fazla atar gö.. batar demişler bence çek aracını ordan bu sabah kapının önündeki 6 aracında lastiklerini yarmış yada yarmışlar uğraşmaya değmez ..
Bana park etme diyen'in avize/ampul vs dukkanı varYer var.Benim park etceğim yer Lada'nın hemen arkasıydı.Bende Aldım önüne park ettim.İnerkende bi göz göze geldik
![]()
Abi yani kimseyle sorunum yok.Gece dükkanlar kapalı olunca binadaki çoğu insan arabasını oraya park ediyo.Sabahda işe giderken alıyorlar.(annem babam dahil) Eğer sabah uyandığımda sadece benm lastiğe bıçak saplanmış olarak görürsem ilk aklıma o dukkanın sahibi gelir .
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
Evimin altında İddaa bayisi, yanında nalbur, yanında yemekçi, karşısında iki tane bayan kuaförü var hepsinin önü sürekli bayrak duba, müşteri arabası dolu. Garajımın girişine kadar park eden oluyor mesela. Her dışarı çıkıp geldiğimde en az 15 dakika araba çektirmek için sahibini bulmaya uğraşıyorum, yol dar trafik tıkanıyo kornası ıvır zıvır diğer araçlarla didişmesi vs vs vs. Yani her akşam başka bir çile.
Bense bir dükkanın önüne park etmemek için kırk takla atıyorum, istersem park edebileceğim halde rıskını kesmemek için. Ama ben evimin önünü geçtim otoparkıma girmek için bile cebelleşmek durumunda kalıyorum. Esnaf da haklı abi müşteri boş gördüğü yere bırakıyor takip edemeyiz ki diyor. Dubayı çekiyor falan filan.
Özetle bu tam bir paradoks, iki ucu değnek saçma sapan bir iş. Yurdumuzda gördüğümüz üzere hak hukuk sopaya bıçağa kalabiliyor sıkıntılı durum.
Çözüm değil ama içimi döktüm en azından. Esnafında orada yaşayan halka karşı ugun davranması gerekli.
mahallede kuruyemıs dukkanı var sureklı ordayım dır kımı zaman bn bakarım kımı zaman arkadaslarım yan tarafta bı dukkan var koyuyor dubaları yola park ettırmıyor kımseyı ben aracımı azıcık onun dukkan hızasına getırıyorum arabanı cek burdan tarzı seyler soyluyor. ***** araba ılgı alanımız az bucuk sokme takma ıslemlerınıde bazen dukkan onunde yapıyorum gecenlerde yıne arabayla ugrasırken bana dedıklerı su sekılde.
yolda bı yag ızı var bunu sen mı yaptın dedı
bnle ne alakası var dedım
sen ugrasıyorsun arabalarla dedı
ne alakası fln var dedım
buraya bunu yapana kufur edıcem dedı
bnde kufur edene kufur edıcem dedım baya bı atıstık
kendısı 60 - 70 yaslarında bı adam keske dedım genc olsaydın da o zmn bn sana gerekenı soylerdım dedım .
caddede sokakta oturuyorsan oraya arac koymak en dogal hakkın lakın esnaf dukkanların onunde arac bırakmak sıkıntı olabılıyor mısal sabah bırakıp aksam almak ama yapıcak bırseyde yok karsılıklı nezaket durumu olustuktan sonra bnce arac park etmenın kımseye zararı yok.
yol devletındır ve o yola herkesın cıkma hakkı vardır .
kımse yolun bır kısmına dukkanın onune sahıp deıldır.
dukkan onundekı kaldırımlar bıle beledıyenındır.
eger o kaldırımıda kullanmak ıstıyorsan oraya tezgah acmak ıstıyorsan vergısını odersın oda kaldırımın hepsı deıl bır kısmına hak sahıbı olursun. gerı kalanındada hıcbır hak ıddaa edemezsın.
bence mesai saatleri içinde sende oraya çekmemelisin ( hoşgörü iyi niyet olarak ) adam kendi arabasını ne olursa olsun dükkanının önüne çekmek ister birşey olduğunda orda yer açabilmek , bu tamamiyle karşılıklı iyi niyet ve hoşgörüye dayanan birşey sonuçta komşu sayılırsınız hergün yüzyüze bakıyorsunuz .fotodan görünen adam araba kendi dükkanının önüne çekmiş arkasıda boş ama oraya çekmemiş demekki belli bir nizama alışmışlar .
Abi tamamen haklısın benim düşüncemde bu doğrultuda ancak onların mesai saatleri 8/9-aksam da 10 a kadar felan o saatler de zaten eve pek gelmem..Ayda yılda bi gelirsem de yarım saat bi saat durur çıkarım.Ha çıkmayacaksam da başka park yeri var zaten oraya bırakırım.
Dediğim gibi benim için kolay oluyo bu tarz.Gece ben araba mı kontrol etmeye camdan bakınca o adamın dükkanını da görüyorum.Kapıyı biri zorluyosa o gece rahat yatağında uyurken ilk tepkiyi o kapıyla uğraşan adama ben veririm.
Fotoğrafta emin ol öyle denk gelmiş.Kaldırımı ne kadar işgal ettikleri ortada zaten.Açıkcası müşteri gelince de ben arabalarını kaldırdıklarına hiç şahit olmadım.
Yani işin özü komşuyuz yüz yüze bakıyoruz tatsızlık çıkarmadım ben![]()
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
bence ispark gelsin görün ikinizde gününüzü hahahaha![]()
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
dükkanın önüne otomobil çekilse neyse, emlakçının ofisini önemli kılan vitrinidir. Vitrinin en azından yoldan gözükmesi gerekir diye düşünüyorum ama ne duyarlı insanlarımızda varki dükkanın önüne minibüs, panelvan minibüs&kamyonet (sanırım tabir doğrudur) çekip 2-3 gün süresince bırakabiliyorlarki kaldırım mesafeside 1 metre kadar. yani dükkan gözükmüyor bile.
Evet yol dükkan sahibinin değil, fakat çekeninde yaptığı bir saygısızlık var. bazı insanlar düşünmeden çekebiliyorlarki. Rica etsen bile de anlamayacak insanlar var.
Ama dediğiniz gibi burası benim, ben çekerim gibi uçan keçilik yapan artistlere inada inat yapmak gerekiyor bence.
Ne yazıkki park yeri olarak kullanan arsada (15 araç kapasiteli olsun) 8 aracın çıkamayacağı gibi park edip, numara bile bırakmadan arabasını bırakıp 6-7 saat sonra gelen insanlar var.
Valla esnaf isini dogru yapmak istedikten sonra ispark sikinti degil ark dukkaninin onune ispark geldi ilk is aylik uyelik aldi 150 tl koydu kukalarida kimse sesini cikartamiyor bizim esnafimiz hem para odemiim hemde yol benim olsun diyip deynekcilige soyunuyor bigun biri beni tehdit etti hemde kadin dedimki arac full kaskolu eger basina bisey gelirse beni tehdik ettiginizi polise bildiricm ben parami kaskodan alirim kasko sizinle ugrassin diye kadin nasil kacti iceriye goremedim bile okadar hizli oldu![]()
Hadi uzmanlık sorusu, aracımı çoğunlukla annemin dükkanının yanındaki kaldırıma koyuyorum, herkeste giremez zaten öyle değişik bi park yeri yanaşamıyorlar falan neyse, bu park ettiğim yer bir apartmanın bahçesinin önü, fakat bahçenin duvarı ve parmaklıkları var. Park ettiğim yer ise bildiğimiz dükkan önü kaldırımının devamı, geçenlerde biz burayı satın aldık kaldırın arabanızı yoksa bizim bahçemize bakan klimanızı söktüreceğiz dediler, ne yapmam lazım bunları savuşturmam için, adama ne diyeyim ne sorayım ?
Durum bu klimada gözüküyo bahçede kaldırımda arabada park yeride![]()
Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz
belediyeler kanununa göre dükkan önlerinin durumua göre 7 ile 10 metre önü açık kalmak zorunda. bu kanuni bir hak.
bir de siz kendinizi o kişinin yerine koyun. siz olsanız sizin dükkan önünüze müşteri yerine ilgisiz birinin park etmesini ister misiniz? adam ekmeğinin peşinde. bence hoş görmek lazım ki kanunen de böyle bir hakkı var.
bırakın da şu zor ekonomik günlerde insanlar ekmeklerini daha da zor kazanmasın.
Bu kanun maddesini görebilir miyim? Yüzlerce örnek gösterebilirim dükkan önündeki kaldırımın resmi parkedilebilir alan olarak ayrıldığına dair. Kanunen kamuya ait bir alanı nasıl "benim" deme hakkı olduğunu gösteren maddeleri özellikle görmek istiyorum.
Ben daha önce de yazdım, bir kez daha yazayım..
Eğer ben kendimi o adamların yerine koyacak olsam.. Parkeden oldu mu insan gibi rica ederim. Ekmek parası kazandığımı, arabanın burada kalması halinde çoluğumun çocuğunun rıskının kesileceğini anlatırım.. Başka bir yere parketmesini rica ederim.
Ortaya çıkıp "bura yassah parkedemezsin, tükkan önü" diyerek bana ait olmayan alanı gasp etmem.
İnsan gibi rica edene boynum kıldan önce.. Gasp edene de inadına parkeder bir de şikayette bulunurum..
Belediyeler kanunu eğer gerçekse bir yaşıma daha gireceğim![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)