Atikopun ordaki Metal sanayide ''Sakallaı Oto Servis'' var Yılmaz SAKALLI. Hem insanlığı hem de ustalığı 10 numara olan bir insan. Rover,Honda ve Wag grubta üstüne tanımamTanışalım falan dersen yardımcı olurum
kısacası yaptığı işi anlatayım...
foruma üğe olmayan çok çok sevdiğim mustafa abime bi tanıdıktan boost controoler bulup yolladım, montajı çok ama çook kolay bir malzeme,(greddy profcect2) herneyse telefonda saatlerce nasıl bağlandığını anlattım vs vs, aynı zamandada 4 lü gösterge montajı falan yaptılar araca....
herşey bitti iyi güzel, mustafa abim aradı yiğit bu araçta bişey var araç gitmiyor
gaza basıyorum titremeye başlıyor alt devrielrde vs vs vs
herneyse mustafa abim beni aracı halletmem için adanaya çağırdı, seve seve gitmek durumnda kaldık...
gittiğimde gecenin saat 2sinde zifiri karanlıkta kaputu açtım ve anında yaptığı hatayı farkettim.. dedim kapat abi yarın hallederim....
ergin ustanın saatlerce anlatmama rağmen yaptığı bağlantı...
buda normalde olması gereken ve benim anlattığım bağlantı...
yav arkadaş madem sen ustasın.. akıl var mantık var.... manifolda giden turbo basıncını sen hangi akla hizmet gidip hava filtre borusuna geri veriyorsun? bu nasıl bir ustalık? hele wastegate e giden basıncı turbonun çıkışından değilde taaa gidip manifolttan alması beni yedi bitirdi.... gitmiş bide turbonun basınç çıkışına vida sıkıp tıkamış orayı... arkadaş hayatında hiçmi turbo araçla uğraşmadın sen? bu bağlantıyı benim anlatmama bile gerek yok araç isterse porşe olsun isterse 1.3 multijet olsun isterse bugatti olsun, eğerki wastegate'i elektronik tip vastegete değilse yeryüzündeki bütün turbo selenoid bağlantıları bu şekildir....
adam gitmiş wastegate çıkışını manifolttan aldığı yetmiyormuş gibi bide gidip manfoltla selenoid arasına t girip hava filtresinde boş kalan girişe hortum çekmiş...
o yere normalde selenoidin 3.hava boşaltma bağlantısı takılır yada sadece tıkarsın orayı öyle kalır...
ha bu arada aracın içindeki boost göstergesine şeffaf akvaryum hortumuyla basınç hattı çektiğinden bahsetmedim bile...
ha bide mustafa abime son yolladığım vf35 turbonun su hortumlarını sıkmadığı için aracın su eksilte eksilte buharlar içinde cenazeye gidip oradan geri sanayiiye gitmesi var bide... mustafa abimin son gidişi oldu o zaten....
şimdi abicim yazdıklarımı iyi oku !!!
baban yaşındaki adama salak demek ne sana yakışır nede adamlığına !!
bu ergün usta için geçerli değil sadece kendinden büyük insanlarla nasıl konuşulacağını ailen öğretmiştir de senin kanın hızlı olduğu için fevri davranmışsındır...
bu bahsettiğin adam trde ses getiren araçları yapan adam bişe olmuştur gözden kaçırmıştır olmamıştır insanlık halidir olur
sen civata bile sıktırmazsın ama millet arabasına 80 90 bin dolar yatırıp arabasını gözü kapalı ergün ustaya emanet eder
PROJECT 01
benim tanişmişliğim yok zaten sadece o cümle garibime gitti.sonuçta onun işi bu ve sen ordan gelip bunu hallediyosun ' hobi ' olarak.neyse konu dağilmasin.
herneyse ben dicemi dedim, yazdığımıda editledim dicek başkada lafım yok...
gözden kaçma olayına gelşince bi hortumu bağlamayı unutursun bişeyi eksik takarsın falan buna gözden kaçma denir... benim şuraya çizdiğimi bilgili arkadaşlar bi incelesin bakaım hele burada bi gözden kaçmamı var? yoksa tamamen bilgisizlik cahillikmi?
80 90 bin dolara araba yapan usta bütün o araçlara böyle selenoid bağladıysa eğer o araç sahipleri gidip araçlarını biyerde gözden geçirtsinler....
haa ben arsız saygısız herifin tekiyim diyorsun dediğin lafı tastikleyerek ???
cahil dediğin adamın senin yaşın kadar tecrübesi var arkadaşım ...
kimsenin bişeyi gözden geçirmesine gerek yok arabalar yapıldığı günden beri gazlayarak keyif sürüyor haa bahsettiğim arabalar 700 hp tayyar 650 hp civarı k20 swap bunlardan bazıları viper turbo s2000 falan anlatabildimmi kardeşim
ama ne olursa olsun benden sana abi tavsiyesi senden özellikle büyüklerine sonra herkese konuşmalarında saygılı ol umarım anlaşmışızdır
PROJECT 01
saygıyı vs senden öğrenecek değilim.... şuradada bitane insan çıkıpta diyemez bana yiğit bana saygısızlık etti zamanında diye....
ben olanı yazdım okadar.... ve bunun adıda cahillik başka bişey değil, okadar tecrübeli bi insanın basit bi selenoid bağlantısını dahi böyle yapmasının başka bi açıklaması varsa eğer çıksın biri söylesin, ama kimse çıkıpta bu gözden kaçma diğemez, turbonun basınç çıkışına vida sıkmak gözden kaçırmaksa eğer bu piyasadaki bütün ustalar bıraksın bu işi.... 700hp 650hp dediğin araçları yapan bilgiye sahip ustanında ergin usta olmadığını biliyorum ayrıca, project01 garajda başka bir usta yada ustalar daha var asıl bilgili olan onlara saygımız sonsuz, işleri ortada...
ki iş 600 700 hp yapmaksa eğer ben kendi aracımı kendi bilgi birikimile kendi emeğimle 400hp civarlarına getirdim bahsettiğin güçlere çıkartacak kapasiteyede sahibim çok şükür hiçbir eksiğim yok....
sen senden büyük birine cahil bilgisiz SALAK diyerek saygısızlık yaptığını düşünmüyormusun ??
ergin değil ergün usta kimmiş o garajdaki bilmediğimiz ??
madem eksiğin yok nie taaa buralara araba gönderdinizki aslan parçam ??
PROJECT 01
araba zaten adanada aslan parçası araç sahibide adanalı orada yaşıyoryoksa manyak değiliz adanada araç yaptıralım...
tamam salak diyerekbelki biraz sert çıkışmışımdır kabul ediyorum da bunun dışındakiler için kesinlikle aksini diyemicem arkadaşım olay benim demem değil zaten başkasıda görse bilse o araca yapılan tecavüzü başkasıda der....
bak biraz konuşunca oksijen geldi söylediklerinin farkına vardın
herşeyden önce SAYGI diğer konuda zaten bişe demedim yapmaz etmez diye gözden kaçmış yada başka bişe olmuştur dedim
ayrıca cidden kafama takıldı dükkan sahibi ergün usta başka hangi usta varmış orda arabaları yapan ??
PROJECT 01
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)