90 geçmediğim için bir sıkıntı yok ***** benzin zammı sarayı birbirine katıyor hünkarım :D
Printable View
90 geçmediğim için bir sıkıntı yok ***** benzin zammı sarayı birbirine katıyor hünkarım :D
acılıp kapanabilen plakalıklar var tavsiye ederim güzel olur bence
Günün her saati 70'le geçebilmemizi saglasınlar. başka bişey istemem. 70 o yolda çogu zaman hayal
son nokta birilri bizi gözetliyor. :) olarak hayata devam edicez her adım izlenecek böyle devam ederse hem çok iyi hemde kötü :(
önde plaka olmadğı için skıntı olmaz diye düşünyrm ama bu gidişle arkayıda çkarttıracaklar heralde :D
ben dün gece eve dönerken (gece 4 ) inatla 70 ile gittim şuan kameraların çekmediğini bildiğim halde acaba nasıl olcak diye
ızdıraptan başka bişey vermedi , tamam gündüz ve akşam trafiğinde zaten 70 e çıktığımızda(gerçi hiç çıkamıyoruz :D ) ulan hep böyle gitsin diyoruz ama her dakka trafik olmuyor yani
ön plakayı sökmek lazım :D
90 a çıkacaktır diye umuyorum. Aslında en güzeli protesto etmek, hep birlikte 50 yapın bari diye, o hızda 1 hafta gitsek, bakın bakalım trafik ne oluyor. Bu 70 rakamı nereden çıkıyor? Biz ehliyet alırken 50 vardı 90 vardı. Arasını kim ne zaman buldu? 50 olması lazım da kıyak mı yapıyorlar? Trafiğin daha akıcı olacağını düşünen arkadaşa karşın bence daha çok tıkanacaktır, süreler uzayacaktır.
70 km/h mi ?
Güzel sınır açıkcası. Dünyanın hiçbiryerinde şehir içi trafiğinin heryerde 70km/h olduğunu görmedim. Maks. izin verilen hız sınırı 50km/h, çoğu merkezlerde 40km/h.
Ayrıca her yerde kamera var diyorsunuz :) Umarım bir gün yolunuz Seoul ya da Shanghai'a düşer o zaman kamera sayısından yakınmazsınız, her köşe başında her sokak arasında kamera var ve sürekli çekim halinde hatta öyle ki araba içinde dişinizi karıştırsanız çekiyor.
Diğer bir konu 70 km/h ile gitmek için neden kadrana bakma ihtiyacı hissediyorsunuz ? Arabasını tanıyan bir şöför arabanın sesinden hangi viteste kaçta gittiğini anlar bence :)
Not: %10 gibi bir tolerans yok buna aldanmayın 71 km ile ceza yersiniz. Çorlu merkezde 50km/h hız sınızı olan ışıklı kavşakta 52 ile ceza yedim ;) Artık radar uygulamalarında tolerans diye birşey yok kameradaki okunan değer ne ise o 1 km bile geçseniz alt limitten ceze uygularlar bu durumda hız saatinizin kalibrasyonuna bakmanızda fayda var.
O tolerans denilen şey aslında fabrikasyon kadran hatasıdır. Yani tolerans diye birşey yok. Misal 75 km ile gittiğimizi sanarken aslında 68-69 km hızla gidiyoruz. Arabaya göre de değişiyor bu. Bende de %7 civarı vardı, sonra kendim düzelttim. Çoğu arabada % 5 civarı oluyor. Gps ile kadranı karşılaştırıp ona göre hesabınızı yapın :)
kameraların borçları bitip cepler bi güzel dolduktan sonra 70 limitini yükseltirler.
tabi ceplerin ne zaman dolacağı aşikar:beuj:
şimdi kanal d gösterdi , hepsi radar direkleri şuan test aşamasındaymış ondan sonra aktif hale gelecek ve ortalama ölçücek , altından yavaş geçmekte fayda etmiyor
hepimiz geçmiş olsun ,sevinenlerinde gözü aydın
ortalama olması iyi olmuş aslında direkleirn altından hızlı geçsekte o bolgede yavaşlayıp dengeleriz :D
dalgınlıkla ceza yemekten kurtulmuş olurz :)
bugün 70ile gidiyim dedimde araba duruyor sanki ya, 90 yapsalar bari
hem medyanın marifeti bunlar,deneme videolarını saçma sapan yorumlayıp milleti,polisi gaza getriyorlar..emniyette tedbir almak için bu yollara bas vuruyor..
az evel haberlerde vardı sistemi deneme aşamasındaymıs incirli merter topkapı arasına koridor seklınde kurulmus
Alisirsiniz :)
Aynen katılıyorum.
Bir yerde dinlemiştim bir araç 90-100 km ile e5 giderken bir sapağa-çıkışa geldiğinde oraya girmek için ortalama 70 kmye düşmesi gerekiyormuş, bu sebeple frene bastıktan sonra zincirleme olarak arkada gelen diğer araçlara etki yapıp yavaşlamalarına vetrafik yoğunluna sebebiyet veriyormuş. 70 km giderse frene dokunmadan sapağa gireceği için ana yola bir etkisi olmayacağı şeklinde bir analiz olduğunu dinledim. Nekadar yalan ne kadar doğru herkez radar vesilesi ile uymaya başlayınca görecez.