User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
53 sonuçtan 39 ile 53 arası

Konu: Civic Ej9 direksiyon hissizligi

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o az biraz boşluk çok fark ediyor yaptır onu his geri geliyor ama dar otoparklar eziyet olmaya devam eder

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hissizlik, direksiyon sisteminin tepkisizliği anlamına gelir. Hidrolik veya elektrikli servo motorlu sistemlerde genelde hissedilir bu durum.

Ama sen tur sayısının fazlalığından şikayetçisin anladığım kadarıyla.

Tur sayısını ancak kutuyu değiştirerek veya kutuda, dişlide ve şaftta işlem yaparak çözebilirsin. Veya en kolayı direksiyon çapını düşürebilirsin.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özellikle VTI bu konuda superdır hıssiz direksiyon turlu dıreksıyon aynı zamanda rezalet donüş acıılı direksiyon

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir 106 - vts kullanın direksiyon his olayını anlarsınız
    Feedback: Feedback nedir once buna aciklik getireyim. Feedback turkcesi geribesleme yani yoldaki tekerleklerin basina gelenleri direksiyondan hissetmektir.
    Ozellikle yoldaki en ufak bozuklugu bile aninda direksiyondan hissedebilmek, sizin araciniza olan hakimiyetinizi arttir. Bu da spor bir arac icin en onemli seylerden biri haline gelir.

Deadzone: yani olu bolge, direksiyona verdiginiz hareketin aracin lastiklerini dondurmedigi araliktir. Direksiyonunuz tam ortada duz giderken deneyin, cok cok ufak sag ve sol yapin, aracinizin bu kadar ufak bir hareketi algilamadigini goreceksiniz. Deadzone'un en az miktarda olmasi spor araclarda aranan bir ozelliktir.

Steering Wheel Turn: Bu zaten hepimizin bildigi gibi en soldan en saga direksiyonun dondugu tur sayisidir. Tur sayisinin az olmasi, direksiyonu daha az dondurerek aracinizinin yonunu degistirmenizi saglar. Ornegin direksiyonu 1 tur dondurerek 90 derecelik bir sokaga girdiginiz bir arac yerine direksiyonu yarim tur dondurerek ayni sokaga girebilen bir arac dusunun. Kesinlikle buyuk rahatlik. Ayni sey pistte yarisirkende gecerli, kisa turlu bir sistemde daha kisa hareketlerle lastiklerinizin acisini daha cabuk degistirebilirsiniz bu da size hizli bir sekilde mudahale imkani tanir, kontra verirken direksiyonla bogusmanizi engeller, ufacik bir direksiyon hareketi ve islem tamamdir

Simdi hal boyle olunca, hem kisa tur hem deadzone'u sifira yakin hemde feedback'i muhtesem bir sistem herkesin hayallerini susler. Yolu sag ve sol tekerlek olarak rahatlikla hissedebildiginiz, ufacik bir hareketinizle 90 derecelik donus acilari yakalayabildiginiz ve her hareketinizi tami tamina eksiksiz olarak algilayan bir sistem kulaga muhtesem geliyor degil mi?

Hem evet hem hayir.

EVET cunku aracinizi en iyi kontrol edebileceginiz sistem budur.

HAYIR cunku konforu unutmaniz ve surekli diken uzerinde arac kullanmanizi saglayan sistemde budur. Elinizin direksyonu en ufak titretmesi kisa tur ve sifira yakin deadzone sayesinde aracinizi surekli yonlendirir, dusuk suratlerde etkisi cok az olsa bile yuksek suratlerde ufacik aci degisikligi aninda hissedilir. Bu sefer baslarsiniz direksyonu sabit tutmak icin ugrasmaya ki bu da gunluk araclarimizda istenen birsey degil. Kim isterki yaninda kiz arkadasiyla tatile giderken saatler boyunca direksyonu sikarak titrememeye calisarak yolculuk yapmayi?

Kisaca direksiyon sisteminin ana parametreleri bunlar. Konuya donecek olursam, evet bir 106'nin direksyonu bir vtec direksiyonuna gore cok daha iyi feedback veriyor hatta rahatlikla diyebilirim ki 106'nin direksyonu fn2 den bile daha iyi feedback yapiyor. Bu tamamen sistemin mekanigi ile ilgili.

Bugune kadar kullandigim en iyi direksiyon sistemide EVO 9'da ki sistem. 2.1 tur gibi kisa bir tur ve cok guzel ayarlanmis deadzone miktari EVO'nun artilari ancak bu tarz direksiyon sistemleri ureten baska ureticilerde var. Ancak konu feedback'e geldigi zaman, ne Subaru ne de kullandigim baska bir japon markasinin spor aracinin direksiyon sistemi EVO IX'dan bu konuda daha iyi degildi. Kullandigim birkac porsche modelinde bile boyle bir hissiyat yoktu. Tabi bu subjektif bir yaklasim. Kullanmadigim onlarca model spor arac oldugu icin onlar ile ilgili bir yorumda bulunamiyorum, mutlaka daha iyi feedback'e sahip olanlarda vardir...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz Hondacılar genelde feedbacki direksiyonda değil, belimizde, kıçımızda, kısacası tüm vücudumuzda hissediyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim civic değil ancak konu açılmışken sorayım arada, '92 model Accord aracım. Araç sabit yerinde dururken çalışır vaziyette sağ tarafa doğru 10 derece açılık bir boşluk var fakat sol tarafa bir şey yok. Yolda giderken bir anda sağa sola kırdığımda hafif yatak gıcırtısı gibi ses de geliyor ve aşırı ağır. Sorun ne olabilir acaba? Bayadır baktırmıyorum hiçbir şeyine.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz Hondacılar genelde feedbacki direksiyonda değil, belimizde, kıçımızda, kısacası tüm vücudumuzda hissediyoruz.
    Geçmişe bakıp,ailemle birlikte 6 tane civic sahibi olduğum gerçeğiyle yorum yapayım. 2008 fk-fn hariç hiçbirinin direksiyonu özel değildi benim için.
    .

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Direksiyon tur sayısı birazcık fazla açıkca söylemek gerekirse.Çevirip duruyoruz

serdar_yuksel06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    28 cm momo takarsaniz farkı farkedersiniz. Cok ufak hareketlerle makas atabiliyosun
    Her Türlü Mercedes-Benz Parçası İçin Ulaşınız.

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben direksiyorun duz giderken sola 5 tur saga 5 tur donuyor
    ama gerı gerı gıderken sola 3 tur saga 7 tur donuyor sızce problem nedendır ?

araç 1.6 vti kasası motoru d14

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serdar_yuksel06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    28 cm momo takarsaniz farkı farkedersiniz. Cok ufak hareketlerle makas atabiliyosun
    Oem direksiyonlarda durum ne acaba. EK9 vs.
    .

Oğuzhan Ç. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu boşluk olayı bende de var gibi uyuz olmaya başladım Ne kadara patlar tahminen ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Birtane bundan takarsan tur sayın ciddi diğer hissin artar. Takması kolay değil. O arabada bunu yapmaya değmez. Zaten otomobil üreticileri arasındaki nüans farkları yada otomobillerin sıfır farkları bu tarz direksiyon hissi cart curt gibi şeylerden oluşuyor. Eğer artık başka araçlar sürüp gözün açıldı ve gazlamasan makas atmasanda bir çukurdan kaçarken bile keyif almak istiyorum arabayı kullanırken diyorsan bence arabanı değiştir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Birtane bundan takarsan tur sayın ciddi diğer hissin artar. Takması kolay değil. O arabada bunu yapmaya değmez. Zaten otomobil üreticileri arasındaki nüans farkları yada otomobillerin sıfır farkları bu tarz direksiyon hissi cart curt gibi şeylerden oluşuyor. Eğer artık başka araçlar sürüp gözün açıldı ve gazlamasan makas atmasanda bir çukurdan kaçarken bile keyif almak istiyorum arabayı kullanırken diyorsan bence arabanı değiştir.
    Yok gözüm açık şekilde bu aracı aldım. Ama bu ara problem aramaya başladım kendi kendime, buldum sonradan. Aracımı seviyorum, değiştirmeyi pek düşünmüyorum ama bazı şeyler neden daha iyi olmasın diyorum. Bu parçanın adı nedir
    .

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pro-Lite quick steering yaz google'a çıkar. 1.5 ve 2 diye 2 farklı oranı var. 1.5 olanı daha insancıl. Sen 2 çeviriyorsun direksiyonu o tekeri 3 çeviriyor. Çarpan gibi. Güle güle kullan.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)