User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
93 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Dükkan Önü Park Sorunu

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burası o bahçeye ait değil isteyen park eder , ama klimanı söktürebilir onun alanına giriyorsun.Kısaca klimayı baska yere tak , arabanda orda kalsın
    Klimacıda çalışıyorum dükkana bi split klima alıp o deliği kapattırıp rahatıma bakayım o zaman peki satın aldım diyor satın alabilir mi ya da kira falan ? Bizim sokakta kaldırıma park yasak tek yön olduğu için, ama karşıyakanın en işlek yerinde oturuyorum ben bazen ara sokaklardan 1-2 tanesini kapatıyorlar park etmek için bu durumdayız yani park yeri muhabbeti canımı sıkıyor bir yere gidiyorum bi geliyorum 20 dakika tavaf ediyorum mahalleyi burayada herkes koyamıyor o yüzden güzel bi yer ama bu hakkı var mı yoksa atıl durumda bi anadol falan alıp oraya koyucam çekemeyecekleri bi şekilde
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DetailEF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi uzmanlık sorusu, aracımı çoğunlukla annemin dükkanının yanındaki kaldırıma koyuyorum, herkeste giremez zaten öyle değişik bi park yeri yanaşamıyorlar falan neyse, bu park ettiğim yer bir apartmanın bahçesinin önü, fakat bahçenin duvarı ve parmaklıkları var. Park ettiğim yer ise bildiğimiz dükkan önü kaldırımının devamı, geçenlerde biz burayı satın aldık kaldırın arabanızı yoksa bizim bahçemize bakan klimanızı söktüreceğiz dediler, ne yapmam lazım bunları savuşturmam için, adama ne diyeyim ne sorayım ?

Durum bu klimada gözüküyo bahçede kaldırımda arabada park yeride
    Eger boş olan yer onların aldığı yer ise,boş arazide sizin klimanızın onlara verdiği zarar nedir _?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger boş olan yer onların aldığı yer ise,boş arazide sizin klimanızın onlara verdiği zarar nedir _?
    Boş alan zaten kendilerine ait ama bahçe, bahçenin arkasını otopark olarak kullanıyorlar, fakat bizim binamızla onların binası ayrı, ama klimamız bahçeye bakıyor gerçi diğer klimalarda o tarafa bakıyor ama dükkan olduğumuz için bizimki göze batıyor herhalde, aracımı koyduğum yerde yolun kaldırımı yani onlarla bi alakası yok yazı yazmışlar park etmeyin diye ama orası çit yani, çıktıkları kapı onun sol tarafı arabamla da hiç bir alakaları yok, dönemiyorlarmış bilmem ne, benim arabam direğin arkasında duruyor direğe çarpmıyorsun da arabama mı çarpacaksın dediğimde kem küm oldular gerçi de bu araba buradan kalkacak dediler, arabayı 2 haftadır koymuyorum, bugün tiki bi oğulları var kıs kıs güldü tam ben arabayı çıkarırken o da çıkıyodu sinirlendim tabi bende yasal yaptırımlarımı öğrenmek istiyorum ne yapabilirim diye
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu durumu bende hep merak etmişimdir.. kapımın önünde yan dükkandakı pimapencinin araçları, karşı kaldırımda sucu onun yanında çay ocağı, köşede büfe görünümlü korsan taksi yapan araçların dükkan.. araçlı oldugum zaman her akşam biriyle kavga ediyordum.. yahu esnafa çay dağıtan çay ocağının önünde araba dursa ne olucak durmasa ne olucak zaten akşam 8'de gelmişim.. diğerleride zaten saçmalık ötesi oldugundan artık mılletle ters düşmemek için bende evin karşı kaldırıma çıkartıyordum aracı..
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hacı abim o mevzu başka. Dedim ya yukarıda,

Biri bana gelip dese ki;

"arkadaşım ekmeğime mani olur burda rica etsem xxx yere parkeder misin"

Başım üstüne..

Ama aynı adam dese ki;

"Hüüüop buraya park yassah, tükkan önü burası"

İnadına parkederim Bi de üstüne şikayet ederim. Benim derdim "dükkan önü benimdir, kimse parkedemez" deyicilerle
    işte tam olarak olay budur.

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar yazıdan anladığım İşpark iyi yapıyor yoksa birbirini vuranlar çoğalacak ,demekki belediyelere para kazandıracağız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence önüne parkedip sürekli müşterisi olun orta yol bulunsun

Tel bırakmadan otopark girişlerine bırakanlara ya da bıraktıkları tel ulaşılamaz kapalı olanlara diyecek bir şey yok ben başka yere parkedip eve gidiyor sakinleşince inip silecekleri kaldırıyordum ki silecekler elimde kalmasın diye.

Dükkanın önüne parketti diye lastik indiren delen bıçaklayan dükkan sahiplerinin vitrinleri neyim yok mu onu da merak ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kanun maddesini görebilir miyim? Yüzlerce örnek gösterebilirim dükkan önündeki kaldırımın resmi parkedilebilir alan olarak ayrıldığına dair. Kanunen kamuya ait bir alanı nasıl "benim" deme hakkı olduğunu gösteren maddeleri özellikle görmek istiyorum.

Ben daha önce de yazdım, bir kez daha yazayım..

Eğer ben kendimi o adamların yerine koyacak olsam.. Parkeden oldu mu insan gibi rica ederim. Ekmek parası kazandığımı, arabanın burada kalması halinde çoluğumun çocuğunun rıskının kesileceğini anlatırım.. Başka bir yere parketmesini rica ederim.

Ortaya çıkıp "bura yassah parkedemezsin, tükkan önü" diyerek bana ait olmayan alanı gasp etmem.

İnsan gibi rica edene boynum kıldan önce.. Gasp edene de inadına parkeder bir de şikayette bulunurum..
    ben zamanında gittim ve gördüm. kaldırım başka birşey dükkan önü açık alan başka bir şey. kaldırım önüne kimse karışamaz zaten. ben önünde açık alan yerlerden bahsediyorum. çok görmek istiyorsanız gidin belediye yapı işleri idi sanırım öyle bir birim var gidin ve öğrenin.

tabii ki kaba dille yapılan her şey yersizdir ama iş pratiğe gelince istanbul gibi bir yerde kimse hergün ve gelen her kişiye bunları anlatamaz. anlatma demiyorum bakın anlatamaz. işin pratiği pek öyle olmaz yani.

Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belediyeler kanunu eğer gerçekse bir yaşıma daha gireceğim
    nice yıllara hocam ben de böyle bir sorun yaşadım ve gittim belediyeye. yukarıda dediğim gibi sanırım imar ve yapı dairesinde idi. orada çalışan mimar açtı mevzuatı ve sayfayı okudum bir güzel.

neyse durum bu yani. istanbul'da park sorunu çözülmez zaten de karşılıklı hoşgörü ile çözülebilir tabii meseleler.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    can sen o arabayı oraya cekersen adam o klimayı size söktürrü ve onun sökme takma masrafınada sen 1-2 ay arabyı otoparka bırakabilrsn adamın suyuna gitmelisin bence.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belediyeler kanununa göre dükkan önlerinin durumua göre 7 ile 10 metre önü açık kalmak zorunda. bu kanuni bir hak.

bir de siz kendinizi o kişinin yerine koyun. siz olsanız sizin dükkan önünüze müşteri yerine ilgisiz birinin park etmesini ister misiniz? adam ekmeğinin peşinde. bence hoş görmek lazım ki kanunen de böyle bir hakkı var.

bırakın da şu zor ekonomik günlerde insanlar ekmeklerini daha da zor kazanmasın.
    dukkan senın dıye on park yerıdemı senın oluyr ne sacma gelsın sıkıyorsa cıkarsın valla
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Tuning055 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizimde halı ve koltuk yıkama yerimiz var ve günde belki aracımız elli kere gidip gelip yük indirip bindiriyor mahalledede bizim yerimize öyle pek park etmezler yabancı araçlar dışında lakin bende dükkan önüne park edenlere söylenirim ve buraya park etmemesini nedeniyle söylerim.. ANCAK yük indirip bindirdiğimiz için.. Bir esnaf olarak başa bir dükkan önüne park etmek istemem. Ama seni park ettirmeyip bahaneside dükkanın önü kapanıyor diyen insanların ertesi gün kendi araçlarını aynı yere park etmiş görünce sinirleniyor insan ve tabiki bunu söylemekten söylemeyede fark vardır hiç bir zaman dükkanımın önüne park eden adama buraya park etme benim yerim demedim.. Rica ederek yük indirip bindiriyoruz biraz aşağıya veya yukarı park edermisiniz dedimmi en gıcık insanın bile olmaz dediğinide görmedim.. Hitap daima çok önemli..
    Alıntı matthardy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi konuyu 1 yıl önce sen acmısssın simdi geçmiş olsun diyosun

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende çok kılım o dükkan sahiplerinin bura benim park edemezsin demelerine.. Çoğu zaman da kavga etmişimdir, kaç kere arabayı opark edip gittiğim olmuştur, sıkıysa da çektir görelim demişimdir, sonuçta bu alanlar kamuya ait ve herkes istediği saat istediği kadar bırakabilir, kimsenin birşey demeye ya da kanuni bir yaptırımı yoktur.. Ha insanlık edersin, adam gibi söyler çekersin arabayı başka yere.. Bir de mal gelecek abi demeleri yok mu o zaten tam komedi.. Ankara Bahçeli'de park edecek yer de yok bir de dükkan önlerine kuka koyuyorlar.. Alıyorum koyuyorum kukayı başka yer güzelde park ediyorum..
    Tabi hiç bir yerde park edecek alan kalmamışsa, yoksa eskisi kadar uğraşmıyorum gereksiz polemiğe girmiyorum..
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğitim şart hocam
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsen dükkan önü mükkan önü anlamam parkeder giderim.

Yol kenarları park yasağı yoksa kamuya açık bir yerdir işyeri sahipleri asla kimseye laf edemez birşey söyleyemez kesinliklie sadece ve sadece rica edebilirler.

Böylesi durumlarda ricayı ve tatlı dili kırmam başka yere parketmeye çalışırım

Lakin babasının tapulu alanıymış gibi kuka koyanın bana ters çıkanın milletin hakkını gasp ettiğini bilirim başka da bişey demem

Bu sebeple imalat bölümüm Sanayi alanındadır
    Kafa rahat park derdi yok önüme yanıma çektin derdi yok..
    Kaldıki olması gerekende budur zaten..

07jetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yol üzeri Park etmek bana normal geliyor, kimsenin Babasının malı değil isteyen herkes oraya park edebilir, sonuçta bu arabalara Vergiyi, Belediye ye vergiyi bu sebeplerden ödüyoruz.

Bende yolu Babasının malıymış gibi kullananlara gıcık oluyorum, adamlar bide duba felan yaptırıyorlar sorma gitsin.

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dükkanımın önü diye kuka koyup park yaptırmayan zihniyete acayip gıcığım...

Geçenlerde biryere park edecektim tam dedilerki araba gelicek karşı sırada arabada iyi dedim onun cıktığı yerede ben park ederim amca cıkar cıkmaz dallamanın biri kukayı atıverdi nasıl sinir oldum anlatamam komsusu diye dükkan önüne arabasını parkettirmiş ben hastaneye gidicem park yeri arıyorum acayip gıcık oldum...Tekrar kulakları cınlasın....

Edit : Depo önü olur...Mal gelicek olur o tarz durumlara lafım yok tabiki
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim başka park edecek yer yokmu? bak ben esnafım dükkanımın önüne park edilmesi husunu hemen hemen her gün yaşıyorum işlek bir caddede dükkanım va lanet olsun ki birisi dükkanın önüne park ettiğinde mal indirecek oldugumda ta yolun karşısında elimde kolilerle dükkana girmek zorunda kalıyorum Allah korusun biri gelse vursa veya o koliler düşse almaya calısırken biri seni görmeyi biçse al buyur kim vurduya gittin.Tamam tapumuz felan yok dükkan önü park için ama ayıptır biraz kendini esnafın yerine koy.
    AP Type-R

HarunToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tür durumlarda en iyi yapılması gereken aracı bırak bir yere akşam saatinde onlar marketini kapattığnda çek önünne hem gece bildiğin yerde olur araç hemde adamların gönlü olur. Haklılık durumuna gelirsek onlarda haklı sende karşılıklı tatlıdil hoş görüşle halledilmeli yoksa istanbulda trafik park muhabbetinde kan gövdeyi götürür.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim sokaktaki esnaflar olarak , öyle bir psikoloji salmışızki olduğumuz sokağa , millet durmak isterken izin istiyor , sokakta evi bulunan adam , aracı koyabilir miyiz diyor
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)