Takip mesafesi kuralına göre öyle oluyor ama sanırım onun 30 cm geri kaydırma payı gibi birşey var tam hatırlamıyorum
Takip mesafesi kuralına göre öyle oluyor ama sanırım onun 30 cm geri kaydırma payı gibi birşey var tam hatırlamıyorum
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
yazım şeklinize bakarsak arkadan çarpan daima suçludur.
öndeki suçunu kabul etmez, kamera veya tanıklar aracılığı ile ispatlayamazsa ( bu tür kazalarda fren izine çok zor rastlanır) tutanakta arkadan çarpma olarak değerlendirirler. tutanağı bu şekilde tutmak inceleme yapmayı gerekli kılmadığı için, savunmalarıda hakkınızı mahkemede arayabilirsiniz şeklinde olur.
Sınavlarda araç kalkışlarında 25 cmden fazla geri kaydırmak hata sayılıyormuş..
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
http://www.mapfregenelsigorta.com/be...enaryolari.pdf
Durum 1 - C gibi görünüyor, tamam ben hatalıyım .
Işıklardaki beklemelerde takip mesafesi muhabbeti olup olmadığını hatırlamıyorum ancak, 30 ya da 50 cm mesafe bırakılması gerek diye biliyorum ben 2 araç arasında. Ancak netten baktım böyle bir şey de göremedim kitapçıklarda..
@Cdemirel :
Keşke geri gitmeseymişsin..![]()
yavs adama verdim ben gittimsınava yetişmeye çalışıodum
![]()
"yaya yolunda durduğundan araç 1 metre geri kaydırılmıştır. arkadaki araca dokundurulmuştur. yazıyor.
Resimleri falan çektik. resimlerde bişiy yok belli bile değil adam herhalde beni kandırmaz diye düşünüom şu an ama![]()
Bu şartlarda Reno Candır =) Yl"CLio"DUR
yaya yolu üzerinde normal şartlarda durulmaz zaten. ya hızlı gidiyordur duramamıştır, ya da lambayı son anda görmüştür vs. çarpan suçlu yani 1 nolu araç bence.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
bakın bu saçma sapan kanun biliyormuş havası gereksiz.
tamam arkadan çarpan daima suçludur. ama arkadaki çarpmamış öndeki geri vitese takıp gelip çarptıysa arkadaki çarpmış değildir.
şurdaki ince çizgiyi anlayın lütfen. arkadan çarpan suçludur. adam arkadan çarpmamış! öndeki gelip arkadkine çarpmış. araçlarda geri vites yokmu ki her zaman arkadaki çarpmış olsun?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Olaydaki durumda Öndeki araç geri geri gelip arkadakine vurmuşsa, doğal olarak öndeki suçludur ve Tramerde öyle karar verir. Tecrübelerle sabit,hem mesleğim gereği ve hemde geçen sene aynısı bana oldu.
Takip mesafesine uymayıpta arkadan çarparsanız suç her zaman arkadan çarpana verilir.
tutanağa yorumları nasıl yazdıysanız o suçludur sonuçta resme göre değil yorumlara göre suçluyu belirliycekler ama adam çirkeflik yapıyorsa denildiği gibi mobese yada çevre kameralardan görüntü alınabilinir inş öyle bir durum olmaz
Web tasarım ve SEO çalışmaları yapılır, Anzer balı bulunur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)