6 kopegi olan birisi olarak ben eer sus kopei gibi kucuk cins kopeklerden diilse evde beslenmesine cok karsiyim kopeklerin, cunku kosmaya etmeye orayi burayi koklamaya cevreye satasmayi oyun oynamayi cok seven hayvanlar merakli hayvanlar ev 500 m2 bile olsa bahcesi yoksa ve siz evde diilken bahcede ozgurce gezemiorsa buyuk iskence bence o hayvanlara... Tabi bu dediim orta boy ve ustu hayvanlar icin gecerli, kucuk cinsteki kopekler odaya kapanmadii surece evde gun icinde serbestce gezebilmeye daha yatkinlar... Bu yorumu 1 haski-alman kurt kirmasi, 1 sokak kopegi, 4de kangali olan biri olarak yapiorm, eer bahceniz yoksa veya yaklasik 400 m2den kucuk bir bahceniz varsa almamanizi oneririm, cinsi kucuk olucaksa farkli tabi ama o zmnda siz evde yokken bir odaya kitlenmemesini oneririm evde bahcede vs ozgurce gezinebilmeli ailenizin yeni uyesi
...
Apartman dairesinde besliyoruz. Evde aşırı yalnız kalmazsa ya da akşam eve geldiğinizde ilgilenirseniz herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Tuvalet olarak da sabah 7, akşam 9-10 a kadar yolu var. Evde rahat yaşasa da gezmeyi çok sever, oyun delisidir. Siz eve gelene kadar ya kendine uğraş bulur ya da uyuyarak bekler. Gelince acısını çıkarırSaf sevgi saçan bir köpek, anlatamıyorum tam olarak
![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
husky i bana sorbende var, dün beraber karda kaydık orası iyi oluyo bak
![]()
pit konusuna gelince, en akıllı köpeklerdendir pit. korkucak bişeyi de yok, saldırganlığı yetiştirmeye bağlı. acıya tepkisi olmadığı için de evde cocuk v.s varsa daha mantıklı olur. sonucda golden ın bile kuyruğunu elleseniz kafasını cevirip refleks yapabilir ama pit gayet relax. el kadar bi yavru alırsanız ailenizde alısır
![]()
Köpek çok ilgi isteyen bir hayvan 3 yil kadar Danua besledim surekli gezdirmek cussesine gore egzersiz yaptirmak kronik problemleriyle yakindan ilgilenmek beslenmelerine ozen gostermek gerek evde imkansiz olmasada yazik her iki taraf icinde,kedi dusunun derim mamasi oldugu surece sizin evde olup olmamanizla pek ilgilenmiyorlar![]()
Eğer tek başına bakacam diyorsan evde zor iş köpek beslemek,
Bence de kedi al...
Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.
kendinden emin olmayan kişilerin, cümlelerinin içinde "acaba" kelimesi geçen arkadaşların köpek almaması taraftarıyım. Hele ki köpek, apartman dairesinde yalnız yaşayanlar için olmayacak bir şey.
Köpek yatalak felç bir hastadan hiç farkı yok aslında.
Siz olmadan yemek yiyemez, su içemez, çişe çıkamaz, gezemez, oynayamaz.
3 günlük yiyecek su bırakıp onu eve bırakıp gidemezsiniz kedi gibi.. Yemeğini yiyeceği kadar suyunu içeceği kadar vermeniz gerek saati saatine.. Tatile gitmek vs unutun. (birlikte gidebilecekseniz gidin o ayrı)
Apartman dairesinde köpek besliyorsanız bu gün tatil nasılsa biraz uyuyayım deme şansınız yok. kar da yağsa yağmur da yağsa uykusuzluktan delirseniz de o köpek sabah dışarı çıkacak.. Bütün gece tutmuş kendini patlayacak zaten.. Çıkarmak zorundasınız.
Aşıları, veteriner kontrolü her ay yapılacak. En başta kendi sağlığınız için.
Maması vitamini oyuncağı ödül bisküvileri, tasması (kemirecek kopacak eskiyecek vs) ayrı bir masraf yükü..
Hele hele kendinden emin olmayan birisinin pitbull almasına çok karşıyım.. "yaparım dedim, beslerim dedim ben yapamıyorum" deyip hayvan barınaklarına bırakmak zorunda kalırsanız o köpek orada soğuk betonun üzerinde kafesin içinde ölümünü bekler. Sahiplenilmesi kanunen yasak çünkü.
Kısacası apartman dairesinde yalnız yaşayan, kendi işi olmayan kişiler lütfen köpek almasın. Gerçekten ziyan oluyor çocuklar. 24 saatiniz birlikte geçecekse, yalnız kalmayacaksa, kendinize güveniyorsanız, oflamayacaksanız alın.. Köpek beslemek köpeğin kafasını okşamak gibi değil.. Çok ama çok büyük sorumluluk..
Nacizane düşüncelerimdir.
bir dogo sahibi ve üreticisi olarak sana tavsiyem husky alma.Husky'ler tabiri caizse genellikle nankördürler.Yani özgürlüğüne çok düşkün köpeklerdir çok uzun süre besleseniz bile bir gün kaçıp gidebilirler.Köpek beslemek büyütmek çok zahmetli bir işdir.Köpeğinize gönülden bağlı olacaksınız onu bi evin odasına hapsetmiyeceksiniz.Büyük ırk köpek aldığınızda gün içinde gerekli egzersizleri yaptırmazsanız hem hantal olur hemde kalça çıkıklığı sorunu ile karşılaşabilirsiniz.Size tavsiyem Dogo argentinodur (günlük egzersizleriini aksatmayacaksanız)
Doğası gereği avcı bir köpek olduğundan havlamaz köpeklere has kokusu yoktur çokda fazla tüy dökmez.Sahibine aşık bir köpektir.İyi bir şekilde sosyalleştirebilirseniz siz ve köpeğinizden mutlusu olmaz.Yeri geldiği zamanda yani sahibini veya kendisini tehlikede hissettiği zaman onu tanıyamazsınız.Çocuklarla mükkemmel uyumludur.Albino olduklarından biraz nazikdir derisi özellikle tavuk etine karşı alerjileri vardır.Kısacası iyi düşün karar ver çünkü alıcak olduğun köpek minimum 11 sene seninle yaşıyacak.Eve bir köpek değil dost alıyorsun unutma...
bende var husky evde yalnız bırakırsan çok dağıtır her yeri koltukları falan kemirilmiş şekilde görebilirsin geldiğindebir de yazları çok tüy döküyorlar sıcaklardan fazla etkilenmemek için ben çatıda bakıyorum ona rağmen bütün apartman bembeyaz oluyor hiç bitmiyor evde hiç çekilmez o durum
husky biraz zor olur bence de
Audi S3 2.31.83 @İstanbul Park
Peugeot 308 ehdi 2.45.00 @İstanbulPark
Ds3 Racing 2.37.267 @İstanbulPark
Megane RS 250 Cup 2.27.00 @İstanbulPark
husky bizim coğrafyanın köpeği değil soğuğu seven hayvan sibiryada eksi bilmem kaç derece dışarda gezip tozan hayvan.. sırf şekli görüntüsü var diye hayvanı mahvediyorlar hayvan güneş hayvanı zaten hiç değil.. kanında kurtlukda var yani bir anda nankörlük yapıp kurt damarı tutabilir.. bazı hayvanlar cidden olması gereken kendi coğrafyasında güzel o coğrafya için yaratılmış..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
köpek için evet öneride bulunulabilir ama bir çok kişinin dediği gibi evde fazla bulunmuyorsanız ilgi alaka gösteremiyecekseniz kedidir kediiiibu arada ben eve büyük kopek alsam sadece rottweiler alırım
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
En iyisi barınaktan almak... Daha kanaatkar olur o hayvanlar... Ben 1 yıl kada Alman kurdu besledim... Valla kapıyı kapatıp gitmek için en iyisi kedi beslemek... kedi düşünseydin ayarlama ihtimalim olabilirdi hazır aşıları falan yapılmış...
Ses tellerinin yapısı farklı olduğu için yüksek sesli uluması dışında Beagle cinsi ev için ideal cinslerden birisi.
Beagle tilki köpeğidir av köpeğidir enerji seviyesi çok yüksekdir bolbol gezme tozma ister o enerjiyi atamassa bu sefer hüsran olarak evdeki eşyalardan evdekilerden çıkartır yalnızlığa gelmez.. beagle bahçe varsa uygun olur..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Tilki değil, tazıÖyle aşırı enerjik bi hayvan değil. Ha isterse çok yürür koşar eder de sakin sakin oturuyor genelde. Meraklı biraz sadece, burnunu her yere sokar
![]()
eskiden ingilterede beagle ları tilki avında kullanırlarmış halada kullanıyor olabilirler..
enerji seviyeleri yüksek olduğu için tilkiyi takip eden nadir köpeklerden
birde boyutları ufak olduğu için tilki yuvasına girip çıkartan bir köpek..
o yüzden tilki köpeği deniyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)