User Tag List

Sayfa 4/20 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
365 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Kredi Dosya Masrafı İadesi

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya bir güncel çekeyim. Bilgilendirme de yapmış olayım. Hem benim hem de annemin kullanmış olduğu krediler vardı. 4 ay önce başvurmuştuk ve bugün ikisinin de dosya masrafı iadesini seve seve verdi iki farklı banka. Her türlü sorusu olan(süreçle ilgili veya yapılacak işlemler) yardımcı olabilirim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya bir güncel çekeyim. Bilgilendirme de yapmış olayım. Hem benim hem de annemin kullanmış olduğu krediler vardı. 4 ay önce başvurmuştuk ve bugün ikisinin de dosya masrafı iadesini seve seve verdi iki farklı banka. Her türlü sorusu olan(süreçle ilgili veya yapılacak işlemler) yardımcı olabilirim..
    Süreç nasıl işledi?kimi kaymakamlık kanalından kimi doğrudan bankaya başvuru yapıyor bende doğrudan bir dilekçe ile başvurdum ama ne olur bilinmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok basit. İlk önce oturduğunuz ilçenin heyetine gidiyorsunuz. Mahkeme heyeti veya tüketici hakları mahkemesi. Oraya başvuru yapıyorsunuz. Sonra bankaya gidip kredi hesap dökümü alıyorsunuz. Sonra o dökümü heyetteki başvuru formuna ekliyorsunuz. Ancak püf nokta şu. Bankaya hesap dökümünü dosya masrafı iadesi için aldığınızı söylemeyin Sonra beklemeye başlıyorsunuz. Posta geliyor ya da hesapta parayı görüyorsunuz Benimki 3,5 ay sürdü. Belki daha uzun sürebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok basit. İlk önce oturduğunuz ilçenin heyetine gidiyorsunuz. Mahkeme heyeti veya tüketici hakları mahkemesi. Oraya başvuru yapıyorsunuz. Sonra bankaya gidip kredi hesap dökümü alıyorsunuz. Sonra o dökümü heyetteki başvuru formuna ekliyorsunuz. Ancak püf nokta şu. Bankaya hesap dökümünü dosya masrafı iadesi için aldığınızı söylemeyin Sonra beklemeye başlıyorsunuz. Posta geliyor ya da hesapta parayı görüyorsunuz Benimki 3,5 ay sürdü. Belki daha uzun sürebilir.
    3,5 ay epeyce uzunmuş ama beklemeye değer bankadan zengin değiliz ya

srk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sayın ..............

Öncelikle belirtilmesi gerekir ki; Bankamız uygulamasında müşterilerimize kullandırılan kredilerden alınacak masraf ücretleri gerek Bankamız Şubelerinde, gerek internet sitemizde ve gerekse basın yoluyla, müşterilerimizin anlayabileceği ve görebileceği şekilde ilan edilmekte ve müşterilerimiz söz konusu masraflar hususunda muhakkak uyarılmaktadır.

Şubemiz nezdinde kullanmış olduğunuz tüketici kredileri ile ilgili olarak imzalanmış olan Tüketici Kredisi Sözleşmesinde "Müşteri, işbu kredi sözleşmesinin ve bu nedenle verilen veya verilecek her türlü teminatlarla ilgili işlemlerde mevzuatın gerektirdiği kredi maliyet artışlarını, her türlü masrafları, vergi, resim ve harcı ödemeyi kabul eder." şeklindeki düzenleme ile müşterimiz söz konusu ödemeyi açıkça taahhüt etmektedir. Öte yandan, Türk Ticaret Kanununun "Ücret İsteme Hakkı" başlıklı 20. maddesinde yer alan "Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir uygun bir ücret isteyebilir." düzenlemesi çerçevesinde Bankamızın tacir sıfatı dolayısıyla müşterilerden masraf, komisyon vb. talep etme hakkı bulunmaktadır.

T.C. Merkez Bankası tarafından çıkarılan 9.12.2006 tarih, 26371 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2006/1 sıra no.lu Mevduat ve Kredi Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğde, kredi işlemlerinde faiz dışında alınacak her türlü komisyon ve ücretlerin bankalar tarafından serbestçe belirlenebileceği öngörülmüştür. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun, bankaların müşterilerine sunduğu hizmetler karşılığı tahsil ettikleri masraf ve komisyonları ilan etmeleri gerekliliğine ilişkin 06.01.2011 tarih 2011/1 sayılı Genelgesi uyarınca, Bankamız internet sitesinde yer alan Ürün ve Hizmet Ücretleri sekmesinde tarifemizde yer alan masraflara yer verilmektedir.

Sonuç olarak; tahsis edilen tüketici kredilerinden kaynaklanan masrafların tarafınıza iade edilmesi yönündeki talebinizin karşılanamayacağını iletmek isteriz. Bununla birlikte, Bankamızdan kullandığınız kredilere ilişkin masraf dökümü, bilgi ya da belge temini işlemi Şubenizin yapacağı arşiv çalışması sonucu netleşebileceğinden bu konuda Şubenize ıslak imzalı talep dilekçesi bırakmanız ya da bizzat başvuruda bulunmanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    Müşteri İlişkileri Birimi

hepsi hikaye geri ödedikleri falan yok karşılıklı dosya masrafı alıncak diye imza atılmış deyip işin içinden çıkıyorlar anlaşılan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın ..............

Öncelikle belirtilmesi gerekir ki; Bankamız uygulamasında müşterilerimize kullandırılan kredilerden alınacak masraf ücretleri gerek Bankamız Şubelerinde, gerek internet sitemizde ve gerekse basın yoluyla, müşterilerimizin anlayabileceği ve görebileceği şekilde ilan edilmekte ve müşterilerimiz söz konusu masraflar hususunda muhakkak uyarılmaktadır.

Şubemiz nezdinde kullanmış olduğunuz tüketici kredileri ile ilgili olarak imzalanmış olan Tüketici Kredisi Sözleşmesinde "Müşteri, işbu kredi sözleşmesinin ve bu nedenle verilen veya verilecek her türlü teminatlarla ilgili işlemlerde mevzuatın gerektirdiği kredi maliyet artışlarını, her türlü masrafları, vergi, resim ve harcı ödemeyi kabul eder." şeklindeki düzenleme ile müşterimiz söz konusu ödemeyi açıkça taahhüt etmektedir. Öte yandan, Türk Ticaret Kanununun "Ücret İsteme Hakkı" başlıklı 20. maddesinde yer alan "Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir uygun bir ücret isteyebilir." düzenlemesi çerçevesinde Bankamızın tacir sıfatı dolayısıyla müşterilerden masraf, komisyon vb. talep etme hakkı bulunmaktadır.

T.C. Merkez Bankası tarafından çıkarılan 9.12.2006 tarih, 26371 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2006/1 sıra no.lu Mevduat ve Kredi Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğde, kredi işlemlerinde faiz dışında alınacak her türlü komisyon ve ücretlerin bankalar tarafından serbestçe belirlenebileceği öngörülmüştür. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun, bankaların müşterilerine sunduğu hizmetler karşılığı tahsil ettikleri masraf ve komisyonları ilan etmeleri gerekliliğine ilişkin 06.01.2011 tarih 2011/1 sayılı Genelgesi uyarınca, Bankamız internet sitesinde yer alan Ürün ve Hizmet Ücretleri sekmesinde tarifemizde yer alan masraflara yer verilmektedir.

Sonuç olarak; tahsis edilen tüketici kredilerinden kaynaklanan masrafların tarafınıza iade edilmesi yönündeki talebinizin karşılanamayacağını iletmek isteriz. Bununla birlikte, Bankamızdan kullandığınız kredilere ilişkin masraf dökümü, bilgi ya da belge temini işlemi Şubenizin yapacağı arşiv çalışması sonucu netleşebileceğinden bu konuda Şubenize ıslak imzalı talep dilekçesi bırakmanız ya da bizzat başvuruda bulunmanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    Müşteri İlişkileri Birimi

hepsi hikaye geri ödedikleri falan yok karşılıklı dosya masrafı alıncak diye imza atılmış deyip işin içinden çıkıyorlar anlaşılan
    Hesap dökümünü(''Kredi dosya masrafı iadesi'' açıklamalı) ve Tüketici Hakları Mahkemesinin onay kağıdını ve paranın resmini koysam ne dersin?

Berker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sayın....

Konuyla ilgili hukuk müdürlüğüne ve müşteri memnuniyetine döndüğümüzde bize verilen bilgi bu yöndedir;

“dosya masrafı”, imzalamış olduğunuz Tüketici Kredisi Sözleşmesi ile anılan sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olan Kredi Bilgileri ve Ödeme Planında “Kredi Kullandırım Dosya Masrafı” olarak açıkça düzenlenmiştir.

Tüm bu nedenlerle, kullanmış olduğunuz krediye ilişkin olarak tahsil edilen dosya masrafının iadesine ilişkin talebinizi yerine getiremediğimizi bilgilerinize sunarız..

Saygılarımızla,

T. Garanti Bankası A.Ş.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burkay 4 ay önce başvurduğunuz kredinin dosya masrafları 3.5 ay sonra geldi diyorsun
    2. haftada başlamışsınız yani işlemlere ?

birde bankadan nasıl aldınız ne dedınız bordrolar ıcın ?

ya böyle haberler çıkıyor içimizde bi umut bi filizlenme

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burkay 4 ay önce başvurduğunuz kredinin dosya masrafları 3.5 ay sonra geldi diyorsun
    2. haftada başlamışsınız yani işlemlere ?

birde bankadan nasıl aldınız ne dedınız bordrolar ıcın ?

ya böyle haberler çıkıyor içimizde bi umut bi filizlenme
    Aga haberde gördük anında başvurduk. 2.taksit miydi neydi işte. 4 ay önce başvurduğumuz sürecin başlangıcıydı. 3,5 - 4 ay içinde sonuçlandı bizim işlemler.

Bankadan ''selamınaleyküm ben kredi hesabımın dökümünü istiyorum. Ne zaman ödemişim ne ödemişim benden ne kesintiler yapılmış onları görmek istiyorum'' dedim.

Benimde ümidim yoktu ama 2 farklı bankadan da gelince ehi ehi oldum

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burak detayları verirsen super olur bende başvurucam 12 tane kredim var

en son dun kredi çektim onda artık yazı yazdırıp imzalatıyorlar ama dosya masrafı + sigorta 250tl yapmışlar eskisi gibi değil

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak detayları verirsen super olur bende başvurucam 12 tane kredim var

en son dun kredi çektim onda artık yazı yazdırıp imzalatıyorlar ama dosya masrafı + sigorta 250tl yapmışlar eskisi gibi değil
    Abi aynen süreç şu. Adım adım yazıyorum:

-İlk önce ilçe kaymakamlığında bulunan 'Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne gidiyorsun. Başvurunu yapıyorsun. Kredi alırken ''Dosya Masrafı''nın iadesini istiyorum diyorsun. Bir dilekçe doldurtuyorlar sana. Onu doldur oraya bırak.

-Sonra gidiyorsun bankaya. 12 tane için baya zaman alır ama yapmak zorundasın ''Benim çektiğim kredinin hesap dökümünü bana verin'' diyorsun. Dosya masrafı iadesi için aldığını söyleme zorluk çıkarabilirler.

-Sonraki durağımız yine Mahkeme Heyeti. Aldığımız hesap dökümünü oraya veriyoruz. Sonra bekleme başlıyor.

-Sonuç sürecinde ise ikametgah adresine kağıt geliyor. Onaylandı ve .... banka şu tutarı ödeyecektir diye. 15 gün içinde de para hesaba yatıyor.

Benim 2 kredi 3,5-4 ay içinde sonuçlandı. 10 sene geriye dönük kredilerin dosya masrafı iadesi oluyor.

Herkesin merak ettiği soru şu. Bu işlemler ücretli mi? Hayır kesinlikle ücretsiz. Cebinizden 5 kuruş para çıkmıyor.

Başka sorusu olan?

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi aynen süreç şu. Adım adım yazıyorum:

-İlk önce ilçe kaymakamlığında bulunan 'Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne gidiyorsun. Başvurunu yapıyorsun. Kredi alırken ''Dosya Masrafı''nın iadesini istiyorum diyorsun. Bir dilekçe doldurtuyorlar sana. Onu doldur oraya bırak.

-Sonra gidiyorsun bankaya. 12 tane için baya zaman alır ama yapmak zorundasın ''Benim çektiğim kredinin hesap dökümünü bana verin'' diyorsun. Dosya masrafı iadesi için aldığını söyleme zorluk çıkarabilirler.

-Sonraki durağımız yine Mahkeme Heyeti. Aldığımız hesap dökümünü oraya veriyoruz. Sonra bekleme başlıyor.

-Sonuç sürecinde ise ikametgah adresine kağıt geliyor. Onaylandı ve .... banka şu tutarı ödeyecektir diye. 15 gün içinde de para hesaba yatıyor.

Benim 2 kredi 3,5-4 ay içinde sonuçlandı. 10 sene geriye dönük kredilerin dosya masrafı iadesi oluyor.

Herkesin merak ettiği soru şu. Bu işlemler ücretli mi? Hayır kesinlikle ücretsiz. Cebinizden 5 kuruş para çıkmıyor.

Başka sorusu olan?
    çok özel olmayacaksa hangi bankadan geri aldınız ?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi masrafı iadesi olsun Kredi kartı yıllık ücreti ve hesap işletim ücretleride 3-4 ay içinde ödeniyor arkadaşlar bankalar yıldıracak biz svaşacağız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok özel olmayacaksa hangi bankadan geri aldınız ?
    Akbank ve Denizbank.

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akbanktan benimde konut kredim var baya bi kesinti olmuştu bi uğraşayım ben bunla

hatta elimde kesintilerinde olduğu bir kağıt olması lazım
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gittim başvurdum 2 gün önce İstanbul Kartal'da ki kaymakamlık binasının hakem heyeti denen kısmına.
    Heyet filan denince bende bi güru ile karşılaşıcam sandım, bitane dayıyı hakem diye oturtmuşlar oraya görsen minyatür kale maç yönetemez.

Bir sıkkın bir bezgin haller bunu yapıyosun ama onaylanmayacak haberin olsun bize iş çıkarıyonuz vs.

Saçma sapan tripler dersin zorla oturtuyorlar orada.

Her neyse başvuruyu yaptım haber verecekmiş bekliyoruz. Bu arada krediyi alırken size hesap dökümü veriyorlar zaten ben onlarla gittim, tek zorunlu olan şey hesap dökümünün üstünde dosya masrafı miktarının yazması.
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanAkdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gittim başvurdum 2 gün önce İstanbul Kartal'da ki kaymakamlık binasının hakem heyeti denen kısmına.
    Heyet filan denince bende bi güru ile karşılaşıcam sandım, bitane dayıyı hakem diye oturtmuşlar oraya görsen minyatür kale maç yönetemez.

Bir sıkkın bir bezgin haller bunu yapıyosun ama onaylanmayacak haberin olsun bize iş çıkarıyonuz vs.

Saçma sapan tripler dersin zorla oturtuyorlar orada.

Her neyse başvuruyu yaptım haber verecekmiş bekliyoruz. Bu arada krediyi alırken size hesap dökümü veriyorlar zaten ben onlarla gittim, tek zorunlu olan şey hesap dökümünün üstünde dosya masrafı miktarının yazması.
    Birkaç ay önce niyetlendim evde dilekçem bile hazır o zaman kartalda ikamet ediyodum
    gittim aynı dediğin adama o dedi ki boşa başvurma artık sözleşmeye o maddey koymuşlardır imzalamışsındır sözleşmeyi incelemek lazım deyip beni yolladı
    bende yoğun iş temposunda bir izin günümü daha ayırıp ilgilenemedim dahada duruyor öyle
    orada duran adam biz tüketiciyi mi temsil ediyor bankayı mı ben anlayamadım

bir sorumda masrafın alınması için kredinin 2008den önce çekilmesi mi gerek yada herhangi bir tarihten önce mi çekilmiş olması gerekiyor yoksa farketmiyor mu ben 2013te kredi çektim
    04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vintage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birkaç ay önce niyetlendim evde dilekçem bile hazır o zaman kartalda ikamet ediyodum
    gittim aynı dediğin adama o dedi ki boşa başvurma artık sözleşmeye o maddey koymuşlardır imzalamışsındır sözleşmeyi incelemek lazım deyip beni yolladı
    bende yoğun iş temposunda bir izin günümü daha ayırıp ilgilenemedim dahada duruyor öyle
    orada duran adam biz tüketiciyi mi temsil ediyor bankayı mı ben anlayamadım

bir sorumda masrafın alınması için kredinin 2008den önce çekilmesi mi gerek yada herhangi bir tarihten önce mi çekilmiş olması gerekiyor yoksa farketmiyor mu ben 2013te kredi çektim
    Ben Akbank' da ki operasyon müdürü kuzenime sordum.

Dedi ki Gökhan bize başvuruyorlar ve alıyorlar genel olarak dedi.

Fakat son 6 aydan önce olması lazım dedi, yani 2013 öncesi olan kredileri söylüyor.

Orada ki arkadaşı kaymakamlığa şikayet ettim ben.

Açıkcası ben başvuruyu kendim yapmadım annem gitti yaptı ona o şekilde davranmış ben de şikayet ettim.

Şöyle bir durum var, dilekçen varsa kendin gitmene gerek yok dilekçiyi doldur imzala diğer evrakları da ver bir yakının gitsin versin adamı da tınlamasınlar.

Yukarda burak arkadaşın yazısını okumuştum ben oda hakemin isteksiz tavır sergileyebilceğini söylemişti, ben de annemi tembihledim o da kanmamış hakemin tavırlarına.
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 senelik tüm kredilerinizin dosya masrafını alabiliyorsunuz. Benim aldığım dosya masrafı iadesi biri 2008 yılıydı diğeri 2010 yılıydı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)