User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
122 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Mühendislik Alanları

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FAGE12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- endüstri mühendisliği

2- endüstri mühendisliği

3- endüstri mühendisliği .

Kuzeninmi yazdi bunuda
    körler sağırlar

onurunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca harbiden insan kaşarı olman lazım bu piyasada dikiş tutturman için. Zerre kadar utanmayacaksın hiç çekinmen olmayacak. Ben adama ölü satarım diri diye o derece.
    iş etiği, ahlakı !?

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaat konusunda başka düşüncesi,paylaşmak istediği bilgisi olan var mı ?
    Şuanda makine ve inşaat arasında biryerlerdeyim.
    İnşaat mühendislerinin çalışma alanları (başlıca): Kamu kurumları, müteahhit şirketler, proje büroları, yapı denetim firmaları gibi. Kamu kurumlarında değilse zaten diğer sektörlerin %80'i proje odaklı sektörler. İnşaatçıların çalışma alanı tek kelime ile YAPI'dır. Yapı kelimesini açacak olursak: Bina, karayolu, demiryolu, metro, köprü, tünel, rıhtım, baraj, tesis vs. gibi işlerin projelendirmesinde veya şantiyesinde görev yapar.

Mezun olduktan sonra özel sektörde çalışanlar normal maaş düzeyinde seyreder. Mezun olur olmaz, 1000-1500 tl gibi başlayıp zamanla yükselir. Kendi şirketi olanlar zaten yaptığı iş oranına göre de kazanır. Projecilik inşaat mühendisliğinde en önemli işlerden biri. Makina mühendisliği gibi arka plandaki işlerden değil. Bu yüzden inşaat mühendisi projede makina mühendisine oranla daha fazla kazanır.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sasuuke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mühendislik tercihi yapacaksan %30 veya %100 ingilizce olanlarına dikkat et.mukavemeti ingilizce almak var işin ucunda strength of materials
    Çok tatlı derstir kendileri.

Tavsiyem makine mühendisliğidir ancak hangisini seçersen seç, puanından/sıralamasından önce yetiştirdiği öğrenci profiline bakmandır. Her okulun yetiştirdiği mühendisin 'kalitesi' okulun puanı doğrultusunda olmayabiliyor. O yüzden tercihini yaparken eğitimlerini araştır derim.

onurunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odtü inşaat 2.sınıfım... hidromekanik binasında asılı olan karaman ilimizdeki ermenek barajının fotoğraflarını çok motive edici buluyorum... internette pek resmini bulamadım...
    şunun tatlılığına bakarmısınz...

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ufuk marmara üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum.sosyal olanakları çok hiç birşeyin eksikliğini çekmezsin söylenenlerin aksine.ben çok istedim de geldim.gayet memnunum mesleğimden.severek işimi yaparım ancak dersler zor açık söyliyim bir haftalık bir arada 250 sayfadan sorumlu tutuluyosun.ben beylikdüzünden gidip geliyorum ayrıca günün 3.5 saati yollarda geçiyor.hangi okula gidiceğine karar vermeden önce evine yakın olmasına dikkat et en iyi okul eve yakın okuldur.analitik düşünce,matematik altyapında varsa sıkılmam diyorsan makine mühendisliği seç iş imkanın çok

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurunal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odtü inşaat 2.sınıfım... hidromekanik binasında asılı olan karaman ilimizdeki ermenek barajının fotoğraflarını çok motive edici buluyorum... internette pek resmini bulamadım...
    şunun tatlılığına bakarmısınz...

bu barajı yapanın da ODTU lü olduğunu biliyor muydun peki

mühendis olmaya karar verdiysen geçmiş olsun sana abi tavsiyesi:

1- gecekondu üniversitelerine itibar etme, diploma olsun da nerden olursa olsun mantığıyla aç kalırsın, tabi ailenin bu konu üzerinde bir işi yoksa...

2- yazlarını tatil vs ile geçirme, stajlarına aşırı önem ver...

3- firmaların burslarını takip et ve başarılı bir öğrenci olmaya çalış...

4- karı-kız geyiklerine takılma, hayatta daha önemli şeyler var, karı-kız teferruattır kendiliğinden olur...

5- İngilizceyi yabancı dil olarak algılama, mutlaka Almanca-Rusça-Çince den en az birini öğren...

6- Makine mühendisliği güzeldir zordur ama karşılığını verir...

7- İnşaat mühendisi sayısı çok arttı memlekette, ilkokul mezunu müteahhitlerin altında imza atıp mühendislik yaptıklarını zannediyorlar, çok iyi bir okul değilse inşaat seçme...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aramizda enerji sistemleri muhendisi yada bu bolumle ilgili bilgisi olan varmi? İs imkanlari gelecegi memnuniyet memnuniyetsizlikler vs. Hakkinda?

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keşke öyle olsaydı...bölümdeki kızların yarısı benden yakışıklıydı, bende diğer yarısından güzeldim
    valla nerede olduğuna bakar. Bizim oradakinin sağlam potansiyeli var ki makineci bilgisayarcı inşaatçıların çoğu oradan kız arkadaş yapıyor

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla nerede olduğuna bakar. Bizim oradakinin sağlam potansiyeli var ki makineci bilgisayarcı inşaatçıların çoğu oradan kız arkadaş yapıyor
    Odtü'lü değilim ama şahidim buna

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aramizda enerji sistemleri muhendisi yada bu bolumle ilgili bilgisi olan varmi? İs imkanlari gelecegi memnuniyet memnuniyetsizlikler vs. Hakkinda?
    Enerji sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümden mezun olan insan sayısı zaten şuanda çok az yeni bir bölüm sayılır. Memnuniyetsizliklerimiz şu, piyasa bizi daha tanımıyor. Makina mühendisliğinin alt dalı olarak görüyor insanlar, ve tesisat kısmına fazla pay verilmesi canımızı sıkıyor. Menmnun olduğumuz konular, sanayi ile iç içeyiz, uygulama yönleri çok güzel. Okulun 4. senesinin bir dönemini komple staj yaparak geçireceğiz ve yaz aylarında da stajlarımız var. İş imkanları olarak tabi ki Türkiye'de nükleer enerji santralleri vs vs gibi yerlerde çalışmak hayal. Benim bu bölümü yazma amacım babamda elektrik-elektronik mühendisi, birlikte küçük çaplı rüzgar gülü ve güneş enerji tesisi kurmak. Makina mühendisliği tuttuğu halde gitmedim. Dikkat ederseniz her geçen sene enerji sistemleri mühendisliğinin puanları yükseldi ve hemen hemen makina ile aynı yere geldi.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabaha kadar süren beton dökümleri falan filan inşaat mühendisliği sıkıntılı
    kimya-endüstri-elektrik-elektronik gibi bölümler okursan en azından mesai saatlerin belli olur.
    çevre mühendisliği yanına bide iş güvenliği uzmanlığıda geçerli iş kapısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    endustri candir.. sirketlerin aradigi meslek..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu başlıktan sonra aslında okumadığımı hissettim, çarşamba perşembe 3 sınavım var daha neylerden sorumlu olduğumuzu bilmiyorum. Cumadan beri hadi çalışıyım diyorum ama olmuyor. Bendende bi tavsiye olsun bu konuyu okuyacak yeni üniye gidecek arkadaşlara naparsanız yapın ipin ucunu hiç kaçırmayın. Biz Aykut106 ile hazırlıkta 2. dönemden bi bıraktık halen yakalayamadık. Bu ara tatilden sonta derslere tam gidip, not tutmayı planlıyorum. Tutmayınca ders dinlemiyorum telden techte takılıyorum Birde bizim okul burda bahsedildiği kadar kasmadığıda gerçek. (Okan Ü.)

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaruKsvs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu iki kelime yeterli zaten İstemek en önemli kısım ama yürümek yerine koşmayı tercih et Fazla tepki vermiş olabilirim kusura bakma. Çok sevdiğim insanların bu konuda "keşke"lerini duymaktan "geçti bizden"lerini dinlemekten bu hale geldim.
    Tavsiyeni dikkate alıcam abicim, inşallah ulaşıcam hedefime.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk 5 üniversitedeki endüstri mühendisliği bölümlerine giremiyorsan pas geç..

türkiyede endüstri mühendisliğinin değeri yok (bana göre), türkiyede adam akıllı endüstri mühendisliği uygulaması yapılan kaç şirket var?

bi lojistik firmaları kullanıyor biraz, o kadar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diğer bölümlerle karşılaştırınca hepsi manken canım bizim okulda inşaatçılarla aynı kattaydık, makınacılarda üstteydi...ders arasında bir inerlerdi...anammmmmm!!! testesteron kokusundan durulmazdı binada

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurunal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iş etiği, ahlakı !?
    İşte bazı durumlar farklılık gösterebiliyor Malesef yükselmek için bu durum böyle
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _FrKn_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu linkten mtok la ilgili bişeyler canlandı kafamda.
    M.T.O.K. Nedir?
    şimdi ben bu sene tekrar hazırlanıp m.t.o.k la şansımı deneyeceğim desem puanım kırılırmı myo yu yarıda bıraktığım için?.(anadolu teknik lisesinden mezun olup kendi alanımda myo'ya geçiş yaptım 1. sınıfım)tercih yapıp yerleşip bitirmediğim için puan kesiliyor diye biliyorum.
    güncel olsun
    tecrübe eden birisi varsa ilk ağızdan duyayım
    bayağıda karışık bi durum sanmıyorum böyle yapan olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)