benim de konu hakkında bildiğim , genelde kaliperlerin rot başının bağlandığı noktasının hep zıttında olduğu . ama oturup da araştırmadım, tam doğru bilgi olmayabilir.
peki arka kaliperlerin öne ya da arkaya bakmasinin esprisi nedir?
genelde ss lerde kaliperlerin (ön arka) hepsi ice bakarken, ayni markalarin farkli modellerinde yerler degisebiliyor.
örnek verirsem mesela r8 hepsi ice bakarken,rs6 hepsi arkaya bakiyor.
alfa 8c hepsi ice bakarken, 159 ti hepsi disa bakiyor yada mito da hepsi öne bakiyor vs vs
@turci, @RsErdi;
Özel bir cevabı yok. Birinci sayfada 7. mesajda yazdıklarım aynen geçerli. Öyle denk gelmiş![]()
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
merak ettiğim ama bilgimin olmadığı bir konu,
ama hep şunu düşünüp kendimi inandırmak istiyorum doğru veya yanlış, ters duran bir bisiklet lastiğini önce kendimize sonra diğer tarafa çevirip tutmaya çalıştığımızda ne olacak, kendimize doğru dönerken daha güçlü ve kısa sürede tutabiliriz, diğer tarafa doğru ise biraz uzun zahmetli bir tutunma olacaktır.
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Aracın motor şanzıman düzeneğinin konumu ve bu ikilinin şase üzerindeki yerleşimine bağlı olarak direksiyon kutusunun yerini seçer üretici önce. Eğer araç spor bir araç ise elinden geldiğince en direk direksiyon tepkisi için direksiyon kutusu taşıyıcı ile araç kupası arasında yada taşıyıcı ile ön far arasında bir yere konumlanır. Kutunun konumuna görede tam tersi istikamette ön kaliper yerleştirilir. Frenin işlevi aslında basittir. Atalet momentine sahip olan ve aracın hareketini sağlayan tekerlekleri durdurmak için jantların bağlı olduğu fren disklerini balatalar vasıtası ile sıkıştırarak yavaşlatmak prensibinde. Önde yada arkada olması tamamen direksiyon kutusu pozisyonunun seçimi ile hesaplanıyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)