aynen abi bundan sonrası böyle, ama bizde güvendik erkut girdi araya diye, kardeşim o gün gelcek bugün gelcek deyip umutlandığıma geçen zamana mı yanayım, enayi yerine konulduğuma mı yanayım :)
Printable View
Ben bu konu üzerine söylemedim sadece Emre...
Diyosun ki ikisi de babamın oğlu değil di mi ?
Erkut a güvendim diyosun. Ama unutma ki
"Babana bile güvenmeyeceksin".... Sözüm meclisten dışarı.
Burada ne Doğan'a, ne Erkut'a ne de sana lafım yok.
Bu konu hakkında yorum yapamam 3. Şahısım çünkü.
Ben genel olarak yazdım. Ortaya
Hem suçlu hem güçlü olmak böyle birşey , kimseye kuruşunuzu bırakmayın hakkınızı arayın
Siz cebinizde paranızla Ankara'ya gidin motor bitik olsun kurduğun hayale mi üzülürsün ayırdığın zamana mı harcadığın paraya mı 1000 TL verdiğin kaporoya mı
Hayır birde sen geldin 2 sene yatmış motora kompresyon ölçtürdün yok işte bende sana o parayı söyle böyle yapmazsam falan komik olmuş
ne yani adam körü körüne mi alsın bakmasın mı mala bence sıkıntısı bundan yana
Araba mevzusu abi oluyor boyle seyler. Denon bana emme manifoltu satti arabaya uymadi bazi gariplikler oldu ki konunun yusuf abiyle cok alakasi yok. Gecen gun farkli bi parca aldim onda bazi sorunlar cikti konustum geri yolladim onu vs. İnsanin tek zoruna giden bekleme sureci proje olayina oyle kaptiriyoruz ki kendimizi :) Umarim aranizdaki anlasmazlik cozulur. Araba sonucta yurutulur bi sekilde, onemli olan dostluklar bozulmasin.
ticaretiniz gerçekleşmemiş olabilir ama karşı tarafıda bunun için magdur etmek doğru deil bence
dışarıdan biri olarak bana ters gelen birşey var. motoru getiren arkadaş motoru almak isteyen arkadaşlara motorun durumunu neden herkese duyurdunuz diyor. 'K20 soran herkez o motor hariç başka varsa alalım diyor..azinizda *** durmaz olm sizin..' demiş. bu hiç etik değil ama.
bizim yaptığımız mı etik olmayan yoksa onun yaptığı mı ?
ki bize kimse motor sormadı kimsede bişey demedi, nerden kıvırsam diye düşünüyor. he o motoru bana özel getirmiş olsaydı ben yine alırdım o motoru, sanki motoru bana özel getirmişte almamışım sanki.
gece 1 de ankaraya gidip yolda 350 tl masraf yapıp kompresyonu düşük motorla karşılaştığıma mı yanayım, 53 gün bekleyip karşımda muhattap bulamama mı yanayım, bide böyle kendince kendini haklı çıkarmaya çalışmıyo mu ona mı yanayım.
Bozuldum o yüzden paranı göndermem.. Ne demektir ya.. Kul hakkı yok mu kitabınızda? Ne kadar da rahat haram yiyebiliyorsunuz.. Hakkınız olmayan, karşılığını vermediğiniz parayı ne kadar da rahat cebinize koyabiliyorsunuz..
Allah büyük.. Çıkarır bi yerden..
2 tarafın da yazdıklarını okuduk. Eksik bir şey yazılmamış ise haklı olan taraf bariz belli.
eksik gedik bişey yok kardeşim,
he o motor için biri beni arayıpta deseydi ki neden almadınız vazgeçtiniz diye, ben yine söylerdim kompresyonu düşük çıktı almadık diye,
tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok :)
mesele o motor değil zaten, bana bi söz verdi bende ona verdiği sözün 3 katı süre verdim 5 katı zaman geçti, gitmiş bide üstüne numaramı engellemiş bekletçekmiş sözde kendi aklınca, arasa ya beni neden aramıyo hala erkuta aratıyor.
Ticaret şöyle olmuş,bende bozuk bir motor var onu size çakacağım ( düşüncesi ) demiş kendi kendine ,adam gelmiş bakmış bende dikilecek kalça yok arkadaş demiş almıyorum kusura bakma diyerek verdigi parayı daha sonra alacağım kelimesi karşılığında ayrılmış,sonra motoru soran arkadaşlarada gördüğü olayı anlatmış ( bu benim fikrim ) anlattıgını duyuncada kaporasının yada verdiği paranın üstüne yatılmış .
Sen kimselere söylemeseydin ben onu boğazından kısan heves eden merak eden işden anlamayan birine geçirecektim ama sen engelledin ( diyor alelen )
Adam haklı ;)
bana ankaradan haber geldı arkadaslar , satamadım dedıgı motor saglam dıye satılmış ve alan ınsanlar motoru açmak zorunda kalmış , motor daha önceden de açılmış zaten ve kollar ters takılmış (hiç açılmamış denen motor) yaa bu pıyasada kuş uçsa herkesın haberı olur , şimdi hiç açılmadı bu motor dıye yalan söylendı bu biir, sız motoru bokladınız motor elımde kaldı dendı halbuki motor satılmış bu ikiii, bız bıtık oldugunu bıle bıle bu motoru almadık dıye 1000tl kaparonun üstüne yatılmaya kalkışıldı bu üüüç, o motor olmadı ben sıze başka motor getırcem 10 gune kadar kaparo verın dendı verdık 10 gunde gelmesı gereken motora 1 ay sonra getır dedık ama 2 ay oldu haala bişey yok ortada buda döört , daha nasıl ıyı nıyetlı olalım anlamıyorum kı ben
4 gözden 3 ü 8 bar bir tanesi 9 bar çıktı o motorun ben ölçtüm kompresonunu para verip alıcaz bitik motormu alalım süper cart curt dedin adama motorun sökülmeyen yeri kalmamış senin yanında açmadıkmı kulbitörü ne adamlar varya haa o parayı emreye öyle yada böyle vereceksin adam niyeti bozmuş bilgin olsun
burda bikaç ince nokta var, birincisi bana kimse o k20 hakkında bişey sormadı, bende kimseye bişey demedim, ha madem öyle bişey var doğana kim o motor kötü dediyse yüzleştirsin beni benden yada benim çevremden öyle diyen birisi olmuş mu.
2. husus ise ben kaporayı bu motor için vermedim, o gece ordan ayrılırken h22 var mı dedim bulurum dedi, sonrasındaki süreçte getireceği yani daha piyasada olmayan bi motor için verdim ben kapora, yine diyorum bana özel benim için bir motor getirmiş olsaydı yine sözümde durmak için alırdım ben o motoru. he bana 10 gün sonra elinde motor dedi bende ona tam 1 ay süre verdim, gelinen zaman bu 53 gün, karşımda bi muhattap yok bende bu şekilde çözüm arayışına geçtim, ben o parayı her halukarda alırım ama biçok kişinin başı yanar.
Kimsede Allah korkusu kalmamış anasını satim.
Yav hergun bu araba nasil diye acilan konulara hemen kaza bela varsa fotograflar eski plakalar vs yazilmiyormu ? Sonra yok kazasiz diyor adama bak kul hakki yiyor vs yazilmiyormu ? Bunun ne farki var? Hem yol yapcam yorulcam iyi denen kotu cikicak ... sonra sen niye benm malima kotu dedin baskasina cakamadim mali olucak... baskasi bu siteden birine yapsa sovulur hemen burdaki muhabbette ayni degilmi??? Allah ahlakli insanlarla ticaret yapmayii nasip etsin... gecmis olsun...
eğer bu yazılanlar doğru ise,
zaten kimsenin yorum yapmasına gerek yok...
he bir de şu mantığı anlamıyorum, motorun kompresyonunun düşük olduğunu, motora bakmaya gelen arkadaşın başkalarına söylemesi neden yanlış ki ?
yani amacını belli etmişsin burda açıkçası, motor kötü de olsa çakma hevesinde olduğunu...
böyle bir düşüncen olmasa zaten adama: "MOTORUN KOMPRESYONUNUN DÜŞÜK OLDUĞUNU HERKESE SÖYLEMİŞ, MOTORU SATAMADIM" demezsin...
mantık belli maalesef bence...
şunuda ben çözemedim sen adama motor satmaya kalkmışsın motor cacık çıkmış,adam ondan sonra sorana söyleme hakkı yok mu motor cacık diye ki adam söylemedim diyor. Söylese de bir sıkıntı yok bence,cacık motorun başkasına girmesine müsade mi edilseydi. Ben olsam konu açardım şu arkadaşla anlaştık almaya gittik motor cacık çıktı diye,onlar iyi yine ses etmemişler.
yapılan yanlş ve kötü niyet ortaya çıktığı için baya bozulmuş motoru satan arkadaş... ne diim nasıl satıyorlar böle korkusuzca bozuk malları bilmiyorum... insan biraz düşünür millet ne zorluklarla alıyor bu parçaları... boğazından kısıyor, çolunun çocunun parasından kısıp parça alan bile var... yazık gerçekten yazık ticareti bile doğru düzgün yapmaz oldular... parayı alana kadar canım cicim kardeşim paşasın ağasın... parayı aldıktan sonra 180 derece dönüş... inşallah en kısa sürede çözülür... benimde başıma gelmişti buna benzer ben jant alacaktım parayı gönderdim gidiş o gidiş...
Satıcının binlerce üyesi olan bir forumdaki yazı uslubundan belli zaten ne olduğu.. Piyasadaki son adam olsa da iş yapmam ben olsam..
sen konuyu açtıktan sonra haber geldi bircet , ben takıpteyım sen rahat ol, haa o 1000tl çarşambaya bızde olmazsa yaptıklarım yapacaklarımın garantısıdır ama yanarım yanarım ıyı nıyetle tıcaret yapan, alan, satan adamların ekmegınden olmasına yanarım onun için cok dallanıp budaklanmadan bu iş çözülsün
valla emreyle doğan arasındaki bi tartışma biri ben kimseye öyle şeyler söylemedim diyo biri senin konuşman yüzünden ben başka motorlarımı da satamadım diyo şahsen konuşup aralarında çözmelerini öneriyorum
yine söylüyorum doğan buraya ben ödemem yazsın ben cebimden ödeyim ama adam bana ayıp etiler beklettiler sonra yalan yanlış şeyler söylediler bu yüzden geciktiricem demiş çok forumla alakalı bi tip değildir ben ödeyeceğine çok emin bi biçimde tanıdığım için yazıyorum şahsi problemleri var aralarında mağdursa ikisi de magdurum diyo
erkut doganın neyı magdurmuş allahınıseversen , nooldu yıldırayın FATURA , GÜMRÜK BİLMEMNESİ İŞİ ??????? o kadar bende yanlış olmaz sakat adam değilim dedi , sende telefonda ha dogan ha ben dedın yanlış olmaz bızde dedın ne oldu k20a nın faturası nerde ?????????????
ya sen tartışma diyosunda benim bişeyden haberim yok ki madem böyle bişey var adam gibi arasın desin kardeşim bana siz böyle böyle yapmışınız bende size gıcık oldum bekleticem diye desin, adam kendi kafasına göre ceza kesmiş haberimiz yok.
ben bu konuda çok büyük yemin ettim, kimse beni arayıpta yada sorupta bu motoru siz neden almadınız neden vazgeçtiniz gibi bi soru sormadı, he sorsaydı yine söylüyorum ben motorun kompresyonu düşük çıktı almadık derdim. ki o motorunda ne *** olduğu çıktı ortaya.
sanada söyledim doğan beni arasın dedim öğlende sen beni aradığında, daha ne diyeyim erkut arasın beni, ben adama ulaşabilsem arıcam zaten, madem çözülecek iş arasın beni çözelim, diğer türlü ciddi diyorum umrumda olmaz yakarım başını...
valla benim burda konuştular o kadar benim konuyla alakam odur bunlar zaten tanışan adamlar ben ikisine de ne mal sattım ne aldım haa başka amaçlarla beni konuya sokmaya çalışıyolar o ayrı evet ben ikisini de tanıyorum biri doğana 1000 tl verdi doğan da istediği malzemeyi begenmemiş ama arada çok dedikodu döndüğü için ben de geri ödemeyi geciltiricem demiş huyunu biliyosam da düşündüğü tarihe kadar vermeyecektir
bunu başka yere çekmeyle kimse bi yere varamaz
haa yusuf ben yıldıraya evrağı konusunu belirttim istedi zaman gelebilir de arayabilir no problem foruma yanlış şeyler yansıtıyosunuz benim başım ağrımaz belirtiyim yoksa herkes dökülsün şu garaj şu sayıda şunu aldı bu kişi bunu aldı taktı biniyo diye listelensin hadi
beni sabah aradı şu anda adada ben de ararsa seni aramasını zaten söylerim ya da okur burdan görür ben aranızda iyi niyetle halletmeniz tarftarıyım tabiki öbür türlü konu cidden beni bağlamıyo ikiniz benim de babamın oğlu deiğlsiniz ben de bana sorulan ne olursa buradaki kadar net cevaplarım herkese ya da kuruma :icon_tup: sorun yok