Rot olup olmamasi bu durum icin cok farketmez her cins kopekle dostluk kurabilirsiniz ama bu tip baskin karakterli irklarla fazla icli disli oyun oynanmasini tavsiye etmiyorum ozellikle yerde yatayim sarilayim yuvarlanayim kismi cok dogru bir hareket degil.Bu tip hareketler hayvanin sizin karsinizdaki yerini bilmemesine,yanlis anlamasina ve olcuyu kacirmasina sebebiyet veriyor.Bi jack russell yerini sasirirsa size fiziken fazla bir zarar veremez ama bir rotta isin rengi degisebilir zaman gectikce.Bir bakarsin artik kontrol ona gecmis ve sozunu gecirememeye baslamissin heleki bu durumu 2 yas sonuna kadar kontrol altina alamazsan gecmis olsun.Artik kopeginin oyuncagisin demektir.O yuzden ilk kopegini almadan once daha kopek bile ortada yokken gidip bir egitmenle uzunca bir sohbet etmeni tavsiye ederim.Oldum olasi su rot lar bana guven vermemistir heleki yetiskin olanlarin hepsinin tipik hareketi olan kafesine yaklastiginda kafese on patilerini vurup surekli iceride hirlayarak donmelerine bir anlam veremiyorumbirde tavsiyem ne 2 ayliktan kucuk al ne de 3 ayliktan buyuk bebekliginden cikarken seni bilsin hep yaninda orda gereken butun sevgiyi fazlasiyla ver(simardigi an cezalandirmalisin hemen acimak kesinlikle yok) ama 4-5 ayliga geldimi kesin prof bi egitim aldir.