tekrar şansını deneyebilirsin puan kırmayı falan düşünmek yerine çalış bence 500 puanlık yere 370 380 puanla alınıyor.elinden geleni yap gir.puan kırılmaz diye tahmin ediyorum?
tekrar şansını deneyebilirsin puan kırmayı falan düşünmek yerine çalış bence 500 puanlık yere 370 380 puanla alınıyor.elinden geleni yap gir.puan kırılmaz diye tahmin ediyorum?
İnşaat mühendisiyim 1 yıllık. Çorludayım iş sıkıntısı yok, iş bulamamak imkansız. Yattığın yerden sadece imza ile yılda 25bin civarı gelirin olur şantiye şefliğinden. Proje çizsen vs en az o kadar daha gelirin olur. Yapacağın iş senin hayatın olacak ama maddiyata çok takılma. İllede mühendislik demezsen mimarlık tavsiye ederim ben sana şiddetle.
Edit: eskinin konusuymuş yav![]()
Konunun eski olduğunun farkındayım da takip eden varsa diye geçen yaz okul stajında (ME199- staj tamamen okulda. Tek amacı gerçekten makine mühendisi olmayı isteyip istemediğinizi sınatan bi staj. Bildiğim kadarıyla çoğu okul bu stajı kaldırdı diye açıklama gereği hissettim)
Staj başlangıcında hocanın anlattığını aynen aktarıyorum.
Hoca: Makine mühendisi ne yapar ? Çıkış noktası neresidir ? Nasıl şartlarda çalışacağınızı düşünüyorsunuz?
Sınıf: (Derin bi sessizlik.) -Bu sırada sınıfta 6 7 kız var.
Hoca: (Kızlara hitaben) Sizin ne işiniz var burada ? Şuan doğru bölümde olduğunuzdan emin misiniz?
Kızlar: Ee- evet hocam?
Hoca: Umarım mezun olabilirsiniz, ben ingilteredeyken sınıfımda tek bir kız bile yoktu, bu meslek kızlara göre değil. Ne işiniz varsa artık.!
Yine bi sessizlik ardından hoca uzun uzun anlattı makine mühendisliğinin nereden çıktıgını falan fistan. Bu aradaki kısmın çoğunu unuttum ama finali hemen hepimizin kulağında küpe olarak kaldı.
Çocuklar bu staj bir ay sürecek, amacımız mesleğinizi tanımanız. Masa başında oturup üstüm başım tertemiz iş sahibi olacağım düşüncesinde olanlar varsa sınıftan hemen çıksın ve tekrardan öss hazırlığına başlasın.Stajda da göreceğiniz gibi, makine mühendisi tertemiz bir odaya, tertemiz kıyafetlere tertemiz ellere sahip olamaz. Çoğu zaman ter kokar.
Şimdi diyeceksiniz hergün kıyafetlerimi yıkarım, sürekli elimi yıkar, sıksık duş alırım. 1.günün sonunda bunu yaparsınız. Ertesi gün yine aynısı olur. 2.günün sonunda yaparsınız. 3.gün yine üstünüz başınız batar, yine yıkarsınız yine batar. 3-5 gün, 3-5 ay temizlersiniz kendinizi ama sonra bıkarsınız artık. Bu işi yapacaksanız ya kire şimdiden alışın, yada bu okulu bırakın. Kalanlarınızla birlikte seneye de görüşmek üzere iyi çalışmalar
Sonuç: Staj sonunda 8 kızın 3ü ve 6 7 tanede erkek okulu bıraktı![]()
uzun oldu ama benim için güzel bir anıydı. paylaşmak istedim.
Edit: Bir sürü imla hatası yapmışım, bi kısmını düzelttim.
Hoca hayattan soğutmuş
Golf MKVII 1.6 Tdi
Bırakanların dışındakiler daha bi hevesliler esasen çünkü hoca söylediklerini lafta bırakmıyor. Prof ama sağda solda bişeylerle uğraşırken ellerini üstünü başını yağlı falan görmek mümkün![]()
Hort.![]()
Sizce özyeğin mi bilgi mi ? İkiside makine müh.
Ne dersiniz ?
Özyeğin yeni bir üniversite olduğu için biraz daha ön yargılıyım.
Kardeşim yazdığın üniversiteler hakkında bir bilgim yok ama sermaye çok çok sağlam değilse yeni bir üniversitede taşların yerine oturması zaman alır.Yeni sayılabilecek bir devlet üniversitesi öğrencisiyim, okul 2006 da okuduğum fakülte 2010 da kuruldu,devlet üniversitelerinin geneline göre ödenek yüksek olmasına rağmen yönetim, öğretim elemanı vs sıkıntıları var.Eski olan okula gitmeni tavsiye ederim.
Yeni üniversiteyi tercih etme. Özellikle müfredat olarak çok sıkıntılı olabilir. Hoca konusunda da aynı şekilde. Her şey yerine oturana kadar her sene müfredat değişir, her sene sistem değişir ama sen ilk girdiğin müfredata ve sisteme göre devam etmek zorunda kalırsın. Yeni üniversiteler için daha bir çok dezavantaj var. Başka üniversitelerde hoca olarak nitelendirilmeyen adamlar, okulda ki hoca eksikliğinden senin bölüm başkanın olabilir![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)