niye içtin sıkıntın mı vardı canın bir şeye mi sıkkındı keyfimi yoksa yanında birim i içtide uzattı
Printable View
niye içtin sıkıntın mı vardı canın bir şeye mi sıkkındı keyfimi yoksa yanında birim i içtide uzattı
[QUOTE=weST.27;6339210]niye içtin sıkıntın mı vardı canın bir şeye mi sıkkındı keyfimi yoksa yanında birim i içtide uzattı[/QUOTE
Ben istedim yanımdaki arkadaşımdan.Onuda zorla aldım.Aslında hiç bir suçu bile yok.
kafa yok ki bizde bende sigaraya kendim başladım kavga dövü alıyordum arkadaşlarımdan tek tek herkes oğlum başlayacaksın sonra bana sövme ilerde diyordu bende ben bağımlısı olmam tribine giriyordum sonuç bu
Acaba şu ilaçtan mı alsam bilmiyorum.Ylanız bırakanların söylediği tek şey sigaranın yerine bir şey koyma.Sırf o yüzden ilaca da sıcak bakmıyorum aslında
Bence tamamen kafada kararlı olmadan ilaç boşuna masraflı olur. Sonuçta sadece yardımcı.
puro iyi gelir (;
Şuanda babamla elektronik sigarayı deneme aşamasındayım. Aslında o da sigarayla hemen hemen aynı nikotin veriyor sana. Benim tek derdim araba sürerken çay içerken yemeklerden sonra yakma isteğini yok etmek yani el alışkanlığını onuda gayet güzel başarıyor çünkü ben arada afedersiniz i.nelik etmesem 5 gündür hiç sigara içmemiş olacaktım ancak 5-6 tane içtim yinede. Şu aralar sadece elektronik takılıyorum çünkü içinde nikotin olduğu için aslında canın gerçek sigara istemiyor. Bence bir deneyin çoğu kişi işe yaramaz diyecek ama insan psikolojisi kişiden kişiye değişiyor benim derdim el alışkanlığını bırakmak olduğu için bende süper işe yarıyor normalde 5 günde 5 sigara içeçeksin deseler adamı döverdim ama bu meret sayesinde başardım. Dipnot : 11 yıldır içiyorum...
23 yaşındayım denem haricinde sigara içmedim o denemeler zaten içmeme isteğimi arttırdı ama alkollüyken kafa kıyakken bi kaç tane dudak tiryakiliğim yapmışlığım var. Tamamen irade meselesi. İçmiyorum diye kendine şart koşacaksın benim etrafımda herkes içiyor ufak kardeşim annem babam ama ben içmiyorum. Bırakmakla çok iyi karar vermişsin. Nikotinli özel sakızlar var benim bildiğim kanalda bir abimiz kullanıyor gayet faydalı tavsiye ederim.
önceki sayfaları okumadım kimse bahsettimi bilmiyorum ama ama 171 sigara bırakma hattını aramayı düşündünmü ? netten yorumları falan okudum baya ilgi alaka takip varmış..
meriç nezaman başladı la :ofk: bende bi bırakabilsem :mad: hergün yancı arkadaşların içtiğiyle beraber 2 paketten 16 tl sigaraya veriyom. ayda 500 lira ooofff paraya bak :D hele harunda varsa o gün yanımda eyvahki ne eyvah 216 alıyom onuda içiyo :D he bide eskiden mahallede abiler derdi ister fakir ol ister fukara.. yemekten sonra yak bi cigara :D yakmayaydık iyidi
sakızı denedim kardeşimde bende pek bi izlenim bırakmadı elektronik sigarayı deneyeyim diyorum ama şu 40 gün muhabbetini bir tamamlayayım hala sigara sigara diye devam edersem e sigara alayım bitane
bu esigaraların nikotin oranını iptal etme şansı varmı dudak el tiryakiliğini gidermek adına ??;
çok istediğim zaman 2-3 dk içerim sonra kapatırım bunu sınırlarım kendimde nasıl olsa buhar girip çıkıyor agıza bi zararı yok ?
171 sigara bırakma hattını aradım bırakmadan önce 4-5 gün önce aradım avradın bir içıktı iyi günler adınız soyadınız falan fistan ne zamandır içiyorsun neden içiyorsun sigarasız kalınca ne yapıyorsun sabah akalkınca kaçta içiyorsun vs vs sorular sordu sonra oguz bey şu hastaneden randevu alın muayene olun ilaç verecekler dedi O NE LA ÖYLE DEDİM tabi öyle demedimde bende uzay mekiği falan beklyorum arayınca hemen bırakacam falan triplerine girdimde tıs
elektronik sigara aldım bisüre önce..3 hafta kullandım..kartuşları var. nikotin seviyesini yavaş yavaş azaltıyosun kartuşları değiştirerek..tadı aynı nargile gibi..dumanı sigara kadar çıkmasada idare eder..ben hastalık derecesinde sigarayı seviyorum..3 hafta ağzıma sigarayı hiç sürmedim elektronik sigara sayesinde..arada cebimden çıkarıp bikaç kez çekiyodum:) bırakmaya niyetin varsa yardımcı olur evet. ben istanbuldan araba aldım.. köprü çalışması sırasında o trafikte 5 saat kadar kalınca sigaraya yeniden başladım.başlamak için fırsat kollarsan o fırsatı illaki buluyosun.. sinirlendim , canım sıkıldı , arkadaşlarım içiyor , stresliyim v.s. önce gerçekten isticen.. sonra yardımcı olabilcek şeylere yönelebilirsin.. eczaneden bant sakız v.s herşeyi aldım..elektronik sigarayla beraber hepsi bi kenarda yatıyo malesef:) insan bu pisliği içtiği için bu kadar üzülüp hala devam edermi kendime şaşırıyorum..nasıl bir illetse insanın kendine olan güvenini sarsıyo..iradem zayıf demekki diyorum ve kendime acıyorum..başladığım güne lanet olsun..
e ne olacak ne b*k yiyecez arkadaş devamlı başla bırak başla bırak ciğerler pert 2 adımda heh heh oluyoruz nefes alamıyoruz nasıl uzun ömür boyu bırakcaz kendimize güvenerek ahanda bıraktım diyip bırakmak diye bir şey yok mudur bulaştık armut gibi zamanlar önce ne kadar pişmanım yav
işten dolayı günde 3paket içiyorum mola hariç çalışırken içmediğim halde
yakında ölürüm ben :)
6 yıl profesyonel spor yaptim..kucuklugum gencligim komple sporla gecti.son 2 3 senedir normal calisma hayatimdada masa basinda bile beni etkilemeye basladi sigara..artik gogsum sikismaya basladi dun aksam market alisverisi yaptim eve geldim uzandim sizmis kallmisim bildigin nefes alamiyorum..gecen yil agir hasta olmustum 4 gun icmemistim en sonunda yaktigimda orda anladim farki.biz sigara icenler harbiden nefes almiyoruz o 3.4. Gun cigerlerime hava doldugunu hissediyodum..slim sigaraya dondum simdi hd iciyorum..onuda azalta azalta noktayi koyucam inşallah...
İlaç başka, yerine birşey koymak başka..
İlaç yerine koyduğun bir madde değil, antidepresan bir ilaç ve beyindeki sigara ile ilgili kısma direkt nufuz ediyor.. Belirli bir kullanım süresi ve kullanım dozu var. Her canın içtiğinde almıyorsun o ilacı.. İlk sayfalarda konusunu paylaştım. Detaylı okumanda fayda var.
Yerine birşey koymak ise, can çektiğinde çekirdek çitlenmesi, sakız çiğnenmesi, yemek yenmesi gibi kavramlar için kullanılıyor.
18 sene içtikten sonra champix sayesinde bıraktım günde en az 1 bazen 2 pakete yakın içiyordum. Bırakamam sanıyordum şu an 6 ay oldu.
Zyban tavsiye etmem çünkü ilaç antidepresan yani direkt sigara ile ilgili değil ama genede kullanmak isterseniz psikiyatri veya nöroloji uzman hekimine wellbutrin 150mg yazdırırsanız devlet ödüyor. Boşuna zyban'a para vermenize gerek kalmaz.
Champix kullanımında 21 gün içinde bırakmak zorundasınız başaramazsanız işiniz zor çünkü klinik çalışmalarda 21 gün içinde bırakanların %80'ninden fazlası bir daha sigaraya başlamıyor yani 21 gün içinde bırakamayanların %20'sinden azı bi daha sigara içmiyor. İkinci kutuya geçip geçmemek tamamen sana kalmış geçmek zorunda değilsin. Mümkünse ilacı dozunu düşürerek bırak ki yoksunluk sendromu yaşama....
İlaçlarla alakam yok yani firmalarıyla. Ben eczacıyım, eczanem hastane karşısı ve karşımdaki hastanede sigara bırakma polikliniği olduğu için baya tecrübem var. Etrafımdaki herkese champix ile sigara bıraktırdım fakat maliyet olarak bir kutusu 130TL olduğu için bi miktar maliyetli.
Bu arada nikatin bandı, nikotin sakızı vs. hepsi boşuna uğraşlar.
1 Mayıs'ta Champix'e başladım.. 2 kutu kullandım, 3'e gerek duymadım.. 5,5 aydır da ağzıma sigara sürmedim. Keza araştırdığım kadarıyla en az 2 kutu kullanılması tavsiye ediliyordu. Ayrıca Champix de antidepresan içerikli değil mi?
Mayıs ve haziran başlarında İlacı aldığımda 179 TL idi, 130'a mı düştü?
Ben de öyle hatırlıyorum.. 179 muydu 189 muydu öyle birşeydi.. 130 nerden çıktı merak ettim..
Aç karnına alma, mutlaka tok karnına iç.. Kutunun sonlarında doğru rüyalara da hazır ol. 2. kutuyu almanı tavsiye ederim.. İlaçla ilgili Açtığım konuyu oku, faydalı olacaktır.
bu aralar sigara istegini atarsan krizi diyelim kurtulursun bendede ikl 1 kaç ay izdırap oldu ama allah şükür şimdi tamamen sildim bittii yani içenden bile tiskinir oldum...
Normalde akşama kadar 2 3 dal içiyorum ama akşam arkadaşlarla buluşunca o akşam 15 sigaradan sabaha 5 tane kalıyor 1 paket bi gün gidiyor keşke 1 paket 4 gün falan gitse ama olmuyo sinir stres yüzünden
şimdi ben sabahtan beri içmedim.aklımda da yoktu.aha bu konuyu gördüm şimdi sigara içmeye gidiyorum.bu düşüncemi nası yapacaz?
mesela evde olduğumda hiç içesim gelmiyor. taa ki o sigara için olanlar varya kamu spotu olan...onu görünce hemen aklıma geliyor sigara içesim geliyor.gidiyorum içiyorum.bende tamamıyle ters tepki yapıyor onlar.tıpkı bu konunun şu anda yaptığı gibi...
öleyim ben ya öleyim valla..müstahak bana...
ben de lise yıllarından beri içiyorum birkaç kere bıraktım birinde 3 ay birinde 5 ay ama nefsim zayıf olduğu için tekrar başladım. Bana göre tamamen nefis meselesi. Severek içiyorum diye kendimi kandırıyorum alakası yok nefsim zayıf. Ama azalttım :D günde 1 paketten günde 7-8 taneye düştüm. :)
Ben bi miktar fazla sattığım için daha ucuza alabiliyorum ve daha ucuza satabiliyorum. Yani fiyatı her zaman aynı ama ben 130TL'ye satıyorum.
İlacın klinik araştırmaları 21 gündeki peak ile bağdaşıyor ben 18.gün bıraktım daha sonra dozu önce günde 1'e daha sonra yarıma düşürüp 1 kutu ile bıraktım. 1 kutu bitip halen aşırı sigara isteği veya sigarayı bırakmanın yan etkileri varsa 2. kutuya geçmen gerekebilir hatta 3. kutuya.
Kabaca açıklanırsa champix antidepresan bi içeriği yok nikotinin bağlandığı reseptörlere bağlanıyor. Fakat diğer nikotin bandı ve sakızlarından farklı olarak nikotin içermiyor.
Şunu unutmayın nikotin reseptörlerinin 5 yıl boyunca vücutta kaldığı ispatlanmış daha uzun süreli bir klinik çalışmaya rastlamadım. Bu şu demek oluyor 4 yıl bırakıp tekrar başlarsanız ilk başlayan biri gibi alışkanlık yapana kadar bulantı vs. tarzı yan etkiler yapmaz ve kolayca tekrar bağımlı olursunuz.
2gündür hiç bakmadım konuya 2 gündürde okul vs olmadığı için canım istemedi hiç aklıma bile gelmedi bırakıyorum yav yavaş yavaş şaka maka HELAL BANA ULEN !
ŞU DAHA 1 AY OLMAYAN BIRAKTIM DİYEN ARKADAŞLARIN DURUMU NEDİR YENİ İLAÇ ALAN VAR BENİM GİBİ 1 AYI DOLMAYANLAR VAR NE DURUMDASINIZ
O birdal dan birşey olmaz dediğin anda tuzaga düşüyorsun ve kurtulamıyorsun,en iyisi en güzeli kafayı iyice bir yoğunlaştırıp bırakmak,ne kitap ne ilaç nede başka birşey,her ay kıçıma giren sigara kazıklarına 9 yıl önce dur dedim o gün bugün içmiyorum ,hamd olsun içmeyi hiç düşünmedim,içilen ortamlarda bulunmamaya özen gösteriyorum,illet çok pis kokuyor nalet bir durum aldığın hava bogazından içeri girmiyor öyle igrenç bir durum :(
Sende psikolojik bir baskı yaratabilir dostların, içersin başlarsın,ben seni tanıyorum ,yak bir sigara birşey olmaz erkek adam sigara içer oğlum gibi bir yıgın komedi,aklı selim düşündüğünde bunların ne kadar komik ve korkunç bir tuzak oldugunu görebilirsin.
Önümdeki adam elinde sigara ile gidiyorsa ya onu geçiyorum yada o kokunun bana gelmeyecek kadar uzaklaşıyorum, ( ama geçerim ) :D :D
Buırayı okudum bırakacam lan nedir bu esirimiyim ben bunun dedim. İlaç milaç yok 2 gündür içmiyorum. Yıllardır çok denedim bırakamadım çok seviyorum içmeyi fakat bırakanların hayata bakış yoruımlarını okuyunca içmemeyi daha çok sevecem diye düşünüyorum. Hiçbir destek yardım almadan bırakıyorum :) İnşallah.
İçmiyoruz içirtmiyoruzz ! hiçte aramıyorum vallahi arkadaşlar bırakın ve 4 hafta sabredin dişinizi sıkın 4. haftadan sonra istek çok çok aza indirgiyor 4 hat aişkence ama bunu bilin
hele ki evinizde içen biri yoksa çok rahat bırakırsınız bugün yarım saat koştum eskiye oranla %40 falan daha az yoruldum daha 1 ay olmasına ragmen çok çbuk gösteriyor etkisini sigfarayı bırakmam
1 seneyi doldurmak üzereyim.. eskiden merdiven çıkarken bile nefes nefese kalırdım... şimdi 45 dk da 1200 metre non-stop yüzüyorum tık demiyor ciğerler...
tavsiyem hiçbirşey kullanmayın.. doğal yollarla bırakın.....
ve kesinlikle şunu yapmayın çok büyük hatadır... beyninize 'sigara içmemeliyim' 'hayır sigara sağlığa zararlı' 'sigarayı kesinlikle bırakmalıyım' tarzında sinyaller göndermeyi kesmelisinz...
çünkü insan zihnine sigara ile alakalı birşey düşerse beyin onu canlandırır ve gerekli sinyalleri yollar kimyasalları salgılar... ister istemez yoksunluk hissettirir... tamamen başka şeylere odaklanmalısınz...
basitleştirirsek size limonu kesinlikle düşünmeyin desem aklınıza direk gelir... hatta desem ki kesinlikle limonu ortadan ikiye ayırıp yediğinizi düşünmeyin dersem tükürük bezleriniz bile çalışmaya başlar :) bazılarınız düşünmeye devam ederse bunu hissedecektir.. sigara da böyledir... şu an bu yazdıklarımı okuyosanız ve bırakmak istiyosanız bu başlığa tekrar girmeyin bile :) sanki sigara sizin için bir sorun değilmiş zaten içmiyormuşsunuzcasına :)
not. son kullandığım kelime de türkçeyi katlettim sanırım :)
1 sene oldu bırakalı ve canım hala istiyor ama nasıl istiyor cola ister gibi veya şeker sakız ister gibi fakat el alışkanlığını yendiğimden aramıyorum , bence kesinlikle el alışkanlığını yenmek gerekiyor ben günde 3 paket içiyordum ve bant v.s bunlarla bırkamadım aniden bırakacam diye düşünüp eşimle birlikte oruç moduna girdik ( sadece sigara içmedik :) ) ve bıraktık . Akşamları iftar vakti biraz istiyrodu canım elime hakim olduğum zaman içmiyordum tespih v.s . neden çerez v.s yer derler? bence el alışkanlığını yemnek için yoksa oyalanmak başka türlü olmuyor.
Sigarayı Birakmanın Kolay Yolu ( Allen Carr ) ( Türkçe ) (Tam Versiyon) - YouTube yardımcı olabılır izleyın