Uçak mühendisliği hakkında görüşleriniz nasıldır var mı forumda okuyan acaba ?
Printable View
Uçak mühendisliği hakkında görüşleriniz nasıldır var mı forumda okuyan acaba ?
Makine mühendisiyim Toyota'da çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa PM ile ulaşabilirsiniz. İşe girdikten sonra forumu eskisi kadar sık takip edemiyorum. :)
yeni dönemimiz hayırlı uğurlu olsun :)
bu exergy (ekserji) nedir? Entropi gibi tanımı yapılması zor bir meret sanırım :)
Bu konu bir güncel geçelim .
Yenı mezun olmus ınsaat muhendısı ve ınsaat teknıkerı nın alabılecegı ortalama ucret ne olabılır ?
bir yerden başlamak lazım. hiçbir deneyim yok, bir yerleden öğrenilmeli. dediğim gibi 2-3 sene sonra para sayma makinası alırsınız, eğer şantiye ise..
:) evet şantiye kanalızasyon ve yagmur suyu ısı dıyım ozetle . moral veren tek kısı sız oldunuz herkes cekılır mı bu rezıllık bırak gıt bu meslegı toz toprak artı az ucret vsvs.. :( okuduguma mı yansam bıdaha okuyacagımamı yansam dıye dusunurken ıse baslıyayım barı dedım bıde pratıkte bakalım dıyorum :) cok tesekkurler :)
tezi bitereli 4 ay oldu. artık masterdan haber bekliyorum, inşallah kabul edilirim :)
5 yıllık şantiye deneyimi olan inşmüh en az 5000-6000 alıyor... Gayet de güzel çekilir:D
Ben de şu an 6000 lik bir iş için beklemedeyim, 5500 de olur ama:) prim vs.. Hariç.
Biraz sabredin burdan gençlere tavsiyem, hepiniz 10 yıl sonra proje müdürü şantiye şefi vs olacaksınız.. S2k ya bakmazsınız artık
Veya fabrika müdürü, imalat veya satış bölge vs...
Gecici projelerde calisirsin kisa zamanli adam tutmak icin yuksek maas odenir.Ortalamaya vuruldugunda normal sartlarda TR sartlarinda su paralari alan kisi sayisi yuzdesi 15-20 yi gecmez veya isi buldun diyelim,is basvurusu yapan arkadaslarim 3 ay sonra gule gule deme olanaklarinida hesaplayin firma veriyoruz der sonra hak edis yapamadik,is durdu diye parani odemez bunlarida dusunun biraz yoksa kimse kimseye 6000 10000 gibi rakamlari vermez tasiycaginiz sorumluluk ve vasfiniz bu isi kaldiriyo olmaliki bu paralar odensin ve kalici olun.