİ) araçlar avantajli değildir.
    X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
    Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
    Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
    Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
    Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus

mad_max1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de kamyonet var 3 yıldır hiç sıkıntı çekmedim polisle falan şehir içinde şu ana kadar,ama satarken sıkıntı büyük oluyor

Sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında çıkacak yasa ile birlikte K1 belgesi şart olacak ticari araçlarda, bunun yanı sıra ben bu caddy ile bir tatile gideyim deseniz bagajına koyduğunuz herşeyin irsaliyesini ibraz etmek zorundasınız. ticari araçlar sıkıntı hali almaya başladı yavaş yavaş, dikkat ederseniz fiyatları da yavaş yavaş düşüyor bu tip araçların.
    Atlas Motorlu Araçlar

Denizli

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gereken yazılmış fakat piskoteknik belgeyi de unutmamak gerekiyor.

baha38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi ben corsa 1.7 dti alsam 2 yılda bir muayene olanlarda böyle birşey yok değilmi?

yada her yıl muayene olanlarında bu belgeden almam gerekecek öylemi?
    2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
    2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
    2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
    2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
    2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
    2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baha38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ben corsa 1.7 dti alsam 2 yılda bir muayene olanlarda böyle birşey yok değilmi?

yada her yıl muayene olanlarında bu belgeden almam gerekecek öylemi?
    2 yılda muayene olanlar otomobil olarak tescil edilmiş olanlar, diğerlerinde ticari amaçlı olursa gerekir
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karistrdigimiz bir yer var. HUSUSİ BİNEK OLARAK KAYİT Yaptiramazsiniz caddyi. ister ticari ister hususi KAMYONET olarak gececktir. Bu da yukarda yazdigimiz dezavantajlari getirecektir. Eskiden ticari olarak fiyat listesinde cikan araclari HUSUSİ olarak almak istediginizde aradaki ÖTV ve MTV farkini oduyordunuz. Benim mantigim BİNEK olarak kayitli olmayan (caddy,doblo TİCARİ) araçlar avantajli değildir.
    kendi kafanı kendin karıştırmış sın yazdıklarınla,
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

baha38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yılda muayene olanlar otomobil olarak tescil edilmiş olanlar, diğerlerinde ticari amaçlı olursa gerekir
    Tekrar biraz daha detaya iniyim şimdi 1 yılda muayeneye giren corsa van tarzı aracı alsam ticari bi amaç yok.. Sadece binmek için ehliyet harici bişe gerekiyomu
    2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
    2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
    2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
    2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
    2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
    2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok fena bir kavram karmaşası olmuş. Hususi/ticari ve kamyonet/otomobil kavramları birbirine karıştırılıyor ve %90 yanlış biliniyor. İkisi farklı şeyler. Hususi ve ticari kullanım amacını belirtir, kamyonet otomobil araç tipini. Siz şahıs adına bu sınıfta bir araç alırsınız, sarı taksi vb ye çevirmediğiniz sürece o araç HUSUSİDİR. Yani araç üzerinden gelir elde etmiyorsanız o araç HUSUSİDİR. Asıl olay kamyonet/otomobil kısmında. Bütün bu hız sınırları, muayene durumları vs. araç tipine göre değişir. Her yıl muayene, nispeten düşük hız sınırları vs. KAMYONET olmasından dolayıdır, ticari olmasından dolayı değil. ÖTV farkı ödenerek OTOMOBİL olarak işletilebiliyor(%15'ten %40'a çıkıyor ÖTV), normal bir binek araçtan farkı kalmıyor ama OTOMOBİL olarak geçmesinden dolayı, hususi olmasından dolayı değil. Yani kullanım amacınız araç tipinizden bağımsızdır ve hız sınırı/muayene/1. köprüden geçememe durumlarını ETKİLEMEZ. 2 yılda bir muayene istiyorsanız, hız sınırları atıyorum bir focustan farksız olsun istiyorsanız KAMYONET yerine OTOMOBİL olarak işletmeniz gerekir, bunun da en az 8-10 bin lira ÖTV farkı vardır.

@baha38

Şahıs üzerine KAMYONET olarak geçen bir Corsa Van aldığında ehliyet harici birşeye gerek yok. Ama hız sınırların haliyle OTOMOBİLden düşük olur, her yıl muayeneye girersin, 1. köprüden geçişin yasak olur.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

Görüldüğü üzere hususilikle ticarilikle bir alakası yok. Ticari bir amaç yoksa zaten hususidir, ekstra prosedür gerektirmez. Biraz aceleyle yazdım umarım anlaşılmıştır.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)