User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Evde köpek beslemek üzerine ?

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kişisel fikrim eğer gerçekten bakımı kolay yetiştirmesi kolay ve sevap işlemekse

saydığınız cins köpeklerin hepsi bi şekilde sahiplenilir

sokak köpeği alıp bakmanızı tavsiye ederim yavru alırsanız verdiğiniz eğitime göre istediğiniz köpeğe kavuşursunz hem kolay hastalanmaz hemde bakımı kolaydır hemde sevabı büyüktür
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bana göre evde beslenebilicek 3 tip köpek var biri ingiliz bulldog gayet fazlasıyla miskin hadi gel gezelim desen köpeğin dili olsa panpa kanalı değiştir boşver gezmeyi diyicek
    biri french bulldog oda apartman dairesinde beslemeye çok uygun biraz hassas bir hayvan bakımının dikkatli yapılması gerekiyor ama tam apartman köpeği çokda tatlı..
    biride pug
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bulundugunuz şehrin iklimine göre hayvan seççilmeli.. Türkiyede yazın yazık olur husky ırkına.. Evde köpek başlı başına bir sorun ama küçük ırklardan mümkünse kısa tüylü seçilebilir..

Bana göre evde kedi daha kolay.. Britihs shorthair ırkı kedim var.. krem rengi.. ondan öncesinde golden baktım kısa dönem.. köpekten sonra kedi bildiğiniz melek.. en basit örnek.. köpek yemek yerken su içerken şapur şupur ortalıgı batırır.. kedi gayet derli toplu oturur ve sakince yer.. sonrada uzun süre kendini temizler.. dışarda gezdirme ihtiyacı yok.. tuvaletini onlar için üretilmiz özel silikonlu kumlara yapıyorlar..

Hills, royal canin ve proplan dan baska mama almıyorum.. 80 lira civarı mama 2 ay gidiyor.. 2 aydada 30 lira silikonlu kum masrafı oluyor.... Tüy derdi yok ama yinede arada taramak gerekiyor.. köpek gibi pis kokmuyor.. ve en az köpek kadar sevimli.. özellikle küçükken çok aptallar.. çok oyuncular.. gülme krizine sokarlar insanı..

Herşeyi göz önünde bulundurarak seçim yapın.. alacagınız hayvanın ömrü en az 8 -9 yıl.. sorumluluk büyük.. iyi düşünün..
    Anıl Atabey

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kedinin mobilyaları sağı solu tırnıklamasına nasıl çözüm buluyorsunuz.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendinden emin olmayan kişilerin, cümlelerinin içinde "acaba" kelimesi geçen arkadaşların köpek almaması taraftarıyım. Hele ki köpek, apartman dairesinde yalnız yaşayanlar için olmayacak bir şey.
    Köpek yatalak felç bir hastadan hiç farkı yok aslında.
    Siz olmadan yemek yiyemez, su içemez, çişe çıkamaz, gezemez, oynayamaz.
    3 günlük yiyecek su bırakıp onu eve bırakıp gidemezsiniz kedi gibi.. Yemeğini yiyeceği kadar suyunu içeceği kadar vermeniz gerek saati saatine.. Tatile gitmek vs unutun. (birlikte gidebilecekseniz gidin o ayrı)

Apartman dairesinde köpek besliyorsanız bu gün tatil nasılsa biraz uyuyayım deme şansınız yok. kar da yağsa yağmur da yağsa uykusuzluktan delirseniz de o köpek sabah dışarı çıkacak.. Bütün gece tutmuş kendini patlayacak zaten.. Çıkarmak zorundasınız.

Aşıları, veteriner kontrolü her ay yapılacak. En başta kendi sağlığınız için.

Maması vitamini oyuncağı ödül bisküvileri, tasması (kemirecek kopacak eskiyecek vs) ayrı bir masraf yükü..

Hele hele kendinden emin olmayan birisinin pitbull almasına çok karşıyım.. "yaparım dedim, beslerim dedim ben yapamıyorum" deyip hayvan barınaklarına bırakmak zorunda kalırsanız o köpek orada soğuk betonun üzerinde kafesin içinde ölümünü bekler. Sahiplenilmesi kanunen yasak çünkü.

Kısacası apartman dairesinde yalnız yaşayan, kendi işi olmayan kişiler lütfen köpek almasın. Gerçekten ziyan oluyor çocuklar. 24 saatiniz birlikte geçecekse, yalnız kalmayacaksa, kendinize güveniyorsanız, oflamayacaksanız alın.. Köpek beslemek köpeğin kafasını okşamak gibi değil.. Çok ama çok büyük sorumluluk..

Nacizane düşüncelerimdir.
    kesinlikle katılıyorum.
    Benim kardeşim heves edip aldırdı yavru köpeği 1 hafta sonra geri vermek zorunda kaldı.Komşumdan vs. de biliyorum benim de ayrıca 3 tane köpeğim vardı.
    Kedi,köpek,kuş farketmez gerçek anlamda sorumluluğunu alabilecekseniz alın.
    Ben sanayideyken kedi denk geldi yavruydu aldım büyüttüm ayı gibi bişey oldu,çok ta alıştı 1-2 gün bi yere gideceksem evde tv açık bırakıyorum belgesel filan arada ilgisini çekiyor.Mama su koyuyorum arkadasada soyluyorum günde bir kez uğra diye.Bir sorun olmuyor.
    Şehir dışına gideceğim zaman sağ koltuğa koyuyorum,alışık zaten yatıyor orada beraber gidiyoruz.
    Köpek gibi sıkıntılı değil uyumlu bi hayvan.Kumunu küçük tuvalete kapatıyorum tuvaleti gelince önüne gidip miyavlıyor açıyorum yapıyor.Kapalı tuvalet aldım kapaklı onu da hiç seçmedi hemen öğrendi.Köpek olduğu yere bırakır eğitimli olması şart.
    Köpeği kolay kolay sevemezsin,hele ki evde olmaz,minik köpek olması lazım golden filan eve gelmez,bi seversin elin leş gibi kokar,üstü yağlıdır ,su içer her yere salyasını akıtır .
    Kedi ev için kesinlikle daha uygun.Kedide apartmanda isen cam balkon açık bırakmamaya çok dikkat et aşşağı düşüyorlar.Bir kedimizi bu yüzden kaybettik.
    Köpek alırsan geri verme ihtimalin çok yüksek.

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    küçük cocuklara yapıldıgı gibi corap giydirilse
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tırnaklarını kesiyorum ben arada bir ,koltuklarım eski zaten umursamıyorum parçalasın rahatlasın hayvan
    kedinin en kötü olayı koyu renk pek giyemez oldum,tüyleri yapısıyor.Koli bandıyla çekip durmak lazım tüyleri

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tırnaklarını kesiyorum ve tırmanma direkleri var.. biraz pahalı ama kendinizde yapabilirsiniz..
    Anıl Atabey

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki tane kiz arkadas almisti yawru bi rus finosu bi hafta sonra bakamicaz biz buna demeye basladilar sahiplendirmeye calistilar kimse almak istemedi en son bi benzinlige birakicaklardi lanet olsun verin dedim
    Asilarini yaptirdim tuvalet egitimi kisirlastirma derken 2 yasina kadar baktim ama ***** bekarlik ve apartman dairesi cok zor olmaya basladi kopeigini yakin zamanda kaybetmis bi tanidik vardi o istedi ona verdim istemiyerek.
    Arada fotolarini gosteriyo duygulaniyorum
    Kopek yalniz yasiyan icin cok zor ne kadar sakin bi irk da olsa.
    Sonucta hic buyumiyen 2 yasinda bi cocuk dusunun. Surekli ilgilenmek zorundasin yemegi tuvaleti hijyeni asisi yuruyusu. Tek kisinin kaldirabileceginden fazla bi sorumluluk. Kedi en guzeli mamasini suyunu koy arada bir kumunu degistir. Aradi bir gelir kucaina sevdirir kendini keyfi yerindeyse oyunda oynar. Akari kokari yok miss
    Everyday I ** çapuling...

Kadir54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Husky'i ben yazın bahçede bile besleyemedim hayvan sıcaktan kavruluyor. Sıcağı hiç sevmiyor. Ben bahçede bile ferahlatamadım hayvanı evde hiç durmaz diye düşünüyorum. Golden veya fino tarzı köpekler daha uygundur diye düşünüyorum ev için.
    Ne diyeyim insan evladıyım..

brsmustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6-7 sene önce çalıştıım dükkanda aynı bu husky gibi bir husky vardı.yaşı çok daha büyüktü.ben hayatımda böyle aklıllı köpek görmedim.bize zaten yaşı büyükken gelmişti ama çok iyi eğitilmiş bir köpekti.bence siz o husky i gidip görün evde besleyebileceğinizi düşünürseniz alın.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet evde köpek beslemek iyi değildir ama illaki istiyorsan küçük ırklardan bak derim ben.Sonuçta golden, labrador filanda enerjik hayvanlar.Günde bir kaç saat koşturman gerekir.Aktan la görüşürsen sana labradoru anlatır.Bende alman kurdu husky melezi var.Husky kısmı bahçede bakmama rağmen hem beni hem oğlanları perişan etti.Arabalarda tırnak izleri var.Bence terrier ya da kaniş filan bak sen ama onlarında tıraş filan meseleleri var.Ama bütün bunları bir kenara bırakıp kedi alırım dersen de van kedisinden uzak dur.Hatta erkek kediden de uzak dur.Kısırlaştırılmış dişi olsun.

Şöyle bir şeyler bak sen :http://www.sahibinden.com/ilan/hayva...09042062/detay
    Nadide şeyler değerlidir.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yavru rusfinosu aldim 1 gün tek kalsa sorun olurmu şirket. Büyük gezecek yeri cok yemeğinide fazla versem 2.5 aylık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi dusun derim köpek beslemek hiç kolay bir iş değil inan bana...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavru rusfinosu aldim 1 gün tek kalsa sorun olurmu şirket. Büyük gezecek yeri cok yemeğinide fazla versem 2.5 aylık
    kalıcağı yerde donmasın yatıcağı sıcak bi yer olsun (taş olmasın) üzerine devrilicek şeyler olmasın kalmasında sorun olmaz

yanlız geldiğinizde sağlam bi temizlik yapmanız şart olur her yere pisler dağatır

gece ağlayabilir korkar yanına tiktaklı saat koyun bi ihtimal rahatlatabilir
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evde kesinlikle ama kesinlikle önce büyük cins sonra kurt cinsinden bir köpek beslenmez. hem iklim şartlarından hem husky lerin eğitim zorluğundan dolayı hayvana yazık edersiniz. çok güzel örnekleri var huskyleri de eğitiyorlar ancak normal bir hayvanın neredeyse 2 kat süre ve 2 kat parasıyla tab, bunu sadece usta ve gerçek eğitmenler becerebiliyorlar yoksa çok nazlı ve başına buyruk bi köpektir.

hayvan psikolojini düşünmeniz çok güzel.. evde beslemeye uygun jack russellar var bi araştırmanızı tavsiye ederim..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evde sabah 8 akşam 5 yalnız kalıcaksa hiçbir cins köpek beslememelisin. o kadar süre yalnız kalmaları gerçekten büyük sıkıntılar çıkarır ilerde.

daha sonra köpeği vermek zorunda kalırsın ve hayvanı alıştığı ortamdan koparmakta bile bile lades demekte pek hoş bir davranış olmaz. ben naaptım dememek için şimdilik bulaşma bence. tek yaşamayı bıraktığında düşünürsün
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

playhard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten köpek sevdiğini düşünüyorsa bi insan ilk önce sokak hayvanlarından başlamalı köpek barınaklarına gidip onlara biraz sevgi göstermeli mama yardımı yapmalı ne halde olduklarını görmeli bence.

safaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evde bakılcak iş değil. Hele ki husky. Soğuk hayvan. Soğukta durması tavsiye ediliyor. Birde çok havlıyor. Çok yakın arkadaşımda vardı sonunda başkasına vermek zorunda kaldı. Bende golden var evin terasında duruyor. Arkdaş canlısı. Her yola gelen bi dost. Bence alırsanız golden düşüün tekrar ama evde minik süs köpekleri hariç diğerleri için sıkıntı olur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)