Benzine mazot tehlikeli diye biliyorum ama mazota benzin ?? Temizletmekte, kontrol etmekte yarar var.
Printable View
Benzine mazot tehlikeli diye biliyorum ama mazota benzin ?? Temizletmekte, kontrol etmekte yarar var.
şimdi hata pompacıda, bu hata karşılığında depoyu fullemesi lazım. Depoyu fullemek çözüm gibi gözüksede ilerde mazot pompası arızası ve mazot yolunda ne varsa onların değişimi ile karşılaşacaksınız büyük ihtimal.
Ülkeden benzin aşırı pahalı olduğu için 20 liralık benzini aracınız farketmeyecektir..
biz benzinli araçla 50 lirası mazot gerisi full benzin ile samsuna gittik, yola çıktığıımızda 100 km kadar değişik homurdandı araç sonra açıldı performans vs yerine geldi ama dizel arabaya benzin çok tehlikeli diye biliyorum ben..
boşaltın depoyu:)
Dayım Dacia sı vardı.Komple motor yapıldı.. :( maalesef...,
Fakat depo full müş....
Dizel araç alırken satış temsilcisi özellikle tembihlemişti yanlış yakıt koyarsanız kesinlikle aracı çalıştırmadan servisi arayın diye. Deponun boşaltılıp temizlenmesi gerekiyormuş öyle bir durumla karşılaşıldığında.
yaklaşık 4lt benzin e denk geliyor 20tl
zararı var ama depoyu fulle yakın mazotla doldurduysanız bayağı seyrelmiştir genede risk almamak gerek diye düşünüyorum ben
Ustune 70 liralik mazot almissin korkma hic bisey olmaz ;)
Aynı şey 307 varken Shell de başımıza gelmişti eurodiesel yerine benzin koymuş adam ama kendisi farketmişti arabayı hiç çalıştırmadan kenara aldık hemen usta çağırdılar depoyu boşalttılar falan hallolmuştu saat de gecenin 11 di.
Bi hata olduysada bence gerekeni yapmalılardı öyle karışır diyip gönderilmesi yanlış .
Benim basima geldi benzinli arabaya 100 liralik motorin koydular bi sey olmaz karisir filam demislerdi bosta camlarinin onune dayadim cekici cagirttim zorla yoksa iceri dalardim arabayla butun yakit borulari vs degismisti
eskiden kamyoncular yapardı hatta daha değişik bi karışımları vardı çam ağacı özü reçine felan daha değişik birşeyi benzinle inceltip depoya döküyordu direk benzin atanda vardı 15-20 lt mazota 1-2 lt bezin atıyorlardı özellikle sebze taşıyan kamyonlar yapardı amam onların yakıt sistemi ile sizinki aynı değildir sizinki daha narindir fişi saklayın sıkıntı çıkarsa gidersiniz benzinliğe
Geçen haftalarda bir tanıdığın başına geldi . Enjektörler komple değişti. Ve onlar benzin in üstüne mazotla fullediler depo yu . Araç 1.5 kangoo yanı clio daki motor ile aynı . Bence dikkatli olmakta fayda var enjektörlerinizi kontrol ettirin.
Ilk defa benzinin pahali olmasi işe yaramiş ;) ben kartta cektireck olsam gozumle diesel pompasini depoya sokulmadan aracin basindan ayrilmam.
bişey olmaz ben arabama 100de 100 yağ koyuyorum azbirazda benzin oil racing :D devam aracımda corsa 1.5td 2000 model 250 bin yaptım siz düşünün ne bulursam depoya :) gaz yağı ayçiçek kanola fındık yağ 10 numara yağ koyuyorum az birazda benzin
atıcağınız döküceniz yağ varsa alırım :)
pompacıya getirecen 1 metre hotrum depoyu açacan hadi bakıyım koydugun benzini çek diyecen :)
motor 1.5 dci yerine eski 270 dizellerden falan olsaydı bişey olmazdıda bu yeni nesil sqadece eurodiesel ile çalışan dci tarzı motorlarda sorun olabilir ben olsam o benzinliği her türlü şikayet ederdim yani yuh