Permakültür,upcycling,sürdürülebilirlik,geridönüşü m,balkon tarımı,balkon bahçeciligi kavramlarına aşina olanlar vardır. Bu felsefeler çerçevesinde evimde tarım yapmayı planlıyorum.
Hepimizin bildigi üzere yediklerimizin malesef ki hemen hemen hiç biri artık organik degil ve daha kötüsü artık tohumlarında organik olanlarını bulmak mesele... Ben de evimdeki kullanmadıgım boş balkonu komple tarım yapmak için ayırmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar vardır mutlaka, alternatif saksı veya bunların üretiminde kullanabilecek malzemeler konusunda ve bu işi kendisi de yapmak isteyenler için bir konu olsun...Fikir tavsiye tecrübe fotoğraf video paylaşımlarında bulunalım..
* Kafamdan geçen palet saksılar üretip dikey veya yatay koymak, hatta kalan yerlere lastik lerden saksılar dizayn etmeyi düşünüyorum. Hatta şişelerle duvarıda kullanabiliriz.
* Ekmeyi düşündügüm şeyler, semiz otu, 7 veren çilek, domates, süs biberi, salatalık,nane ,maydanoz vs yenebilir şeyler.
Hatta belki şifalı bitkiler..
* Bir adet te limoni servi yada limon ağacı düşünüyorum. (Tabi ki gerekli büyüklüge eriştiklerinde bir '' gerilla gardening'' ile bir gece ansızın bir sokağa vs dikmeyi düşünüyorum

)