User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Evde köpek beslemek üzerine ?

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde Japon Spitz var, hareketli, zeki, kurnaz bir köpek. Büyüklüğü Golden dan küçük hatta yarısı diyebilirim. Bembeyaz tüyleri var, eğer bulabilirseniz kesinlikle tavsiye ederim. Çok güzel dost oluyorlar

Evde mi besliyorsunuz, ev ile uyumu,psikolojik olarak uyumu nasıldır ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim kedi düşünür müsün?
    Tango-1 never dies.

ghz_spr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 kopegi olan birisi olarak ben eer sus kopei gibi kucuk cins kopeklerden diilse evde beslenmesine cok karsiyim kopeklerin, cunku kosmaya etmeye orayi burayi koklamaya cevreye satasmayi oyun oynamayi cok seven hayvanlar merakli hayvanlar ev 500 m2 bile olsa bahcesi yoksa ve siz evde diilken bahcede ozgurce gezemiorsa buyuk iskence bence o hayvanlara... Tabi bu dediim orta boy ve ustu hayvanlar icin gecerli, kucuk cinsteki kopekler odaya kapanmadii surece evde gun icinde serbestce gezebilmeye daha yatkinlar... Bu yorumu 1 haski-alman kurt kirmasi, 1 sokak kopegi, 4de kangali olan biri olarak yapiorm, eer bahceniz yoksa veya yaklasik 400 m2den kucuk bir bahceniz varsa almamanizi oneririm, cinsi kucuk olucaksa farkli tabi ama o zmnda siz evde yokken bir odaya kitlenmemesini oneririm evde bahcede vs ozgurce gezinebilmeli ailenizin yeni uyesi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Yalnız yaşıyorum, hafta içi 8-5 çalışıyorum, öğlenleri 1 saat evde olma şansım var. onun dışında onunla herzaman ilgilenebilirim.. Hem sahipsiz bir hayvanı sahiplenmek adına hemde içimdeki hayvan sevgisini yeşertmek yaşatmak adına köpek düşünüyorum. Husky'leri çok seviyorum öncelikli olarak bu türü düşünüyorum. Fakat acaba alıp apt dairesine hapsetmiş olur muyum ona ,evde bakılması uygun mudur (hayvan doğası ve psikolojisi açısından). Husky'ler nasıl karakterde köpeklerdir ? Açıkçası hayvana eziyet ettigime dair bir vicdan muhasebesine düşmek istemiyorum aldıktan sonra, köpek psikolojisinden anlayanlar ,beslemişler,bilgisi olanlardan fikir istiyorum.

***** sitede böyle bir sahiplendirme ilanı var , ne düşünüyorsunuz ? 6 aylık oluşu herhangi bir olumlu olumsuz sonuc dogurur mu ?

http://www.sahibinden.com/ilan/hayva...09030061/detay

edit : Husky'den vazgeçildi, yazık ederim o şekilde hayvana.. Golden olabilir yine.
    boşuna almayın golden da olmaz,evde köpek bakımı çok zor.Hayvanın günahına girersiniz,isterseniz kedi alın eve daha uygun

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evde mi besliyorsunuz, ev ile uyumu,psikolojik olarak uyumu nasıldır ?
    Apartman dairesinde besliyoruz. Evde aşırı yalnız kalmazsa ya da akşam eve geldiğinizde ilgilenirseniz herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Tuvalet olarak da sabah 7, akşam 9-10 a kadar yolu var. Evde rahat yaşasa da gezmeyi çok sever, oyun delisidir. Siz eve gelene kadar ya kendine uğraş bulur ya da uyuyarak bekler. Gelince acısını çıkarır Saf sevgi saçan bir köpek, anlatamıyorum tam olarak
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    husky i bana sor bende var, dün beraber karda kaydık orası iyi oluyo bak

pit konusuna gelince, en akıllı köpeklerdendir pit. korkucak bişeyi de yok, saldırganlığı yetiştirmeye bağlı. acıya tepkisi olmadığı için de evde cocuk v.s varsa daha mantıklı olur. sonucda golden ın bile kuyruğunu elleseniz kafasını cevirip refleks yapabilir ama pit gayet relax. el kadar bi yavru alırsanız ailenizde alısır

Uyumsuzelement - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köpek çok ilgi isteyen bir hayvan 3 yil kadar Danua besledim surekli gezdirmek cussesine gore egzersiz yaptirmak kronik problemleriyle yakindan ilgilenmek beslenmelerine ozen gostermek gerek evde imkansiz olmasada yazik her iki taraf icinde,kedi dusunun derim mamasi oldugu surece sizin evde olup olmamanizla pek ilgilenmiyorlar

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer tek başına bakacam diyorsan evde zor iş köpek beslemek,
    Bence de kedi al...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendinden emin olmayan kişilerin, cümlelerinin içinde "acaba" kelimesi geçen arkadaşların köpek almaması taraftarıyım. Hele ki köpek, apartman dairesinde yalnız yaşayanlar için olmayacak bir şey.
    Köpek yatalak felç bir hastadan hiç farkı yok aslında.
    Siz olmadan yemek yiyemez, su içemez, çişe çıkamaz, gezemez, oynayamaz.
    3 günlük yiyecek su bırakıp onu eve bırakıp gidemezsiniz kedi gibi.. Yemeğini yiyeceği kadar suyunu içeceği kadar vermeniz gerek saati saatine.. Tatile gitmek vs unutun. (birlikte gidebilecekseniz gidin o ayrı)

Apartman dairesinde köpek besliyorsanız bu gün tatil nasılsa biraz uyuyayım deme şansınız yok. kar da yağsa yağmur da yağsa uykusuzluktan delirseniz de o köpek sabah dışarı çıkacak.. Bütün gece tutmuş kendini patlayacak zaten.. Çıkarmak zorundasınız.

Aşıları, veteriner kontrolü her ay yapılacak. En başta kendi sağlığınız için.

Maması vitamini oyuncağı ödül bisküvileri, tasması (kemirecek kopacak eskiyecek vs) ayrı bir masraf yükü..

Hele hele kendinden emin olmayan birisinin pitbull almasına çok karşıyım.. "yaparım dedim, beslerim dedim ben yapamıyorum" deyip hayvan barınaklarına bırakmak zorunda kalırsanız o köpek orada soğuk betonun üzerinde kafesin içinde ölümünü bekler. Sahiplenilmesi kanunen yasak çünkü.

Kısacası apartman dairesinde yalnız yaşayan, kendi işi olmayan kişiler lütfen köpek almasın. Gerçekten ziyan oluyor çocuklar. 24 saatiniz birlikte geçecekse, yalnız kalmayacaksa, kendinize güveniyorsanız, oflamayacaksanız alın.. Köpek beslemek köpeğin kafasını okşamak gibi değil.. Çok ama çok büyük sorumluluk..

Nacizane düşüncelerimdir.

qosmio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir dogo sahibi ve üreticisi olarak sana tavsiyem husky alma.Husky'ler tabiri caizse genellikle nankördürler.Yani özgürlüğüne çok düşkün köpeklerdir çok uzun süre besleseniz bile bir gün kaçıp gidebilirler.Köpek beslemek büyütmek çok zahmetli bir işdir.Köpeğinize gönülden bağlı olacaksınız onu bi evin odasına hapsetmiyeceksiniz.Büyük ırk köpek aldığınızda gün içinde gerekli egzersizleri yaptırmazsanız hem hantal olur hemde kalça çıkıklığı sorunu ile karşılaşabilirsiniz.Size tavsiyem Dogo argentinodur (günlük egzersizleriini aksatmayacaksanız)
    Doğası gereği avcı bir köpek olduğundan havlamaz köpeklere has kokusu yoktur çokda fazla tüy dökmez.Sahibine aşık bir köpektir.İyi bir şekilde sosyalleştirebilirseniz siz ve köpeğinizden mutlusu olmaz.Yeri geldiği zamanda yani sahibini veya kendisini tehlikede hissettiği zaman onu tanıyamazsınız.Çocuklarla mükkemmel uyumludur.Albino olduklarından biraz nazikdir derisi özellikle tavuk etine karşı alerjileri vardır.Kısacası iyi düşün karar ver çünkü alıcak olduğun köpek minimum 11 sene seninle yaşıyacak.Eve bir köpek değil dost alıyorsun unutma...

Caner B. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende var husky evde yalnız bırakırsan çok dağıtır her yeri koltukları falan kemirilmiş şekilde görebilirsin geldiğinde bir de yazları çok tüy döküyorlar sıcaklardan fazla etkilenmemek için ben çatıda bakıyorum ona rağmen bütün apartman bembeyaz oluyor hiç bitmiyor evde hiç çekilmez o durum husky biraz zor olur bence de
    Audi S3 2.31.83 @İstanbul Park
    Peugeot 308 ehdi 2.45.00 @İstanbulPark
    Ds3 Racing 2.37.267 @İstanbulPark
    Megane RS 250 Cup 2.27.00 @İstanbulPark

Numan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evde kangal süper olurdu şuan düşünmüyor değilim

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    husky bizim coğrafyanın köpeği değil soğuğu seven hayvan sibiryada eksi bilmem kaç derece dışarda gezip tozan hayvan.. sırf şekli görüntüsü var diye hayvanı mahvediyorlar hayvan güneş hayvanı zaten hiç değil.. kanında kurtlukda var yani bir anda nankörlük yapıp kurt damarı tutabilir.. bazı hayvanlar cidden olması gereken kendi coğrafyasında güzel o coğrafya için yaratılmış..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpek için evet öneride bulunulabilir ama bir çok kişinin dediği gibi evde fazla bulunmuyorsanız ilgi alaka gösteremiyecekseniz kedidir kediiii bu arada ben eve büyük kopek alsam sadece rottweiler alırım
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyisi barınaktan almak... Daha kanaatkar olur o hayvanlar... Ben 1 yıl kada Alman kurdu besledim... Valla kapıyı kapatıp gitmek için en iyisi kedi beslemek... kedi düşünseydin ayarlama ihtimalim olabilirdi hazır aşıları falan yapılmış...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ses tellerinin yapısı farklı olduğu için yüksek sesli uluması dışında Beagle cinsi ev için ideal cinslerden birisi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Beagle tilki köpeğidir av köpeğidir enerji seviyesi çok yüksekdir bolbol gezme tozma ister o enerjiyi atamassa bu sefer hüsran olarak evdeki eşyalardan evdekilerden çıkartır yalnızlığa gelmez.. beagle bahçe varsa uygun olur..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tilki değil, tazı Öyle aşırı enerjik bi hayvan değil. Ha isterse çok yürür koşar eder de sakin sakin oturuyor genelde. Meraklı biraz sadece, burnunu her yere sokar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eskiden ingilterede beagle ları tilki avında kullanırlarmış halada kullanıyor olabilirler..
    enerji seviyeleri yüksek olduğu için tilkiyi takip eden nadir köpeklerden
    birde boyutları ufak olduğu için tilki yuvasına girip çıkartan bir köpek..
    o yüzden tilki köpeği deniyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)