Birşey olmaz üzerine 100 TL mazot koyup dvm eedin.
Printable View
Birşey olmaz üzerine 100 TL mazot koyup dvm eedin.
Burası Türkiye burda heran herşey olabilir :/
1.9 D ,1.7dti, 1.5 td 1.9 Dti, gibi common-rail olmayan eski nesil dizeller olsaydı. bir sorun çıkartmazdı ancak yeni nesil dizeller daha narin hele ki DCİ en narinlerinden biri.
Her benzinlikte her pompanın yanında yazan bir uyarı yazısı vardır.
Aracınıza yanlış yakıt konulduğunda aracı çalıştırmayınız durumu görevlilere haber veriniz.Deponuzda ki yakıtı boşaltıp doğru yakıtı koymadan çalıştırmayın diye.
sizin yerinizde olsam karıştır diyen adamın suratı ile o uyarı yazısını birleştirirdim.
Gerekli olcumler uygulamalar yapildi serviste.
Aracta herhangi bir sikinti yok.sadece motorun ses tonu biraz degisik.o da yetkili tarafindan aldigim bilgiye gore depodaki benzin orani iyice azaldigi zaman normale donecekmis.
Ayni anda uzerine tekrar motorin koymamiz ve henuz zaman gecmeden tekrardan motorin almis olmamiz sayesinde olasi bi masraftan kurtuldugum soylendi.
Sizlere tavsiyem bu tarz konularda dikkatli olmaniz.
Yardimci olmak amaciyla konuya cevap yazan herkese cok tesrkkur ederim..
Faruk kardeşim ilk konuyu görünce hemen dedim uzmanlık alanım Opet istasyonda muhasebeciyim reklam gibi olmasın opet te türkiye genelinde satışta 3. firmamız 8 ada var gün içinde çoğu zman da her ada başında 4 araç olabiliyor dalgın pompacı arkadaşların her ay bir vukuatı var en son mondeo 2.0 ghia dizel e vermişler benzini amcam çalıştırmış gebzede kalmış alındı şahsuvaroğluna çekildi pompa enjektör revizyon 3500 lira ford servis 850 kiralık araç 550 bir de amcam ankarada oturuyor ankaraya getireceksiniz aracı dedi geçen cumartesi ben zevkine gittim 2.0 ghia dizel mondeoda baya keyifli :D
Neyse sadede gelelim istasyon sigortasından bunun 4350 si karşılanacak diğer masraflar ve muafiyet farkı popmacıya pompa başında farkına varırsalar yıkmada yağ çeken tüpten aldık bütün yakıtı çekiyoruz marş basınca olay bitiyor 1 ay önce 2012 opel 6000 masraf ondan önce 98 passat 5000 lira ama passatçı bizi katakulleye getirmiş olabilir günahı boynuna 20 lira benzin koyduruyor pompacı yemin ediyor sonra arıyor ben tatile gidiyorum mağdurum tatile giden 20 lira benzin mi koyar ? araba çoluk çocuk dolu arabam servis bakımlı felan dedi vw de bir tane kaydı yok arabayı yeniledik 5 sene daha binecek en son 2.0 ghia nın da pompa ömrü 3-5 ay kalmış delphi servisi öyle dedi oda şans işte
en son olarak arkadaşlar ne olursa olsun yakıt bitene kadar pompa başında bekleyin ...
Saygılar
Geçmiş olsun, sorun çıkmaması sevindirici olmuş.
siz gene şanslı sayılırsınız :) geçen muşterımızın bırı enjektor temızleyıcı dıye benzınlı arabaya radyator onarıcı(tıkayıcı) atmışlar adam 100 metre gıdememış bıle depoyu felan soktuk komple pompanın ağzına dolmuş temızledık felan duzeldl gıttı donuşte uğrucam benzınlığe dedı ama naptı bılmıyorum
Bu bişey olmaz diyenler, kendi arabalarında bu durum başlarına gelse ortalığı yıkarlardı .
Çok sempatiksiniz ...