kredı masraf ucretını gerı alanlar ayıp olmassa ne kadar ucret aldıklarını yazabılırlermı acaba ?
Kredi yapılandırması yaparken dosya masrafları ile ilgili bir kağıt imzalatmışlardı yinede alabilir miyiz?
EkN garage
babamla konuştum aynı şekilde başvurmuş daha önce ama sonuç alamamış
şimdi kendim denicem geçmiş tarihli bir kredi için hesap dökümü alıp başvurabilir miyim?
krediyi ödedim bitti aynı sene içinde 2011 yılında
Geçmiş tarih için zaten bu uyguluma, tabi ki alırsın.
Fakat baban kime başvurmuş ?
Hakem heyetine mi yoksasadece bankaya ihtar mektubu mu yollamış ?
Hakem heyetine başvurduysa nasıol sonuç alamamış.
Elbette olumlu yada olumsuz sonuç alınıyor diye biliyorum, Burak da böyle söylemişti değil mi Burak ?
Garanti çalışanı olarak net bilgi vereyim.
" Direkt iade kesinlikle yok. Hakem heyeti kararı alması gerekiyor, karar bağlayıcı ise evraklarda sıkıntı yoksa dava açılıyor, dava açılmazsa iade yapılıyor "...
mesela siz aldınız ama başkaları alamamış.bu neyden dolayı,bankadan bankaya niye değişiyor bu durum
Abiler 5 sayfayıda okudum , madde madde birşeyler de ben eklemek istiyorum :
- Akbank ile kredi kartı yıllık kullanım ücreti iadesi için 5-6 defa gerek telefonda gerek mail ile görüştüm, son gelen mesaj şuydu : "Bankamızın aldığı ücretler yasal düzenlemelere göre alınmaktadır, iadesi yoktur." Aradım, dedimki kardeşim bakın bu yasal değil iade edin, yok dediler. Tük.Hak.Hey. 'ne başvurdum, geriye dönük 3 seneninkini aldım, 4 senedir de ödemiyorum. Ha ödemiyorum derken de ş.fsizler her seferinde kesiyor belki atlarım diye ama ben her seferinde dava sonucumu hatırlatıp iade alıyorum.
- Sözleşme altında imzamız olsa bile o sözleşme karınca yazısı gibi olmamalı. Kanun en az 12 punta diyor ve bize verilen sözleşmeler sizler de hatırlarsınız ki çok küçük, en fazla 8 punta.
- Ben de ev ve oto kredim için başvurmaya kalkıştım ama sağlam bir kaynaktan şu bilgiyi aldım : İade alabilirsiniz ama bankalar genel istihbaratında kara listeye yazılırsınız ve bir daha adınıza kredi çıkmaz. Beni durduran tek şey bu oldu. Bu da yok diyorsanız, bunları da talep edeceğim.
- Yorum yapmadan da edemeyecem : ULAN madem yasal değil, de ki; herkesinkini iade edecen kardeşim. Gündemi takip eden, bilinçli, sabırlı vatandaş alacak, eee geri kalan yüz binler almayacak.. çok sinir bozucu, tiksindirici bu yaa.
Abicim ben bu kara liste olayını ilk defa senden duyuyorum ve sanmıyorum böyle bişi olsun.
Yani ödemeleriniz düzenliyse ve başka bir sorununuz yoksa böyle bişi yapabileceklerini sanmıyorum.
Neticede merkez bankası karalisteye alabiliyor sadece vatandaşı, e bu iadeler de merkez bankasını ilgilendirmiyor.
Kara listeden kasıt Merkez Bankası ya da Maliye değil. Biliyorsunuz ; bir kredi başvurusunda bulunduğunuz zaman bunların kendi istihbarat yöntemleri, ağları var, diğer bankalarla çalışmalarınızı, hesap hareketlerinizi vs.. takip edip hakkınızda bilgi edinip buna göre başvurunuzu kabul ya da red ediyorlar. İşte o sisteme dosya masrafı iadeniz de uyarı gibi girildiğinden, başvuru yaptığınız banka ula bu bizden de iade alacak diye kredi vermiyor. Ha inşallah böyle değildir ama dediğim gibi ben böyle duyduğum için midyat-pirinç olayından vazgeçtim.
Vermesinler !
Ayrıca maaş ödemesi aldığınız yada belli miltarda paranız olduğu bankalar, sizden zaten dosya masrafı kesmiyorlar, hiç biri vermezse gider onlardan alırız.
Kredi vermeyecekler diye hakkım olan parayı onlara yedirtme taraftarı değilim, olay zaten midyat pirinç olayı değil bence, alıcağımız paraya ihtiyacımızda yok, olay, bunlar 3 kuruşlarını bile bize bırakmazken, biz neden onlara paramızı bırakalım.
Abicim tamamen palavra o iş. Kusura bakmayın ama yok öyle bir dünya yani. Ben kredi dosya masrafı iade aldıktan sonra 2 adet kredi çektim hepsi de onaylandı? Hemde dosya iadesi aldığım bankalardan kredi çektim.![]()
Hen yeni aldığım kredilerde dosya masrafı almaya bi yerleri yetmiyor o yüzden almıyorlar artık...
Bankalardan 700 bin lirayı geri aldılar - Milliyet Haber
an itibari ile çıkan haber.
Daddy Cool..
BENZİNİ SHELL'DEN AKLI KELDEN ALACAKSIN !
Ankara da olup, iadeler konusunda ücretsiz avukat desteği isteyen varsa pm atsın. Tek ücret noterden vekaletnamedir.
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
bunu kendileri ile konuşabilirsiniz. karşı dava açarlarsa aynı şekilde devam ediyor avukat. Eşim avukatın yanında sekreter o yüzden tam bilgim yok. Kendileri ile konuşabilirsiniz. Özellikle telefonla konuşursanız adımı verin yardımcı olurlar size.
2 Temmuz 1993 unutma / unutturma
Ziraat bankasından dewam eden konut kredisi için 250 tl falan iade oldu banada.aslında masraf daha fazla ama hakem heyetı yanlıs hesaplamıs.cunku ekstrede bi miktarı iade eder gıbı ıslem yapmıslar onuda hesaba katınca yanlıs olmus.
TeKS@S
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)