User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
80 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yatırımcılara göre BMW = (Mercedes) x 2

glockevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersodan başkası yalan

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    mercedes konfor ve donanımı ön planda tuttuğu sürece performansda bmw nin bir tık gerisinde kalıcakdır
    bu mercedesin bilinçli yapdığı bir politika.. amg ile m tecnic i de kıyaslamak yalnış olur.. m tecnic m3 m5 m6 gibi benim bildiğim her kasada tek model üretim yapıyor amg öyle değil amg her kasada farklı farklı üç dört versiyon üretiyor hatta isteğe bağlı opsiyonlu modeller bile üretiyor.. amg nin amacı mtechnici geçelimde değil mercedesde performans keyfini zirvede yaşatmak amg çok ayrı bir dünya m tecnicle karşılaştırılmamalı.. amg ler el yapımıdır her aracı bir usta yapar ve o ustanın imzası o motorun üstünde olur ve ölene kadar o usta o araçdan mesuldür dünyanın neresine satılırsa satılsın o araçdan bir sıkıntı bir parça istenirse o ustaya danışılır sorulur onun onayı alınır..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gördüğüm, duyduğum, okuduğum, araştırdığım, öğrendiğim ve ulaştığım sonuçlar:

genel nitelikler
    karoser: mercedes
    performans: bmw
    konfor: mercedes
    motor teknolojisi: bmw
    güvenlik: mercedes
    müşteri memnuniyeti/sorunsuzluk: mercedes
    çevrecilik: bmw
    prim: mercedes
    işçilik ve malzeme kalitesi: aynı
    prestij: aynı

modeller
    1/a= a
    3/c= 3 (şahsen c tercih ederdim.)
    5/e= 5
    7/s= s
    x3/glk= x3 (şahsen glk tercih ederdim.)
    x5/ml= ml
    z4/slk= slk (şahsen z4 tercih ederdim.)
    6/cls= 6 (şahsen cls tercih ederdim.)
    m technic/amg: -
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan 15 yıl evvel olsaydı kesinlikle mercedes dünyada 1 numara derdim ama artık zirvede 3 marka var: mercedes, bmw ve audi. biri diğerinden kati şekilde üstün diyemeyiz. bunları ne peugeot'la bir tutarım, ne jaguar'la, ne honda'yla. bu üçü zirveyi simgeler, diğerleri figüran.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok hocam sen objektif olamamışsın. girdiği her sektörde bmw nin önünde diyorsunda bmw nin hiç olmadığı sektörleri sayıyorsun. maybach'İn ve rolls royce'un durumu ortada. miniyle smartı karşılaştırmıyorum bile..
    m departmanında her daim amg nin bir tık olduğunu biliyoruz. hiç bir yerli veya yabancı kaynakta m3ün veya m5in rakibi olan amg lerin daha üstün veya daha fazla puan aldığını da duymadım. bmw son zamanlarda dizel motor konusunda ise devrim yaratıyor resmen. c180 son 5 senede 3 kere motor revize etti ki hala iyi bir sonuç elde ettikleri söylenemez..

ha bu demek değildir ki mercedes kötü bmw iyi. sadece bmw bir tık daha iyi artık. ki zaten yatırımcı denilen kişiler bmwnin logosu ne güzel buna para yatıralım demiyorlar emin ol
    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. Kaldıki sen sanıyomusun C180 e binen insan gerçekten Mercedes e biniyor?Adam Mercedes aldım diyo en boş paketi farda mercek dahi yok neymiş Mercedes im var.Bana objektif değilsin diyorsunuzda kendiniz objektif olamıyorsunuz.

Mercedes-Benz - Vikipedi

BMW - Vikipedi

İkisinide tarafsızca okuyun inceleyin kimin kimden üstün olduğunu öğrenin.

emirhan sph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes yazini okuyunca bile tuylerim urperiyo ya Ben mercedes ve vw fanatigi oldugum icin yorum yapmiorum Alman candir diyorum saygilarimi sunuyorum

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercedes bencede her türlü kıyaslamanın dışında kalır
    yalnız birşey merak ediyorum bu bmw'nin m50d'sine rakip olabilecek bir motor var mıdır mercedes'te audi'de.

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gördüğüm, duyduğum, okuduğum, araştırdığım, öğrendiğim ve ulaştığım sonuçlar:

genel nitelikler
    karoser: mercedes
    performans: bmw
    konfor: mercedes
    motor teknolojisi: bmw
    güvenlik: mercedes
    müşteri memnuniyeti/sorunsuzluk: mercedes
    çevrecilik: bmw
    prim: mercedes
    işçilik ve malzeme kalitesi: aynı
    prestij: aynı

modeller
    1/a= a
    3/c= 3 (şahsen c tercih ederdim.)
    5/e= 5
    7/s= s
    x3/glk= x3 (şahsen glk tercih ederdim.)
    x5/ml= ml
    z4/slk= slk (şahsen z4 tercih ederdim.)
    6/cls= 6 (şahsen cls tercih ederdim.)
    m technic/amg: -
    Gerçekten güzel bir özet olmuş. Sizin de yazıda belirttiğiniz gibi birbirlerine farklı noktalarda üstünlükleri var.

Dikkat etmemiz gereken nokta şu ki BMW konfor-karoser-güvenlik olarak belirttiğiniz konularda MB'nin üstünlüğünü önleme çabası içerisinde. Bunu nasıl anlıyoruz? İlk defa F10 kasa ile güvenlik testlerinden 5 yıldız almasından, bu zamana kadar kullandığı süspansiyon sisteminden (multilink) vazgeçerek 7 ve 5 serisinde çift salıncaklı sistem kullanmasından, ED teknolojisi ile otomobiller için akıllı şasiyi geliştirerek hafif sağlam karoser üretebilmesinden anlayabiliriz.
    Testlerde, dergilerde okuduğumuz, F10'un konforunun E serisine oranla daha ön plana çıkması, F30'un malzeme kalitesinin C serisinin üstünde olduğunun belirtilmesi BMW'nin bu konuda hızla ilerlediğini ispatlar nitelikte. 7 serisi ile aynı platformda 5 serisini üretmesi ya da süspansiyonda gittiği yenilik ya da hepsi bir yana ED teknolojisini geliştirmesi zaten bu konuda maliyeti gözardı ettiğinin göstergesi.
    Yani uzun lafın kısaltılmamış hali: MB-BMW karşılaştırmalarında (eğer MB'de atılım yapmaya başlarsa) teknolojilerin savaşacağı bir gelecek önümüzde gibi görünüyor.

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. .
    İlk postta verilen linkte:
    Mercedes 2005'e kadar dünyanın en çok satan lüks otomobil markasıydı, ardından tahtı BMW'ye bıraktı. İki yıl önce değeri BMW'ninkinden 15,5 milyar euro daha fazlaydı, şimdiyse ibre tersine dönmüş durumda.
    2006'dan bu yana Mercedes'in hisseleri yüzde 10 düşerken BMW'ninkiler yüzde 89 yükseldi.
    2006'dan bu yana %89 yükselme göstermiş. Şu anda da 45 milyar €'ya ulaşmış.
    2006'dan bu yana %10 düşme göstermiş. Şu anda da 42.2 milyar €'ya ulaşmış.
    Kısaca iki markanında girdiği tüm pazarları olaya dahil etsek, BMW yine üstün oluyor.

Bu haberi 'marka değeri' olarak incelemeliyiz. BMW'nin olduğu ya da olmadığı pazarların bir önemi yok

Fanatik Mode On
    Tabi bu arada 6 yılda %89 büyüme gösteren bir markanın sonraki 6 yılda gelebileceği nokta da ürkütücü
    Geçtiğimiz aylarda da Daimler CEO'su Dieter Zetsche, hedeflerinin 2020'ye kadar satışlarını iki katına, yani 2,6 milyona çıkararak BMW'yi geçmek olduğunu ifade etmişti.
    Ayrıca MB'in 2020 hedefleri acı bir itiraf niteliğinde
    Fanatik mode Off

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer bmw, mercedes'ten "sadece otomobil satış adedi" olarak üstünse bu bmw'nin başarısıdır. bunu kabullenmek gerekir. çünkü mercedes'in bmw'den daha çok satması gerektiğini model yelpazesinin fazla olmasından bekleriz. mercedes'in ürün gamı ve bu ürünlerin çeşitlemeleri (station, coupe vs...) gerçekten bmw'den çok fazla.

bmw-mercedes
    1/a
    -/b
    3/c
    5/e
    6/cls
    7/s
    x1/-
    x3/glk
    x5/ml
    x6/-
    -/g
    -/gl
    z4/slk
    -/r
    -/sls

toplamda bmw'nin 10, mercedes'in 13 modeli var. artı olarak amg'nin model sayısı da daha fazla. bi yerde daha okumuştum; mercedes daha çok ülkede satışa sunuluyo ve dünyadaki toplam satış merkezi (showroom) bmw'ninkinden fazla. buna rağmen bmw çok satıyosa rakibine karşı birçok konuda başarılı demektir. çünkü bundan 15 yıl evvel satış adetlerinde mercedes rakibine ezici üstünlüğe sahipti.

çok satmak iyi olmak anlamına geliyo demiyorum, onu da ekleyim.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Audiye de bakmak lazım Avrupa'da özellikle Almanya'da son yıllarda audi çok iyi sattı merco izledi.bmw bilhassa x3 5 6 ile dünya genelinde bir farklılaşma yaparak ve mini ile audinin bu salvosuna güzel cevap verdi.merco kıvrak hareket edemedi

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya o degilde, zaten konu basinda "YATRIMCILARA GORE" demis
    ama biz markalari oturup tartisiyoruz
    demekki bmw nin hesseleri falan para etmeye baslamis vs vs..
    mesele bu yani, baya buyutmusuz olayi
    varsa icimizde yatirim yapacak olupta mercedes hissesimi alsam bmw hissesimi alsam diye dusunenler, onlar degerlendirsin
    If you have no LAG, you have no turbo..

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi m serisi amgleri gecmis performans olarak
    C63 - e92m3 kiyaslarsak c63 yirtar.10yil once rakiptiler artik degiller
    merso heryonden galip

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merso heryonden galip
    yeni kasa m5 i e63 geçebilirmi sence?

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bunu anlatmaya çalışıyorum Mercedes in girdiği sektörlerde Bmw yok yani Mercedes i sadece binek araç üreten bi firma olarak Bmw yle kıyaslamanın bi anlamı yok.Mercedes in tır kamyon ticari vs. sınıfını çıkarınca Bmw nin yarısı ediyor dediğinde bende diyorumki bunları çıkartmanın bi anlamı yok Bmw de bu pazarlara girmiş olsun bu pazarlarda olupta Mercedesin iki katı değere sahip olmuş olsun ozaman Bmw üstün olmuş olur.Yoksa Mercedes her zaman Bmw den bir adım önde. Kaldıki sen sanıyomusun C180 e binen insan gerçekten Mercedes e biniyor?Adam Mercedes aldım diyo en boş paketi farda mercek dahi yok neymiş Mercedes im var.Bana objektif değilsin diyorsunuzda kendiniz objektif olamıyorsunuz.

Mercedes-Benz - Vikipedi

BMW - Vikipedi

İkisinide tarafsızca okuyun inceleyin kimin kimden üstün olduğunu öğrenin.
    sen elma ile armutu karıştırıyorsun. haberin içeriği de karşılaştırma yapılan kısımlarda rakip oldukları alanlar. bmw nin kamyonu yok mercedesin var diye mercedes bmw de iyi marka mı oluyor? ya da mercedes bmw den daha iyi bir kamyon mu üretiyor? bunları kıyaslayamayacağın için birbirlerine rakip departmanlarını kıyaslarsın. yok hala mercedes kamyon üretiyor ama diyeceksen daha fazla uzatmanın manası yok..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen elma ile armutu karıştırıyorsun. haberin içeriği de karşılaştırma yapılan kısımlarda rakip oldukları alanlar. bmw nin kamyonu yok mercedesin var diye mercedes bmw de iyi marka mı oluyor? ya da mercedes bmw den daha iyi bir kamyon mu üretiyor? bunları kıyaslayamayacağın için birbirlerine rakip departmanlarını kıyaslarsın. yok hala mercedes kamyon üretiyor ama diyeceksen daha fazla uzatmanın manası yok..
    Tamam kardeşim sen haklısın.
    Bir yorum yapmadan önce yazılan şeyi tam olarak okuyun idrak edin öyle yorum yapın.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merso heryonden galip
    mükemmel bir yorum olmuş inanın bir çok dergi ve otomobil üzerine olan siteleri takip etmesem inanırdım ama... koca bir ama var burada istediğin dergi ya da kaynağı araştır ben bir kişinin ya da yorumcunun m3 yerine c63 amg tercih ettiğini görmedim duymadım.

her yönden galip diyorsunuz da daha iyi bir motoru mu var daha iyi mi yol tutuyor yoksa aktarma organlarını mı daha iyi? bırak c63 ü black series önce csl i sonra gts yi pistte geçsin ondan sonra her yönden galip kısmını konuşalım.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bakın başlıkya belirlilen yatırımcılara göre diyor yani ekonomi okumuş bitirmiş insanlar diyorki BMW A.G.'nin hisseleri para ederken Mercedes geriliyor BMW'nin ederi Mercedesin 2katı ama söz konusu arabalar değil şirketler

Markamızdır gönül vermişimdir ama fanatikliğe gerek yok
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni kasa m5 i e63 geçebilirmi sence?
    bence geçer

BORKED

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)