İnşaat mühendisiyim, staj v.s konularında yardımcı olurum![]()
la akşam akşam nelerle uğraştım ya,
müyendizlik böle bişe işte.
makinacılar toplanın bakem;
sorum: bizim işimiz demir
kaymadaki akma gerilmesi= 0.58 x çekmedeki akma gerilmesi diyorlar ama bazı standartlar ve kaynaklarda bu 0.75 , 0.7, vs.. değerler alınmış.
kayma gerilmesi hesabında uygulama ile anlatılan arasında açık bir bağlantı yok gibi,
zincir gibi birbirine nokta ile kuvvet uygulayan ile birbirine 2 boyutlu alan ile kuvvet uygulayan arasındaki hesap farkını ben bulamadım açıkcası. onun için istediğim optimum seviyeye ulaşamadım.
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
mukavemet dersinden hatırlıyorum böyle bişi ama kitabı bulmam lazım oda bu evde değil yaw yarın bi soralım kitapta varmıydı![]()
körler sağırlar
4 tane stajyer öğrenciye sordum sıcağı sıcağına daha 2. 3. sınıflar, benden kaçtılar yahucvp alamadım...
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
mukavemeti alttan aldım iki kez ama unuttum artıkhem ısıcıyım sevmem bu dersleri ama kitapta hatırlıyorum çünkü kullanıyorduk bi denklik
körler sağırlar
Konu güzel olmuş.
İTÜ kontrol müh. 2008 mezunuyum.
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
otomotiv mühendisi okuyan ya da mezun varmıdır? zorlukları nelerdir acaba
Bence otomotiv yerine makine tercih et. geniş bir branşdan başlamak her zaman daha iyidir. Daha kapsamlı bilgiyi kullanabilirsin.
Uzatmalara oynayacak bir makine mühendisi adayıda ben2.sınıfım, 1sene kadar uzatırım sanırım
Senin soruyu mukoyu alabilseydim çok güzel cevaplardım abi ama statikten dolayı kısmet olmadı henüz
![]()
makinadan kolaymış evet duymuştum bende ama onlar yanlıslıkla makınaya fln gırselerdı 10 sene surerdı sanırımne iş yapıyorlar acaba,ne derece zordur acaba hangı dersler fln.myodayım muh.e tamamlamayı dusunuyorumda merak ettım,burdan bırı cıkarsa yardımcı olur artık.
valla geniş bölüm iyidir ama ben makınadan elemanlarından fln anlamam,bıde ders olarakta farklılıkları vardır ıllakı.ama otomotıv muh ne kadar zor olursa olsun sonucta sevdıgım bır bolum olacagı ıcın katlanabılırım![]()
Merhaba,
Aslına bakarsanız bu konularda halen net olarak geçerli ve oturmuş bir formül yok.
Olmamasının da birkaç nedeni var, malzemelerin çok değişken ve farklı tepkiler vermesi..
Bir de henüz o kadar iyi analizler yapılamıyor..
Tahmin ettiğim kadarı ile sizin bulduğunuz farklı kat sayılar farklı çelik cinsleri içindir. Çünkü birçok yerde çeliğin cinsine göre bu katsayının değişeceği yazmasa da çeliğin yapısı değişik olduğu için çok değişiklik olabiliyor..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
ahahah güzel konu...yok mu yurtdışında falan paranın dibine vurmuş inşaatçı bi abim beni gazlasın accık...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)