Bende Otobüse 30 teneke döküyorum yalnız Değilsin :D
Printable View
3-4 litre benzin koca depoda karışır gider korkulacak birşey yok
bu tarz sorunların biraz olsun önüne geçmek için bence depo kapağının içine ''Kardeş diesel de değil DİZEL HATTA MOTORİN! BENZİNE GÖRE UCUZ OLAN HANİ'' diye stickker yapıştırmak lazım çok duyar oldum bu sorunları
Eski sistem dizellerde çok nadir ve çok az oranlarla benzin koyulduğunu hatırlıyorum lakin o bile saçma geliyor bana.Bence aracınızı servise gösterin.Üstüne dizel yakıt eklenmesi bence pek birşey fark ettirmez çünkü marşa basılınca zaten olan olmuştur devamıda ilerleyen günlerde olabilir.
Bende benzinin pahali olmasina hic bu kadar sevindigini hatirlamiyorum. Sonuc itibariyle henuz bi sikinti yok.olcum yapildi sorun cikmadi.yarin son kontrole goturcem araci servise.Birsey oldugunu pek sanmiyorum ama motor pek bi homurdaniyo rolanti de.
Fis i sakliyorum.Gittim gorustum.Adam hatasini inkar etmedi.petrol sahibi de ne olursa olsun magdur etmeyiz dedi.Hata bizde felan dedi.Bakalım sonucu sizlerle de paylasirim..
depo kapaginin icinde 2 tane disinda ise altta kucuk bi yazi ile 1 tane olmak üzere toplamda 3 adet diesel yazisi var..
Adama da yuklenmek istemedim acikcasi yukari postta belirttigim gibi zaten hatasini kabul etti.gun boyu kimbilir kac tane araba goruyor.
Erzurum sogugunu bilmem bilir misiniz aksam o saatte o da keyfine beklemiyo heralde insanlik hali dedim ekmek parası felan ustelemedim.tatsizlik olmadi sonuc olarak.
Arabada da bi sikinti cikmazsa kisa vadede pek de uzerinde durdugum bi konu olmaz acikcasi..
Cilt maskesi kıvamında karışım yapanlar varmış :D
GEçmiş olsun.Umarım bişey olmaz.
Geçenlerde aracımın hem lpgsi hem de benzini bitti.Babamın dizel arabasıyla petrole bidonla benzin almaya gittik.
Adama "10 liralık benzın koy"dedim.Bu arada kafam çok dalgındı.Adam gözümün önünde bidona mazotu doldurmuş da haberim yok.Babam arabadan inince fark etti.Pompacı da kusura bakmayın arabanız dizel olunca ben dizel anladım dedi.O mazotu eğer depoya dökseydim neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.Çünkü aynı gün şehir dışına çıkmam gerekecekti arabayla.
Burdan çıkarılacak ders şudur arkadaşlar
İster kredi kartıyla ister nakit ödeyin ama mutlaka pompacının eline aldıgı hortum dizel mi benzin mi iyi bakıp ondan sonra ödeme yapın.Adamlar dalgın olabilir.Kasıtlı da yapabilir.
Ya hıc bısey olmazzz tabıkı dewamm :)
sağır dizel arabaların açılması için ustalar yaklaşık 20 lt dizel üzerine 0.5-1lt arasında benzin koyuyorlar.
arabamı aldığımda aynı şeyi bende yaptım 10km kadar hız fark etti. ama kullandığım araba eski sistem commonrail olmayanlardan. dcilarda durum farklı olabilir.
1 litre benzinle motor kıran belki 10 tane dci gördüm.
millet ne kadar rahat bişey olmaz diyor anlayamıyorum. 1 litre benzinle bile patlayan dci dolu piyasada. benzinin dokunduğu dci enjektörünün zarar görmeme ihtimali yok. vuruntuya hasara sebep olur sonrasında da motor kırmaya kadar gider. mazot pompasınada enjektörede sağlam zarar verir. bu iki zarar en iyi ihtimal. en kötü ihtimalde motor kırmak.
ama bişey olmama ihtimali yok. belli bir süre sağlam gibi çalışsada o enjektörleri söküp enjektörcüde teste sokun kesin memelerinde yanıklar olucak sorunlu çalışmaya sebeptir.
hiç bir bilgisi olmayıpta hiç bişi olmaz diyenler yapmayın bunu. daha geçen gün reno forumunda aynısını dediler. ben olmaz söktür yoksa kol gibi giricek dedim.
yaptık oldu dediler. 3 gün sonra konu açtılar enjektörler pompa v.s v.s sonuç pert.
yüklen kardeşim niye yüklenmiyorsun. bize ayda 1-2 tane araç geliyor bu şekilde tamir ediyoruz. faturasınıda benzinliğe kesiyoruz. adamlarla anlaşmamız var. onlar böle hatalarda bize gönderiyor misal olarak. bizde yapıp faturasını kesiyoruz. müşteriden 1 kuruş almadan teslim ediyoruz. benzinlike sigortadan tahsil ediyor. yani pompacıya filanda girmiyor. yüklenin böyle durumlarda. olay çıkartın gerekirse. benzinliye mazot koyarsan enfazla enjektör değişir. benzin enjektörüde clionunki 200 tl. ama dizele benzin koyarsan dizel enjektörleri + pompa 3 milyarı buluyor sıfırı. birde motor kırarsa 6-7 milyarlara kadar zarar gören araçlar var.
Bildigim ve hep duydugum kadari ile mazotlu araca full depoda 1-2litre benzin birsey yapmazmis ama 20liraya 20 lira biraz tehlikeli gibi geldi.Artik o benzinle yurutmussunuz bence hemen fulleyin iyi bir euro dizelle(shell gtl gibi) en azindan seyrelsin benzin yada garantiye almak icin yakit gecen butun yollari sokup temizletin.Biraz ugrastiracak galiba.
mercedes e190 2.0 karadüzen dizel aracıma pompacı 50 liralık benzin koymuştu o şekilde 30-40 km dolaştık motor kulaklardan kopacak gibi çalışıyordu daha sonra üzerine 100 lira mazot koyunca normale dönmüştü
akaryakıt istasyonlarının bu tür hatalardan kaynaklanan zararlar için kaskoları mevcut. şirket aracına (clio 1.5) benzin konulması sonucu yolda kaldı. araç servise gitti ve çekici dahil bütün masraflar istasyon kaskosundan yapıldı. riske girmeye gerek yok bence.