User Tag List

Sayfa 14/16 İlkİlk ... 41213141516 SonSon
289 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Cahilliğime verin Tavuk unu nedir ?
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cahilliğime verin Tavuk unu nedir ?
    valla bende merak ettim. az bakındım googledan.

böyle bişi var. çok bişi anlayamadım.

Tavuk unu doğal bağırsak, baş ve ayak oranı ile mezbahalardan alınan taze kanatlı tüketim maddeleri yan ürünlerinin homojen, sabit karışımından gelir. Ne tüy artıkları ne de kan bulunmamaktadır. Dikkatli kurutma ile üretilir.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

cusse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz 58 senedir tavukçuyuz.

Vahiy gelmesini beklemiyoruz, Ayetler zamanında indirilmiş ve bu ayetlere bakarak yol haritamızı çiziyoruz.

“Allah’ın âyetlerini tasdik ediyorsanız, kesilirken üzerine Allah’ın adı anılmış olan hayvanların etini yeyin!” (En’am Suresi, 6/118)

Her gün kesim başlamadan önce Bismillahi Allahu Ekber deyip düğmeye basarız.

Tavukların nefes borusu, yemek borusu, atar damar, toplar damar doğru şekilde kesilir.

Kesimden önce ölenler kesilmez. Ölü hayvan eti yenmez.

Kan tamamen boşaltılır. Zaten kanı boşalmamış piliç mor renk ile belli olur. Kanı iyi boşalmaz ise raf ömrü kısa olur.

Bu konuda Diyanet'ten fetva alabilirsiniz.

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
    (Ehl-i kitabın [Yahudi ve Hıristiyanların] pişirdiklerini, kestiklerini yemek helaldir.) [Maide 5]
    Yurt dışında et yemek haramdır diyenlere Kuran-ı Kerim'den Allah'ın emri.
    Bence doğru olanı ve en hijjen olanı yapıyorsunuz,Birde kardeşimden duyduğum sizin firmanızın sırf bu yüzden helal sertifikası iptal olmuş gerekçesini duyduğuma göre tavukları tek tek kesmenizi istemeleri imiş çok saçma bence....Sonuç itibari ile siz en hijjen olanını ve islama en uygun olanını yapmaktasınız kurban bayramındaki manzaraları her sene 1 kez kendi gözlerimizle görüyoruz ne derece hijjenli olup olmadıklarını....

TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cusse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence doğru olanı ve en hijjen olanı yapıyorsunuz,Birde kardeşimden duyduğum sizin firmanızın sırf bu yüzden helal sertifikası iptal olmuş gerekçesini duyduğuma göre tavukları tek tek kesmenizi istemeleri imiş çok saçma bence....Sonuç itibari ile siz en hijjen olanını ve islama en uygun olanını yapmaktasınız kurban bayramındaki manzaraları her sene 1 kez kendi gözlerimizle görüyoruz ne derece hijjenli olup olmadıklarını....

Helal sertifikamızın iptali için bizzat biz eposta attık.

Onlar da gelip iptal ettiler.

Allah'ın emrettiği şekilde kesim yapıyoruz, insanların sonradan kafalarına göre çıkarttıkları kurallara, kurumlara, helal belge veren firmalara göre kesim yapmıyoruz.

Sadece Allah'ın emrettiği şekilde yolumuza devam ediyoruz.
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mert Bey kusura bakmayın ama sizin ve çoğu büyük firmanın dönerini denedim (bence) bizim dönerlerimizin tadıyla alakası yok.Fire konusunda da bana inanmıyorsanız çoğu dönerciye et ve tavuktaki fireyi sorabilirsiniz hepsi aynı oranları verecektir.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar. Şöyle bir videoya denk geldim. Bu factory farming denen şey ile sizin sisteminiz aynımıdır? türkiyedeki diğer tavuk üretimi nasıldır?

What is factory farming? MEAT CHICKENS on Vimeo
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Şöyle bir videoya denk geldim. Bu factory farming denen şey ile sizin sisteminiz aynımıdır? türkiyedeki diğer tavuk üretimi nasıldır?

What is factory farming? MEAT CHICKENS on Vimeo

Hastaneye gidip onkoloji bölümünde yatan ve maalesef ömrünün sonuna gelmiş hastaları görüntüleyip ardından dünyadaki tüm insanlar bu şekilde demek neyse bu video da aynısı. Her insan kanser demek gibi...

Hiç mi hasta tavuk olmuyor, tabi ki hastalanan oluyor, her canlı gibi. İyileşmeyenler ölüyor. Tedavi olanlar kesiliyor.

Kümeste veya yolda kısacası kesimhaneye gelmeden önce ölen tavuklar atılır, dinimize göre kanı akıtarak kesmek gerekir.

Bu tür haberler yüzünden sektör zor günler geçiriyor. Hatta zor aylar geçiriyor.

Son aylarda tavuk sektörü 5000 e yakın işçi çıkartıp küçülmeye gitti. Sözleşmeli üreticiler yani kümesçiler, tavuk nakliyecileri, kesilmiş tavuk nakliyecileri işsiz kaldı. Direkt ve endirekt işsiz sayısı 10.000 den fazla. Daha fazla olabilir.

Ailece hafta 3-4 gün tavuk yiyoruz. İki yaşında oğluma da hem evde hem restoranlarda gönül rahatlığı ile yediriyorum. İnsan evladına kötü gıda verir mi? Verir mi?

Bu gidişle ülkemizde tavuk üretilmeyecek hale gelir, bu salak asılsız haberler yüzünden. İthal tavuk yemeye başlarız. Brezilya'dan, Ukrayna'dan dondurulmuş tavuklar gelir. İşte o zaman ne yediğimizi bilemeyeceğiz.
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadasimin babasinin Manisa'da tavuk ciftligi var, Banvit'e yetistiriyor sanirim onlar, civcivken alip buyutup mu veriyorlar ne oyle orta bi basamak. Gecen aylarda haftalik/aylik 100-150bin pilic telefinden falan bahsediyorlardi hastalik yuzunden, ama kesinlikle hepsi itlaf ediliyor zaten, buyuk markalarda saglam tavuklarin tuketiciye ulastirildigi kesin Iceriden duydukca daha da rahatliyor insan.

O yuzden ben de hic dusunmuyorum tavuk tuketirken Kirmiz etten daha guvenilir bile geliyor cogu zaman

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hastaneye gidip onkoloji bölümünde yatan ve maalesef ömrünün sonuna gelmiş hastaları görüntüleyip ardından dünyadaki tüm insanlar bu şekilde demek neyse bu video da aynısı. Her insan kanser demek gibi...

Hiç mi hasta tavuk olmuyor, tabi ki hastalanan oluyor, her canlı gibi. İyileşmeyenler ölüyor. Tedavi olanlar kesiliyor.

Kümeste veya yolda kısacası kesimhaneye gelmeden önce ölen tavuklar atılır, dinimize göre kanı akıtarak kesmek gerekir.

Bu tür haberler yüzünden sektör zor günler geçiriyor. Hatta zor aylar geçiriyor.

Son aylarda tavuk sektörü 5000 e yakın işçi çıkartıp küçülmeye gitti. Sözleşmeli üreticiler yani kümesçiler, tavuk nakliyecileri, kesilmiş tavuk nakliyecileri işsiz kaldı. Direkt ve endirekt işsiz sayısı 10.000 den fazla. Daha fazla olabilir.

Ailece hafta 3-4 gün tavuk yiyoruz. İki yaşında oğluma da hem evde hem restoranlarda gönül rahatlığı ile yediriyorum. İnsan evladına kötü gıda verir mi? Verir mi?

Bu gidişle ülkemizde tavuk üretilmeyecek hale gelir, bu salak asılsız haberler yüzünden. İthal tavuk yemeye başlarız. Brezilya'dan, Ukrayna'dan dondurulmuş tavuklar gelir. İşte o zaman ne yediğimizi bilemeyeceğiz.
    Yok ben hastalanna hayvanlardan bahsetmiyorum. Hayvanların doğal büyümelerinin 3 katı hızla büyümeleri sağlandığı, vücutlarının çok hızlı büyümesine bacaklarının uyum sağlayamadığı ve bedenlerini taşıyamadığı, su içemediği, beslenemedi ve bir çoğunun telef olduğunu söylüyor.

Hadi doğal yollardan büyüsünler, etleri de sağlıklı olsun yani her şeyi geçtim; İstediğiniz kadar islami kurallara göre kesin, biz yiyelim diye, siz, onlar, şunlar para kazanın diye, o hayvancıkların hiç güneş gökyüzü görmeden o kadar sıkışık, havasız, pis kokulu ortamda büyümeleri, bir çoğunun hastalıktan, kalanların kesilerek ölmeleri günah değil midir? Allah hayvanlara yapılan bu eziyete razı mıdır? Hayvanlara eziyet edilerek kazanılan para helal mıdır?

Şahsen ben bundan sonra hazır tavuk eti yemeyeceğim, bulursam buralar kırlık yer, köylüden vb alıp yiyeceğim. Yumurta da aynı şekilde...
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok ben hastalanna hayvanlardan bahsetmiyorum. Hayvanların doğal büyümelerinin 3 katı hızla büyümeleri sağlandığı, vücutlarının çok hızlı büyümesine bacaklarının uyum sağlayamadığı ve bedenlerini taşıyamadığı, su içemediği, beslenemedi ve bir çoğunun telef olduğunu söylüyor.

Hadi doğal yollardan büyüsünler, etleri de sağlıklı olsun yani her şeyi geçtim; İstediğiniz kadar islami kurallara göre kesin, biz yiyelim diye, siz, onlar, şunlar para kazanın diye, o hayvancıkların hiç güneş gökyüzü görmeden o kadar sıkışık, havasız, pis kokulu ortamda büyümeleri, bir çoğunun hastalıktan, kalanların kesilerek ölmeleri günah değil midir? Allah hayvanlara yapılan bu eziyete razı mıdır? Hayvanlara eziyet edilerek kazanılan para helal mıdır?
    doğal yollardan büyüyen (diğer üretim şekillerinin doğal olmadığını söylemiyorum ) sizlerin tabiri ile. Benim tabirim ile gezmeye daha çok vakit ayıran ve dağda bayırda beslenen tavuklar kesim için en az dört aylık olmalı ki kesince bir şeye benzesin. bunlarında kg fiyatı 25 tl gibi hani ona göre tercihinizi yapın. tavukların ayaklarının tutmaması bulundukları yerden açığa bıraksan bir müddet sonra yürürler.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğal yollardan büyüyen (diğer üretim şekillerinin doğal olmadığını söylemiyorum ) sizlerin tabiri ile. Benim tabirim ile gezmeye daha çok vakit ayıran ve dağda bayırda beslenen tavuklar kesim için en az dört aylık olmalı ki kesince bir şeye benzesin. bunlarında kg fiyatı 25 tl gibi hani ona göre tercihinizi yapın. tavukların ayaklarının tutmaması bulundukları yerden açığa bıraksan bir müddet sonra yürürler.
    videodakiler özgür sayılır. Bir de bunlar var; yumurta tavukları. hayatları boyunca hiç kıpırdamadan bu kafeslerin için yaşıyorlar, (yaşlanınca da muhtemelen tavuk unu oluyorlardır) Bu eziyet değil midir?

Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben en son Çine gittikten sonra şunu anladım ki biz maalesef burada tavuk yemiyormuşuz. KFC de yedim oha ne kadar lezzetli dedim. Acaba sosundan mı dedim hayır bildiğin çocukken yediğimiz tavuk lezzeti. Şans dedim. MC de yedim gene aynı şekilde. Sokak arasında yürürken midem ekşidi dedim yemek yemem lazım. Şansa derme çatma bi yer buldum Sıradada 2-3 kişi var. Bunlar ölmüosa bana da bişey olmaz dedim ve tavuklu noodle çorbası aldım. Üzerinde koca bir tavuk göğüs parçası. Lezzet gene inanılmaz. 2 tane daha içtim. Hava alanında gene aynısından yedim. O da aynı şekilde. Tadı lezzeti ağızdaki hissi inanılmazdı. Artık GDO su mu değişik neyi değişik bilemiyorum ama herkesin tadması gerek bence.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben en son Çine gittikten sonra şunu anladım ki biz maalesef burada tavuk yemiyormuşuz. KFC de yedim oha ne kadar lezzetli dedim. Acaba sosundan mı dedim hayır bildiğin çocukken yediğimiz tavuk lezzeti. Şans dedim. MC de yedim gene aynı şekilde. Sokak arasında yürürken midem ekşidi dedim yemek yemem lazım. Şansa derme çatma bi yer buldum Sıradada 2-3 kişi var. Bunlar ölmüosa bana da bişey olmaz dedim ve tavuklu noodle çorbası aldım. Üzerinde koca bir tavuk göğüs parçası. Lezzet gene inanılmaz. 2 tane daha içtim. Hava alanında gene aynısından yedim. O da aynı şekilde. Tadı lezzeti ağızdaki hissi inanılmazdı. Artık GDO su mu değişik neyi değişik bilemiyorum ama herkesin tadması gerek bence.
    hesap ne geldi?????
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.

BlackGetz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlgili Konuyu En İyi Anlatan ''GIDA A.Ş'' Belgeselidir.
    İzleyin Lütfen.
    Haddinden fazla değer, gevşeği kral eder

34 GE 5563 - BlackGetz
    34 KA 0667 - matKAp VTI
    41 KK 495 -- KKing VTI
    34 TS 8034 -Red King CORSA 1.7 DTI+

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir sorun daha var tavukçulukla ilgilenen arkadaşlara;

Yumurta tavukları doğumundan sonra ilk bir kaç gün içinde dişi erkek olarak ayrılıyormuş. Dişileri ayırdıktan sonra erkek civcivleri ne yapıyorsunuz?
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir sorun daha var tavukçulukla ilgilenen arkadaşlara;

Yumurta tavukları doğumundan sonra ilk bir kaç gün içinde dişi erkek olarak ayrılıyormuş. Dişileri ayırdıktan sonra erkek civcivleri ne yapıyorsunuz?
    Zaten kayıp çok oluyor. kaliteli olanlarda dövüşlerde kullanılmak üzere eğitiliyor.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şahsen ben bundan sonra hazır tavuk eti yemeyeceğim, bulursam buralar kırlık yer, köylüden vb alıp yiyeceğim. Yumurta da aynı şekilde...
    aa olur mu abicim öyle şey başında besmele çek, kanını akıt yeter.. hayvanlar ne şartta yetişmiş, kendi cinsinin etini dolaylı yoldan yemiş bunların önemi yok.

tavuk unu; Tavuk unu, kanatlı kesimhanelerinden elde edilen kesim artıklarından baş, ayak,
    bağırsak, kan ve diğer iç organların rendering tesislerinde kurutulup öğütülmesiyle elde edilir.
    Bu karışım içine zaman zaman kuluçkahane artıkları da girebilir
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hesap ne geldi?????
    abi söylemiim gülersin. Hani burada çorba parası derler ya. O paradan düşük 3 koca çorba kasesi tavuklu noodle çorbasının fiyatı. Burada en dandik yerdeki çorba parasına orada MC de menü yiyosun.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi söylemiim gülersin. Hani burada çorba parası derler ya. O paradan düşük 3 koca çorba kasesi tavuklu noodle çorbasının fiyatı. Burada en dandik yerdeki çorba parasına orada MC de menü yiyosun.
    yani bedavamı yoksa bir para ödedinmi??
    çorba var çorba var. bir çorbaya 15 tl de ödersin 5 tl de
    eğer orada yediysen birde para ödemişsindir diye düşündüm.
    yani mc de tavuk menü 3 tl mi 1.5 usd?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)