User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: ROTTWEILER bilgi

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cix boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle diyim belli bir zaman ev sonra bahçe aslında benim isteğim düşüncem sürekli evde yanımda olması ama bu zor bir ihtimal.akşamları yalnız kaldığımda oyalanacağım bir dost bana arkadaşlık edecek sarılacam oyun oynıyacağım nebilim yeri gelecek dertleşeceğim.

Rot olup olmamasi bu durum icin cok farketmez her cins kopekle dostluk kurabilirsiniz ama bu tip baskin karakterli irklarla fazla icli disli oyun oynanmasini tavsiye etmiyorum ozellikle yerde yatayim sarilayim yuvarlanayim kismi cok dogru bir hareket degil.Bu tip hareketler hayvanin sizin karsinizdaki yerini bilmemesine,yanlis anlamasina ve olcuyu kacirmasina sebebiyet veriyor.Bi jack russell yerini sasirirsa size fiziken fazla bir zarar veremez ama bir rotta isin rengi degisebilir zaman gectikce.Bir bakarsin artik kontrol ona gecmis ve sozunu gecirememeye baslamissin heleki bu durumu 2 yas sonuna kadar kontrol altina alamazsan gecmis olsun.Artik kopeginin oyuncagisin demektir.O yuzden ilk kopegini almadan once daha kopek bile ortada yokken gidip bir egitmenle uzunca bir sohbet etmeni tavsiye ederim.Oldum olasi su rot lar bana guven vermemistir heleki yetiskin olanlarin hepsinin tipik hareketi olan kafesine yaklastiginda kafese on patilerini vurup surekli iceride hirlayarak donmelerine bir anlam veremiyorum birde tavsiyem ne 2 ayliktan kucuk al ne de 3 ayliktan buyuk bebekliginden cikarken seni bilsin hep yaninda orda gereken butun sevgiyi fazlasiyla ver(simardigi an cezalandirmalisin hemen acimak kesinlikle yok) ama 4-5 ayliga geldimi kesin prof bi egitim aldir.

nosturkye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bold yaptigim kisima ozellikle pit konusunda kesinlikle katilmiyorum hepsi egitimi ve sahibinin karakteri ile alakali size bir cok son derece dengeli ve guvenilir ornek gosterebilirim.Cok bilirim Alman kurdu olupta son derece dengesiz olan hemde bunlardan bir tanesi secereli ve irk yarismalarinda dereceleri bulunan bir kandan gelen safkan bir Alman kurdu bir kac yildir sadece damizlik olarak kullaniliyor.Su an ciftlikte yasiyor sahibi yaninda oldugu halde sahibinin kayinvalidesinin omzunu koparttigi icin.Kafesine yanlamasina bile yaklasmaya calistiginiz an yani kopege seni tehdit etmiyorum mesajini verdiginiz halde bile kopegin verdigi tepkileri gormeniz lazim.Bu is yavruyken egitiminin cok dikkatlice verilmesiyle alakali.
    tek tek cins örneği vermedim ırk ve benzer köpekler kullandım hiç adam öldüren yada ağır yaralayan jack russell gördünüzmü?
    ben size çılgın bir kangalda yetiştiririm ancak bebekle uyuyanda fakat bir kangalı insana saldıran bişi yapmak yetenek ister birini saldırgalık için eğitmeli diğerini saldırmasın diye eğitmelisiniz. rot ve pit de bu gruptan saldırmasın diye eğitilmeli.
    itaat eden köpek olarak yada dostluk anlayışı oyun olan alman çoban örneğimdi ben hiç karşılaşmadım sevimli bir pit le rot daha iyi olsada ben çoçuğumu aynı yerde yenlız bırakmam ama kangal derseniz yanında uyusun güvenirim.
    arkadaş çok hiper olmayan dost bir köpek dedi film sahnesi canlandırın gözünüzde arkadaş canlısı bir pitbul akşam seviliyor sonra gelen çocuklarla oynuyor.
    ben bahçeme bir pit rot yada doberman alıp çoluk cocukla yada ailemle beslemem evede sokmam bekçi köpeği kapalı kafes eyvallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek tek cins örneği vermedim ırk ve benzer köpekler kullandım hiç adam öldüren yada ağır yaralayan jack russell gördünüzmü?
    ben size çılgın bir kangalda yetiştiririm ancak bebekle uyuyanda fakat bir kangalı insana saldıran bişi yapmak yetenek ister birini saldırgalık için eğitmeli diğerini saldırmasın diye eğitmelisiniz. rot ve pit de bu gruptan saldırmasın diye eğitilmeli.
    itaat eden köpek olarak yada dostluk anlayışı oyun olan alman çoban örneğimdi ben hiç karşılaşmadım sevimli bir pit le rot daha iyi olsada ben çoçuğumu aynı yerde yenlız bırakmam ama kangal derseniz yanında uyusun güvenirim.
    arkadaş çok hiper olmayan dost bir köpek dedi film sahnesi canlandırın gözünüzde arkadaş canlısı bir pitbul akşam seviliyor sonra gelen çocuklarla oynuyor.
    ben bahçeme bir pit rot yada doberman alıp çoluk cocukla yada ailemle beslemem evede sokmam bekçi köpeği kapalı kafes eyvallah.

Katılmadığım yanı bu hayvanların dengesiz olduğunu söylemeniz.Bunlar eğer dengesiz bir sahip tarafından yetiştirilirse evet dengesiz olmaya eğilimli oldukları için kolaylıkla olurlar ama düzgün bir eğitimle en az kangal kadar güvenilir olurlar(inanması zor gelsede çocuğu altına alan kangalda biliyorum he parçalamadı o ayrı).Bende iyi yetişmiş ve sağlıklı zihin yapısı olan bir pitle çocukta yalnız bırakırım ailemlede baş başa bırakırım ki her zaman bırakıyorum kardeşim annem evim herkes onun güvencesi altında.Amaaa karşı tarafa her zaman bir üstünlük kurma çabası var insan ya da hayvan farketmiyor ama bu ırk kadar hayvanın doğuştan gelen kişiliğiylede alakalı.Bazı kardeşleri vardı tabiri caizse vur ensesine al ekmeğini ama benimki aşırı özgüvenli.Bu onu dengesiz yapmıyor ama dominantlık hat safhada.Bu dominantlık bi jack russell da bulunmuyor diye saydığınız cinsler dengesiz sayılamaz.

Sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru eğitimle inanılmaz şeyler yapabilen bir cinstir, çok yakın arkadaşımda var, yanında 10dakika dursan aşık olursun hareketlerine.

küçücük bir örnek;

Atlas Motorlu Araçlar

Denizli

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk köpek ve baskın ırk olması açısından çok fazla önem arz ediyor. rot düzgün karakter isteyen bir ırktır itaat sahibinde olmalı asla tedirgin yada aşırı baskın tavırlar sergilenmemeli. asker mantıgında yetiştirmek daha saglıklı ( askerler için söylenen ünlü söz sevmek ve dövmek arasındaki ilişki konusu). saldırgan yapısı yoktur tabiki sahibi yeterince sosyalleştirmez ve kendisini dev aynasında görmesini saglamazsanız. ciddi anlamda yemek yer, kısa tüylü oldugu için tüy dökme pek gözlemlenmez o yüzden cilt hastalıklarına karşı sürekli gözlemlenmesi lazım (uzun tüylü ırklarda tüy dökmesindeki değişim size ip ucu verir), egzersiz ve ilgi ister, uzun süreli tatillere gidebilmek için en az sizin kadar iyi bakacağını bildiginiz bir yakınınız mutlaka olmalı ve sürekli onunla görüşmeli yoksa tatil dönüşü sizi hoş karşılamaz. her insanda oldugu gibi bir eşref birde eşşek saati vardır, nadirende olsan eşşek saatine denk gelirseniz çok aşırı üstüne gidilmesi bazen kötü sonuçlar verebilir bu gibi zamanlarda biraz onunla ilgilenir ve beraber zaman geçirirseniz çabuk atlatır.

baskın ırkta ilk verilmesi gereken egitim bence yemek egitimidir, yemek kabını önüne koyduktan sonra geri alamıyorsanız; köpeginiz sizin sahibiniz olmuş demektir. sadece şimdilik size baskı kurmuyor ama bunu illa göreceksiniz.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LÜTFEN ROTTWEILER ALMAYIN

ARC/ AKC standardına bakalım. Bunu okurken lütfen kaç kere “güçlü” kelimesinin geçtiğine bakar mısınız?
    Genel tanımda AKC standardı der ki:

Alıntı:
    “İdeal rottweiler, orta büyüklükte, kuvvetli ve güçlü bir köpektir. Sağlam ve dayanıklı yapısı, büyük güç, çeviklik ve dayanıklılığa katkıda bulunur.”

Şimdi direk buradan başlayalım. Hangi kelimeleri görüyoruz yukarıda? Kuvvetli, güçlü, büyük güç, çeviklik ve dayanıklılık. Sizce bu bütün gün yayılıp oturmaktan hoşlanan bir köpeği mi tarif ediyor? Gerçek güç ve çeviklik için üretilmiş bir köpek, kesinlikle bu izleri yönetecek enerjiye ve mizaca sahip olmalıdır ve bunları kullanması gerekmektedir. Yani bu köpekler etrafta oturup tüm haftayı hiç birşey yapmadan geçirip sonra hafta sonlarında “hafta sonu canavarı” olacak köpekler değildir.

Alıntı:
    “Kemik ve kas kütlesi, onun görünüşünü destekleyecek yeterlilikte olmalı, ona çok güçlü bir görünüm vermelidir.”

Orta büyüklükte, çok kuvvetli bir köpek... Bu çocuklarla bir başına gözetimsiz bırakılacak bir köpek DEĞİLDİR. Bu, yeterli eğitime sahip olmayan, güçsüz veya düşük enerjili kimseler tarafından yürütülecek bir köpek DEĞİLDİR. Bu, köpeğinin fiziksel üstünlükleri ile başa çıkabilecek gerekli ZİHİNSEL güce ve dayanıklılğa sahip olmayan insanların sahip olabileceği bir köpek DEĞİLDİR.

Alıntı:
    “İfadesi, asil, tetikte ve kendine güvenlidir.”

Kendine güvenli. Bir çok insanın kendine güveni yoktur veya kendinden emin değildir. Karar vermede şu mu olsa bu mu olsa der dururlar (tabi kendi başlarına bir karar verebilirlerse), ve bu şekilde yaşayarak da çevrelerindekilere de amaç ve hedeflerinde açık olamazlar. Bu tarz bir insan, kendine güveni tam olan bir köpeğe sahip olmamalıdır. Kendine güveni tam olan köpek, kendine güveni olmayan insan üzerinde çok ciddi avantajlara sahip olacaktır. Bu da kolaylıkla dominantlık sorunlarına ve evde potansiyel ısırılmalara neden olacaktır. Eğer güçlü bir beyne ve inanca sahip olabilecek yetide değilseniz, Rottweiler size göre DEĞİLDİR.

Alıntı:
    Boyun – Güçlü ve oldukça adeleli

“Yardım!!! , yürürken köpeğim beni çekiyor” Bunu kaç kere okumuşuzdur?? Bu köpek aslında yük arabası çekmek üzere üretilmiştir. Kelime nedir ? Yük arabası ÇEKMEK. Bunu yapabilmesi için, köpeğin orantısal olarak düzgün gelişmiş boyun omuz ve ön çeyreğe sahip olması gerekir. Güçlü ve oldukça adeleli boyun “çekmek” için üretilmiştir. Normal olarak da buna dair yoğun bir eğitim vermediğiniz sürece Rottweiler’ınız sizi tabii ki çekecektir. Eğer tasmasına asılıp sizi çekecek köpeklerden hoşlanmıyorsanız, Rottweiler size göre DEĞİLDİR.

Alıntı:
    Ön Çeyrek – Bacakların gelişimi güçlüdür.... Bukağılıklar güçlü ve yaylıdır.

Alıntı:
    Arka Çeyrek Kalçanın üst kısmı nispeten uzun, geniş ve oldukça kaslıdır... Alt kısmı ise uzun, geniş ve güçlüdür ve kalçanın birleşme noktasına doğru yoğun kas oluşumu vardır

“Köpeğim herkesin üzerine zıplıyor.” E tabii ki! Zıplama, onların yetiştirilme sebebi. Ve standardın aslına dönersek: Sağlam ve dayanıklı yapısı, büyük güç, çeviklik ve dayanıklılığa katkıda bulunur. Çeviklik için yetiştirilmiş bir köpek, bir anda her yöne hareket etmek için yetiştirilmiş köpektir. Düzgün davranan bir Rottweiler’a sahip olmak için çok fazla zaman ve eğitime ihtiyaç vardır. Eğer genetik olarak daha sakin, daha az hareketli (ve sizin zamanınızın daha azına ihtiyaç duyan) bir köpek istiyorsanız, lütfen başka bir ırkı göz önünde bulundurun.

Alıntı:
    Yürüyüş -- Rottweiler tırıs koşan köpektir. Hareketleri dengeli, ahenkli, kendinden emin ve engellenemez olmalı, güçlü ön adımlar ve kuvvetli arka bacaklarla sağlanmalıdır. Hareketler, zahmetsiz ve etkilidir..

Rottweilerlar güçlü ve etkili hareket ederler. Bu yüzden, her gün oldukça fazla egzersize ihtiyaç duyarlar. HER GÜN Yağmur, çamur, kar, eşinizle kavga etmeniz, iş yerinde berbat bir gün geçirmeniz... Köpeğinize verdiğiniz bir SÖZ var. Eğer güçlü, aktif, zeki bir köpek istiyorsanız. Sahip olmanın ne demek olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Alıntı:
    Mizacı – Evini ve ailesini korumak için kalıtımsal gelen bir arzusu vardır. Oldukça zor olan akıllı bir köpektir ve sahip olduğu yüksek uyum sağlama yeteneği ile güçlü iş yapma isteği onu hem arkadaş, hem koruma hem de çok amaçlı bir köpek yapmaktadır
    .

Akıllı ve "güçlü iş yapma isteğine" sahip bir köpek evde oturup yayılacak bir köpek DEĞİLDİR. Bu, sürekli eğitim, iş, ilgi ve güçlü liderliğe ihtiyaç duyan bir köpektir.

“Köpeğim evimi mahfediyor” “Papim, çocukları/ kedileri (her ne ise) kovalıyor”.. Bunu sürekli görüyoruz.. hergün neredeyse... Peki bilin bakalım neden? Çünkü bu zeki bir ırk, iş yapmak için üretilmiş... Eğer köpeğinize zihinsel ve fiziksel olarak HERGÜN egzersiz yaptırmazsanız, zararlı davranışlar görülecektir ve bunun beklenmesi gerekir. İş yapmak için üretilen bir köpeğin “prey drive”ı (av güdüsü) olacaktır. Prey Drive, avı kovalayıp/ yakalama (ve öldürme) isteğidir. Evet, işte bu yüzden papiler ve eğitimsiz köpekler hareket eden nesneleri kovalayacaklardır. Bundan vazgeçmesini sağlamaya çalışmak ise kendimizi EĞİTİME adamak ile gerçekleşir.

Köpeğinize egzersiz yaptırmanız demek, onu çocuğunuzun okul aktivitelerine vs. ye götürmek demek değildir. Bu bire bir köpeğinizi dışarı çıkartmak ve ona odaklanarak ezgersiz yapabileceği zamanı vermek demektir. Bu zaman diliminde, itaat eğitimi seviyesinde eğitim de gerçekleşmelidir. GÜNLÜK OLARAK. Bu günlük hayatınızın planlanmış bir bölümü olmalıdır. Parkta aynı zamanda çocuklarınızın peşinden koşarken ya da arkadaşlarınızla muhabbet ederken yapacağınız bir aktivite değil. Köpeğe odaklanmış olarak...

Rottweiler sahibi olurken, “görünüşünden” daha fazlası vardır. Böyle asil bir köpeğe sahip olacak kişinin, ne kadar vakti olduğu, zihinsel yeterliliği, ilgisi ve eğitime devam yetisi, egzersiz programı ve en önemlisi; köpeğin ne olması gerektiği konusunda dürüst olması gerekmektedir.

Eğer; çekmek için yaratılmış, zıplamayı ve koşmayı seven, günlük egzersize ve sıkı eğitime ihtiyaç duyan, her zaman sizin otoritenizi sorgulayacak bir köpek istemiyorsanız, LÜTFEN Rottweiler ALMAYIN.

Eğer; eğitimlere katılacak vaktiniz yoksa, köpek davranışları ve eğitimi üzerine kitap okuyacak vakit bulamayacaksanız, yakın çevrenizde eğitim verebilecek bir yer yoksa, LÜTFEN Rottweiler ALMAYIN.

Beğendiniz özelliklere sahip bir çok ırk var: Kesik kuyruk, siyah/ kızıl renkler, kısa tüy, kalkıkolmayan kulaklar, kocaman kafa.. Eğer “herkesi seven” bir köpek istiyorsanız, Rottweiler size göre değildir. Eğer size meydan okuyacak, tanıştığı her yeni insanla veya köpekle iyi geçinemeyecek bir köpekle başa çıkamayacaksanız, LÜTFEN Rottweiler ALMAYIN.

Burda istediğin soruların cevaplarını bulursun

www.rottforum.com

http://www.rottforum.com/viewforum.php?f=77
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    42.posttaki rot çok iyi ya
    edit: bence boxer alınabilir
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

teoman_rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coook yanlıs konusmussun benim rott um var 5 yasına giricek evimin içinde besliyorum ne bi yere zarar verir ne ben istemeden birine zarar verir nede bi huysuzluk yapar .

Ben daha kopegimi hiç zincir takarak dolastırmadım hep serbest dolasır ankarada kızılay meydanındada bu sekilde tunalının ortasındada tasmasız gezdiririm hiç kimseye asla bakmaz takmaz etmez sevmek isteyenin yanına asla GİTMEZ umursamadan yürür siz nasıl sokakta geziyorsanız aynı sekilde ama birisinden bi sey sezsin saldırı veya bana karsı el kol kaldırma gibi direk zıplar ama sunu söyliyim atak halinde iken havada iken bile ben dur dedigimde anında durur !!!

bu her cins kopekte aynıdır sen nasıl egitip buyutursen kopegin oyle olur babamın alman cobanı vardı secereli allahım devlet felaketiydi ne dısarda gezdirebiliyodum ne bişey yanımdan biri gecse saldırıyodu evde anneme ablama babama dahi saldırıp yaraladı egitime goturduk egitmeni yaraladı adam biz buna bişey yapamayız kendini size korumaya adamıs dedi bıraktı boyle bi devlet felaketiydi

ben rottumun oyle olmaması için dogdugundan beri cok sosyel yetiştirdim en ufak sorun cıkmadı benim eşim bile tasmasız gezdiriyo ne desem yapıyo asla sozumden cıkmıyo ama soyle soyliyim ben ona ne gosterip komut versem asla ne olduguna bakmadan saldırır istersem agac gosteriyim istersem salıncak gosteriyim veya bi hayvan herhangi bisey gosteriyim boylede yanı var.

ayrıca kucuk cocuklarla inanılmazz otesi anlasır yazmıssında benimki bebek olsun kucuk cocuk olsun inanılmaz anlasıyo hatta cocuklar bunun ustunden inmiyolar bunaltıyolar kulagını cekiyolar uzerinden inmiyolar asla ses cıkartmıyo zarar gelir diye elini bile kaldırırken dikkat ediyo esim hamile suan yazın cocucugum dogucak allah izin verirse ben kopegim oldugu için cok rahatım rahatlıkla cocugumuda direk ona emanet edip gidebilriim . emin ol hersey verdigin sevgi ve egitimle alakalı

bu arada benim rottum gordugum gorebilcegin en iri en buyuk rott tur sanıyorum yolda gezerken insanlar yolu bosaltıyolar fln oyle ciddi bi rot ama asla ben komut vermeden hiçbişey yapmaz .

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    her şeyi geçelim bu köpeği beslemek bile maddi imkan ve güç ister nerden baksan ek vitaminleriyle mamasıyla ayda 500 tl bu hayvanın yemeğine gider..

bizim burda 80 yaşında teyze gezdiriyor gerçi teyzemi gezdiriyor yoksa köpekmi teyzeyi gezdiriyor onu çözemedim burda yasak var belediyenin yasağı ayrıca sitelerinde kendi içinde yönetimlerinin vermiş olduğu yasak.. hayvanınızın dışkısını temizlemek torbaya koymak zorundasınız teyzemin elinde el küreği bir elinde çöp torbası hayvanda mubarek nasıl dışkı çıkartıyorsa her dönüşünde torba dolu oluyor
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 10 aydır bakıyorum bizim ayı'ya. İlk gördüğümde babam eve 10 günlükken felan getirmişti. Evde bakımı zor olucagından şirkette düzgün biyer ayarlamıstık, 10 aydırda sürekli gece calıstıgımdan dolayıda hayvan hep benimle.

Bakımı öyle ahım şahım zor bi hayvan değil bence, Ama bazı arkdaslar diğer hayvanlarla gecinemediğini vs söylemiş yukarda. Ben hiç benim komutlarım dısında kediye bile saldırdıgını görmedim

Maddi yönden sıkıntın yoksa, Ev ortamı dısında güzel biyerde bakabilirim diyosan bence al, Hiç durma. Nekadar evde bakan arkadaslarda olsa. Evde büyük sıkıntı.
    #KGdetanirlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar kısa ve net her köpeğin bir ırkı vardır.
    ve bu ırkın özelliklerini taşırlar kendi adınıza isterseniz pit alırsınız çocuğunuzun yanına koyarsınız.
    aynı anda 20 köpeği bahçemde besleyen bir adamım kangal danua alman çoban lassie bunlardan bi kaçı ve aynı anda bunların hepsini incelersiniz fikriniz artar.
    bir rotun üstüne elbise ayağına ayakkabı giydirip köpeği kendi ırkının özelliği dışında beslemeyi yetenek yada iyi bişey olarak görmek size kalmış.
    Bir çoğu bu sebepler ile hastalanan ve ruhsal özellikleri bozulan köpekler bunlar.
    Kangal çoban köpeğidir
    husky kar köpeğidir antalyada bakılmaz
    rot bir cins özgürlük ırkıdır itaati sevmez bu amaçla kullanmak işkencedir
    vs vs bu konu uzar gider.
    tercih sizindir ancak o hayvanlarda canlı ve insanlara tavsiye verirken bu köpeklerin özelliklerini göz önüne almalıdır zavallı huskyler evlerde yaşarken iyilik etmek se bu bişey diyemem.
    gidin barınaktaki sahipsizlere bakın köpek satış yeri haline dönen petshoplara değil
    orada rot satılır albenilidir husky satılır güzeldir para ile canlı satar bir eve tıkarsınız hayvan aptallaşınca eğitildi sanırsınız rotun aptallaşmış halidir salak salak yatan köpek doğal özelliği bu değildir.

ibratice
    Misafir
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle sunu soyleyeyim cins yada kirma olmasiyla bakteri alakasi kesinlikle yanlis inanmayin oyle seylere o asisiyla alakali.Asili olupta kpekte cins olupta bakteri kaparsa yara,acik yaraya iyi bakilmadigindan olur enfeksiyon kapar hayvanin cinsiyle bir bagi yok.Egildiginde saldirmasinin sebebi o an onu zayif aninda yakaladigini dusundugu icin ayrica is yerinde bakilan kopege muhtemelen is yerinde calisanlarin bir cogunu hatta belkide hepsini hiyerarsi sirasinda kendinden asagida gordugu icin saldirmistir yani saldirdigi siz de olabilirdiniz arkadasiniza denk gelmis.Yemek vermek ve hergun sevmek sizi kopegin onunde guvenli ve saygin bir yere asla getirmez bunu unutmamali kimse.Siz ayirirken size donmedigi icinde sanslisiniz.
    iş yerinde 3 kişi onla oynar ve beslerdik birimizden çok korka, benle hep oynar ses tonumu değiştirdiğimde yada kızdığımda surat düşer ve hemen kulübesine girerdi ısırdığı arkadaş 40 yaşlarında arasıra temizliğini yemeğini verirdi ve hiç onu kendisinden korkutucak bir davranışında bulunmazdı ayırırken iki kişi ona temas ederek vurarak ayırmaya çalıştık kitledi çenesini 3,4kişide sağda solda bağırarak müdahale etti ama o gözleri hiç gözümün önünden gitmiyo arkadaşın omuz hizasından tutmuş boş boş bakıyordu su dökünce bıraktı sudan çok korkardı onun öyle birşey yapacağı hiç aklıma gelmezdi çok oynardık sinirlendiğinde bile ağzıyla tutar birakırdı hatta elimle ağzının içine sokar alt çenesini sıkardım beş on saniye sonra bağırmaya başlar deli olurdu onu çok sever hiç korkmazdım.

cix boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pekiii dogo hakkında bilgisi olan varmı
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 206 206 GTl ( SOLD )
    61 VL 090 LEON T.SPORT (SOLD)
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dogo dunyanin en guzel köpeği benim bakma gibi bir tecrubem olmadi ama fabrikada varmis eskiden babamin baya anlatir. Cok severek icten davranarak buyutmus baya guclu bir kopek ve bana gorede baya yakisikli. Resimlerini yuklerim pc e gecirdigimde. Herneyse 5 yasindayken yandaki fabrikanin serefsiz guvenligi tarafindan keyfen zehirlenerek öldürülmüş imkanim olsa kendime guvensem bakabilmek adina hic dusunmem alirim ancak ben kendi keyfim icin kopek almaya karsiyim ben onu gunde 4 kere disari cikaramazsam kosturup yoramazsam ilgi gosteremezsem bu kendi keyfim icin ona eziyet etmek olir o yüzden suanda kendime güvenip alamıyorum
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı teoman_rpm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Coook yanlıs konusmussun benim rott um var 5 yasına giricek evimin içinde besliyorum ne bi yere zarar verir ne ben istemeden birine zarar verir nede bi huysuzluk yapar .

Ben daha kopegimi hiç zincir takarak dolastırmadım hep serbest dolasır ankarada kızılay meydanındada bu sekilde tunalının ortasındada tasmasız gezdiririm hiç kimseye asla bakmaz takmaz etmez sevmek isteyenin yanına asla GİTMEZ umursamadan yürür siz nasıl sokakta geziyorsanız aynı sekilde ama birisinden bi sey sezsin saldırı veya bana karsı el kol kaldırma gibi direk zıplar ama sunu söyliyim atak halinde iken havada iken bile ben dur dedigimde anında durur !!!

bu her cins kopekte aynıdır sen nasıl egitip buyutursen kopegin oyle olur babamın alman cobanı vardı secereli allahım devlet felaketiydi ne dısarda gezdirebiliyodum ne bişey yanımdan biri gecse saldırıyodu evde anneme ablama babama dahi saldırıp yaraladı egitime goturduk egitmeni yaraladı adam biz buna bişey yapamayız kendini size korumaya adamıs dedi bıraktı boyle bi devlet felaketiydi

ben rottumun oyle olmaması için dogdugundan beri cok sosyel yetiştirdim en ufak sorun cıkmadı benim eşim bile tasmasız gezdiriyo ne desem yapıyo asla sozumden cıkmıyo ama soyle soyliyim ben ona ne gosterip komut versem asla ne olduguna bakmadan saldırır istersem agac gosteriyim istersem salıncak gosteriyim veya bi hayvan herhangi bisey gosteriyim boylede yanı var.

ayrıca kucuk cocuklarla inanılmazz otesi anlasır yazmıssında benimki bebek olsun kucuk cocuk olsun inanılmaz anlasıyo hatta cocuklar bunun ustunden inmiyolar bunaltıyolar kulagını cekiyolar uzerinden inmiyolar asla ses cıkartmıyo zarar gelir diye elini bile kaldırırken dikkat ediyo esim hamile suan yazın cocucugum dogucak allah izin verirse ben kopegim oldugu için cok rahatım rahatlıkla cocugumuda direk ona emanet edip gidebilriim . emin ol hersey verdigin sevgi ve egitimle alakalı

bu arada benim rottum gordugum gorebilcegin en iri en buyuk rott tur sanıyorum yolda gezerken insanlar yolu bosaltıyolar fln oyle ciddi bi rot ama asla ben komut vermeden hiçbişey yapmaz .
    bence siz siz olun tasmasız insan içine çıkarmayın. ne kadar dengeli olursa olsun. birisi çıkar bilmeden ters bir hareket yapar köpeği kızdırabilir yetişemezsiniz bile. diğer konu ise, sokakta tasmasız köpek gezdirilmemeli. nedeni ise o köpeği sadece siz tanıyorsunuz. yanından geçen insanlar korkup rahatsız olabilirler. neticesinde kedi değil bu koskoca rott
    SEAT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cix boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pekiii dogo hakkında bilgisi olan varmı

Çok sakin çocuk dostu oldukça kuvvetli hatta rottan falan daha kuvvetlidir fiziken(orjinal bi dogo).Orjinal olmasına dikkat et eğer alacaksan çünkü çok sayıda köpeğin çaprazlanmasından oluşmuş bir köpek olduğu için alakasız bir cinsle karışmış olursa bi esprisi kalmaz.Orjinali gerçekten çok iri ve büyük kafalı olur öyle zayıf kısa boylu falansa uzak dur sadece beyaz diye dogo olmaz.Birde bunlar havladımı gökgürültüsü gibi sesi çıkar bakacağın yerde dikkat etmen gereken bi konu.Aslen av ve spor için ideal bir hayvan ama koruma falanda yapar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rot bir cins özgürlük ırkıdır itaati sevmez bu amaçla kullanmak işkencedir
    .
    Bu yanlış olmuş , rottweiler görev köpeğidir.Bütün geçmişi boyunca herzaman insanlar için çalışmıştır , korumuştur , itaat etmiştir ve çalıştıgı zamanlarda mutlu olan bir cinsdir.Allah için bilmeden yorum yapmayın.Yanlış yönlendirme olmasın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yanlış olmuş , rottweiler görev köpeğidir.Bütün geçmişi boyunca herzaman insanlar için çalışmıştır , korumuştur , itaat etmiştir ve çalıştıgı zamanlarda mutlu olan bir cinsdir.Allah için bilmeden yorum yapmayın.
    Pardon ama Allah için bilmeden yorum yapmama işini ben kabul etmem!
    Dikkatle okuyup içinden parça cümle almayalım.
    Bir rotu eve kapatıp terlik getir yat oğlum kalk kızım hadi bi tur dön bundan mı zevk alır bu köpek.
    Bundan zevk alan oyuncu ve itaatkar köpekler var olarak belirttim.
    Bahsettiğiniz görevleri ve mutluluk ile çalıştığı işleri açarsak herkes bilgilense ben bilmiyorum öğrenmiş olayım ayrıca...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pardon ama Allah için bilmeden yorum yapmama işini ben kabul etmem!
    Dikkatle okuyup içinden parça cümle almayalım.
    Bir rotu eve kapatıp terlik getir yat oğlum kalk kızım hadi bi tur dön bundan mı zevk alır bu köpek.
    Bundan zevk alan oyuncu ve itaatkar köpekler var olarak belirttim.
    Bahsettiğiniz görevleri ve mutluluk ile çalıştığı işleri açarsak herkes bilgilense ben bilmiyorum öğrenmiş olayım ayrıca...
    Görev yapmak evde terlik getir değildir.Görev yapmak mesela sahibi ile hergün yürümektir.Yürürken mesela sırtında sahibinin suyunu cüzdanını vs taşımaktır.

bunun gibi

Sen rottweiler lar özgür köpekler dir demişsin bu cümlen tamamen yanlış , özgür değil tam tersi sahibinden görev bekleyen köpeklerdir buna takıldım ben.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)