tmm bnde dahada yorum yapmam diyeceğimi dedim... olan olmayanda herşey ortada, mustafa abide boşuna çağırmadı beni taa istanbuldan sonuçta....
Printable View
tmm bnde dahada yorum yapmam diyeceğimi dedim... olan olmayanda herşey ortada, mustafa abide boşuna çağırmadı beni taa istanbuldan sonuçta....
sıkıntılı konu olmuş..
ergün abiye laf edecek adam bana arabadan anladıgından bahsetmesin sakın. adam işi olan işi yapar senin boost controller selenoid vs. zımbırtılarını bu adam baglamak zorunda degil. kim ne yapacaksa götürsün elektrikçiye yaptırsın.
ergün ustanın yaptıgı bir arabada mekanik bir sıkıntı çıkmadıgı sürece tek bir hata bile olmadı bugune kadar. bence lafınızı sözünüzü bilmeniz lazım. bide ne istediginizi bilmeniz.
herkes çok ustaydı da neden PROJECT01 garage'ın araçlarından daha hızlı araçlar çıkmadı adanada piyasaya ? parası olan oraya gidiyor degil. parası olan dogru uygulama yapılan yere gidiyor beyler.
o adamın yaptıgı işi görmeden verdigi emegi bilmeden arkasından sallamayın.
daha turbo basıncı nasıl ayarlanır wastegate nedir selenoid nedir bunu kim nasıl bağlar gibi şeylerden habersiz adam kalkmış burada bana ahkam kesiyor ne diyim ben daha...
hala google dan boost selenoidinin ne olduğunumu bulmaya çalışıyosun hayırdır? :)
Fikirlerinden çok insanlara atar gider yapıyorsun şu anda biraz sinirlerine hakim olmanı rica ediyorum bana da cevap verirken.
Bir tane senin kasa forester dan hatırlıyorum biraz yaşı olan biri galiba yeşil renkteydi o da.. Bilmiyorum ondan mı bahsediyorsun? Kendisini tanımam ama araç yapıldığında gayet mutluydu, Sami abiyle ayara falan gidip geldiler diye hatırlıyorum.
İstanbul'da işler nasıl yürüyor bilmiyorum, ama Project01'de işlerin yürüyüşünü anlatayım sana. Orası çok yoğun bir yer, sadece proje araçları değil diğer normal insanlar da çok sık geldiği için. Ben aradığımda genelde 2-3 gün sonrasına gün verir sadece yağ- buji vs. değişimi için mesela.
Senin aradığın zamanda bu kadar yoğunluğa denk gelmiş olabilir ve yanlış bağlantılar yapmış olabilir her usta gibi. Neden yapmış olabilir hemen ona geçiyorum. Böyle methanol kitiydi, afr ydi, boost controller dı bilmem neydi onları Ergün usta zorunlu kalmadıkça bağlamaz. Onun için Hamza usta vardır ki burası başka bir elektrikçidir herkes oraya gider. Bu yüzden bu sene yanına elektrikçi aldı Ergün usta, Hamza abiyle beraber çalışan işinde çok iyi olan bir elektrikçi.
Ergün usta dışında bir usta olduğu doğrudur, kendisi 60 yaşlarında amerikan ustasıdır sadece amerikanlara dokunur başka bir şeye dokunmaz. Cumali abi vardır kalfadır, çırak olarak da Ergün abinin oğluyla, Aziz diye bir eleman çalışır.
Ergün abinin işi mekaniktir, ve techte konusu olmayan araçları görseydin konuşmalarının çoğunu geri alırdın.
Bunun dışında TechTurkey'in kurucularından olan Sami abi(sami_z01' di galiba nicki) hobi olarak map işi yapar, ve diğer tüm konular hakkında da fikir danışılır. Eğer usta dediğin Sami abiyse çok yanlış şeyler duymuşsun, Türkiye'den herkes arar telefonu 1 dk susmaz, hiç tahmin etmeyeceğin kişiler arar hem de yardım için. Bu durumda senin deyişinle Türkiye'de usta bırakmazsın çoğuna Sami abi yardım etmiş veya ediyor olduğundan.
Tekrar söylüyorum beni sakın yanlış anlama ama söylediğin şeyden dolayı o kadar iyi şeyin yanında bir tane kötü durum veya aksaklık yüzünden bu insanların işlerine leke sürmen doğru değildir, geçen haftalarda olduğu gibi bir eleman konu açtı "DD-Tuning" hakkında biliyorsun aynı o duruma düşüyor.
Konu çok dağıldı ama konu sahibine de yazayım;
Ben de Project01 öneririm ama yoğunluktan dolayı işin hallolmayabiliyor bazen, işçiliğe aldığı ücret bana her zaman çok makul geldi, hatta sen öğrencisin diyip daha da indirim yapar bana her seferinde.
birader senin tamirciye elektrikçiye gittigin işleri biz kendimiz yapıyoruz. yaşının adabını bil. seni araba diye söküp takar dalga geçtigin adamlar. bizim burda o tarz işleri elektrikçimiz yapıyor. kimin neyi yapacagını bilmiyorum merak etme. araba işini ögretmeden önce bi o adamın neler yaptıgını sorgula ögren önce.
bana mı dedin birader ? neyin ne oldugunun farkındayım hiç merak etme. bizim burda abilikle kardeşlikle yürüyor işler. boost selenoidini de elektrikçimiz takar. kelebege polishte yapar gerekirse. burda işlerin nasıl yürüdügünü bilmiyomusun sen ? boş gevezelik yapıyosun bence. gösterge diye arabaya takar basınç diye açar o dalga geçtigin adamlar.
Tekrar merhabalar ;)
Bu konuyu acma sebebim oncelik ile yeni arkadasliklar dostluklar Ayni zamanda tech ailesinden olsun veya tech de taniyamadigmz hos insanlar ile tanisip Daha kaliteli sohbet etmekti..
Usta ihtiyacim gerckten var dogru duzgun tamirci bilmiorm tanimiorm cok sacma seyler basima geldi bu yuzdende yine Sitemize uye olan arkadaslarm cok yardimci oldu ama her sorunumda tiklamamda kazamda bakim zamaninda arkadaslarimi rahatsiz etmek cok hosuma gitmedigi icin Boyle Bir Konuu Acmak istedim...
Keyifli forumlar. hepimiz bilgilerimizi bildiklerimizi dogru yada yanlis paylasiyoruz Sonucta dogru yada yanlis bir sekilde ortaya cikiyo
Tekrardan ii forumlar Guzel Aksamlar
Yazılan herşeyi okumadımda sen bizim Ergün abi diye kimle muhattap oldun yada Project01 diye nereye gittin acaba?
İçinde elektriksel bir bağlantı olan hiçbir cihaz Ergün abiyi ilgilendirmezki boost controller bağlamakla uğraşsın.
Elektrik kullanacak elektronik bir cihazıda elektrikci bağlar örnek evc
sen Project01 diye nereye gittin acaba gerçekten merak ettim ki taaa afedersiniz ama ...indirik bir boost controllerı bağlamak için çıkmış adanaya gelmişsinde kaputu açar açmaz görmüş yarın hallederiz demişsin vay beeee :)
Ergün abinin mekanik işlerini yaptığı benimde safc ayarını yaptığım Mehmet isimli bir arkadaşımın foresterıyla biz drag bile yaptık otobanda bayada güzel gidiyordu.Hı safc evc ve fcd yide yine elektrikcide ben anlattım elektrikci bağladı şimdide tıkır tıkır yapıyor hepsini aynı kişi bir kere göstermen yeterli.
şu forum ortamları bu yüzden iyi değil işte
bilip bilmeden bebenin biri yazar adamın yıllardır verdiği emeğine bir anda karayı çalar
şöyle bir ince nokta var anlaman gereken. hangi parçayı hangi insanın takacağını biliyoruz hiç merak etme. yeri gelir arabanın altına da yatarım gelir elimden az çok.
bizim burda işler senin tahmin ettiğin gibi yürümüyor. ergün abi sadece mekanik kısmını halleder. motoru toparlar arabayı çalıştırır. ayarlık kayarlık herşey, göstergeler, methanoller hatta bazen mekanik ufak tefek işler elektrikçiye gider.
mesela intercooler genel olarak egzozcular tarafından monte edilir dimi. bizim elektrikçimiz bu işi de yapıyor mesela. burda işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeden konuşmayacaksın.
ben oto yıkama ve detaylı temizlik işi yapıyorum. jant boyar mı oto yıkamacı ? boyuyorum. elektrik işi yapar mı ? onu da yapıyorum.
sen şimdi yazarsın belki aahahahaha yıkamacı jant mı boyarmış diye. Boyuyor işte hafife almayacaksın iş yapan adamı.
ergün abi eli alet tutan bi usta. hiç ingilizce bilmez. hiçbir kağıt üzerindeki şemadan doğru bağlantıyı bi elektrikçi kadar hızlı yapamaz. bilmediği işi yaparım demez. bi müşteri gelir de beni dolaştırma yapıver abi derse kimseyi kırmaz. yağ filtreler buji vs. değiştirir 20 lira el emeği alır. kısaca insandır yani.
nasıl bir adam olduğunu bilmeden burda saydırmana gerek yok.
ha bana da laf çarpmaya çalışıyosun ya hani. senin o oynadığın selenoidler hortumlar falan hepsinin ağa babasını kullandık zamanında. hemde kendimiz takarak. a-b kişisine taktırarak değil ;)
ya bizde zaten gidip motoru rotbalansçıya toplatıyoruz burada.... senin tamirci elektrikçiye yaptırdığın işi biz kendimiz yapıyoruz demişsinya:D:D sor bakalım şu forumda benim aracımı benden başkası kurcalamışmı bugüne kadar:D ben kimseye iş yaptırmam douu arkadaşım hemen hemen her işimi kendim görecek kabiliyet ve yeteneğim var merak etme, zamanında aracıma parça boya bile yapmışlığım var.... ayrıca elektriksel olarak sadece + ve - girişi olan bir boost controller ın nesi elektrikçiye bağlatılacak anlamış değilim? okadar yeteneksimsiniz? geri kalan montaj ise tamamen motorcunun yapabileceği bağlantılar, selenoid giriş ve çıkışları... bunlarıda elektrikçinin yapmasını hiç aklın alıyormu senin? çizdiklerimi incelesen zaten yapılan hataya bitarafınla gülersin, ortada gözden kaçırma gibi bi durum söz konusu değil, normalde çok basit olan bir bağlantıyı çok çok daha zor verimsiz bir şekilde bağlamış, işi salladı desek daha zor bi iş yapmış, gözden kaçtı desek gözden kaçacak bişey yok adam turbo çıkışına vida sıkmış....
ya bunların hepsini geçtim arkadaşım.... ben bu olay yüzünden mustafa abimle karşı karşıya geldim... bana bozuk malmı yolladın naptın ne ettin durumları sözkonusu oldu, adamla aram açıldı... ben usta hatası yüzünden bu duruma düşmek zorundamıyım soruyorum size.... ben hatalı olmadığımı göstermek için taa istanbuldan kalkıp adanaya gitmek zorundamıydım peki bide bunu cevaplayın bakalım??? oradan bakınca çok basit görünüyor olabilir size ama sattığım 350 liralık mal için 400tl lik uçak parası ödedim ben.... usta işini adam gibi yapaydıda gerek kalmasaydı bütün bunlara dimi.... haladaha kalkıp onu bağlamak ustanın işi değil demeyin burada bana ben hayatımda boost controoler takan bi elektrikçi görmedim... burada o tarz malzemeler peak garjda, paşaoğlunda, ecufast vs vs gibi yerlerde montajlanır, anlayan adamlarda buraların ustalarıdır... ha ben kendim bağlarım çünkü gerçekten bi araca havafiltresi takmaktan çok daha basit bi işlem...
ha bu arada son ek olarak iskender usta çok yoğun olduğu için kendi arabamın catback egzonu bizzat kendim yaptım... hani azçok elinden geliyormuşya bitakım şeyler jant boyama vs vs ler ;) benim kendi aracıma yaptığım her işlemi d.i.y. bölümüne konu diye açsam sadece tek sayfa benim konuşarımla dolardı douu arkadaşım emin ol....
bu yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın kesinlikle bir ustadan vs den daha yetenekli yada bilgili olduğumu tabikide ima etmiyorum ancak karşındaki adamıda bil boşbeleş biri yok karşında senin....
her ne olduysa oldu... olan oalyları yazdım çizdim ve zamanında bu olay benim çok canımı sıktı, keşkede böyle olmasaydı....
Ne sizi tanırım ne de Ergün ustayı.Her usta hata yapabilir,son derece mümkündür bu. Adana'da yaptığı yürüttüğü arabaları neredeyse Türkiye konuşuyor.Tek bir hatasından dolayı yaptığı onca aracı görmezden gelemez kimse :) Bence olayı çok uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum
ya ben zaten yaptığı herhangibir aracı inkar falan etmiyorum... zamanında yapılan bir hata yüzünden düştüğüm durum için yakınıyorum bunudamı yapmiyim.... aklıma geldikçe cinler tepeme çıkıyor hala....
tmmdır knka ne diyim yani özeldende yazdığım gibi insanın zoruna gidiyor işte :)
herneyse yer yer atarlandığım giderlendiğim için ucu dokunan herkezden özür dilerim, kötü niyetlide değilim aslında ama biraz abarttım farkındayım... ancak bu farkındalık malesef o olanları değiştirmiyor...
İşte ondan bahsediyorum bende. Peak garage olsun pasaoglu olsun ankaradaki garajlar olsun elektrik tesisatina kadar kendileri yaparlar belki. Burda oyle degil isler burda motor toplanir sonra elektrikciye gider araba. Adanada tanıdığı usta olmayan akil danisan herkese de ilk bunu soyleriz zaten bizde. Bahsettiğin tarz işler hamza abiye yaptirilir. Mekanik isler Ergün abiye. Baska bisey yazmicam kolay gelsin herkese.
2 milyon kusur insanin yasai bu koca koyde 3 tane usta var yani anliyabiligim kadari ile :D :D bugun bir tanesine gidicem ;) hepinize guzel gunler
evet ortaya çıktıki, basettiğim boostcontroller bağlantılarını, araç sahibi dahasonradan kurcalamış, ve bu olaydan ne beni nede project01 ekibini haberdar etmiştir, olayın oraya çıkması araç sahibinin olayı itiraf etmesiyle değil adanadan mustafa kemal arkadaşla yaptığımız görüşmeler sonucunda ortaya çıkmıştır ve olayın buşekilde sonuçlandığı kesinleişmiştir...
project01 ekibinden tekrardan özür dileriz....
Duzeltne icin tesekkur ederiz
Herseyin ortaya cikmasi guzel.. Bende araclardan bir tanesini suan yaptiriyorum soylenen yerlerden 1 tanesinde simdilik hersey guzel ;)
project01 ekibinin böyle bir hata yapacağını rüyamda görsem inanmazdım zaten, olayda başka birinin parmağı olduğu belliydi...
Hamza da maaşallah ingiliz anahtarı gibi.Ben 2 yıl önce cas sensörüne baktırmaya gitmiştim.Sonra egzantrik sente ayarı yaptık.Sonrada hararetten subap lastiklerini filan değiştirdiler.Bu işleri elektrikçi Hamza yaptı :) Şimdi ne zaman adanaya yolum düşse uğrarım Hamza ya.Muhabbet güzel oluyor onunla :)
Konuyu açan arkadaşım sen Hamza ya git ama yaptırdığın işlerde pazarlığınıda yap.Ha çok yüksek fiyat istediğinden değil de Hamzayla pazarlık çok eğlenceli oluyor benim açımdan :)
Araclarimizdan 2 sini sorunlarindan dolayi soylenen yerlerden birine goturdum yardimci olmaya calistilar Tesekkur Ederm ama kendilerinin yapamicani soyleyip 2 ayroi yere gonderdiler ve 2side allah razi olsun sorunu bulamayip sadece marsmotoru sok tak ve immo sok tak 200 lira aldilar :D araba duzelmedi aksine farkli sorunlar cikardi Aracin sol tarafi felc oldu isiklar yanmyor lambalar patladi.. Mazot pompasi isitma buji ariza lambasi yanio :D :D
Aracin immo lambasi anahtari takinca sonmuyr ve arac calismiyor anahtari tanimiyor araci acio ama calistirmiyor... sans bazen duzeliyor bazen bozuluyor... Arac duzeli tamirciye goturdum Barkal in oraya sorunu anlattim elektrikciye gonderdi oda marsmotorunu sokdu takdi bisey yok dedi :D zaten bende birsey yok soktuk degistik dedim :D yok bakicam dedi 40 tl istedi baktikdan sonra verdik :D ... Immo bakilicak dedi bak dedik birak git 4 saat surer git dedi ...bende karsida okey oynadim amcalar ile sigorta kutusuna bakti takti arac 2 saat yatti bende gittim bitti dedi 150 lira istedi...Aracin sol tarafindaki isiklar patladi ve radyo gosterge paneli sondu :D bunlar ne olucak dedim onlar hassas seyler cukura dustugunde patlamis olabilir dedi :D :D lambada aldik :D :D (TatliCan a gittim Caner usta baya ilgilendi kuzenimin aracinida yapti..benm araci elektrikciye gonderdi)
Hamza usta nerede?.... Suan yine TatliCan dyim valla bu sefer de diger araba yi yaptiriyorum... ;)
Baglar karakolunun yaninda hemen kaya elektrik 0532 376 39 68